Δεν πιστεύω ότι θα αλλάξει τίποτα στον Τρίτο Κόσμο της Ευρώπης, σε κανέναν τομέα, ωστόσο κατέβηκα διότι θέλησα να δώσω μια - τελευταία ίσως - ευκαιρία στην ελπίδα, στους ανθρώπους που έχασαν τα παιδιά τους, τους γονείς τους, τους συγγενείς τους, τους φίλους τους, σε αυτούς που ακόμα πιστεύουν ότι υπάρχει ουράνιο τόξο σε αυτήν τη χώρα. Ειλικρινά δεν ξέρω πλέον αν είναι πιο πρόβατα αυτοί που δεν κάνουν τίποτα επειδή δεν πιστεύουν κανέναν και τίποτα ή αυτοί που προσπαθούν μονίμως επειδή πιστεύουν ότι η αλλαγή θα έρθει με πλήθη, συνθήματα και πλακάτ. Συνήθως κλίνω προς το τελευταίο.
Ωστόσο κατέβηκα.
Life begins at 45°.
παντα υπάρχει λύση. η μητερα μου με παρα πολλά προβλήματα υγείας δεν ήθελε να κάτσει μέσα. αλλα δεν θα την επέτρεπα να παμε στο σύνταγμα γιατι ούτε θα μπορούσε να περπατήσει ουτε να σταθει. ειδα οτι γινετε συγκέντρωση και σε αλλες περιοχες, και πηγαμε στην αγια Μαρίνα Κορωπί , πλακα πλακα και μαζεύτηκαν 500 - 600 άτομα. ουτε μια σημαία κόμματος. κατσαμε περίπου μεχρι τις 13:30 ολοι ακίνητοι και δεν έφευγε κανείς.
το μήνυμα στάλθηκε. ο κόσμος ηταν εξω και δεν κοίταζε μονο την παρτυ του. ενώθηκε .
Είναι κρίμα να απαξιώνεται μια τόσο πρωτοφανής διαδήλωση επειδή αύριο ειναι....σάββατο. Ε και; Και σημερα ηταν παρασκευή, όπως και καρναβάλι, παρόλα αυτά όλα έκλεισαν.
Η αποτίμηση της διαδήλωσης δεν φανεί το σάββατο. Για μένα θα φανεί στην κάλπη, όταν και όποτε έρθει η ώρα της. Εκεί θα ξεκαθαρίσουν τα πρόβατα. Για την ώρα όλα φαίνονται θολά.
Ειλικρινά, εσύ αυτό κατάλαβες;...
Δεν απαξίωσα τίποτα επειδή αύριο είναι Σάββατο και καρναβάλι...να το πω πολύ απλά, επειδή ο λαός έχει κοντή μνήμη, αύριο που θα περάσει ο συναισθηματισμός της ημέρας και θα ξεχυθούν όλοι για το τριήμερο και τα καρναβάλια, όλα θα έχουν ξεχαστεί.
Τελευταία τροποποίηση από AUFGEBRACHT; 28/02/2025 στις 21:32.
Η αλλαγή θα έρθει με την αλλαγή νοοτροπίας. Αν αντί του παρτακισμου, της αδιαφορίας για τα κοινά, της άπολιτικ προσέγγισης, γίνει αλληλεγγύη, ενσυναίσθηση, ευαισθησία, μέσα από οργανωμένη πάλη με ενεργή συμμετοχή και στάση σε όλα τα κοινωνικά θέματα.
Και μη ξεχνάς ότι έχουμε καταφέρει ιστορικά στην εξέλιξη των ανθρώπινων δικαιωμάτων είναι όταν ενώθηκαν αυτά τα συστατικά
Χωρις να είμαι πολιτικοποιημενος, έχω 20 χρόνια να πάω να ψηφίσω (κακώς) αυτό που βλέπω είναι πως η χώρα πλέον δεν έχει μια επιλογή για κάτι διαφορετικό να την κυβερνήσει, και να βγουν αύριο να μας λένε ηλιθιους νομίζω πάλι αυτοί θα κυβερνούν πραγματικά είναι λυπηρό αυτο το έθνος να μην έχει άξιους πολιτικούς
Τελευταία τροποποίηση από Nomand; 28/02/2025 στις 23:40.
