Το παραπάνω βίντεο έχει ξανα-αναφερθεί εδώ στο forum και γενικά (και στο YouTube) έχει βρει πολύ αντίσταση (έχει φάει κράξιμο)
Ένας βασικός λόγος είναι οτι το 80% των ατυχημάτων με μοτοσικλέτα γίνονται με ταχύτητα πρόσκρουσης χαμηλότερη από 60 χλμ/ω (ή περίπου 40 μι/ω)
Σε αυτές τις μικρές ταχύτητες ο "μικρός/φτωχός" εξοπλισμός κάνει θαύματα και σώζει πολλές καταστάσεις. Επίσης σε αυτές τις μικρές ταχύτητες ο "μεγάλος" εξοπλισμός (π.χ. airbags) δεν ενεργοποιείται.
Η ενασχόληση μου με τις μοτοσικλέτες είναι ακόμα πολύ μικρή για να πάρω θέση, αλλά τείνω να συμφωνώ με αυτούς που "κράζουν" το εν λόγω βίντεο, χωρίς βέβαια να είμαι αυτός που λέει ATGATT ακόμα και για να πεταχτείς για τσίχλες μέχρι το περίπτερο.
Τωρα το 'δα ρε μόρτες, ήμανε πίσω κοίταγα ενα του 2007 πως ανοιγοκλείνεις τα Αράι...Μην Βαράι παρακαλώ...
![]()
![]()
I’ve got the bike every middle-aged dude dreams of!!
moto.gr on Instagram: https://www.instagram.com/motogrforum/
moto.gr on Facebook: https://www.facebook.com/groups/1800...3?locale=el_GR
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια
Οδηγήστε έξυπνα και με ασφάλεια 2
Ένας ακόμα youtuber με κάτι μύρια subscribers λέει με στόμφο την παπάτζα του προσθέτοντας και κάποια επίφαση επιστήμης. Και δώστου από κάτω τα σχόλια να δίνουν και να παίρνουν. Nothing to see here, move along.
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan
Ηδη από αυτήν την φράση, έχεις λάθος. Λάθος ΙΚΑΝΟ, να μην έχει ορθό νόημα ότι ακολουθήσει από κει και μετά.
Ο Fortnine δεν είναι ''ενας ακόμα γιουτιούμπερ''. Ενας ακόμα γιουτιούμπερ είναι κάτι πιτσιρικάδες, που πήραν μια κάμερα πενήντα ευρώ από το eshop.gr και βγήκαν στους δρόμους να λένε ότι τους έρθει στο κεφάλι.
Τούτος εδώ, ΜΟΝΟ το επίπεδο της παραγωγής να βάλεις, τα εφφέ, το μοντάζ που έχει, το ότι ολοφάνερα έχει ολόκληρη επαγγελματική κινηματογραφική ομάδα πίσω του, ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ να είχες την αντίληψη, να καταλάβεις ότι είναι κάτι διαφορετικό.
Για το θέμα του βίντεο, δεν έχω γνώμη. Για άλλα βίντεό του όμως που έχω δει, έχω διαπιστώσει πόσο συστηματικός και οργανωμένος είναι. Πόσο δουλειά έχουν για να βγουν, οι πληροφορίες που δίνει, με το στυλ που θέλει κ.ο.κ.
Ριζάλτ ολ οβ δεμ, που έλεγε κι ο Χάρρυ Κλυνν, το συμπέρασμά σου, είναι τόσο άδικο, που φτάνει στα εκτός τόπου και χρόνου.
Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό
Συγνώμη αλλά ολα αυτά που λες δεν έχουν απολύτως καμία σχέση με το περιεχόμενο του εν λόγω βίντεο (για το οποίο λες δεν έχεις γνώμη). Και αλλοι youtubers έχουν ομάδες παραγωγής από πίσω, αλλά το περιεχόμενο είναι ανάξιο σχολιασμού.
Να σημειώσω ότι από πολύ μικρός ασχολούμαι με την πληροφορική, από πολύ νωρίς μπήκα στο Internet (14,4 modem κανεις;) και είμαι πλέον επαγγελματίας του χώρου. Η εμπειρία μου με κάνει να είμαι πολύ υποψιασμένος με τον καθε ένα που βγαίνει στο Youtube και ιδιαίτερα με τα πολύ δημοφιλή κανάλια στα οποία παιζουν χορηγοί, προσωπικές ατζέντες, κτλ. Συγνώμη, αλλά εμπιστεύομαι πολύ περισσότερο το δάσκαλό μου.
Τελος να πω πως πλέον δεν είναι δα και πυρηνική επιστήμη να βγαίνεις στο Youtube το λιγότερο με αξιοπρεπή εικόνα και ήχο κσι συνολικά μια καλούτσικη παραγωγή. Η τεχνολογία είναι πολύ προσιτή για κάτι τέτοιο και αν κάποιος αφιερώσει λίγο χρόνο και χρήμα μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα. Αν μάλιστα την ψάξει τη δουλειά μπορεί να είναι και ο επόμενος Fortnine.
