Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 78

Θέμα: Κράνος 5ετίας

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από SONone Προβολή μηνύματος
    οχι δεν υπάρχει.
    ξερεις γιατι πιθανολογώ?
    γιατι θα δείξει την ιδια αντοχή στο καινουργιο και στο 10ετιας και πως θα πουλάνε κρανος οι εταιριες που δεν ξέρουν την τύφλα τους. ιδικά αυτες που πουλήθηκαν σε foundations και κοιτάνε μονο νούμερα.
    δεν υπαρχει γιατι δεν εχει νοημα. πρεπει να γνωριζεις ακριβως τι υλικο εχει ενα κρανος για να βγαλεις συμπερασμα και επισης αυτα τα τεστ στοιχιζουν. ποιος θα κανει μια τετοια ερευνα για κατι που απλα λυνετε με το "οταν ειναι φθαρμενο παρε αλλο". Οι εταιριες λενε 5 years of use. τοσο απλα

Παλαιό μέλος
    ...
    ξερεις γιατι πιθανολογώ?
    γιατι θα δείξει την ιδια αντοχή στο καινουργιο και στο 10ετιας και πως θα πουλάνε κρανος οι εταιριες που δεν ξέρουν την τύφλα τους. ιδικά αυτες που πουλήθηκαν σε foundations και κοιτάνε μονο νούμερα.
    Που το ξέρεις ότι θα δείξει το ίδιο;

Για να σε προλάβω εγώ δεν έχω ιδέα τι θα μπορούσε να δείξει.

Δεν μπορώ όμως να πω όμως με τη δική σου βεβαιότητα ούτε ότι θα δείξει το ίδιο ούτε ότι θα δείξει χειρότερα αποτελέσματα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της SONone
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από basilis_k6 Προβολή μηνύματος
    δεν υπαρχει γιατι δεν εχει νοημα. πρεπει να γνωριζεις ακριβως τι υλικο εχει ενα κρανος για να βγαλεις συμπερασμα και επισης αυτα τα τεστ στοιχιζουν. ποιος θα κανει μια τετοια ερευνα για κατι που απλα λυνετε με το "οταν ειναι φθαρμενο παρε αλλο". Οι εταιριες λενε 5 years of use. τοσο απλα
    μην ξεχνας κατι το 5 χρόνια ειναι και για τα ανταλλακτικα. επιβεβλημένο απο EU και USA. δεν μπορεί να δώσει εγγύηση και να μην βγαζει ανταλλακτικά. οποτε παλι μπαίνει το κόστος , ποσο συμφέρει να βγαζει ανταλακτικα για ενα μοντελο που δεν πουλαει πλεον

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alexandrosgs Προβολή μηνύματος
    Που το ξέρεις ότι θα δείξει το ίδιο;

Για να σε προλάβω εγώ δεν έχω ιδέα τι θα μπορούσε να δείξει.

Δεν μπορώ όμως να πω όμως με τη δική σου βεβαιότητα ούτε ότι θα δείξει το ίδιο ούτε ότι θα δείξει χειρότερα αποτελέσματα.
    εχεις λιγο θεμα με τις λεξεις ε??? "πιθανολογώ- κάνω πιθανές υποθέσεις για ένα θέμα, εικάζω"

Παλαιό μέλος
    εχεις λιγο θεμα με τις λεξεις ε??? "πιθανολογώ- κάνω πιθανές υποθέσεις για ένα θέμα, εικάζω"
    Με τις λέξεις διατυπώνουμε τα επιχειρήματα.
    Δε βλέπω πειστικό επιχείρημα στον ισχυρισμό σου ότι ένα παλιό κράνος προσφέρει την ίδια ασφάλεια με ένα νέο.
    Οι εταιρίες ισχυρίζονται το αντίθετο.
    Μπορεί να είμαι καχύποπτος (έχω το δικαίωμα) αλλά δεν μπορώ να προβάλλω επιχείρημα για το αντίθετο.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από alexandrosgs Προβολή μηνύματος
    Με τις λέξεις διατυπώνουμε τα επιχειρήματα.
    Δε βλέπω πειστικό επιχείρημα στον ισχυρισμό σου ότι ένα παλιό κράνος προσφέρει την ίδια ασφάλεια με ένα νέο.
    Οι εταιρίες ισχυρίζονται το αντίθετο.
    Μπορεί να είμαι καχύποπτος (έχω το δικαίωμα) αλλά δεν μπορώ να προβάλλω επιχείρημα για το αντίθετο.

