Έλα βρε συ, είναι και ο Merimanga παρεξηγιάρης, μην γίνεσαι κι εσύ αυστηρός. Όλοι τυχαίοι δεν ήμασταν (ή είμαστε ακόμη) οταν ήρθαμε εδώ; Για να ρωτήσεις κάτι δηλαδή σε ένα forum, πρέπει να έχεις ιστορικό συμμετοχής πρώτα; Ή είναι απαραίτητο, να συννεχίσεις να γράφεις; Ούτε βλέπω κάποια απαίτηση "όλοι να τρέξουν". Απλά τον πείραξε η ειρωνία, που βέβαια ήταν υπερβολικό μιας και ήταν προφανές ότι ήταν απλά ένα αστείο.
Ρε συ θα μας τρελάνεις, το δικό σου δεν πάει ούτε μέχρι το λιμάνι να το ρίξεις στην θάλασσα, όχι να πάει στην Ασία.
Για τον φίλο που ρωτάει.
ΕΓΩ μοτοσυκλέτα 25 ετίας (και μάλιστα μονοκύλινδρη), δεν θα την έπαιρνα για μακρινό ταξίδι.
Εκτός και αν του έχει γίνει πρόσφατος, εξονυχιστικός έλεγχος και ανακατασκευή, όπου απαιτείται, από ΜΑΣΤΟΡΑ (με όλα τα γράμματα κεφαλαία), που γνωρίζω και εμπιστεύομαι.
Έπειτα κάνα δυο κοντινά, δοκιμαστικά ταξίδια και μετά βλέπουμε.
Ειδικά το XT που ήταν η χαρά του κάγκουρα, που έκανε τη μετάβαση από παπί σε μοτό και είναι τα περισσότερα, πάρε το ένα, κάψε το άλλο.
Άσε τον "παπά" "δεν σπάνε, δεν χαλάνε", πάνε ρώτα κάνα "μαντρά" πόσα κομμένα έχει.
Από την άλλη αν ψάχνεις για "True Adventure", "Πάμε και όπου βγει", "Ταναπου όλα", "Ichy φλωράκι eat my dust" και άλλα τέτοια...
Όρμα, απάνω τους και σε καλό να σου βγει.
Πάντως, το δικό μου μονοκύλινδρο παρτάλι 20ετίας, δεν το εμπιστεύομαι ούτε για 200χλμ ταξίδι και μόνο όπου φτάνει η οδική.
Best of luck, θα σου χρειαστεί.
![]()
Oldfarts never die
Μην ξοδεύεσαι σε χρεπια 30ετιας.Κρατα το σκούτερ και πήγαινε το ταξιδακι σου,αφού είσαι και μέσα στην εγγύηση.Για να πας , αλλά και να γυρίσεις.Αργοτερα όταν θα μαζέψεις χρήμα, πάρε κάτι με περισσότερα κυβικά,για να κάνεις πιο μακρυνό,και πιο άνετο ταξίδι.
Δώδεκα και μισή. Γρήγορα πέρασεν η ώρα απ' τες εννιά που άναψα την λάμπα,Δώδεκα και μισή. Πως πέρασεν η ώρα,και τα χρόνια.
Υπάρχουν πολλά που είναι σαν καινούργια απλα βγαίνουν Κυριακές αργίες κτλ βόλτα.
Μεριμαγκα με πολλή αγάπη θα σου πω οτι όταν αναλώνεσαι στο ποιο μηχανάκι είναι καλύτερο για το τάδε ή το δείνα ταξίδι τότε συνήθως δεν πας πουθενά.
Είναι απλά τα πράγματα,όπου εχει πολιτισμό πας με οτι θες και όπου δεν έχει παίρνεις ενα που δεν σπάει δεν χαλάει,το μαζεύεις και δρόμο.
