Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 74

Θέμα: Ηλεκτρολογικό θέμα με CB400 SF

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από viper1 Προβολή μηνύματος
    Πας για άνοιγμα καρμπυρατέρ
    Και εννοείται ότι δεν το δουλεύεις με 3 κυλίνδρους
    Αυτό μου είπε και το φιλαράκι μου. Όλα καλά.

Τουλάχιστον τώρα ξέρω τι έχει και αύριο θα ξέρω αν ήταν σόι η προηγούμενη μπαταρία και προχωράμε.

Επίσης, να αναγνωρίσω ότι ο μηχανικός είχε δίκιο ότι υπήρχε θέμα στον κύλινδρο που μάλλον είχε να κάνει με το καρμπιρατέρ. Μπορεί όμως κάποιος να μου πει αν ήταν οκ που μου έλεγε να το ανοίγω αρκετά για να το ξεμπουκώνω ή πολύ απλά ήταν συνταγή για καταστροφή;

O Γαμωbowler Το avatar του/της Bowleno
    Moderator
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AnonSF400 Προβολή μηνύματος
    Αυτό μου είπε και το φιλαράκι μου. Όλα καλά.

Τουλάχιστον τώρα ξέρω τι έχει και αύριο θα ξέρω αν ήταν σόι η προηγούμενη μπαταρία και προχωράμε.

Επίσης, να αναγνωρίσω ότι ο μηχανικός είχε δίκιο ότι υπήρχε θέμα στον κύλινδρο που μάλλον είχε να κάνει με το καρμπιρατέρ. Μπορεί όμως κάποιος να μου πει αν ήταν οκ που μου έλεγε να το ανοίγω αρκετά για να το ξεμπουκώνω ή πολύ απλά ήταν συνταγή για καταστροφή;

Το ότι τα καρμπυρτεράτα μοτέρ ένα "καλό άνοιγμα" για να ξεμπουκώνουν, μια στο τόσο το θέλουν, το θέλουν.
    Αυτό, όμως όταν ΔΕΝ έχουμε άλλα θέματα σε καρμπς, βαλβίδες μοτέρ κ.λ.π.
    Η ανάγκη αυτή, στα ψεκαστά, έχει πλέον εκλείψει.....
    εγώ άθεος; ισα-ισα, εχω τρεις: το μυαλό μου, τα χέρια μου και τα πόδια μου

Μέλος Το avatar του/της Phantom
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από Bowleno Προβολή μηνύματος
    Η ανάγκη αυτή, στα ψεκαστά, έχει πλέον εκλείψει.....
    Δεν είμαι και τόσο σίγουρος..
    Ακόμα θυμάμαι που πριν από μερικά χρόνια ο μηχανικός που έχω για το αυτοκίνητο με "μάλωνε" γιατί δεν το άνοιγα..
    Κολλάει μάκα στις βαλβίδες μου είπε. Τα μεταξωτά βρακιά θέλουν κι επιδέξιους.. Αν δεν αντέχει η τσέπη σου να ανοίγεις τρίλιτρο BMW, πάρε Hyundai..

Χαχαχαχα. Αυτό που θέλω να πω είναι οτι όταν ένας κινητήρας εσωτερικής καύσης λειτουργεί σωστά, θέλει ΚΑΙ τα ξεσπάσματα του για να λειτουργεί σωστά, ανεξάρτητα από το αν φοράει κάρμπς ή ιντζέξιον..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της motojojo
    Αυτό που έχω δει εγω στην πράξη (και στο αυτοκινητο και στη μοτοσυκλέτα) είναι ότι "άνοιγμα" δεν ειναι μια 1η-2α-3η στον κοφτη και τέρμα, ούτε μια τελική για 2 λεπτά σε έναν περιφερειακό.
    Αυτα τα "ανοιγματα" είναι σαν να ξεκινάς προπόνηση και μετά το ζέσταμα να σταματάς και να λες εντάξει, αρκετή γυμναστική έκανα σημερα.

