Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 81

Θέμα: Αναβάθμιση σε scooter ή όχι;

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zopas
    Κανε το καλο..ριξτο στο γυαλο...that's the law..

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από zopas Προβολή μηνύματος
    Ειδικα στο sh 150 αλλαγη καθε 2 χιλιαδες χλμ, ειδικα αν ειναι παλιο το σκουτερ..1 λιτρο ορυκτελαθο των 6,5 ευρω σιγα μην ειναι εξοδο προκειμενου να εχεις το κεφαλι σου ησυχο..και φυσικα συμπληρωμα οταν το τσιμπαει..ισως το μονο μειονεκτημα των sh..
    2000 χλμ...!!! στο scooter !!!

Ούτε αγωνιστικό μοτέρ να ήταν.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από byron Προβολή μηνύματος
    2000 χλμ...!!! στο scooter !!!

Ούτε αγωνιστικό μοτέρ να ήταν.
    Δεν του κάνει κακό, 150άρι μοτεράκι είναι.

Στο glx που είναι ιστορικό μοτέρ αλλάζω κάθε 1000
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Panos76 Προβολή μηνύματος

Νταξ...και ωρόμετρο μπορεί να βάλει κάποιος. Μαζί με θερμόμετρο και κομπρέσες.

Είναι απλά αστείο να συζητάμε για αλλαγές στα 2.000 χλμ σε scooter που έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές λαδιού και όριο από τον κατασκευαστή του. Αν τσιμπάει λάδι, δεν φταίει η πυκνότητα του λαδιού, αλλά κάποια φθορά ή λάθος σχεδίαση στον κινητήρα (TDM 850 πχ).
    Το βάζω πιο "χοντρό" (sic), και τα αλλάζω κάθε μήνα γιατι το λέει ο mechanic...με υποψιάζει λίγο (για τις γνώσεις του mechanic).
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Κύριος Σουπιάς Το avatar του/της daz
    Moderator

Δεν είμαι σίγουρος ότι δεν του κάνει κακό αλλά είμαι σίγουρος ότι δεν του κάνει ούτε καλό!
    Sent from me using a computer.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Panos76
    Λέω απλά πως δεν του κάνει κακό να το αλλάζεις στο μεσοδιάστημα σε σχέση με αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής. (το κάνω σε όλα μου τα οχήματα).

Για όλα τα άλλα εξυπακούεται, τύπος λαδιού, κλπ, πως ακολουθούμε τις οδηγίες.
    Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.

Ελ προφεσόρ Το avatar του/της Nik0s_Dk
    Παντελακο κοιτα το σιτικομ το 300. Μ αισχρή χρήση τάπες Εθνική 140 145 και Μέσα στην πόλη άνετο. Μέσο όρο 4,3 τα 100. Πάνω απο 200 χλμ αυτονομία. 10λίτρο ντεπόζιτο. Εχω βγάλει μέχρι 240 και είχε ακόμα κάτι λιγότερο απο μισό λίτρο. Έχει χώρους καλούς. Μείον τα σέρβις του είναι ακριβά αλλά δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός τα πληρώνει η εταιρία οπότε ίσως και μας γδέρνουν.. Δε ζορίζεται με 2 άτομα. Αξίζει. Θα το άλλαζα το παπί μονο για θέμα γκαζιού και ανέσης. Ότι θες μου λες
    Run, live to fly, fly to live, do or die
    Run, live to fly, fly to live, Aces high

Moderator
    Λέω απλά πως δεν του κάνει κακό να το αλλάζεις στο μεσοδιάστημα σε σχέση με αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής. (το κάνω σε όλα μου τα οχήματα).

Για όλα τα άλλα εξυπακούεται, τύπος λαδιού, κλπ, πως ακολουθούμε τις οδηγίες.
    Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν του κάνει κακό. Θέλεις να μου πεις τι καλό του κάνει?

Η σωστή απάντηση είναι, κανένα! Η ποσότητα και η ποιότητα λαδιού αντέχει για πολύ παραπάνω σε σχέση με τις στροφές που έχει ο κινητήρας. Οπότε πετάς λάδια που έχουν ακόμα ζωή και σου δίνουν ότι ακριβώς δίνουν και τα καινούρια που βάζεις.