Αναφέρω την ψήφο γιατί είναι το ύστατο όπλο που έχει ο καθένας μας. Λίγο καιρό μετά το ατυχημα είχαμε πάλι διαδηλώσεις, αρκετά μαζικές θα έλεγα (όχι σε αυτό το βαθμό προφανέστατα) αλλά περισσότερες. Παρόλα αυτά κανείς δεν περιμενε να πάρει τέτοια ποσοστα η παρουσα κυβέρνηση (ουτε καν η ίδια) και προσωπικά το βρήκα απογοητευτικό. Από εκει και πέρα καμια έκπληξη.
Έχει ενδιαφέρον να δουμε τι θα γίνει τώρα. Αρκετοί προσμένανε σε παραίτηση, τι επηροή θα είχε το συλλαλητήριο αυτο στο εκλογικό αποτέλεσμα; Εδώ είμαι λίγο απαισιόδοξος....
Αλλά πέρα από αυτό φαίνεται να πήραν άλλη τροπή τα πράγματα.
Γενικά, η κατάσταση που ζούμε έχει πολλά κοινα στοιχεία με μια κακοποιητική σχέση. Φαντάσου λοιπόν να είσαι σε μια σχεση που σε κακοποιεί ο συντροφός σου και όλοι σου λένε φύγε. Εσυ τι απαντάς; Περιμένετε να βρω έναν καλύτερο συντροφο και θα φύγω; Από την άλλη, έχεις τον κακοποιητικο συντροφο να σου κάνει πλύση εγκεφάλου με το να σου λέει δεν θα πας πουθενα γιατι δεν θα τα καταφέρεις, είναι δύσκολα εκεί έξω, μείνε εδώ γιατί εγω σου παρέχω ασφάλεια ενώ εκει είναι χάος κλπ. Δίλλημα.
Δυστηχως πολλές φορές πρέπει να περάσεις μέσα από τα σκατά για να πετύχεις κάτι καλύτερο. Αλλά πρέπει να κάνεις το βήμα. Σαν τον κακοποιημένο σύντροφο που παίρνει την απόφαση να αλλάξει το δεδομένο αλλά τέρμα άσχημο περιβάλλον που ζει χωρις να ξέρει τι τον περιμένει. Βρες έναν τέτοιο άνθρωπο που το έκανε και το μετάνοιωσε.
ένα ακόμη σχόλιο
παραδοσιακά και εντέχνως έχουν μπερδέψει τις έννοιες, πολιτική (και οχι κομματική) συνείδηση απαιτείται.
Το μήνυμα των συγκεντρώσεων είναι δικαιοσύνη για το έγκλημα προς πάσα κατεύθυνση.
Η εξέλιξη που ήδη συντελείται απο την αξιωματική αντιπολίτευση (και τις 2 παρατάξεις και όσους ακόμη κολλήσουν μαζί) είναι παραίτηση και όχι νέα έρευνα για την δίκη εμπλεκομένων πολιτικών. Αυτό ως πρώτη ανάγνωση κουκούλωμα το λες..
you rise you fall you're down then you rise again
οι χθεσινές συγκεντρώσεις ήταν ότι μαζικοτερο έχει δει αυτή η ερμη χώρα ever!
και ο λόγος για τη μαζικότητα, αφενός δεν επαφίεται στην πολιτική απόχρωση των συμμετεχόντων (όλο το φάσμα των ψηφοφόρων συμμετείχε) και αφετέρου το ανελέητο, αδίστακτο και παντελώς ανήθικο gaslighting που μας κερνάει η συμμορία των αρίστων 6 χρόνια τώρα, δεν γινόταν να συνεχίσει χωρίς κάποια αντίδραση!
Το χθεσινό μνημόσυνο, ήταν η ευκαιρία αυτή!
να δείξουμε ότι φτάνει.
ότι το φοβόντουσαν δεν υπάρχει αμφιβολία.
δεν έχουν κάτι άλλο να φοβούνται από το να αφήσουμε τον καναπέ και να συσπειρωθούμε.
Δεν πετάμε στα σύννεφα για το αύριο.