Για την ακρίβεια δεν ειναι καν τοσο απαραίτητο να πιέζεις έτσι τον κινητήρα.
    Αν θες καθάρισμα από μακα, επικαθισεις, καρβουνίλες κλπ, με ένα δύωρο ταξιδάκι (και σε ανθρώπινες ταχύτητες μάλιστα) γυρνάς με καθαρό μοτερ.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dumutrus
    ΤΑ καρμπιρατερ είναι keihin;
    Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από dumutrus Προβολή μηνύματος
    ΤΑ καρμπιρατερ είναι keihin;
    Από το ψάξιμο που έκανα, στο πλαίσιο αναφέρει ότι το μοντέλο είναι το CB400F II (N). Από τη Wiki αναφέρει ότι τα super four '92-'98 έχουν καρμπυρατέρ Keihin VP22 32 mm, ενώ αυτά του '99-'01 έχουν Keihin VP04 32 mm. Δεν ξέρω αν παίζει κάποιο ρόλο, αλλά με τα manuals με έχει ζορίσει καθώς λόγω χρονολογίας πρέπει να είναι η σειρά NC39 και δεν υπάρχει manual στο ίντερνετ.

Με βάση τον αριθμό πλαισίου, έχω βρεί ένα manual μεταφρασμένο από τα ρώσικα που και πάλι έχει τις σειρές CB400FII S.T.V αλλά όχι την Ν. Από έκει αναφέρεται σε καρμπυρατέρ Keihin VP22. Υποθέτω ότι έχω τα VP04, αλλά αυτά θα τα δούμε αν το ανοίξουμε και δούμε τους αριθμούς πλαισίου στο εξάρτημα.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της thunder ace
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος
    Αυτό που έχω δει εγω στην πράξη (και στο αυτοκινητο και στη μοτοσυκλέτα) είναι ότι "άνοιγμα" δεν ειναι μια 1η-2α-3η στον κοφτη και τέρμα, ούτε μια τελική για 2 λεπτά σε έναν περιφερειακό.
    Αυτα τα "ανοιγματα" είναι σαν να ξεκινάς προπόνηση και μετά το ζέσταμα να σταματάς και να λες εντάξει, αρκετή γυμναστική έκανα σημερα.

Για την ακρίβεια δεν ειναι καν τοσο απαραίτητο να πιέζεις έτσι τον κινητήρα.
    Αν θες καθάρισμα από μακα, επικαθισεις, καρβουνίλες κλπ, με ένα δύωρο ταξιδάκι (και σε ανθρώπινες ταχύτητες μάλιστα) γυρνάς με καθαρό μοτερ.
    αυτο πιστευω και εγω.....ΚΑΙ το εχω διαπιστωσει

Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από motojojo Προβολή μηνύματος
    Ταξιδάκι με ταξιδάκι διαφέρει..
    Αν βγεις στην Εθνική με 5η και 3000 σαλ (περίπου 120 με 130 χαω) δεν πετυχαίνεις και πολλά, ειδικά σε πολύστροφους κινητήρες και κινητήρες βενζίνης (το diesel διαφέρει)
    Αν όμως πάρεις τίποτα "στριφτούς" δρόμους και κινείσαι μεταξύ 60 με 80 χαω αλλά όλη την ώρα ανοίγεις και μαζεύεις τις στροφές του κινητήρα (χωρίς να φτάνεις κόφτες, δεν χρειάζεται) τότε κάνεις πολύ καλύτερη δουλειά.

Απλά η "οικονομική" οδήγηση (αυτή που κρατάς τον κινητήρα μόνιμα σε χαμηλές στροφές, επιταχύνεις αργά και προοδευτικά κτλ) δεν βοηθάει στο καθάρισμα του κινητήρα. Μάλλον το αντίθετο.
    Αυτό εννοούσε και ο μηχανικός μου, καθώς πλέον (σημεία των καιρών) οι περισσότεροι από εμάς, τις περισσότερες φορές, σκεφτόμαστε διπλά και τριπλά πριν πατήσουμε το γκάζι σε τέτοιους κινητήρες που πίνουν το καύσιμο για πλάκα.
    Αν πάλι η σπορτιφ οδήγηση είναι η δεύτερη σου φύση, τότε δεν χρειάζεσαι κανένα "άνοιγμα"

Παλαιό μέλος
    Δε νομίζω να ισχύει αυτό, ότι μοτέρ παπιου έχω ανοίξει με 50.000+ ήταν γεμάτο καρβουνιλες σε πιστόνι,βαλβίδες,εξαγωγή και ας πήγαινε συνέχεια τέρμα η με πολλές rpm κάθε μέρα... Και ήταν και με φτωχό μίγμα,, με πλούσιο βλέπεις καρβουνιλα-μαυριλα στο μπουζί και σε 5λεπτα χρήσης,,
    Ίσως μόνο με κάνα τρόπο όπως το ξεμπουλομα δίχρονου, να κρατάς σταθερό γκάζι και οι στροφές να αυξάνονται σιγά σιγά να μπορεί να καθαρίσει λόγο φτωχού μίγματος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της dumutrus
    Μέσα στις φωλίες των φλοτέρ του καρμπιρατερ υπάρχουν σιτούλες που δουλεύουν σαν φίλτρα τσεκαρέτα

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	Screenshot_20250324_212241_cn.wps.moffice_i18n.jpg 
Προβολές:	106 
Μέγεθος:	55,6 KB 
ID:	460941

νούμερο 16 στη φωτογραφία.
    Οποιος σου πεί ότι δεν γίνεται απάντα του, κοίτα να μαθαίνεις.