Ας είμαστε όλοι προσεκτικοί και υποψιασμένοι και ιδιαίτερα τα νέα παιδιά και πολύ περισσότερο όταν πρόκειται για θέματα που αφορούν κυριολεκτικά τη ζωή μας.
Δεν λέει τίποτα παράλογο ο άνθρωπος ούτε κάτι κακό.
Την απλή πραγματικότητα λέει.
Ότι οι προδιαγραφές που επιβάλει η νομοθεσία στον εξοπλισμό ασφαλείας για μοτοσικλετιστές είναι πολύ χαμηλές,
και κατά την άποψή μου έχει απόλυτο δίκιο. Για lobbing δεν έχω άποψη αλλά εδώ που τα λέμε τα τελευταία 30 χρόνια τα ίδια φοράμε
ενώ η τεχνολογία έχει κάνει άλματα.
Ούτε μισό λεπτό δε το παρακολουθώ αυτό το τύπο,σε αγγλοσαξωνακια με λεφτά απευθύνεται,καμμία σχέση.
Δεν με ψήνει να το παίξω μυαλοπωλης. Και γενικά στα @@ μου τι κάνουν ο καθένας και γενικά αποφεύγω να σχολιάζω τέτοιου είδους ποστ γιατί ο καθένας είναι υπεύθυνος για τις πράξεις του αλλά ο γενικός κανόνας είναι "dress for the slide, not for the ride".
Το ότι κάποιος δεν έχει την οικονομική δυνατότητα δεν το θεωρώ δικαιολογία για να μην έχει εξοπλισμό. Υπάρχουν και άλλοι αερόσακοι όχι μόνο οι tech-air10, υπάρχουν και αλλά κρανη όχι μόνο τα Shoei/Arai.
Το ότι επιβιώσαμε τα προηγούμενα χρόνια δεν έχει να λέει κάτι.
Βασικα είναι ΤΕΡΜΑ χαζό γιατί τα μηχανάκια ήταν πιο αργα, τα αυτοκίνητα πιο λίγα και οι άνθρωποι πιο συγκεντρωμένοι…
Δεν λέει κάτι κακό, λέει κάτι επικίνδυνο: «Δε σας λέω να βγάλετε τις προστασίες από τα μπουφάν σας, εγώ όμως το έκανα και είμαι πολύ χαρούμενος γι' αυτό». Κλείνει και με μια κλισέ ατάκα περί ζωής και πως πρέπει να την εκτιμούμε και να το βίντεο που δίνει views και χιλιάδες σχόλια από κάτω
ΟΚ, οι προδιαγραφές λόγω λόμπι μπορεί να είναι χαμηλότερες από αυτό που θα έπρεπε, αλλά αυτό τί σημαίνει; Βγάλτε τις προστασίες, έτσι κι αλλιώς δεν κάνουν και πολλά; Η απάντηση εδώ από ένα από τα σχόλια που του απαντούν:
Κάπου λίγο έλεος με τον καθένα που βγαίνει στα social κι επειδή πετυχαίνει εκατομμύρια θεάσεις/followers να θεωρείτε ειδήμων κι ο λόγος του ευαγγέλιο.I’m an ER doc. I know armour won’t help in worst case, high energy scenario’s, but it helps mitigate the contusions, abrasions and lacerations in the kind of spills we are more likely to suffer. I had a low speed mishap riding off road in Iceland and diced up the elbows and arms of my riding jacket on volcanic rock. I had a few minor scratches from punctures through the Cordura fabric in the unpadded areas, but without armour protection it would have been a long complicated journey to a distant hospital to suture up contaminated, complex lacerations that would have terminated my bucket list trip. Some dabs of Polysporin for the skin and duct tape for the jacket and I was good to go.
Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan
Αν κάνεις βίντεο για το youtube είσαι εξ ορισμού ακριβώς αυτό: ένας ακόμα youtuber.
Μου θυμίζει ένα βίντεο που είδα πριν λίγες μέρες, γυρισμένο κάπου στη Μύκονο. Τύπος ρωτάει 2 γκομενάκια "είστε μοντέλα;" και αυτές απαντούν "ναι, ινφλουένσερς". Και το πίστευαν.
Στο ''pads to nothing to protect our bones'' και τα μαρξιστικά περί Κάπιταλ σταμάτησα εντελώς το βίντεο.
Το γόνατο μου διαφωνεί με αυτή την δήλωση.
Σίγουρα η προστασίες δεν είναι αυτό που θα ήθελαν οι αναβάτες δηλαδή κάνω ότι μαλακία ναναι και θα με σώσει ο εξοπλισμός αλλά
μοτοσυκλέτα καβαλάς αν ψάχνεις τέτοιο επίπεδο ασφάλειας παράτα την μοτο και πάρε μια Πόρσε να είσαι ασφαλής και μουράτος.
when life gets complicated... i ride.