Ελπίζουμε όμως.
και αυτό είναι απο μόνο του σπουδαίο γιατί αυτή την ελπίδα παλεύουν λυσσαλέα να μας τη στερούν.
την αλητεία των σκυλιών τους,την γνωρίζουμε και δεν πέφτει κανείς πια από τα σύννεφα. ούτε καν αυτοί που δεν συμμετέχουν,πλέον πείθονται για τους "κακούς κουκουλοφόρους".
Καίω τα δέντρα,χτίζω μεζονέτες
Θα κάνω τα παιδιά μου μαριονέτες
Λεει ο λαος, "δεν υπαρχει γαμος χωρις κλαμα και κηδεια χωρις γελιο"
Μεσα στην ζωη ειναι ολα και αυτο ειναι που κανει τον ανθρωπο να πηγαινει μπροστα. Παντα βρισκει μια νοτα αισιοδοξιας να προχωρησει ο,τι κι αν συνεβη.
Αλλωστε δεν χασαμε ανθρωπους στο τρενο, δεν σταματησε η ζωη μας στις 28/2/23.
Απο οργη κατεβηκαμε, απο θυμο για ολα τα λαθη, τις αβλεψιες, την προσπαθεια συγκαλυψης, το "παμε κι οπου βγει" που χαρακτηριζει αυτη τη χωρα σε καθε επιπεδο
Γιατί υπάρχει καμιά πρόταση βελτίωσης του συστήματος από κάποιο κόμμα και μου ξέφυγε?
Γιατί εγώ το μόνο που βλέπω είναι ευχολόγια κατηγορίες και τη μπάλα στη εξέδρα.
Αξιοκρατία, διαφάνεια κλπ παπαριές.
Ο καθένας από τα εκατομμύρια που βγήκαν στο δρόμο έχει και τα δικά του προσωπικά αιτήματα από τους πολιτικούς,
που κατά κανόνα είναι σε βάρος της κοινωνίας.
Φταίει η κυβέρνηση φυσικά δεν φταίει ο γείτονας.
Και θα φταίει και η επόμενη κυβέρνηση γιατί οι ψηφοφόροι θα απαιτούν τα ίδια και από αυτή.
Γιατί και αυτή τα ίδια θα κάνει.
Πάλι θα πέφτουν τηλέφωνα για τη θέση, πάλι τα σωματεία θα συγκυβερνούν, πάλι θα ψηφίσουμε για να
μας βολέψει ο "Γκόρτσος".
Φτάσαμε λοιπόν στο σημείο τα "βύσματα" στο Δημόσιο να φεύγουν από την βολή τους
και να κυνηγάνε τις βάρδιες τα νυχτερινά και τις υπερωρίες για να βγεί το μεροκάματο.
Και μετά για να έχουμε τη συνείδησή μας ήσυχη θα ρίξουμε και μια διαδήλωση.
Ανθρώπινα πράγματα.
you rise you fall you're down then you rise again
Αυτό που χαρακτηρίζει την κάθε χώρα, και σε κάθε επίπεδο, είναι πολύ απλά ο χαρακτήρας των κατοίκων αυτής της χώρας, σε κάθε επίπεδο... γι' αυτό και δεν έχω καμία ελπίδα για το αύριο, γι' αυτό και δεν θρέφω αυταπάτες για το αύριο, γι' αυτό είμαι πεσιμιστής και απαισιόδοξος, γιατί αυτή η χώρα κατοικείται από Νεοέλληνες, σε αυτή τη χώρα ψηφίζουν Νεοέλληνες. Από τους 1.000.000 (λέω ένα στρογγυλό νούμερο τυπικό για το παράδειγμα...) που κατέβηκαν στις πλατείες, και απέργησαν, και διαδήλωσαν, οι 950.000 -μην πω και παραπάνω- δεν πρόκειται να αλλάξουν ΤΙΠΟΤΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ στον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν. Γιατί για να αλλάξει η χώρα νοοτροπία, πρέπει να αλλάξω νοοτροπία εγώ, η γυναίκα μου, το παιδί μου, εσύ, η οικογένειά σου, ο Γιώργος, ο Μήτσος, ο Τάκης, η Μαρία, η Ελένη...