Πώς νιώθεις με το ΝΜΑΧ φορτωμένο σε πολύωρη διαδρομή με μεγάλες ταχύτητες; Μπορείς να πηγαίνεις 2-3 ώρες χωρίς στάση σε αυτοκινητόδρομο με όριο 120χλμ/ω αργά το βράδυ για να φτάσεις στον προορισμό/ξενοδοχείο σου, ίσως και πριν αρχίσει η βροχή; Τέτοια ταξίδια δεν είναι μόνο βόλτα, έχουν πολλή κούραση και πρέπει να κάνεις αρκετά χιλιόμετρα μέχρι τον προορισμό σου. Αν σταματήσεις αλλού, τότε έχασες τα λεφτά του δωματίου που είχες κρατήσει. Είναι σαν να σηκώνεσαι το πρωί στην Αθήνα, πας στον Βόλο όπου και ξεκουράζεσαι μαξ 1 ωρίτσα και μετά γυρνάς πίσω Αθήνα. Στον γυρισμό σε πιάνει αέρας και για 2 ώρες είσαι στην τσίτα να μην σε πάρει και πετάξει στο αντίθετο ρεύμα. Φτάνεις κομμάτια σπίτι. Την επόμενη το πρωί ξυπνάς και ξανακάνεις την ίδια διαδρομή. Αν είσαι άτυχος με βροχή. Πώς νομίζεις θα είναι το κορμί σου με τέτοια καταπόνηση;
Δεν κρίνω το ΝΜΑΧ μιας και εγώ ΧΜΑΧ έχω. Αλλά επειδή το 1960 κάνανε τον γύρω της Ευρώπης δικάβαλα με 50άρα Βέσπα δεν σημαίνει πως θα ήταν λογικό το 2025. Όσο για μονοκύλινδρο 600άρι σε ταξίδι......![]()
Dress for the accident, not the ride.
Νmax γιατί απλά ρίχνεις έναν σάκο στα πόδια άντε και καμιά τσάντα στην σχάρα και έφυγες, με φορτιστή, πάρε και κάναν ιμάντα μαζί,, η εγγύηση γιατί είναι πρόβλημα? Στην τελική βγάλε ντιζα κοντέρ η καλώδιο ότι έχει να μην γράψει χιλιόμετρα.. φίλος μου προτιμούσε παπί για να πάει παραλία 10 κμ απόσταση με στροφες γιατί το χτ τον κουραζε, έφτανε ιδρωμενος με το χτ, ενώ το είχαν μπιελαρει σε κάτι 160αρες τρέχοντας να προλάβουν πλοίο,, δλδ θα πρέπει να πας με 100 θα έχει κραδασμούς,ίσως μικρή αυτονομία, κατανάλωση λαδιού.
Ζόρικο το χτ στο ταξίδι, ακόμα και με 250αρι ss θα μπορείς να κρατήσεις υψηλότερη μέση ταχύτητα. Μου κάνει εντύπωση που δεν πρότεινε κανείς ενα varadero mk2/mk3 ή κανένα v-strom/transalp.
Imagine life without motorcycling
now slap yourself and never do it again
160χλμ απόσταση έκανα με το Χτ 600.Η σέλα δεν με ενόχλησε καθόλου.Αυτο που με ενόχλησε ήδη στα πρώτα 50χλμ ήταν οι κραδασμοί στα γκρίπ.Στα διόδια όπου έπιασα τα κέρματα κουδουνιζαν όλα τα νεύρα των χεριών μου
Κακώς φίλε,χάνεις! και ανταποδίδωΠιάνουν τα χέρια σου,δεν είσαι άσχετος γενικά,σίγουρα το έχεις μαζέψει.
Πιθανότητα να σε αφήσει έχει και το καινούργιο, εδώ τα διαβάζω δηλαδή .Βλέπω πολλά γέρικα σκυλιά να γυρνάνε εκεί έξω,
το ότι είναι σχεδόν ακατάλληλο λόγο εντούρο ας πούμε σχήματος άλλο καπέλο αυτό.
when life gets complicated... i ride.
Ναι μωρέ, αλλά και τα μέταλλα γερνάνε μαζί μας.