ενα παλιό κράνος δεν προσφέρει την ιδια ασφάλεια με ενα νεο. ομως ενα κράνος που ειναι σε μια αποθήκη ειναι ασφαλέστερο απο ενα που ειναι τα ιδια χρόνια στον δρόμο.
    αυτο λεω απο το πρωτο μου ποστ. και ο καθένας κρίνει τι πρέπει να κάνει.

ξέρεις γιατι δεν συνεννοούμαστε?? γιατι δεν θες. θες άπλα να εχουμε αντίθετη άποψη και με το ζορι θες να εχω απόλυτη γνωμη με σφραγίδα για να μου πεις οτι κάνω λαθος. δεν θα παίξω τέτοιο παιχνίδι. οποίος ξερει ανάγνωση μπορεί να καταλάβει τι λέω και εννοω.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της raccoon
    Δεν έχω διαβάσει όλες τις γνώμες που έχουν γραφτεί, εγώ θα πω την δική μου. Δεδομένου ότι το κράνος είναι καινούριο, ήταν στο κουτί, και θα φορεθεί ένα χρόνο, εγώ θα το έπαιρνα. Υπάρχουν πολλοί που έχουν ακριβα κράνοι άνω των 5 ετών, και το φοράνε κάθε μέρα, το βλέπει ήλιος, έχει μικροφθορές, κτλ. Φυσικά κάποιοι σκέφτονται αντικατάσταση, κάποιοι όχι ακόμα.
    Δεν πιστεύω ότι ένα ολοκαίνουργιο κράνος, που θα φορεθεί από το 5ο έως το 6ο έτος κατασκευής του θα είναι λιγότερο ασφαλή.
    Φυσικά δεν θα το έπαιρνα αν είχε μεγαλύτερο ορίζοντα χρήσης. Για 1 χρόνο, θα το έπαιρνα.

Γενικώς Διευθυντής... Το avatar του/της o_gavros
    Κυριιιιιες μουυυ,
    Να τελειώσει το σπαμ εδώ,ολραη;
    Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
    Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες

Ειρήνη υμίν !

Από τα λεγόμενα της πλειοψηφίας και σύμφωνα και με την δικη μου κρίση κατάλαβα ότι το κράνος θα είναι εξ ίσου ασφαλές με ένα φρέσκο και πάντα με την προυπόθεση να φορεθεί
    για ένα με δύο χρόνια .
    Για να πω και γω την αμαρτία μου , το κράνος που φοράω είναι ARAI RX7 nakano shuriken 10 -12 ετών αλλά το φυλάω σαν τα μάτια μου. Εχω αλλάξει τα εσωτερικά του αλλά μέχρι εκεί . Ηταν και είναι το καθημερινό μου , βροχές , ήλιος , εκδρομές τα πάντα όλα . Θα έπρεπε να το έχω αλλάξει αλλά τα τελευταία 5 χρόνια απέκτησα 2 παιδιά και χρησιμοποιώ μηχανή για δουλειά - σπίτι 6 χλμ . Το έχω αμελήσει αφενός λόγω μικρής διαδρομής και αφετέρου λόγω οικονομικών . Αυτό ναι , πρέπει να αλλαχτεί πλέον άμεσα , οπότε μεσα από την κουβέντα για τον μικρό βγήκε άλλο ένα πόρισμα .

Ευχαριστώ όλους για τις συμβουλές και τις προτάσεις σας .

Μπορούμε βέβαια να συνεχίσουμε την κουβεντούλα ..
    KTM950 Adventure - Tuono 660 Factory

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ΠΑΠΑΣΟΥΖΑΣ
    Συμφωνω. Όλα για τη μάσα..,..
    καθε μερα ...νεα μερα.