Ο Νεοέλληνας έχει την απαίτηση να αλλάξουν ΟΛΑ από ΜΟΝΑ τους, να αλλάξει νοοτροπία ο βουλευτής που ψηφίζει, να αλλάξει νοοτροπία το κράτος και το δημόσιο που ο ίδιος θρέφει και λαδώνει, να αλλάξει ο ΟΠΟΙΟΣΔΗΠΟΤΕ άλλος, εκτός από τον ίδιο, γιατί εννοείται πως ο ίδιος τα κάνει όλα καλά, και οι άλλοι τα κάνουν στραβά. Ξέρεις πόσους από αυτούς που κατέβηκαν χτες στην πλατεία να διαμαρτυρηθούν για το "πάμε κι όπου βγει" ξέρω, οι οποίοι είναι "πάμε κι όπου βγει" και "στα παπάρια μου"; Ξέρεις πόσους ξέρω που διαμαρτυρήθηκαν για την κακή κατάσταση των σιδηροδρόμων, που χάθηκαν τα παιδιά του κόσμου άδικα, αλλά την ΙΔΙΑ ώρα, οι ΙΔΙΟΙ, έχουν λαδώσει στο ΚΤΕΟ να τους βγάλει το σαράβαλο ικανό προς κυκλοφορία, με βγαλμένους καταλύτες, με βγαλμένα φίλτρα DPF, με λάστιχα γυαλί, που πάνε σε συγκεκριμένο βουλκανιζατέρ και τους προμηθεύει λάστιχα για να περάσουν ΚΤΕΟ, και μετά από μισή ώρα είναι πάλι με τα χρέπια τους...κι αυτός που χτες ωρυόταν γιατί δεν πάει άλλο, και θέλει οξυγόνο, αύριο δυνητικά θα κόψει το οξυγόνο σε κάποιο άλλο παιδί, που το χει κάποιος άλλος γονιός, όταν θα φύγει σε καμιά στροφή, που θα είναι καρμανιόλα γιατί δεν έχουμε δρόμους μωρέ...ξέρεις πόσους ξέρω που χτες διαμαρτύρονταν για καλύτερες συνθήκες ζωής, που ποστάρουν στο facebook και λοιδωρούν όσους παρκάρουν παράνομα, αλλά όταν οι ίδιοι παρκάρουν ΠΑΝΩ στη ράμπα αναπήρων γιατί η καφετέρια είναι απέναντι, λέει το νεοελληνικό "5 λεπτά θα κάτσω, τέτοια ώρα δεν περνάνε ανάπηροι από εδώ"...
Ξέρεις πόσους ξέρω που διαμαρτυρήθηκαν χτες για ατιμωρησία, και για μη τήρηση των νόμων, που μόλις τους γράψουν από την τροχαία για ταχύτητα, ή ζώνη, ή κράνος, ή αντικανονική προσπέραση, ψάχνει το αμέσως επόμενο δευτερόλεπτο τρόπο και μέσο να του σβήσει την κλήση, και το πετυχαίνει, γιατί είναι δικαίωμά του να μην φοράει ζώνη και κράνος, κι είναι φασισμός να αποφασίζουν άλλοι για εσένα, και σιγά την ταχύτητα που είχα, και σιγά την παράνομη προσπέραση, αφού δεν ερχόταν κανένας μωρέ από απέναντι, κι οι μπάτσοι κόβουν κλήσεις μόνο για πρόστιμο...αλλά ψάχνει να βρει μέσο που να ξέρω μπάτσο, κι ο μπάτσος γίνεται αυτόματα κάποιος που κάνει σωστά τη δουλειά του, γτ του έσβησε την κλήση...
Μακάρι να βγω ψεύτης, τίποτα δεν θα αλλάξει, απολύτως τίποτα, μια αναλαμπή ήταν, ένας επιθανάτιος ρόγχος, μια συναισθηματική έκρηξη, όταν έγραφε ο ποιητής "για να γυρίσει ο ήλιος, θέλει δουλειά πολλή", κάτι παραπάνω ήξερε...
Καλό μήνα σε όλους!