Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 103

Θέμα: Άλλος ένας νέος και άσχετος που χρειάζεται βοήθεια

Μέλος
    Θα θέσω και μια ακόμη παράμετρο στο όλο σκεπτικό.

Καλές οι παλιές και τα αναλογικά όργανα σε πιο νορμάλ ποσά, ωστόσο δεν έχουν abs που είναι απολύτως απαραίτητο, ειδικά και σε έναν νέο χρήστη.

Να μην πω και για τον συμπλέκτη περιορισμένης ολίσθησης.

Ωστόσο εάν υπάρχει η δυνατότητα να ανέβει το budget, υπάρχουν σαφώς και πιο φρέσκιες vintage αισθητικής επιλογές (πχ royal Enfield interceptor) και με αναλογικά όργανα, αλλά και το πανέμορφο kawasaki z600 rs.

Εξαιρετική επίσης επιλογή και πολύ καλό value for money το suzuki sv 650 για όσο θα παράγεται ακόμη, και το moto guzzi v7.

Τέλος υπάρχει και το w800 της kawasaki, πάλι εξαιρετικής αισθητικής.

Εσύ πρέπει να σταθμίσεις τα θέλω σου και τις ανάγκες σου, τις οποίες θα ξεδιαλύνεις μπαίνοντας και στην λογική των μαθημάτων οδήγησης.

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Phantom Προβολή μηνύματος

Δεν ξέρω πόσο διαφέρουν οι μοτοσικλέτες σε σχέση με τα αυτοκίνητα, αλλά έχω αγοράσει και έχω "στρώσει" 4 μεταχειρισμένα αυτοκίνητα μέχρι τώρα.
    Θέλω να ελπίζω οτι και στις μοτοσικλέτες ισχύει το ίδιο με τα αυτοκίνητα.
    Διαφερουν αρκετα εως πολυ, μαλλον διαφωνω με το σκεπτικο σου. Οι μοτοσυκλετες ειναι πολυ πιο απαιτητικα μηχανηματα σε θεματα συντηρησης και με μικροτερη ζωη γενικα. Μια μηχανη με 100Κ χλμ θεωρειται οτι σχεδον εχει φαει τα ψωμια της, ενα αμαξι με τα ιδια χιλιομετρα ειναι ακομα καινουριο. Ενα πραγμα μονο σκεψου, το CB400SF απο 400 κυβικα βγαζει 53 αλογα. Κανε τις πραξεις και θα δεις οτι ενα αυτοκινητο 1600 κυβικα με αντιστοιχη αποδοση θα εβγαζε 212 αλογα. Κατι θα επρεπε να σου λεει αυτο. Αλλη εντελως λογικη, ολα σε μια μηχανη ειναι πιο πουσαρισμενα και αυτο εχει τις συνεπειες του στις αναγκες συντηρησης.

Δε λεω πως ειναι λαθος να παρεις μια τετοια μηχανη αλλα ακουσε αυτο που σου λενε ανθρωποι που ξερουν. Ειδικα ο dumutrus που σου εχει γραψει αναλυτικα καποια πραγματα ειναι κατοχος ενος Honda CB-1 και το εχει δει απο πρωτο χερι το εργο. Μπες αν θες στο προφιλ του και δες τι ζηταει κατα καιρους το μηχανακι του και ποσο πολυ εχει ασχοληθει μαζι του για να παρεις μια ιδεα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Δυστυχώς με βάση το δικό μου γούστο δεν βλέπω ΤΙΠΟΤΑ καινούργιο που να με "φτιάχνει". Είναι όλα πολύ "μυτερά" / "δυναμικά" / "νίντζα" / "τρανσφόρμερ" (δεν ξέρω πως να το εξηγήσω/περιγράψω) και πολύ ψηφιακά για τα γούστα μου.
    Ίσως φταίει η ηλικία (46) αλλά ένας πίνακας οργάνων με ένα αναλογικό στροφόμετρο και ένα αναλογικό ταχύμετρο, φαντάζει στα δικά μου μάτια πολύ πιο ωραίος από το κάθε τάμπλετ με τις 2000 πληροφορίες, 3000 ρυθμίσεις και 4000 παραμετροποιήσεις που έχουν τα καινούργια.
    Καταλαβαίνω τι λες. Ήμουν πολύ κοντά στο σκεπτικό σου πίσω στο κοντινο 2019 όταν κοιταζα κι εγω για μηχανη αλλα δεν ημουν διατεθειμενος να αυξήσω πολυ το μπατζετ και κατέληξα σε ένα τέτοιο μαυρο όμως. Στρογγυλό φαναρι, δυο στρογγυλα νικελ οργανα (και με ένδειξη βενζίνης!) και γυμνό. Ευκολοοδήγητο και απ'ότι λένε όλοι τρομερά αξιόπιστο (να παινεψουμε λίγο το σπίτι μας!)
    Δυστηχώς σου πέφτει λιιιιγο μακρυα.

