Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 57 από 57

Θέμα: Η4 καλωδιωση.

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Αν το όχημα έρχεται με κλασσικές φύσες H4 για αλογόνου για να κάνει μετατροπή σε Led θέλει απλά ένα relay χταποδάκι για τα σήματα (την παροχή 12v από μπαταρία) και την εναλλαγή σκάλας σαν σήμα θα την μετατρέπει το χταπόδι relay της 1ης φωτογραφίας παίρνοντας το αντίστοιχο ερέθισμα από τις εργοστασιακές Η4 φύσες.
    Το τελευταίο Halogen-to-Led relay απλά θα του δώσει την δυνατότητα να δώσει τα σωστά ρεύματα ώστε να κουμπώσει στο τελικό σημείο Led αντί αλογόνου.

Στις μονής σκάλας λάμπες (H1 H7) για μετατροπή σε LED το χταποδάκι relay της 1ης φωτογραφίας είναι περιττό.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Ο παλιάνθρωπας σου λέει (και δίκιο έχει) ότι δεν χρειάζεται να μπλέξεις με ρελέδες, κολιέδες και πέρλες, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συνδέσεις "ανάποδα" την LED. Όπου πρέπει να συνδεθεί + εσύ θα στέλνεις την γείωση που πάλι + είναι κι αυτή στο δικό σου μοτο. Ο διακόπτης σου δίνει 2 αγωγούς για "γείωση" για να ελέγχει και τις δύο σκάλες, αυτούς θα τους συνδέσεις με το + της LED και πάλι 2 σκάλες θα ελέγχεις. Απλά πρέπει να προσέξεις τον κοινό "πόλο" να μην έρθει σε επαφή πουθενά με σασί και σε δούμε σε ρεπορτάζ.

Φαντάζομαι η μεσαία λήψη του διακόπτη σου είναι είναι συνδεδεμένη με το σασί της μηχανής οπότε έχει +12.
    Δε καταλαβα τιποτα

George_Sp
    H πρωτη καλωδιωση που εβαλες ουσιαστικα τροφοδοτει τις λαμπες απευθειας με ρευμα απο τη μπαταρια χωρις να χρειαζεται να περναει απο το διακοπτη ωστε να εχει σταθερη ταση και να μη φλασαρουν οι led ή τρεμοπαιζουν.Ειναι το ιδιο που κανουν σε παλια μηχανακια που για τα φωτα τους τραβανε ρευμα απο τα πηνια και στο ρελαντι τρεμοπαιζουν.Δε ξερω αν θα δουλεψει στη περιπτωση μου γιατι σε εμενα η φυσα βγαζει μονιμα + σε ενα καλωδιο και ενναλλασει τη γειωση στα αλλα 2 καλωδια.

The Tech guy Το avatar του/της George_Sp
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από gasto Προβολή μηνύματος
    George_Sp
    H πρωτη καλωδιωση που εβαλες ουσιαστικα τροφοδοτει τις λαμπες απευθειας με ρευμα απο τη μπαταρια χωρις να χρειαζεται να περναει απο το διακοπτη ωστε να εχει σταθερη ταση και να μη φλασαρουν οι led ή τρεμοπαιζουν.Ειναι το ιδιο που κανουν σε παλια μηχανακια που για τα φωτα τους τραβανε ρευμα απο τα πηνια και στο ρελαντι τρεμοπαιζουν.Δε ξερω αν θα δουλεψει στη περιπτωση μου γιατι σε εμενα η φυσα βγαζει μονιμα + σε ενα καλωδιο και ενναλλασει τη γειωση στα αλλα 2 καλωδια.
    κάνει και κάτι ακόμα.....σου μεταφέρει απλά τα σήματα κλείνοντας σωστά το κύκλωμα.
    έχω ψάξει αρκετά το θέμα aftermarket καλωδίωση για HID-LED. Προς το παρόν είμαι με HID projector kit γιατί για καλά LED το κόστος δε το σηκώνει η τσέπη μου.
    Την καλωδίωση πάντως που σου δείχνω είναι ο μόνος τρόπος για να πάρεις σωστά τα σήματα από την ίδια πηγή και να την οδηγήσεις σε ξεχωριστές λάμπες.
    Έχω μια αντίστοιχη καλωδίωση στη μηχανή μου ώστε να ανάβω ταυτόχρονα και τις 2 Η7 που έχω σαν μεσαία σκάλα και το σήμα της μεγάλης σκάλας από το τιμόνι μου ρίχνει παράλληλα και τις κουρτίνες των projector.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της toyar
    ο ανθρωπος λεει οτι στην εργοστασιακη λαμπα καταληγουν δυο - και ενα + ενω το led θελει 2 + και 1 - αυστηρα λογω πολικοτητας
    το πιο ευκολο ειναι να δωσει ενα μονιμο - στη φισα του και ενα + στην εισοδο του διακοπτη εναλλαγης (και ενα + στο σινιαλο)
    το ακομα πιο ευκολο ειναι να κρατησει τα φωτα του αλογονου ωστε να εχει σωστο και πιστοποιημενο φωτισμο

