Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 52 από 52

Θέμα: Κράνος <350€ για supersport.

Παλαιό μέλος
    Ειναι οντως πολυ περιεργο. Αλλα μιλαμε για πιεση, οχι αστεια. Δλδ σε καμια περιπτωση δε θα αγοραζα απο μαγαζι ενα κρανος στο μεγεθος αυτου που μου ηρθε. Στα πεντε λεπτα αρχισα να νιωθω το σφυγμο μου στο μετωπο απο την πιεση. Και εκει δεν υπαρχει ουσιαστικα μαξιλαρακι που θα πεσει με τον καιρο. Αν ηταν μονο η πιεση στα μαγουλα θα το σκεφτομουν λιγο πριν το επιστρεψω.

Τωρα πώς εξηγειται η διαφορα με αυτο που δοκιμασα, δεν μπορω να το καταλαβω. Εν τω μεταξυ προκειται για κρανος με 6 μεγεθη shell, οποτε λογικα τα μαξιλαρακια δεν πρεπει να παιζουν τοσο μεγαλο ρολο.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ptc Προβολή μηνύματος
    Ειναι οντως πολυ περιεργο. Αλλα μιλαμε για πιεση, οχι αστεια. Δλδ σε καμια περιπτωση δε θα αγοραζα απο μαγαζι ενα κρανος στο μεγεθος αυτου που μου ηρθε. Στα πεντε λεπτα αρχισα να νιωθω το σφυγμο μου στο μετωπο απο την πιεση. Και εκει δεν υπαρχει ουσιαστικα μαξιλαρακι που θα πεσει με τον καιρο. Αν ηταν μονο η πιεση στα μαγουλα θα το σκεφτομουν λιγο πριν το επιστρεψω.

Τωρα πώς εξηγειται η διαφορα με αυτο που δοκιμασα, δεν μπορω να το καταλαβω. Εν τω μεταξυ προκειται για κρανος με 6 μεγεθη shell, οποτε λογικα τα μαξιλαρακια δεν πρεπει να παιζουν τοσο μεγαλο ρολο.
    Το κελυφος δεν παιζει ρολο στο μεγεθος του κρανους εσωτερικα. Απλα βγαινουν σε διαφορετικα μεγεθη για να μην ειναι πχ τεραστιο εξωτερικα και βαρυ χωρις λογο το small.
    Ειχα το ιδιο προβλημα με ενα xlite και ηταν κατασκευαστικο. Μπορει το large να σου ειναι μεγαλο μετα.

Παλαιό μέλος
    Σε ενα κρανος με δυο shell sizes τα μαξιλαρακια παιζουν μεγαλυτερο ρολο. Οταν το L και το XXL εχουν το ιδιο shell η διαφορα στο εσωτερικο πετυχαινεται με το μαξιλαρακι. Οποτε το L εχει πολυ μεγαλυτερα μαξιλαρια, που ειναι πιο πιθανο να πεσουν με τον καιρο. Αυτο εννοουσα. Λαθος το σκεφτομαι;

Οπως και να'χει το συγκεκριμενο κρανος δεν μπορω να το κρατησω, απλα δε μου κανει. Τωρα αν και το L δε μου κανει (κυριως για την περιφερεια του κρανιου μιλαω) τοτε απλα θα παω σε αλλο μοντελο.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ptc Προβολή μηνύματος
    Σε ενα κρανος με δυο shell sizes τα μαξιλαρακια παιζουν μεγαλυτερο ρολο. Οταν το L και το XXL εχουν το ιδιο shell η διαφορα στο εσωτερικο πετυχαινεται με το μαξιλαρακι. Οποτε το L εχει πολυ μεγαλυτερα μαξιλαρια, που ειναι πιο πιθανο να πεσουν με τον καιρο. Αυτο εννοουσα. Λαθος το σκεφτομαι;