Εναλλακτικά κάποιο καλό hornet

Δεν ξερω για το χορνετ, αλλα τουλάχιστον για το μπαντιτ μπορω να σου πω με σιγουρια οτι δεν τρομάζει παρά τα κυβικά του (και τα κιλάκια του).

Εσυ θα μας πεις πόσο κοντά ήρθαμε στη Σουλα ή την Κουλα.

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Αν μοτερ είναι οκ με λίγα σχετικά χλμ (πχ 100k όχι βασανισμένα), ρυθμισμένα καρμπς που δουλευουν καλά.
    Πλαίσιο υποπλαίσιο καθαρό από περιπτωση πτώσης.
    Όλα τα αλλά έρχονται. Αν καταπιάνεσαι γίνονται εύκολα χωρίς πολλα κόστη, αν δεν, θα πρέπει να έχεις μάστορα ικανό και γνωστό να μη γίνει από κούκος αηδόνι

Στο μοτερ θα πρέπει να έχουν γίνει επιβεβαιωμένες εργασίες αλλιώς θα τις κανεις εσυ ως μεγάλο σέρβις
    Οπωσ ελεγχο τεντωτηρα και καδένας
    Έλεγχος-ρύθμιση βαλβίδων,λαδια, φίλτρα

Η σούμα για τα υπόλοιπα είναι:
    Πλεξούδα καθαρή (μονωμένη όπως η εργοστασιακή χωρίς κοψίματα).
    Έλεγχο ρευμάτων σε πηνία-ανορθωτή-μπαταρία στις τιμές κατασκευαστή.
    Αντικατάσταση ρουλεμάν τροχών λαιμού.
    Καθαρισμός έμβολων δαγκανών, αντικατάσταση σωληνώσεων, τακάκια και υγρών.
    Αλλαγή λαδιών σε πιρούνι, αμορτισέρ, μέτρηση μήκους ελατηρίων εντός οριων(εκτός οριων αλλαγή ελατηρίων).
    Καθαρισμός γράσαρισμα ψαλιδιού.
    Αλυσογραναζα.
    Λάστιχα.
    Ντίζες γκαζιού συμπλέκτη αν είναι παλιές.
    Ατέρμονες αν δε δουλεύει κάποιο όργανο.

Και από εκεί και μετά πάει στο ποσό μερακλής μπορεις να γίνεις με το αισθητικό βάψιμο-φρεσκάρισμα πλαισίου+πλαστικών τμημάτων, αφαίρεση ψωριάσης από τα αλουμίνια και σκουριάς από τα μεταλλικά σημεία

+ κάνα καστομαρισμα στη σέλα

Αν αυτά σου φαίνονται εφικτά προχωράς.
    Αν τα βρίσκεις βουνό, στρεψου σε μηχανάκια της τελευταίας 5ετιας

