Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 92

Θέμα: Θερμαντικά σώματα

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από peterTHErider Προβολή μηνύματος
    Όταν λες αντλία θερμότητας, με τι θερμαντικό μέσο μέσα στο σπίτι?
    Η αντλία είναι το μηχάνημα έξω. Μέσα τι θα βάλεις?
    Επίσης, το γνωρίζεις πως και οι εξωτερικές μονάδες των air-condition λέγονται αντλίες θερμότητας? Το ίδιο πράγμα είναι.
    Απλά έχουν ψυκτικό υγρό.
    Μια χαρά κρατάει και η ζέστη του air-condition αν έχεις σωστή μόνωση.
    Η αντλία που λες μπορεί να συνδεθεί με καλοριφέρ, ενδοδαπεδια, fancoils.μην πετάτε μια απλά βαλε αντλία γιατί είναι σαν λες σε κάποιον απλά βάλε λάστιχα. Τι και πως πες μας.
    Η αντλία που λες έχει μέσα ψυκτικό υγρό και κάνει μετατροπή και ψύχει ή θερμενει νερό το οποίο πάει μετά στην μορφή που έχεις επιλέξει.
    Το air-condition χρησιμοποιεί μόνο ψυκτικό υγρό. Γλυτώνεις δηλαδή μια μετατροπή και τις απώλειες τις. +ότι το ψυκτικό δεν έχει απώλειες στην διαδρομή μέχρι την μονάδα.
    Και τα καλοριφέρ όταν κλείσουν σε ένα σπίτι με σκατα μόνωση πάλι θα παγώσει το σπίτι.απλα τα κλείνουμε και θέλουν λίγη ώρα μέχρι να πέσει η θερμοκρασία τους λόγο υλικών. Αλλά μόλις παγώσουν πάει η ζέστη.
    Τελος, σε έναν μεγάλο ενιαίο δεν θα βάλεις ένα air-condition αλλά 2-3.οσα καλοριφέρ θα έβαζες. Απλά στην Ελλάδα κρίνουμε κάτι χωρίς να το δουλεύουμε σωστά.
    Αυτά στα λέω και θα μπορούσα να σου πω πολλά ακόμα αλλά βαριέμαι να γράφω.
    Και στα λέω γιατί χτίζω σπίτι και έχω κάνει μελετες για κάθε μορφή θέρμανσης-ψυξης και όλα τα σενάρια.
    Και κατέληξα σε καναλατα air-condition. Δες τι είναι.
    Δεν υπάρχει μεγαλύτερη κουταμαρα από το Ν πάρεις αντλία θερμότητας και να την δουλεύεις στους 80-90 βαθμούς που θέλουν τα καλοριφέρ. Εχει πάει περίπατο όλη η αρχή λειτουργίας της και καταναλώνει τα Αντερα της. Σαν πετρέλαιο. Αυτό το κάνεις όταν για Χ, ψ λόγους δεν έχεις άλλη επιλογή.
    Προφανως συνδεση με καλοριφερ.
    Κανεις δεν δουλευει 80-90 βαθμους...στους 55-60 ειναι μια χαρα.
    Εχω δει πολλες καινουριες κατασκευες σε σπιτια και δεν εχουν καμια σχεση με πετρελαιο και καταναλωση.
    Δεν ειναι τυχαιο που θεωρειται η καλυτερη λυση...ειπαμε μελετες εχουν βγει και τα αποτελεσματα ειναι εκει εξω.
    Ride(s) the wind of change...

Συντονιστής Το avatar του/της Volpad
    Moderator
    80-90 βαθμούς???
    50-55 δουλεύουν τα καλοριφέρ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της peterTHErider
    Και περιμένετε να ζεσταθείτε αν έχει έξω κοντά στο μηδέν??
    Τι λέτε ρε παιδια. 75 μίνιμουμ.
    Εκτός αν εννοείς ζέστη να έχεις 18 βαθμούς μέσα στο σπίτι σου. Και να την πιάνεις σε 3 ώρες.
    Το σημαντικό είναι να πιάνεις τη θερμοκρασία πολύ γρήγορα και να την συντηρείς οικονομικά.
    Αυτό που κάνουν όλες οι inverter συσκευές δηλαδή(split,καναλατο, δαπέδου).
    Απλά παιδιά έχετε κολλήσει στις παραδοσιακές λύσεις.
    Υπάρχουν και άλλες.
    Τελευταία τροποποίηση από peterTHErider; 15/01/2024 στις 08:52.
    αν δεν κοιτας εκει που πας...θα πας εκει που κοιτας!

