Κανε το καλο..ριξτο στο γυαλο...that's the law..
Νταξ...και ωρόμετρο μπορεί να βάλει κάποιος. Μαζί με θερμόμετρο και κομπρέσες.
Είναι απλά αστείο να συζητάμε για αλλαγές στα 2.000 χλμ σε scooter που έχει συγκεκριμένες προδιαγραφές λαδιού και όριο από τον κατασκευαστή του. Αν τσιμπάει λάδι, δεν φταίει η πυκνότητα του λαδιού, αλλά κάποια φθορά ή λάθος σχεδίαση στον κινητήρα (TDM 850 πχ).
Το βάζω πιο "χοντρό" (sic), και τα αλλάζω κάθε μήνα γιατι το λέει ο mechanic...με υποψιάζει λίγο (για τις γνώσεις του mechanic).
Λέω απλά πως δεν του κάνει κακό να το αλλάζεις στο μεσοδιάστημα σε σχέση με αυτό που προτείνει ο κατασκευαστής. (το κάνω σε όλα μου τα οχήματα).
Για όλα τα άλλα εξυπακούεται, τύπος λαδιού, κλπ, πως ακολουθούμε τις οδηγίες.
Κάποτε θα τα θυμόμαστε όλα αυτά και θα γελάμε.
Παντελακο κοιτα το σιτικομ το 300. Μ αισχρή χρήση τάπες Εθνική 140 145 και Μέσα στην πόλη άνετο. Μέσο όρο 4,3 τα 100. Πάνω απο 200 χλμ αυτονομία. 10λίτρο ντεπόζιτο. Εχω βγάλει μέχρι 240 και είχε ακόμα κάτι λιγότερο απο μισό λίτρο. Έχει χώρους καλούς. Μείον τα σέρβις του είναι ακριβά αλλά δε μπορώ να είμαι αντικειμενικός τα πληρώνει η εταιρία οπότε ίσως και μας γδέρνουν.. Δε ζορίζεται με 2 άτομα. Αξίζει. Θα το άλλαζα το παπί μονο για θέμα γκαζιού και ανέσης. Ότι θες μου λες
Run, live to fly, fly to live, do or die
Run, live to fly, fly to live, Aces high
Εγώ θα συμφωνήσω μαζί σου ότι δεν του κάνει κακό. Θέλεις να μου πεις τι καλό του κάνει?
Η σωστή απάντηση είναι, κανένα! Η ποσότητα και η ποιότητα λαδιού αντέχει για πολύ παραπάνω σε σχέση με τις στροφές που έχει ο κινητήρας. Οπότε πετάς λάδια που έχουν ακόμα ζωή και σου δίνουν ότι ακριβώς δίνουν και τα καινούρια που βάζεις.
Είναι σα να αγοράζεις μια σοκολάτα, να τρως τη μισή και την άλλη μισή να την πετάς για να ανοίξεις μια καινούρια! Οκ δεν κάνει κακό αυτό (εκτός απ' την τσέπη σου) αλλά ούτε βλέπω και κανένα καλό!
Sent from me using a computer.
Τσαμπα σαλιο χαλας φιλε. (Αν εισαι φιλη, χαλας και τα νυχια σου στα keyboard).
Ο κοσμος αρνειται κατηγορηματικα να καταλαβει καποια πραγματα.
Υπαρχουν ανθρωποι που βαζουν μπρος και αφηνουν 5 λεπτα το μηχανακι στο ρελαντι για να ζεσταθει κανοντας τσιγαρο, χαζευοντας τ'αστερια με 2 βαθμους εξωτερικη θερμοκρασια.
...μετα, βαζουν κρανος, γαντια, ανεβαινουν. Μαρσασουν λιγο, φτανουν στο πρωτο φαναρι.
...λιγο αργοτερα βλεπουν τη θερμοκρασια παραφλου "να πλησιαζει στη μεση"... ΟΛΑ ΚΑΛΑ! Ζεσταθηκε.
..... και κιζουν το κακομοιρο το μηχανακι με λαδια στους 30 βαθμους οπως και πολλα ακομα κινουμενα μερη.
Μετα, απορουν!! Πως καιει λαδι οταν οι αλλαγες γινοταν ανα 1000χλμ!
Οκ καποια καινε λαδι σε μεγαλο ποσοστο λογω κατασκευής, δεν ειναι κακο αν η καταναλωση ειναι μικρη και ΣΤΑΘΕΡΗ
(αλλο να καιει 100ml με καρτερ 1,3L ανα 9000χλμ και αλλο να καιει 500ml ανα 2000χλμ ή και τιποτα... εκει κατι βρομαει!)
Για 'μενα 2 ειναι τα κλασσικα FAIL τυπου "ποιος;;; εγω ξερω καλυτερα!!":
1) Αλλαγη λαδιων ΤΡΑΓΙΚΑ νωριτερα απ'οσα προτεινει ο κατασκευαστης
2) Επιλογη διαφορετικου ιξωδους λαδι, σε μηχανακι ΠΟΥ ΔΕΝ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΗΚΕ για επιδοσεις (για τα επιδοσεων ειναι ακομα μεγαλυτερη ιστορια και δραμα!).
pew pew pew pew pew pew !!!
Ρε παιδιά γι το ΧΤ η υαμαχα λέει 10.000χλμ.
Ο έλληνας αντιπρόσωπος έχει προσθέσει "για τις ελληνικές συνθήκες αλλαγή καθε 5.000" (μόνο ο έλληνας το έχει κάνει αυτό)
Και ο Έλληνας οδηγός τα αλλάζει κάθε 3.000 για να έχει το κεφάλι του ήσυχο!
Βάζει και πλήρως συνθετικό μερικές φορές, σε μονοκύλινδρο με 6.500 στροφές μαξ, γιατί είναι καλό λέει!
Μετά λέει ότι πήρε ΧΤ γιατί τα ΚΤΜ έχουν ακριβά σέρβις και ασχολείται συνέχεια με την κατανάλωση βενζίνης!
Sent from me using a computer.
τα 125/150 λέει κάθε 4000 αλλαγή και πλύσιμο την σίτα (κατέβασα το manual). Αν τα αλλάζεις κάθε 6000 προφανώς και υπάρχουν περιθώρια λάθους. Επίσης, όταν λέει "Χρησιμοποιείτε το συνιστώμενο λάδι" το οποίο είναι ημισυνθετικό και βάΝεις συνθετικό γιατί έτσι, επίσης υπάρχουν περιθώρια λάθους.
Και φυσικά, υπάρχουν περιθώρια να κάνω λάθος εγώ και να είναι όλοι οι άλλοι σωστοί.
Με παπι δε θα σε γραψουν, αλλα εσυ ειπες οτι θες κατι για να το πας τερμα...σε εθνικη με σκουτερ το τερμα ειναι κοντα 150 χλμ και ναι, με τοσα μια χαρα σε γραφουν...
Οπως σου ειπα παραπανω, τραβα κανε ενα σκουτερ βολτα και θα καταλαβεις αν σου κανει η οχι...το παπι δεν εχει κανενα πλεονεκτημα σε σχεση με το σκουτερ, η μονη διαφορα ειναι οτι αν το οικονομικο ειναι ο απολυτα καθοριστικος παραγοντας, κερδιζει το παπι...αλλα στην ουσια ειναι ενα σεναριο που στους τυφλους βασιλευει αυτος με το γλαυκωμα...το ενα εχει πολυ χαμηλα εξοδα, και το αλλο ακομα πιο χαμηλα εξοδα...