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από doctoras Προβολή μηνύματος
    Αν μοτερ είναι οκ με λίγα σχετικά χλμ (πχ 100k όχι βασανισμένα), ρυθμισμένα καρμπς που δουλευουν καλά.
    Πλαίσιο υποπλαίσιο καθαρό από περιπτωση πτώσης.
    Όλα τα αλλά έρχονται. Αν καταπιάνεσαι γίνονται εύκολα χωρίς πολλα κόστη, αν δεν, θα πρέπει να έχεις μάστορα ικανό και γνωστό να μη γίνει από κούκος αηδόνι

Στο μοτερ θα πρέπει να έχουν γίνει επιβεβαιωμένες εργασίες αλλιώς θα τις κανεις εσυ ως μεγάλο σέρβις
    Οπωσ ελεγχο τεντωτηρα και καδένας
    Έλεγχος-ρύθμιση βαλβίδων,λαδια, φίλτρα

Η σούμα για τα υπόλοιπα είναι:
    Πλεξούδα καθαρή (μονωμένη όπως η εργοστασιακή χωρίς κοψίματα).
    Έλεγχο ρευμάτων σε πηνία-ανορθωτή-μπαταρία στις τιμές κατασκευαστή.
    Αντικατάσταση ρουλεμάν τροχών λαιμού.
    Καθαρισμός έμβολων δαγκανών, αντικατάσταση σωληνώσεων, τακάκια και υγρών.
    Αλλαγή λαδιών σε πιρούνι, αμορτισέρ, μέτρηση μήκους ελατηρίων εντός οριων(εκτός οριων αλλαγή ελατηρίων).
    Καθαρισμός γράσαρισμα ψαλιδιού.
    Αλυσογραναζα.
    Λάστιχα.
    Ντίζες γκαζιού συμπλέκτη αν είναι παλιές.
    Ατέρμονες αν δε δουλεύει κάποιο όργανο.

Και από εκεί και μετά πάει στο ποσό μερακλής μπορεις να γίνεις με το αισθητικό βάψιμο-φρεσκάρισμα πλαισίου+πλαστικών τμημάτων, αφαίρεση ψωριάσης από τα αλουμίνια και σκουριάς από τα μεταλλικά σημεία

+ κάνα καστομαρισμα στη σέλα

Αν αυτά σου φαίνονται εφικτά προχωράς.
    Αν τα βρίσκεις βουνό, στρεψου σε μηχανάκια της τελευταίας 5ετιας

Εξ ου, αγοράζουμε καινούργιο και μόλις ζητήσει ολα τα παραπάνω, το πουλάμε και παίρνουμε πάλι καινούργιο....

εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Αυτό με τις μηχανές στα 100.000 χλμ, ότι θεωρούνται ότι έχουν φάει τα ψωμιά τους, ισχύει μόνο αν μιλάμε για τρακαρισμένες, παρατημένες, εγκληματικά ασυντήρητες, ιδιοκτήτη που όποτε τον χωρίζει η γκόμενα παίρνει μια βαριά και ξεσπάει στην μοτοσυκλέτα κ.ο.κ.

Μια μηχανή που την προσέχει ο ιδιοκτήτης της, στα 100.000 χλμ είναι μια χαρά, και ουδεμία σχέση έχει με πραγματικότητα ότι στα 100.000 χλμ έχει φάει τα ψωμιά της.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

hercooligan Το avatar του/της doctoras
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Εξ ου, αγοράζουμε καινούργιο και μόλις ζητήσει ολα τα παραπάνω, το πουλάμε και παίρνουμε πάλι καινούργιο....

Μέσα στα πλαίσια του μοτοσυκλετισμου αλλο ένα κομμάτι που δίνει εξίσου μεγάλη ευχαρίστηση είναι και το μαστόρεμα σε ότι εργασία απαιτηθεί από απλή συντήρηση, ή εξειδικευμένες εργασιες σε ακόμη ακόμη αναπαλαίωση ή τροποποίηση.
    Θυμάσαι τα σχετικα ένθετα του φόρουμ την δεκαετία 2005-2015, διαμαντακια!
    Αλλά θα συμφωνήσουμε δεν είναι για όλους