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από DoctoR_k6 Προβολή μηνύματος
    Προφανως συνδεση με καλοριφερ.
    Κανεις δεν δουλευει 80-90 βαθμους...στους 55-60 ειναι μια χαρα.
    Εχω δει πολλες καινουριες κατασκευες σε σπιτια και δεν εχουν καμια σχεση με πετρελαιο και καταναλωση.
    Δεν ειναι τυχαιο που θεωρειται η καλυτερη λυση...ειπαμε μελετες εχουν βγει και τα αποτελεσματα ειναι εκει εξω.
    Ξαναλέω για να γίνει κατανοητό. Και οι εξωτερικές μονάδες των air-condition αντλίες θερμότητας είναι. Και μέσα φυσικά τα συστήματα βεβιασμενης κυκλοφορίας (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΈΡ) δίνουν το αμεσοτερο και οικονομικότερο Αποτέλεσματα. Τα καλοριφέρ ζεσταίνουν τοπικά και η ζέστη πάει όλη πάνω+ ευνοούν την μεταφορά μικροσωματιδιων+απώλειες στο δίκτυο +κατάληψη μέσα στο χώρο +αντιαισθητικο μέταλλο μέσα στο χώρο. Καλή λύση αλλά με πολλά μείων.
    Ασε που που έτσι και αλλιώς θες τα air-condition για την ψύξη.
    Λέμε ναι στην αντλία, αν τα συνδέσεις με καλοριφέρ είναι λίγο οικονομικότερο από το πετρέλαιο. Αλλά δεν είναι η οικονομικότερη και καλύτερη λύση.
    Εγώ έχω κάνει διάφορες μελετες για το χώρο μου. Και για αυτό στα λέω.
    50-55 βαθμούς θα δουλέψεις σε εξωτερική θερμοκρασία 12-17 και να έχεις πολλά σώματα. Αλλιώς δεν κάνετε τίποτα παιδιά.
    Ας μιλήσουν και οι μηχανολογικο του φόρουμ να σας λυθούν οι απορίες.
    Κάθε χώρος είναι διαφορετικός.
    Τελευταία τροποποίηση από peterTHErider; 15/01/2024 στις 09:12.

Σιδεροφαγος... Το avatar του/της DoctoR_k6
    Ξαναλέω για να γίνει κατανοητό. Και οι εξωτερικές μονάδες των air-condition αντλίες θερμότητας είναι. Και μέσα φυσικά τα συστήματα βεβιασμενης κυκλοφορίας (ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΤΑ ΚΑΛΟΡΙΦΈΡ) δίνουν το αμεσοτερο και οικονομικότερο Αποτέλεσματα. Τα καλοριφέρ ζεσταίνουν τοπικά και η ζέστη πάει όλη πάνω.
    Λέμε ναι στην αντλία, αν τα συνδέσεις με καλοριφέρ είναι λίγο οικονομικότερο από το πετρέλαιο. Αλλά δεν είναι η οικονομικότερη και καλύτερη λύση.
    Εγώ έχω κάνει διάφορες μελετες για το χώρο μου. Και για αυτό στα λέω.
    50-55 βαθμούς θα δουλέψεις σε εξωτερική θερμοκρασία 12-17 και να έχεις πολλά σώματα. Αλλιώς δεν κάνετε τίποτα παιδιά.
    Ας μιλήσουν και οι μηχανολογικο του φόρουμ να σας λυθούν οι απορίες.
    Κάθε χώρος είναι διαφορετικός.
    Ξερουμε ρε συ ποιες ειναι οι αντλιες και με τι συνδεονται.
    Παμε παρακατω.
    ΜΙλαμε για ενα θεμα που ηδη εχει καλοριφερ ο ανθρωπος.
    Αν συνδεσεις αντλια θεμοτητας με σωματα/καλοριφερ εισαι μια χαρα αναλογως περιοχης προφανως και μονωσης. Μην λεμε και τα τελειως αυτονοητα πραγματα.