Μια καδένα που είναι στα όρια, ένα πιστονάκι που τσιμπάει λαδάκι, μια τσιμούχα που στάζει, μια φουρκέτα που θέλει αλλαγή, κλπ. μια μοτό 25ετίας πάντα κάτι θα ζητάει και δεν ξέρεις ακριβώς πότε.
Κανείς δεν κάνει ανακατασκευή μηχανάκι για να το πουλήσει έτοιμο στον επόμενο, άσχετο που όλα στο car είναι άψογα.
Αυτό που θέλω να πω και αφορά τον φίλο (αν παρακολουθεί το θέμα ακόμα) είναι πως, θα δώσει 2,5 χιλιάρικα για να πάρει ένα XT, πιθανότατα θα χρειαστεί να μαζέψει αρκετά πράγματα, άρα και επιπλέον χρήματα και πάντα στο μυαλό του θα υπάρχει το ερώτημα, "Λες να σκάσει;".
Και άντε να είσαι κάπου στην Ελλάδα και να μείνεις, αν σου μείνει όμως κάπου στη μέση του "Πουθενιστάν";
Έχω παράδειγμα φίλου που ξεκίνησε να πάει Βαλκάνια και δεν πρόλαβε να φτάσει ούτε στα σύνορα και ας έκανε τα σέρβις τακτικά και ας το είχε πάρει δυο μέρες πριν από το μάστορα. (Σημείωση, δεν έφταιγε ο μάστορας, το γέρικο μουλάρι έφταιγε.).
Από την άλλη life is a gamble, που λένε και οι τουρίστες.
![]()
Oldfarts never die
Δεν είναι όλα τα ΧΤ λιωμένα υπάρχουν ΧΤ που ακόμα είναι σαν καινούργια δεν τα έχουν πάρει όλα οι καγκουρες..Και αν υπάρχουν ΧΤ σε μάντρες που να δεις πόσα ΚΤΜ υπάρχουν..Σε ΧΤ που γίνονται τακτικά service πας παντού και δεν σε αφήνει στα καλά καθούμενα, γιατί σαν μονοκύλινδρο σε προειδοποιεί αν κάτι δεν πάει καλά αν είναι βαλβίδα η κάτι άλλο τώρα αν μιλάμε για ρεύματα πάλι σου δίνει σημαδια..Όσο για αυτό που διάβασα ότι βολεύει παπί και όχι ΧΤ οκ ανωμαλίες υπάρχουν τι να κάνουμε...
178 αυτή τη στιγμή στο Car, για βάλε 2-3 να δούμε που αξίζουν, να βοηθήσουμε τον φίλο να βρει κάτι.
Αν δεν το πάρει αυτός, παίζει να το πάρω εγώ.
Άσχετο άλλα πάντα καλό.
Δεν είδα βέβαια να του προτείνει κανείς KTM.
Ναι σφυρίζει κλέφτικα 3 φορές.
Αν έχει γίνει ανακατασκευή και είναι στην πένα σαν το δικό σου, που έχεις ρίξει και ένα σκασμό λεφτά, ξέρει το μηχανάκι ή είναι γενικά έμπειρος, τότε μπορεί.
Oldfarts never die
Κατά καιρούς μερικοί πουλάνε διαμάντια πραγματικά στο car.gr είναι να σε πιάνουν τα γέλια με την κατάσταση που είναι τραγική και την τιμή που είναι στον Θεό,και γράφουν κιόλας σε άριστη κατάσταση..Ναι το δικό μου όντως έχει πέσει πολύ χρήμα και δεν το μετανιώνω γιατί το έστησα όπως ήθελα,στο ηλεκτρονικό κοντέρ που έχω βάλει έχει και βολτόμετρο και βλέπω ανα πάσα στιγμή αν κάτι δεν πάει καλά με τα ρεύματα..Αλλά πηνία, ανόρθωτης η και ηλεκτρονική πάντα σε προειδοποιούν εκτός και αν το βλέπω έτσι εγώ λόγω εμπειρίας και προσωπικής απασχόλησης με τα ΧΤ..