Επειδή αντιλαμβάνομαι πως δεν ξέρεις πρόσωπα και πράγματα (εμάς δλδ που είπαμε την άποψή μας πιο πάνω) βγάζεις αυθαίρετα συμπεράσματα.....Αρχικά δημιουργήθηκε από clear
Πάνω από τα μισά όπλα στην Κρήτη δεν είναι σύχρονα και είναι οικογενειακά αναμνηστκά, δύσκολα πείθεις κάποιον να παραδώσει κάτι που έχει συναισθηματική αξία. Οι κρητικοί τα χρησιμοποιούν σε γάμους και σε γλέντια (καλώς ή κακώς) και σπάνια τα έχουν μαζί τους στην καθημερινότητα. Ο τρόπος που αντιδράτε μερικοί μου θυμίζει αυτούς που θεωρούν αλήτες - τσαντάκηδες τους μηχανόβιούς, επειδή υπάρχουν 5 -10 Μ@λ@κες που συμπεριφέρονται ως τέτοιοι. Το θέμα πουλάει και για αυτό και ξέρετε κάθενα ένα περιστατικό με όπλα στην Κρήτη. Αντίστοιχα ξέρετε και τις αναπηρίες από τα βεγγαλικά στην Καλαμάτα και την Χίο (Βροντάδος) το Πάσχα, και τους νεκρούς των Πασχαλινών και καλοκαιρινών εξόδων. Κανένα δεν ενδιαφέρει πόσοι σκοτώνονται κάθε μέρα από ηλίθια ατυχήματα (ομιλία στο κινητό, αφηρημάδα)και το πόσοι πυροβολούνται κάθε φορά στην κυνηγητική περίοδο.
Μάλλον θα πρέπει να καταργηθεί το κυνήγι, το Πάσχα, το οδήγημα, οι σούζες, τα κινητά κ.τ.λ. για να είμαστε όλοι ασφαλείς και ευχαριστημένοι.
Συμμερίζομαι τον πόνο των οικογενειών και είμαι υπερ της εξαντλητικής καταδίκης του π@π@ρ@ χωρίς π@π@ ρι@.
Οι γενικεύσεις για την Κρήτη και τους Κρητικούς όμως......
Κανένας δεν είπε να καταργηθούν τα πάντα.... αλλά το να κουβαλάς ένα όπλο φίλε μου σε κάνει να βαραίνεις πολύ. Και όσοι το έχουν κάνει αντιλαμβάνονται τι λέω. Οι υπόλοιποι τίποτα δεν καταλαβαίνουν - απλά κατανοούν το μέγεθος της ΒΛΑΚΕΙΑΣ κάποιου που βγάζει ένα όπλο (πυροβόλο, μαχαίρι, πέτρα, ροπαλο, σιδεριά κλπ) και χτυπάει έναν άοπλο αθώο που απλά είχε την κακή τύχη να βρίσκεται στην περιοχή....
Δεν γενικεύτηκε σε όλη την Κρήτη και σε όλους τους Κρητικούς η κουβέντα αλλά στους ΓΕΛΟΙΟΥΣ, ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟΥΣ, ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ, ΑΝΕΥΘΗΝΟΥΣ ανά την Ελλάδα που κουβαλώντας ένα όπλο νομίζουν ότι τους μεγαλώνει το πράγμα τους καμμιά 20αριά πόντους...... και αυτά από κάποιον φίλε που έχει και θα έχει όπλα στην κατοχή του....
Τα αποτελέσματα ενός πυροβολισμού είναι μη αναστρέψιμα....