Επισης με 55-60 βαθμους θερμοκρασια νερου ενα σπιτι εχει 20-21 βαθμους μεσα ανετοτατα.
    Την αντλια την ενεργοποιεις τον Οκτωβρη/Νοεμβρη και την κλεινεις τελη Απριλη. Δεν ξανασχολεισαι και κατι τρομερη διαχειρηση ενεργειας.
    Δεν σε νοιαζει το 3ωρο που λες γιατι η δουλεια τηε ειναι να δουλευει 5 μηνες σερι αδιακοπα.
    Ride(s) the wind of change...

Moderator
    Και περιμένετε να ζεσταθείτε αν έχει έξω κοντά στο μηδέν??
    Τι λέτε ρε παιδια. 75 μίνιμουμ.
    Εκτός αν εννοείς ζέστη να έχεις 18 βαθμούς μέσα στο σπίτι σου. Και να την πιάνεις σε 3 ώρες.
    Το σημαντικό είναι να πιάνεις τη θερμοκρασία πολύ γρήγορα και να την συντηρείς οικονομικά.
    Αυτό που κάνουν όλες οι inverter συσκευές δηλαδή(split,καναλατο, δαπέδου).
    Απλά παιδιά έχετε κολλήσει στις παραδοσιακές λύσεις.
    Υπάρχουν και άλλες.
    Σορρυ, δεν έχω πολλές γνώσεις σε αυτό το θέμα, αλλα γνωρίζω 2 πράγματα.

Πάνω απο 50 βαθμούς, το νερό σου προκαλεί έγκαυμα.
    Άν το νερό των καλοριφέρ ήταν στους 75, θα πάθαινες έγκαυμα κάθε φορά που ακουμπούσες το σώμα.

Όσο ψηλότερη έχεις θέσει την θερμοκρασία του νερού στο καυστήρα, τόσο περισσότερο καύσιμο χρειάζεσαι για να το συντηρήσεις, γιατι μεγαλώνουν οι απώλειες.
    Είναι πιο συμφέρον να έχεις χαμηλότερη θερμοκρασία νερού και να το έχεις περισσότερη ώρα ανοιχτό.
    Επίσης, είναι πιο συμφέρον να το έχεις όλη μέρα ανοιχτό και να ρίχνεις τη θερμοκρασία όταν λείπεις, απο το να το ανοιγοκλείνεις όλη την ώρα.

Το air condition, δεν θερμαίνει τα σώματα, αλλα μόνο τον αέρα του χώρου. Όταν το κλείσεις, σε 5 λεπτά έχει παγώσει ο χώρος.
    Το καλοριφέρ ζεσταίνει πολύ λιγότερο τον αέρα, αλλα ζεσταίνει τα σώματα. Τα έπιπλα, τους τοίχους κλπ. Όταν κλείσει λοιπόν, αργεί πολύ περισσότερο να απαχθεί η θερμότητα.

Εμείς προχθές είχαμε 5 βαθμούς εξωτερική θερμοκρασία (5,1 για την ακρίβεια). Το καλοριφέρ κράταγε τους 20° που του ζητάω για πλάκα. Άναβε για κάνα 10λεπτο μέσα στην ώρα. μπορεί να λέω και πολύ...
    Το σπίτι μου δεν έχει καθόλου καλή μόνωση.
    Καίω περίπου 600-800 λίτρα πετρέλαιο τη σαιζόν, ανάλογα με τον χειμώνα.
    Οι θερμοκρασία του σπιτιού μου είναι 20° όταν είμαι εκεί και 18,6 όταν κοιμάμαι ή λείπω. Έχω θερμοστάτη PID με self learning για να διατηρεί σταθερή τη θερμοκρασία, ο οποίος είναι προγραμματιζόμενος ώς προς τις ώρες της ημέρας για τις θερμοκρασίες που ζητάω, οπότε δεν ασχολούμαι ποτέ.