Οπως και να'χει το συγκεκριμενο κρανος δεν μπορω να το κρατησω, απλα δε μου κανει. Τωρα αν και το L δε μου κανει (κυριως για την περιφερεια του κρανιου μιλαω) τοτε απλα θα παω σε αλλο μοντελο.
    Τα μαξιλαρια, το πανω δηλαδη γιατι τα μαγουλα δεν αλλαζουν το μεγεθος, παιζουν ελαχιστο ρολο στην εφαρμογη. Τα αλλαζεις οταν εισαι στο σωστο μεγεθος και θες να ειναι λιγο πιο σφικτο η λιγο πιο ανετο. Το eps ειναι που ορίζει το μεγεθος.

Πιθανον να μοιραζονται τα ιδια κελυφη και επς το m και το l και να αλλαζει μονο το padding. Μπορει ομως και οχι. Αν ενα κρανος δεν σου κανει, με αλλαγη στα εσωτερικα παλι δεν θα σου κανει. Δεν αλλαζει παρα μόνο μερικα χιλιοστα.
    Τελευταία τροποποίηση από basilis_k6; 24/07/2024 στις 11:25.

Στο ls2 vector2, τα medium και large ΔΕΝ μοιραζονται το ιδιο κελυφος

Παλαιό μέλος
    Παρελαβα το L και δοκιμαστηκε. Στο θεμα του μεγεθους ειναι ενα τσικ πιο ανετο απ'ο,τι θα αγοραζα υπο νορμαλ συνθηκες, αλλα αναμεσα στο M και αυτο σιγουρα αυτο ειναι που μου κανει. Παμε για ενα συντομο review.

Ξεκιναμε με τα αρνητικα. Γενικα δινει εντυπωση φτηνου κρανους στις λεπτομερειες. Πχ οι διακοπτες του, η συναρμογη του, το γυαλι, ολα ειναι ενα κλικ κατω απο τα HJC που ειχα συνηθισει. Μου δινει την αισθηση κινεζικης μηχανης, που ειναι φορτωμενη με εξτρα και για να ειναι φτηνη εχει κανει υποχωρησεις στην ποιοτητα. Για μενα ειναι κρανος που θα φοριεται ελαχιστα οποτε δε με προβληματιζει τοσο, αν ηταν να του κανω τη χρηση του προηγουμενου (που το φορουσα 360 μερες το χρονο) δε θα περιμενα με τιποτα να κλεισει πενταετια. Κακη εντυπωση μου εκανε η chin courtain που αν και στο ματι φαινεται "χορταστικη" στην πραξη δεν κανει καλη δουλεια. Το χειμωνα νομιζω πως θα μπαινει μπολικο κρυο απο κατω. Τελευταιο πραγμα που δε μου αρεσε ειναι το γυαλι. Πρωτο, ειναι πιο ανοιχτο σε αποχρωση απ'οσο θα ηθελα. Με ηλιο απεναντι δεν ημουν ευχαριστημενος με την προστασια. Επισης το τζαμι τελειωνει σχετικα ψηλα. Αυτο για τη μηχανη μου εχει ως αποτελεσμα το κατω μερος του να πεφτει ακριβως στο υωος των οργανων στο οπτικο μου πεδιο, πραγμα ενοχλητικο.

Θετικα: Κορυφαιο VFM, στα 210€ που το πηρα εχεις ενα κρανος με καλο υλικο, ολα τα καλουδια και τελευταιο ECE. Επισης ειναι το πλεον αθορυβο κρανος που ειχα ποτε μου. Μου εκανε παρα πολυ καλη εντυπωση σε αυτο το κομματι. Πρωτη φορα που επιασα τελικη στο ΚΤΜ αφου δε μου φαινοταν ενοχλητικος ο θορυβος. Σε αυτο το κομματι παιρνει αριστα (προφανως παιζει ρολο το υψος μου σε σχεση με τη μηχανη μου, μπορει σε αλλο συνδυασμο αναβατη-μηχανης να μην λειτουργει τοσο καλα). Μαλλον το πιο δυνατο του σημειο. Για εμενα καλυπτει και το ζητουμενο που ειχα θεσει με το μεγαλο οπτικο πεδιο. Τερμα ψαρακωμενος με το στηθος να ακουμπαει το τεποζιτο βλεπω παρα πολυ καλα με το κρανος να ειναι ορατο μονο στο πανω 10% του οπτικου μου πεδιου. Τελος ειναι ενα ελαφρυ και ανετο κρανος.