Δεν κατάλαβα αν ο ενδιαφερόμενος ανήκει στην συγκεκριμένη κατηγορία

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Δυστυχώς με βάση το δικό μου γούστο δεν βλέπω ΤΙΠΟΤΑ καινούργιο που να με "φτιάχνει". Είναι όλα πολύ "μυτερά" / "δυναμικά" / "νίντζα" / "τρανσφόρμερ" (δεν ξέρω πως να το εξηγήσω/περιγράψω) και πολύ ψηφιακά για τα γούστα μου.
    Ίσως φταίει η ηλικία (46) αλλά ένας πίνακας οργάνων με ένα αναλογικό στροφόμετρο και ένα αναλογικό ταχύμετρο, φαντάζει στα δικά μου μάτια πολύ πιο ωραίος από το κάθε τάμπλετ με τις 2000 πληροφορίες, 3000 ρυθμίσεις και 4000 παραμετροποιήσεις που έχουν τα καινούργια.

Δεν έχω κολλήσει απαραίτητα με τις παλιές. Αλλά δεν με συγκινεί και τίποτα καινούργιο για να αλλάξω το budget μου σε λογικά πλαίσια προς τα πάνω.
    Και επειδή τη μηχανή την θέλω για βόλτες και μικρές αποδράσεις (δηλαδή σαν μέσω διασκέδασης / ψυχαγωγίας) κι όχι σαν βασικό μέσο μετακίνησης, είμαι διατεθειμένος να κάνω κάποιες μικρές θυσίες (στο κάτω κάτω οι συνεργειατζήδες κι αυτοί παιδιά έχουν να θρέψουν και να μεγαλώσουν)
    Ξέρω οτι με την αγορά ενός μεταχειρισμένου και κάποια έξτρα έξοδα θα έρθουν, και κάποια έξτρα ταλαιπωρία. Αυτά τα περιμένω ως "αναπόφευκτα"
    Αλλά άλλο πράγμα μία προσεγμένη μοτοσικλέτα που μπορεί να τύχει να βγάλει και 2-3 βλάβες λόγω ηλικίας και να φάει π.χ. 500 ευρώ, και άλλο πράγμα ένα χρέπι που κάθε 3 και λίγο θα βγάζει βλάβες, ακόμα κι αν επισκευάζονται με 20 ευρώ η μία.
    Το χρέπι θέλω να αποφύγω σαν πρώτη αγορά, και ψάχνομαι να δω πως μπορώ να το πετύχω μέχρι να μάθω και 5 πράγματα ώστε να μπορώ να κρίνω και μόνος μου.
    Επειδή ήμουν/είμαι ακριβώς στην ίδια φάση (βόλτες/ψυχοθεραπεία, όχι βασικό μέσο μετακίνησης και γουστάρω αναλογικίλα, σε πολλά θέματα, όχι μόνο στις μηχανές, αν και βγάζω το ψωμί μου ως γκομπιουτεράς ) και αφού αποφάσισα ότι θα πάρω κάτι μεγαλύτερο από αυτό που είχα αρχικά στο νου μου, το έψαξα και κατέληξα σε αυτό που κατέληξα. Το σκεπτικό μου:

1. Θέλω να κάνω την κ*β** μου -> θα ρίξω το budjet από 5000€ στα 3000€ (έχουμε και μια οικογένεια από πίσω και πράγματα στο σπίτι που θέλουμε να φτιάξουμε ως επαναπατρισθέντες εδώ και 2+ χρόνια μετά από ~15 χρόνια που έπινα τσάι με τη συγχωρεμένη τη Λίζα )
    2. Κοιτάζω μηχανές από το 2010 και μετά. Ναι, λόγω περιορισμένου budget μπορεί να πάω σε κάτι που θα έχει πάνω από 100k χιλιόμετρα (όπως και έγινε), αλλά θα συμβιβαστώ (άλλωστε έχω το δάσκαλο που θα με βοηθήσει και όντως βοήθησε. γειά σου Χρηστάρα ).
    3. Ότι θα πάρω να έχει οπωσδήποτε ABS και injection
    4. Ακούω το δάσκαλο που είναι γνώστης με 25+ χρόνια εμπειρία -> αποφεύγω αυτό, αυτό κι αυτό.