Νέο μέλος
    Update:

Φίλοι του forum τα φώτα σας.

Την πήγα την μηχανή και μου είπε ο νέος μάστορας, ότι δεν δούλευε σωστά η υποπίεση του κινητήρα και σε συνδυασμό με ένα βραχυκυκλωμένο μπουζί δεν έδινε καθόλου του 3ος κύλινδρος. Παράλληλα βρήκε τουλάχιστον 1 λίτρο βενζίνη στα λάδια του κινητήρα με αποτέλεσμα το μηχανάκι να "καπνίζει". Το έτρεξε χθες και σήμερα και το μηχανάκι δουλεύει κανονικά.

Τον ρώτησα αν τα καρμπυρατέρ ήταν οκ και μου είπε ότι ήταν μια χαρά μηχανολογικά και δεν είδε κάποιο πρόβλημα (κάτι να μην δουλεύει σωστά δηλαδή).

Ο μεγάλος προβληματισμός μου είναι τι είναι αυτό που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα υποπίεσης στον κινητήρα χωρίς παράλληλα να έχει γίνει ζημιά στα καρμπς (φλοτερ, βαλβίδα εισαγωγής κλπ) και παράλληλα να περάσει μέσα στον κινητήρα τόση ποσότητα βενζίνης;

Το μόνο σενάριο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι πρόσφατα είχα θέμα με το ρουμπινέτο και μετά από μια "όμορφη" περιπέτεια αλλάξαμε ελατήριο και λαστιχάκι. Υπάρχει ενδεχόμενο, από χαλασμένο ρουμπινέτο να περάσει βενζίνη στον κινητήρα;

Η ποσότητα δεν είναι μικρή για να πω ότι πέρασε σταδιακά και μου φαίνεται δυσκολάκι να έκανε τόσο μεγάλη μαλακία ο προηγούμενος μάστορας.

Thanks!

Παλαιό μέλος
    Για να περάσει βενζίνη στα λάδια, σημαίνει ότι κάποια στιγμή υπερχείλισε το καρμπυρατέρ, έτρεξε βενζίνη προς την κεφαλή, βρήκε ανοιχτή κάποια βαλβίδα εισαγωγής και κύλισε στον κύλινδρο. Από εκεί επειδή είναι λεπτόρευστη, πέρασε τα ελατήρια και έσταξε μέσα στο κάρτερ.

Αν σου είπε ότι δεν δούλευε σωστά η υποπίεση, προφανώς εννοούσε το καρμπυρατέρ. Σκίζεται η ελαστική μεμβράνη και δεν ανοίγει το slide. Συχνό πρόβλημα σε παλιά καρμπυρατέρ.

Εννοείται ότι τα λάδια είναι για πέταμα (ανακύκλωση).

Για να δεις οτι είναι απόλυτα εφικτό.
    Εδώ είχε πρόβλημα ο ρυθμιστής καυσίμου..

Νέο μέλος
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από ΓιώργοςΤΤ Προβολή μηνύματος
    Για να περάσει βενζίνη στα λάδια, σημαίνει ότι κάποια στιγμή υπερχείλισε το καρμπυρατέρ, έτρεξε βενζίνη προς την κεφαλή, βρήκε ανοιχτή κάποια βαλβίδα εισαγωγής και κύλισε στον κύλινδρο. Από εκεί επειδή είναι λεπτόρευστη, πέρασε τα ελατήρια και έσταξε μέσα στο κάρτερ.

Αν σου είπε ότι δεν δούλευε σωστά η υποπίεση, προφανώς εννοούσε το καρμπυρατέρ. Σκίζεται η ελαστική μεμβράνη και δεν ανοίγει το slide. Συχνό πρόβλημα σε παλιά καρμπυρατέρ.