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από toyar Προβολή μηνύματος
    ο ανθρωπος λεει οτι στην εργοστασιακη λαμπα καταληγουν δυο - και ενα + ενω το led θελει 2 + και 1 - αυστηρα λογω πολικοτητας
    το πιο ευκολο ειναι να δωσει ενα μονιμο - στη φισα του και ενα + στην εισοδο του διακοπτη εναλλαγης (και ενα + στο σινιαλο)
    το ακομα πιο ευκολο ειναι να κρατησει τα φωτα του αλογονου ωστε να εχει σωστο και πιστοποιημενο φωτισμο
    Με νιωθεις!!!!!!!!
    Απλα επειδη δεν υπαρχει wiring diagram δε ξερω αυτη την αναποδια αν τη κανει απο το διακοπτη ή χρησιμοποιει ηδη τιποτα ρελε που εγω δεν βλεπω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Εγώ πάλι απορώ, σου εξήγησα τι να κάνεις, έκανες και το σχέδιο ακριβώς όπως στο περιέγραψα, άρα και από μόνος σου κατάλαβες τι χρειάζεσαι.

Τι κάθεσαι και το συζητάς, οι μισοί εδώ μέσα δεν καταλαβαίνουν καν την υπόθεση του προβλήματος ...ούτε καν με την τρίτη φορά που το εξήγησες....

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Δε καταλαβα τιποτα
    Κρίμα, θα έπρεπε γιατί ήταν απλό. Είπα να ξεχάσεις την λέξη γείωση προς το παρόν και ν' ασχοληθείς αυστηρά με τα πρόσημα. Στείλε στα ποδαράκια της λάμπας + όπου χρειάζεται + και - όπου πρέπει να πάει - ασχέτως χρώματος καλωδίου και ονομασίας και θα δουλέψει κανονικά. Βασική προϋπόθεση είναι η μεσαία λήψη του διακόπτη σου να ενώνεται με το σασί σου. Στο δικό σου όχημα το (Hot) μέρος του κυκλώματος είναι η γείωση (τα καλώδια που ακουμπούν στο σασί σου) αλλά αν το δεις απλά το μόνο που αλλάζει είναι η ονομασία.
    Στείλε στα + του LED τις "γειώσεις" που φεύγουν από τον διακόπτη σου και στο κοινό ποδαράκι στείλε το - από την μπαταρία σου και θα είσαι οκ.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Εγώ πάλι απορώ, σου εξήγησα τι να κάνεις, έκανες και το σχέδιο ακριβώς όπως στο περιέγραψα, άρα και από μόνος σου κατάλαβες τι χρειάζεσαι.

Τι κάθεσαι και το συζητάς, οι μισοί εδώ μέσα δεν καταλαβαίνουν καν την υπόθεση του προβλήματος ...ούτε καν με την τρίτη φορά που το εξήγησες....
    Μωρε εσυ το εξηγησες και εγω κατι καταλαβα αλλα μετα αρχισανε οτι τα ρελε ειναι περιττα,τα συνδεσε τη led αναποδα και θα αναψει και ειπα μηπως ....

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από vaska Προβολή μηνύματος
    Κρίμα, θα έπρεπε γιατί ήταν απλό. Είπα να ξεχάσεις την λέξη γείωση προς το παρόν και ν' ασχοληθείς αυστηρά με τα πρόσημα. Στείλε στα ποδαράκια της λάμπας + όπου χρειάζεται + και - όπου πρέπει να πάει - ασχέτως χρώματος καλωδίου και ονομασίας και θα δουλέψει κανονικά. Βασική προϋπόθεση είναι η μεσαία λήψη του διακόπτη σου να ενώνεται με το σασί σου. Στο δικό σου όχημα το (Hot) μέρος του κυκλώματος είναι η γείωση (τα καλώδια που ακουμπούν στο σασί σου) αλλά αν το δεις απλά το μόνο που αλλάζει είναι η ονομασία.
    Στείλε στα + του LED τις "γειώσεις" που φεύγουν από τον διακόπτη σου και στο κοινό ποδαράκι στείλε το - από την μπαταρία σου και θα είσαι οκ.
    Το εξηγησε και καποιο παιδι πιο πανω

Καλλίγραμμον Μέλος Το avatar του/της vaska
    Το εξηγησε και καποιο παιδι πιο πανω
    Ξαναδιάβασε τι έγραψα και θα καταλάβεις τι εννοώ.
    LIFE IS TOO SHORT to remove usb safely
    "These violent delights have violent ends
    And in their triumph die, like fire and powder
    Which, as they kiss, consume" William Shakespeare (Romeo & Juliet).

Χορχόδειλας Το avatar του/της BLiTzER
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Σταμάτα να προσβάλλεις ανθρώπους σε κάθε ποστ σου. Έχεις ήδη φάει μπαν μια φορά και μόνο χάρη στη δική μας επιείκεια και ενάντια στους κανονισμούς βρίσκεσαι εδώ και γράφεις. Γνωρίζεις πράγματα, αλλά δεν είσαι ο φωτεινός παντογνώστης και έχεις κάνει αρκετά λάθη κι εσύ στο παρελθόν, σε διάφορα θέματα. Κόψε αυτό το υφάκι, σεβάσου τα υπόλοιπα μέλη/συμμοτοσικλετιστές. Δε θα υπάρξει άλλη προειδοποίηση ή συζήτηση επ'αυτού.
    Life begins at 45°.

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