Θα επιμείνω στο τελευταίο. Βρες άνθρωπο που να ξέρει καλά από μοτοσυκλέτες, ώστε να αποφύγεις τις κακοτοπιές. Είπαμε είναι πολύ διαφορετικά οχήματα (συν το γεγονός ότι υπάρχουν πόσοι που τα πειράζουν και τα σκίζουν ή δεν τα συντηρούν σωστά). Αν είναι για μεταχειρισμένο καλύτερα να σου πάρει λίγο παραπάνω χρόνο για να βρεις κάτι πραγματικά καλό. Συν ότι το καλοκαίρι δεν είναι και η καλύτερη εποχή (σύμφωνα με το δάσκαλο).

Χαρακτηριστικά η πρώτη μηχανή που είδα (μια Honda NC700 γυμνή), στα χαρτιά φαινόταν πολύ καλή περίπτωση. Όταν την είδε ο δάσκαλος, κατάλαβε με τη μία τι παίζει και με το όχημα και με το άτομο (το 2ο το είχα πάρει μυρωδιά κι εγώ στην επικοινωνία μαζί του). Χαρακτηριστικά μου είχε πει: «Αυτά τα μηχανάκια κανονικά δεν παθαίνουν τίποτα. Πώς την κατάντησαν έτσι; Είναι σα να τους έδωσαν Ferrari και να την άρχισαν στις κλωτσές! Αν σου αρέσει τόσο πολύ OK, αλλά υπολόγισε και 500-1000€ για μαζέματα. Θα γίνει καινούργια κι αυτό επειδή είναι Hondaρα». Εγώ ως άσχετος δεν είχα πάρει χαμπάρι!

Είδα κι άλλη μια NC και την XJ6 που τελικά αγόρασα. Οι ιδιοκτήτες τους πραγματικά σοβαροί άνθρωποι, γνώστες του χώρου με δεκαετίες πάνω σε δίκυκλα, μερακλήδες και ψείρες με τα μηχανάκια τους. Ακόμα και η μάνα μου που δεν έχει ιδέα, όταν είδε τη μηχανή είπε «Καλέ αυτή είναι σαν καινούργια!»

Συνοψίζω γιατί μακρυγόρησα. Αν πας για μεταχειρισμένο:

1. Βρες κάποιον που να ξέρει πραγματικά από μοτοσυκλέτες (ξέρω επαρχία, αλλά προσπάθησέ το).
    2. Προτίμησε ιδιώτες (πολλά χρέπια στα μαγαζιά, που κρύβουν επιμελώς τα χάλια τους, κι εσύ δεν παίρνεις χαμπάρι έτσι γυαλιστερά που τα έχουν).
    3. Να επικοινωνείς με τους πωλητές. Ρώτα όσα περισσότερα μπορείς (μη σκέφτεσαι ότι τους τρως το χρόνο στο τηλέφωνο, να πουλήσουν θέλουν).
    4. Κανόνιζε να βλέπεις (εσύ με κάποιον γνώστη δικό σου ή έστω ο γνώστης) τα μηχανάκια και τους ίδιους τους πωλητές (όχι φίλους τους ξέρω γω) από κοντά (ναι ΟΚ, επαρχία).
    5. Πάρε το χρόνο σου. Μηχανάκια στην αγορά άπειρα! Καλύτερα να σου πάρει 1-2 μήνες παραπάνω, παρά μετά να σιχτιρίζεις για κάτι που θέλεις να σου προσφέρει ευχαρίστηση.