Ως αρχικη εντυπωση λοιπον, προκειται για αγορα που θα την ξαναεκανα στην παρουσα φαση. Αν προοριζοταν για καθημερινη χρηση μαλλον θα ημουν σκεπτικος με την επιλογη μου, αφου οπως ειπα δεν ειναι κορυφαιας ποιοτητας. Βεβαια αυτο το ηξερα απ'οταν το ειχα δοκιμασει. Νομιζω πως ειναι και πολυ καλη επιλογη για πρωτο κρανος.

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από grinderx Προβολή μηνύματος
    Προσωπικά μετά από πολύ ψάξιμο (για τα σχετικά με θόρυβο, κτλ), αγόρασα ένα Shark Spartan RS. Στην πράξη δεν ξέρω τι λέει, μια και ακόμα είμαι σε φάση που κάνω μαθήματα (δες κι εδώ), οπότε η πρότασή μου μπορεί να αγνοηθεί
    Επανέρχομαι στο παραπάνω. Σήμερα έκανα την πρώτη μου μεγάλη βόλτα στον ανοιχτό αυτοκινητόδρομο (μπήκα Αττική Οδό κι έφτασα μέχρι Αγία Μαρίνα Κορωπίου κοντά στις τρύπες του Καραμάν Αλή και πάλι πίσω). Αττική Οδό πήγαινα με 90-100km/h, αλλά έφτασα και τα 120km/h σε κάποιες στιγμές.

Είναι το πρώτο μου κράνος και φυσικά ως νέος αναβάτης δεν έχω μέτρο σύγκρισης. Μπορώ να πω όμως πως τα επίπεδα θορύβου είναι σε λογικά πλαίσια, χωρίς περίεργα σφυρίγματα, κτλ να σου παίρνουν τ' αυτιά. Οι ζελατίνες του δε θολώνουν με τίποτα για όσο το έχω χρησιμοποιήσει (φαντάζομαι στους πιο κρύους μήνες αυτό θα φανεί καλύτερα), ενώ έχουν πολύ σταθερό μηχανισμό στο άνοιξε κλείσε και βάλε/βγάλε. Ένα αρνητικό είναι ότι οι αεραγωγοί δεν είναι και τίποτα το ιδιαίτερο κι έτσι αναγκάζομαι κάποιες φορές να έχω ελάχιστα ανοιχτή την κυρίως ζελατίνα.

Επαναλαμβάνω πως δεν έχω κάποιο μέτρο σύγκρισης, αλλά θεωρώ πως στα λεφτά του (περίπου 320€ το πήρα, δεν έχει γραφικά, από κατάστημα της Αθήνας) είναι μια αρκετά ποιοτική επιλογή*. Ελπίζω να βοήθησα.

*Το κάπως ακριβότερο Shoei NXR2 δεν έμπανε στην κλούβια κεφάλα μου με ΤΙ-ΠΟ-ΤΑ.
    Τελευταία τροποποίηση από grinderx; 07/09/2024 στις 19:59.
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. κράνος ρεπλικα αλλά όχι για supersport?!?!
    από Billymuse στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2012, 16:39
  2. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 20/05/2005, 22:42
  3. Κάλυμα για supersport
    από stako στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 07/04/2005, 14:27
  4. ΛαστιΧα Για Supersport
    από tzanismille στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 2