Εννοείται ότι τα λάδια είναι για πέταμα (ανακύκλωση).
    Αυτό ακριβώς συζητούσα με ένα φίλο και ήταν το πρώτο πράγμα που μου είπε να τσεκάρω (ελαστική μεμβράνη) γιατί και αυτός υπέθεσε ότι ήταν ζήτημα υποπίεσης στις χαμηλές στροφές. Ωστόσο ο μάστορας λέει ότι το καρμπυρατέρ δεν είχε κάποιο πρόβλημα, δεν βρήκε δηλαδή κάτι ελλαττωματικό στα επιμέρους.

Με έχει προβληματίσει να πω την αλήθεια γιατί φοβάμαι ότι άμα δεν βρούμε την αιτία θα μου ξανασκάσει...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της telegonos
    Παράθεση Δημοσιεύθηκε αρχικά από AnonSF400 Προβολή μηνύματος
    Update:

Φίλοι του forum τα φώτα σας.

Την πήγα την μηχανή και μου είπε ο νέος μάστορας, ότι δεν δούλευε σωστά η υποπίεση του κινητήρα και σε συνδυασμό με ένα βραχυκυκλωμένο μπουζί δεν έδινε καθόλου του 3ος κύλινδρος. Παράλληλα βρήκε τουλάχιστον 1 λίτρο βενζίνη στα λάδια του κινητήρα με αποτέλεσμα το μηχανάκι να "καπνίζει". Το έτρεξε χθες και σήμερα και το μηχανάκι δουλεύει κανονικά.

Τον ρώτησα αν τα καρμπυρατέρ ήταν οκ και μου είπε ότι ήταν μια χαρά μηχανολογικά και δεν είδε κάποιο πρόβλημα (κάτι να μην δουλεύει σωστά δηλαδή).

Ο μεγάλος προβληματισμός μου είναι τι είναι αυτό που μπορεί να δημιουργήσει πρόβλημα υποπίεσης στον κινητήρα χωρίς παράλληλα να έχει γίνει ζημιά στα καρμπς (φλοτερ, βαλβίδα εισαγωγής κλπ) και παράλληλα να περάσει μέσα στον κινητήρα τόση ποσότητα βενζίνης;

Το μόνο σενάριο που μου έρχεται στο μυαλό είναι ότι πρόσφατα είχα θέμα με το ρουμπινέτο και μετά από μια "όμορφη" περιπέτεια αλλάξαμε ελατήριο και λαστιχάκι. Υπάρχει ενδεχόμενο, από χαλασμένο ρουμπινέτο να περάσει βενζίνη στον κινητήρα;

Η ποσότητα δεν είναι μικρή για να πω ότι πέρασε σταδιακά και μου φαίνεται δυσκολάκι να έκανε τόσο μεγάλη μαλακία ο προηγούμενος μάστορας.

Thanks!
    Μαλλον ο μάστορας εννοεί την κάνουλα της βενζίνης, η οποία ανοίγει την παροχή της βενζίνης όταν δεχτεί υποπίεση από τον κινητήρα.

Η κάνουλα αυτή, είναι στο ντεπόζιτο, όχι στα καρμπυρατέρ, και έχει μέσα της μια διπλή μεμβράνη, που την τραβάει η υποπίεση του κινητήρα, και ανοίγει το πέρασμα της βενζινης.

Με τα χρόνια η μεμβράνη αυτή σκίζεται, και βενζίνη από την κανουλα, διαρρέει στο σωληνάκι υποπίεσης που έρχεται από κάποιον αυλό του κινητήρα. Λογικά στον 3. Η βενζινη σιγά σιγά πλημυρίζει τον κινητήρα, εξού και η βενζίνη στα λάδια.

Καλό είναι όταν σου λέει κάτι ο μάστορας, να το ρωτάς να στο εξηγεί, για να μην κάνουμε ερμηνείες εμείς.

Αν όντως είναι αυτό, θέλει καινούρια μεμβράνη, υπάρχει στο εμπόριο, είναι κοινή για πολλά μοντέλα Honda.
    Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι, έχω ζούρλα στο μυαλό,
    παίζουν βιφόρια και αρβιεφίδια, γραναζιωτικό σκοπό

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 17
    Τελευταίο μήνυμα: 15/05/2014, 20:07
  2. θέμα με τις ειδοποιήσεις στο μαιλ....
    από gerodim στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2006, 06:55
  3. ΠΡΟ-ΖΙΓΚΛΕΡ ΓΙΑ CB400 SF (version S)
    από KOSTAS AEGALEO στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 02/06/2006, 14:52
  4. Ερώτηση για θέμα με αλυσίδα...
    από Gandalf dr685sm στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 23/03/2006, 21:22
  5. καθρέπτες CB400 SF