Προσωπικά δεν έχω χρόνο να μάθω να φτιάχνω το μηχανάκι (ακόμα και τα απλά που ξέρω πως μπορώ να τα κάνω μόνος μου, πχ αλλαγή λαδιών, τα χέρια μου πιάνουν άλλωστε, δε συζητάμε ευκολάκια τύπου καθάρισμα/λίπανση αλυσίδας, αυτό εννοείται μόνος μου). Αν στην πορεία γουστάρω τόσο τρελά ώστε να φτάσω στο σημείο να μαστορεύω το όχημα θα δείξει. Για την ώρα θέλω να μάθω να οδηγώ και να ευχαριστιέμαι βόλτες με τη Yamahaρα μου
    Τελευταία τροποποίηση από grinderx; 02/08/2024 στις 01:07. Αιτία: typo
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Παλαιό μέλος Το avatar του/της PaNick67
    Αφουν δεν θες αιχμηρα κλπ, να μια πολυ καλη επιλογη. Ονομα με ιστορια, συγχρονο, με εγγυηση και στρογγυλο. Α, και ολοκαινουργιο!

https://www.car.gr/classifieds/bikes...#bigger-photos

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	325009409_0_b.jpg 
Προβολές:	86 
Μέγεθος:	102,5 KB 
ID:	454972

ΝΑ σου πω και το αλλο, το μεταχειρο με τα 3Κ θα θελησει μεσα σε λιγους μηνες ενα μεγαλο σερβις, λαστιχα, αλυσιδογραναζα, πιθανα δισκοπλακες με τακακια, κλπ
    Αυτα πολυ ευκολα μπορουν να περασουν το διχιλιαρο αν τα κανεις μαζι οπως λες και θα εχεις μια μοτοσυλκετα παλια
    Τελευταία τροποποίηση από harris_x; 02/08/2024 στις 09:09. Αιτία: φωτογραφία

Παλαιό μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από telegonos Προβολή μηνύματος
    Αυτό με τις μηχανές στα 100.000 χλμ, ότι θεωρούνται ότι έχουν φάει τα ψωμιά τους, ισχύει μόνο αν μιλάμε για τρακαρισμένες, παρατημένες, εγκληματικά ασυντήρητες, ιδιοκτήτη που όποτε τον χωρίζει η γκόμενα παίρνει μια βαριά και ξεσπάει στην μοτοσυκλέτα κ.ο.κ.

Μια μηχανή που την προσέχει ο ιδιοκτήτης της, στα 100.000 χλμ είναι μια χαρά, και ουδεμία σχέση έχει με πραγματικότητα ότι στα 100.000 χλμ έχει φάει τα ψωμιά της.
    Σε καμια περιπτωση ενα Honda που εχει συντηρηθει σωστα δεν εχει φαει τα ψωμια του σε αυτα τα χλμ. Αλλα επειδη εσυ κι εγω ειμαστε η εξαιρεση ως ιδιοκτητες και οχι ο κανονας, η μεση μηχανη στην Ελλαδα με αυτα τα χιλιομετρα θελει ενα πολυ σεβαστο ποσο για να ερθει στα ισια της. Και καποια πραγματα που συνεπαγεται η αμελης συντηρηση θα συνεχιζει να τα κουβαλαει η μηχανη ακομα και μετα το μαζεμα που θα κανεις (εκτος κι αν ανοιχτει μοτερ). Οι περισσοτεροι ιδιοκτητες απλα αλλαζουν λαδια οποτε θυμουνται και επισκευαζουν ο,τι χαλαει. Η τυπικη συντηρηση μιας μηχανης προϋποθετει πολλα παραπανω πραγματα (ο doctoras τα εγραψε πολυ ωραια) και απ΄την εμπειρια μου στην αγορα μεταχειρισμενου πολυ σπανια θα βρεις τετοια περιπτωση στην ελληνικη αγορα.