Είναι σα να αγοράζεις μια σοκολάτα, να τρως τη μισή και την άλλη μισή να την πετάς για να ανοίξεις μια καινούρια! Οκ δεν κάνει κακό αυτό (εκτός απ' την τσέπη σου) αλλά ούτε βλέπω και κανένα καλό!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από NIKOS. Προβολή μηνύματος
    όχι δεν το έχω κάνει ποτέ αυτό και ούτε πρόκειται να το κάνει οποιοσδήποτε λογικός άνθρωπος ������������
    η κατανάλωση που ανεφερα ειναι με ήπιους και με γρήγορους ρυθμούς μέσα στην πόλη.
    τωρα η μετρηση που λες δεν εχει νόημα γιατί έτσι δεν θα το οδηγείς ποτέ.
    Δηλαδη με ενα οχημα που εχει τελικη 120 χλμ την ωρα, σου φαινεται περιεργο σε μια εθνικη οδο να πηγαινεις με 120; πασο.

@p@nos αν με γραψουν κληση με οριο το 100 και το 80 με παπι, χαλαλι τους ρε φιλε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Pew
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από daz Προβολή μηνύματος
    Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν του κάνει κακό. Θέλεις να μου πεις τι καλό του κάνει?

Η σωστή απάντηση είναι, κανένα! Η ποσότητα και η ποιότητα λαδιού αντέχει για πολύ παραπάνω σε σχέση με τις στροφές που έχει ο κινητήρας. Οπότε πετάς λάδια που έχουν ακόμα ζωή και σου δίνουν ότι ακριβώς δίνουν και τα καινούρια που βάζεις.

Είναι σα να αγοράζεις μια σοκολάτα, να τρως τη μισή και την άλλη μισή να την πετάς για να ανοίξεις μια καινούρια! Οκ δεν κάνει κακό αυτό (εκτός απ' την τσέπη σου) αλλά ούτε βλέπω και κανένα καλό!
    Τσαμπα σαλιο χαλας φιλε. (Αν εισαι φιλη, χαλας και τα νυχια σου στα keyboard).
    Ο κοσμος αρνειται κατηγορηματικα να καταλαβει καποια πραγματα.

Υπαρχουν ανθρωποι που βαζουν μπρος και αφηνουν 5 λεπτα το μηχανακι στο ρελαντι για να ζεσταθει κανοντας τσιγαρο, χαζευοντας τ'αστερια με 2 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια.
    ...μετα, βαζουν κρανος, γαντια, ανεβαινουν. Μαρσασουν λιγο, φτανουν στο πρωτο φαναρι.
    ...λιγο αργοτερα βλεπουν τη θερμοκρασια παραφλου "να πλησιαζει στη μεση"... ΟΛΑ ΚΑΛΑ! Ζεσταθηκε.
    ..... και κιζουν το κακομοιρο το μηχανακι με λαδια στους 30 βαθμους οπως και πολλα ακομα κινουμενα μερη.

Μετα, απορουν!! Πως καιει λαδι οταν οι αλλαγες γινοταν ανα 1000χλμ!

Οκ καποια καινε λαδι σε μεγαλο ποσοστο λογω κατασκευής, δεν ειναι κακο αν η καταναλωση ειναι μικρη και ΣΤΑΘΕΡΗ
    (αλλο να καιει 100ml με καρτερ 1,3L ανα 9000χλμ και αλλο να καιει 500ml ανα 2000χλμ ή και τιποτα... εκει κατι βρομαει!)
    Για 'μενα 2 ειναι τα κλασσικα FAIL τυπου "ποιος;;; εγω ξερω καλυτερα!!":

1) Αλλαγη λαδιων ΤΡΑΓΙΚΑ νωριτερα απ'οσα προτεινει ο κατασκευαστης
    2) Επιλογη διαφορετικου ιξωδους λαδι, σε μηχανακι ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ για επιδοσεις (για τα επιδοσεων ειναι ακομα μεγαλυτερη ιστορια και δραμα!).
    pew pew pew pew pew pew !!!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από amyroukai Προβολή μηνύματος
    μωρέ εσύ καλά κάνεις. απλά λέω εγώ τώρα, η Χόνδα μέσα στην άπειρη ανοησία της προτείνει αλλαγή κάθε 4000 με την κλασσική προειδοποίηση για συνθήκες με σκόνη, υγρασία κλπ κλπ κλπ. Επίσης λέει να μην χρησιμοποιείται "ανώτερος τύπος λιπαντικού" από αυτόν που βάζει. Και αν δεν απατώμαι τα συνθετικά λάδια τα λέει "4 stroke hi-Performance"...