καυλωμενος υποψηφιος Το avatar του/της ridah_da_fresh
    Εχοντας ψαξει πολυ για αυτό το θεμα, αυτο που αποκομισα ειναι οτι με την παροδο του χρονου (3-4 χρονια) ο εσωτερικός αφρος EPS σκληραίνει και χανει την ιδιοτητα του "φρενου" με αποτέλεσμα σε μια σύγκρουση να δεχτεις μια ελάχιστα μειωμενη δυναμη προσκρουσης, δηλαδη καπουτ.

Το κελυφος εχει αντοχες στο χρονο, δεδομενου οτι δεν ειναι θερμοπλαστικο, αλλα η δουλεια του ειναι να απλωνει την δυναμη προσκρουσης σε μεγαλυτερη επιφανεια( αν εχεις aramid η fiberglass).

Ο αφρος την μειωνει, αρα μην χρησιμοποιησεις το κρανος. Εγω δεν θα το χρησιμοποιούσα, ειναι το ενα θεμα στο οποιο οι τσιγκουνιες απαγορευονται
    Τελευταία τροποποίηση από ridah_da_fresh; 13/09/2019 στις 15:52.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ridah_da_fresh Προβολή μηνύματος
    Εχοντας ψαξει πολυ για αυτό το θεμα, αυτο που αποκομισα ειναι οτι με την παροδο του χρονου (3-4 χρονια) ο εσωτερικός αφρος EPS σκληραίνει και χανει την ιδιοτητα του "φρενου" με αποτέλεσμα σε μια σύγκρουση να δεχτεις μια ελάχιστα μειωμενη δυναμη προσκρουσης, δηλαδη καπουτ.

Το κελυφος εχει αντοχες στο χρονο, δεδομενου οτι δεν ειναι θερμοπλαστικο, αλλα η δουλεια του ειναι να απλωνει την δυναμη προσκρουσης σε μεγαλυτερη επιφανεια( αν εχεις aramid η πλεξιγκλας).

Ο αφρος την μειωνει, αρα μην χρησιμοποιησεις το κρανος. Εγω δεν θα το χρησιμοποιούσα, ειναι το ενα θεμα στο οποιο οι τσιγκουνιες απαγορευονται
    που τα διάβασες αυτα? aramid?! plexi?!

καυλωμενος υποψηφιος Το avatar του/της ridah_da_fresh
    https://www.youtube.com/watch?v=lwwlvi1hf10

απο το 1:25

fiberglass* οχι πλεξ

Τι αρώτηξε; Το avatar του/της Acacius
    Το κράνος που συζητάμε έχει θερμοπλαστικό κέλυφος, αραμίδια, φαϊμπεργλάσια και υπόλοιπα κομποσίτια είναι άλλου παπά ευαγγέλιο. Τα θερμοπλαστικά μπορεί να είναι φθηνότερα, αλλά είναι πολύ σταθερά (υποπτεύομαι περισσότερο από τις ρητίνες των composites, αλλά δεν είμαι χημικός).

Αυτό που θέλω να ξέρω εγώ είναι πού διάβασες ότι το διογκωμένο πολυστυρένιο χάνει τις ιδιότητές του με την πάροδο του χρόνου

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/26902784

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ridah_da_fresh Προβολή μηνύματος
    https://www.youtube.com/watch?v=lwwlvi1hf10

απο το 1:25

fiberglass* οχι πλεξ
    το ξέρω το βιντεο. Καλό για μπουσουλας αλλα μεχρι εκει. το aramid γενικως δεν λεει κατι και αυτο που βαζουν οι εταιρίες και ονομαζουν aramid δεν ειναι εκει για την κρούση. Βασικα ειναι εκει κυριως γιατι ειναι πιασάρικο ονομα.
    Πάντως στο βιντεο δεν λεει τιποτα για eps που σκληραινει και για αντοχη θερμοπλαστικου. Πέρα απο το οτι σπαει σε μεγάλα κομματια αλλα ελαχιστα κράνη ειναι απλως θερμοπλαστικα, ειναι polycarbonate.

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. κρανος XXS
    από sloumos στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 16/05/2013, 06:34
  2. κρανος
    από DORTIN στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 44
    Τελευταίο μήνυμα: 21/08/2006, 21:42
  3. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 05/08/2004, 06:45