Lock up the wolves Το avatar του/της harris_x
    Administrator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από PaNick67 Προβολή μηνύματος
    Αφουν δεν θες αιχμηρα κλπ, να μια πολυ καλη επιλογη. Ονομα με ιστορια, συγχρονο, με εγγυηση και στρογγυλο. Α, και ολοκαινουργιο!

https://www.car.gr/classifieds/bikes...#bigger-photos

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	325009409_0_b.jpg 
Προβολές:	86 
Μέγεθος:	102,5 KB 
ID:	454972

ΝΑ σου πω και το αλλο, το μεταχειρο με τα 3Κ θα θελησει μεσα σε λιγους μηνες ενα μεγαλο σερβις, λαστιχα, αλυσιδογραναζα, πιθανα δισκοπλακες με τακακια, κλπ
    Αυτα πολυ ευκολα μπορουν να περασουν το διχιλιαρο αν τα κανεις μαζι οπως λες και θα εχεις μια μοτοσυλκετα παλια

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος
    Καταλαβαίνω τι λες. Ήμουν πολύ κοντά στο σκεπτικό σου πίσω στο κοντινο 2019 όταν κοιταζα κι εγω για μηχανη αλλα δεν ημουν διατεθειμενος να αυξήσω πολυ το μπατζετ και κατέληξα σε ένα τέτοιο μαυρο όμως. Στρογγυλό φαναρι, δυο στρογγυλα νικελ οργανα (και με ένδειξη βενζίνης!) και γυμνό. Ευκολοοδήγητο και απ'ότι λένε όλοι τρομερά αξιόπιστο (να παινεψουμε λίγο το σπίτι μας!)
    Ωραίο. Δεν είχε πέσει στην αντίληψη μου!
    Το μόνο "κακό", οτι δεν βλέπω πολλά διαθέσιμα προς πώληση.

Για Hornet κοιτάζω κι εγώ. Είναι ένα από τα μοντέλα που μου προτάθηκαν εδώ στο forum και μου έκαναν ένα σχετικό "κλικ"

Αλλά εντάξει παιδιά.. μου τα κόψατε τα φτερά..
    Η πάρε καινούργιο ή μην πάρεις τίποτα.. :P
    Ωραίοι είστε!

(Πλάκα κάνω)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Champion 2ης Βουνίσιας
    Το μτχ θέλει υπομονη και χρόνο. Αν βιάζεσαι πιθανοτατα δεν θα κανεις καλη επιλογή.

Μιας και έχεις χρόνο και η εγχωρια αγορα ειναι περιορισμένη, ριξε μια ματιά και εδώ
    Δεν ειναι ότι εξω θα βρεις κατι φτηνότερα, στα ιδια λεφτά (ισως και λιιγο παραπανω θα σου βγει) αλλα ειναι πιο πιθανο να βρεις κατι καλό, να βρεις αυτο που θες σε καλή κατάσταση.
    Ειδικά στις βορειες χώρες που η μοτοσυκλέτα ειναι ως επι το πλειστον χομπυ, υπάρχουν πολλές αξιόλογες επιλογές με λιγα σχετικά χλμ και πολύ καλη κατάσταση.

Οπότε κανε μια ψακτική και προς τα εκει.

Riding On The Wind Το avatar του/της grinderx
    Να προτείνω Bajaj Dominar 400 (ίδιος κινητήρας με το Triumph που ανάφερε ο PaNick67 και τα KTM 390 αν θυμάμαι καλά, μόνο λίγο διαφορετικά ρυθμισμένος); Κατά προτίμηση μοντέλα του 2022 και μετά (έχουν κάποιες ψιλοβελτιώσεις σε σχέση με τα προηγούμενα, αλλά γενικά θεωρούνται αξιόπιστα ανεξαρτήτως χρονιάς).
    Όταν ενώνουμε τις δυνάμεις μας, μπορούμε να πετύχουμε το ακατόρθωτο - Γιαννάκης
    Never say never, because limits, like fears, are often just an illusion - Jordan

Παλαιό μέλος
    Από το να δώσει λεφτά για Bajbaj, καλύτερα να τα κάψει για ζεστή τον χειμώνα.

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Και άλλος ένας για Ρουμανία τράβηξε
    από AXL954 στο forum Ταξιδιωτικά
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 06/04/2016, 17:21
  2. Καινούριος, νέος και άσχετος
    από los santos στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 50
    Τελευταίο μήνυμα: 28/06/2010, 07:00
  3. Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 23/04/2009, 16:06