Οπότε για την ζημιά, μήπως δεν φταίει η εταιρία...
    To 300 λέει "SG or higher except oils labeled as energy conserving" και jaso MB,
    Για τις αλλαγές 6000 km ή 6 μήνες.
    Τι περιθώρια λάθους υπάρχουν?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της Pew
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    To 300 λέει "SG or higher except oils labeled as energy conserving" και jaso MB,
    E τα αλλαζεις ανα 4000 να 'σαι σιγουρος.
    Μετα η Honda λεει ανα 5000 με απολυτη σιγουρια να πεσει μεσα.
    Ε... μετα τ'αλλαζεις ανα 3000!
    pew pew pew pew pew pew !!!

Moderator
    Ρε παιδιά γι το ΧΤ η υαμαχα λέει 10.000χλμ.
    Ο έλληνας αντιπρόσωπος έχει προσθέσει "για τις ελληνικές συνθήκες αλλαγή καθε 5.000" (μόνο ο έλληνας το έχει κάνει αυτό)
    Και ο Έλληνας οδηγός τα αλλάζει κάθε 3.000 για να έχει το κεφάλι του ήσυχο!
    Βάζει και πλήρως συνθετικό μερικές φορές, σε μονοκύλινδρο με 6.500 στροφές μαξ, γιατί είναι καλό λέει!
    Μετά λέει ότι πήρε ΧΤ γιατί τα ΚΤΜ έχουν ακριβά σέρβις και ασχολείται συνέχεια με την κατανάλωση βενζίνης!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από stefanos Προβολή μηνύματος
    τα 125/150 λέει κάθε 4000 αλλαγή και πλύσιμο την σίτα (κατέβασα το manual). Αν τα αλλάζεις κάθε 6000 προφανώς και υπάρχουν περιθώρια λάθους. Επίσης, όταν λέει "Χρησιμοποιείτε το συνιστώμενο λάδι" το οποίο είναι ημισυνθετικό και βάΝεις συνθετικό γιατί έτσι, επίσης υπάρχουν περιθώρια λάθους.

Και φυσικά, υπάρχουν περιθώρια να κάνω λάθος εγώ και να είναι όλοι οι άλλοι σωστοί.

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από P70 Προβολή μηνύματος
    Δηλαδη με ενα οχημα που εχει τελικη 120 χλμ την ωρα, σου φαινεται περιεργο σε μια εθνικη οδο να πηγαινεις με 120; πασο.

@p@nos αν με γραψουν κληση με οριο το 100 και το 80 με παπι, χαλαλι τους ρε φιλε

Με παπι δε θα σε γραψουν, αλλα εσυ ειπες οτι θες κατι για να το πας τερμα...σε εθνικη με σκουτερ το τερμα ειναι κοντα 150 χλμ και ναι, με τοσα μια χαρα σε γραφουν...

Οπως σου ειπα παραπανω, τραβα κανε ενα σκουτερ βολτα και θα καταλαβεις αν σου κανει η οχι...το παπι δεν εχει κανενα πλεονεκτημα σε σχεση με το σκουτερ, η μονη διαφορα ειναι οτι αν το οικονομικο ειναι ο απολυτα καθοριστικος παραγοντας, κερδιζει το παπι...αλλα στην ουσια ειναι ενα σεναριο που στους τυφλους βασιλευει αυτος με το γλαυκωμα...το ενα εχει πολυ χαμηλα εξοδα, και το αλλο ακομα πιο χαμηλα εξοδα...

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Μετάβαση από μοτοσυκλέτα σε scooter
    από golinos στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 24/02/2013, 20:53
  2. Αλλαγη εσωτερικου σφουγγαριου σε Arai ή οχι?
    από Aviador στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 08/11/2012, 19:19
  3. Αλλαγή Φώτων σε scooter
    από ddl449 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 07/01/2009, 15:30
  4. βασική συνδεσμολογία σε scooter!
    από tolakos23 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 18/12/2006, 22:51

Κανόνες δημοσιεύσεων