Σουλατσαδόρος Το avatar του/της Coyote.V
    Δεν πάει έτσι, δεν παθαίνεις έγκαυμα γιατί η επαφή με το σώμα δεν είναι άμεση... Θα νοιώσεις το καυτό και θα απομακρυνθείς πριν γίνει ζημιά, με το νερό παθαίνεις γιατί εισχωρεί στους πόρους του δέρματος.

Moderator
    Καλά τα λές.
    Αν όμως το σώμα του καλοριφέρ είναι στους 70-80 βαθμούς, αν καταλάθος το ακουμπήσεις θα την ακούσεις στερεοφωνικά.

Δε σου λέω να πάς να το ακουμπήσεις εσκεμμένα για να δείς πόσο καίει, τότε θα τραβηχτείς πριν το ακουμπήσεις.
    Αν όμως καταλάθος το πιάσεις, στην έκανε.
    Εδώ στους 50 το πιάνεις και δεν μπορείς να το κρατήσεις για πάνω απο 2-3 δευτερόλεπτα.

Για φαντάσου τα παιδιά πχ που δεν έχουν συναίσθηση και τα αντανακλαστικά τους είναι πολύ αργά (έχουν ping όπως λέμε στα δίκτυα)...

Να δεις τη γυναίκα μου στα κρύα να περνει αγκαλιά το καλοριφέρ με νερό στους 75βαθμους.
    Και τα καλοριφέρ αέρα ζεσταίνουν. Απλά τα air-condition τα λειτουργούμε λάθος επειδή έτσι έχουμε μάθει. Δεν χρειάζονται ούτε να τα βάλεις στους 28 που τα βάζουν ούτε φουλ ένταση ανεμιστήρα. Θέλει τρόπο, και φυσικά όχι ένα τεράστιο που βάζουμε σε μεγάλους. Ενιαιους χώρους. 1 σώμα καλοριφέρ έχεις? Σε ένα μεγάλο χώρο 3-4.τοσα μικρά κλιματιστικα θες.να δουλεύουν σε πολύ χαμηλή ένταση και να ζεσταίνεται ο χώρος ομοιορφα και ΠΟΛΎ οικονομικά. Ποιος το κάνει? Κανείς.
    Εγώ τώρα στο σπίτι μου χτίζω θα βάλω καναλατο air-condition μέσα στην γύψο σανίδα οροφής με δίκτυο γραμμικων αεραγογων.
    Το μόνο κακό που έχει το air-condition με ψυκτικό r32 είναι πως κάνει επιθετικό ζέσταμα ξεραινει λίγο την ατμόσφαιρα. Αλλά αυτό ειναι μετά προσωπικό γούστο. Εγώ θέλω να μπορώ σε 5 Λεπτά που θα εκκίνησω να έχω σχεδόν πιάσει. Θερμοκρασία χώρου.

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Volpad Προβολή μηνύματος
    Καλά τα λές.
    Αν όμως το σώμα του καλοριφέρ είναι στους 70-80 βαθμούς, αν καταλάθος το ακουμπήσεις θα την ακούσεις στερεοφωνικά.

Δε σου λέω να πάς να το ακουμπήσεις εσκεμμένα για να δείς πόσο καίει, τότε θα τραβηχτείς πριν το ακουμπήσεις.
    Αν όμως καταλάθος το πιάσεις, στην έκανε.
    Εδώ στους 50 το πιάνεις και δεν μπορείς να το κρατήσεις για πάνω απο 2-3 δευτερόλεπτα.

Για φαντάσου τα παιδιά πχ που δεν έχουν συναίσθηση και τα αντανακλαστικά τους είναι πολύ αργά (έχουν ping όπως λέμε στα δίκτυα)...
    Εδώ έχετε τζάκια και μιλάτε για σόμπες-μαντεμια.
    Εκεί να δεις εγκαύματα και χαμό.
    Η κουβέντα αυτή είναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ και έχει να κάνει με κάθε χώρο ξεχωριστά. Που βρίσκεται το σπίτι, που έχει ανοίγματα, τι μόνωση έχει,τι χώρους έχει, τι αρέσει στον ιδιοκτήτη, πόσα είναι διατεθημενος να πληρώσει για την εγκατάσταση.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Τα συστήματα υπολογίζονται σύμφωνα με τις απώλειες θερμότητας κάθε σπιτιού με τις ανάλογες προσαυξήσεις , και έτσι κατανέμονται και τα σώματα στους χώρους.
    Αν σε ένα παραδοσιακό σύστημα με καυστήρα πετρελαίου που δουλεύει συνήθως 80-90 βαθμούς βάλουμε μια αντλία θερμότητας "χαμηλής Θερμοκρασίας" πχ 55 βαθμούς δεν υπάρχει περίπτωση να ζεσταθεί ένα σπίτι γιατί δεν επαρκούν τα σώματα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της borgiriadis1
    Το καταλαβαίνω αυτό που λες για τα air condition. Κι εγώ στο 24 το βάζω για να ζεστάνει και βγάζει μια χαρά ζεστη.
    Το καλοριφέρ το δουλεύω στους 17-18c και τον καυστήρα τον έχω ρυθμισμένο στο 65c και τον κυκλοφορητή στο 32-33. Ο χώρος στο σαλόνι (~60τμ) έχει 3 σώματα και το ανάψω για να φτάσει στους 17-18 θέλει κανένα 3ωρο.
    Πάτα το 0

270° firing order Το avatar του/της katsar
    Καλησπέρα.
    Έχω ασχοληθεί με προγράμματα εξοικονομώ στο πρακτικό κομμάτι κυρίως, ( εγκαταστάσεις,προμετρήσεις-επιμετρήσεις).
    Με όποιον μηχανολόγο έχω συνεργαστεί-συζητήσει προτείνει την αντλία θερμότητας ως το πλέον αποδοτικό μέσο θέρμανσης λόγο της πολύ καλής απόδοσης
    που έχει με το να μετατρέπει την εξωτερική θερμοκρασία σε τρόπο θέρμανσης εσωτερικά.
    Το a/c είναι και αυτό πολύ ψηλά στην λίστα.

Εντελώς τυχαία παρακολουθώ αυτή την στιγμή ένα σεμινάριο ( άνεργος πλέον ) με θέμα ανανεώσιμες πηγές ενέργειας,πράσινο σπίτι και τα λοιπά.
    Οι πληροφορίες που παίρνω και εκεί λένε τα ίδια περί απόδοσης.

Φυσικά έχουν όλα σημασία όπως έχουν αναφερθεί πιο πίσω σε σχέση με την τοποθεσία,τον χώρο,τι μόνωση υπάρχει και όλα αυτά.

εντιτ προσωπικά χρησιμοποιώ a/c, ζέστη υπάρχει και πληρώνω σίγουρα λιγότερα από ότι θα πλήρωνα για πετρέλαιο.Οικογένεια 2 ατόμων όμως όχι πολυμελής.
    Μειονέκτημα το γεγονός πως είναι κρύα τα δωμάτια που δεν είναι αναμμένο και το κρύο μπάνιο .
    Τελευταία τροποποίηση από katsar; 15/01/2024 στις 13:10.
    when life gets complicated... i ride.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της yannis24
    παντως σε καινουργιες οικοδομες ( οχι πολυκατοικιες), η λυση για εμενα ειναι μονοδρομος.......γαιοθερμια !
    εχει καποιο εξοδο στην αρχη ( η εγκατασταση του συστηματος ξεκιναει μαζι με την οικοδομη, απο τα θεμελια του σπιτιου), αλλα το να εχεις σταθερα στο σπιτι σου θερμοκρασιες 21-23 βαθμους ειναι κατι το απιστευτο....
    ζεστη τον χειμωνα......
    δροσια και κρυο το καλοκαιρι....

«Αυτούς που χόρευαν τους είπαν τρελούς εκείνοι που δεν μπορούσαν να ακούσουν την μουσική»

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από katsar Προβολή μηνύματος
    .Οικογένεια 2 ατόμων όμως όχι πολυμελής.
    .
    Κάπου εδώ έκαψα εγκέφαλο ρε συ....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Σωματα ψεκασμου
    από advblack στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 02/08/2006, 20:06
  2. Ψυχές και σώματα...
    από matmat στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 38