Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 51 από 51

Θέμα: πετρελαιοκίνηση

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Αναφέρεις Peugeot 605. E λοιπόν 605 πετρέλαιο άμεσου ψεκασμού ΔΕΝ υπάρχει. Τώρα αν εννοούσες 406 ή αν κατά κάποιον περίεργο τρόπο έχεις βάλει μηχανικά-ηλεκτρονικά από 406 (το θεωρώ από ασύμφορο έως αδύνατο αλλά ποτέ δεν ξέρεις) δεν μπορώ να το γνωρίζω. Βαλβίδα ψεκασμού.... προφανώς εννοείς τους ψεκαστήρες (μπεκ-injectors) αλλά εδώ μπαίνουν και άλλοι παράμετροι (εγγύησης, μπεκ έχουν και τα προηγούμενα έμμεσου ψεκασμού, κ.τ.λ)

Τυπική συντήρηση= οι απλές αλλαγές λαδιών και φίλτρων όπως περίπου τα περιγράφει ο ΓΙΑΓΙΑΣ bear, δηλαδή τα απολύτως απαραίτητα. Το πετρέλαιο θέλει πιο συχνή αλλαγή λαδιών από το ίδιο μοντέλο με κινητήρα βενζίνης, απλό δεν είναι?
    Εδώ πραγματικά αισθάνομαι την ανάκγη να ζητήσω συγνώμη γιατί όντως το 605 ΔΕΝ είναι Common Rail (έχει μηχανική αντία ΜΕ ηλεκτρονικά ελεγχόμενα ακροφύσια)...
    Το μπέρδεμα έγινε διότι ξέχασα ότι ο κάτοχος του 605 (αδερφός μου) το έχει αλλάξει με ένα 406 HDI με αποτέλεσμα να μου μιλά για το 406 ενώ εγώ είχα στο νου μου το 605...

Κατ' επέκταση οι τιμές που είπα ισχύουν για το 406... αλλα οι διαφορές (οικονομικές) δεν παύουν να είναι πολύ μικρές...

Τώρα όσον αφορά την παρατήρησή σου οτι δεν διαβάζουμε παρα μόνο τις πρώτες γραμμές... δεν θα το σχολιάσω, διότι άν ίσχυε δεν θα μιλούσαμε για common rail , κόστος αντλιών και συνολικό κοστος κτήσης ενός diesel...

Βαλβίδα ψεκασμού.... προφανώς εννοείς τους ψεκαστήρες (μπεκ-injectors)
    και φυσικά Βαλβίδα ψεκασμού = ψεκαστήρας (μπεκ-injectors)... για την ακρίβεια είναι Ηλεκτικά Ελεγχόμενο (με λειτουργία on-off... ΑΡΑ "διακόπτης" άρα βαλδίδα) Ακροφύσιο Ψεκασμού (συγνώμη που χρησιμοποιώ την ελληνική γλώσσα και όχι ψενόφερτες έννοιες, αλλά αν σε μπερδεύει θα προσέχω την επόμενη φορά...)

Εν πάσει περιπτώση... Επειδή το ζαλίσαμε αρκετα... όταν θα επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση εσείς κρατήστε τα δικά σας (Βενζινας) εγώ πάντως προτίθεμε να το αλλάξω...

Have a nice day...

"It is better to die on your feet than to live on your knees!"--Emiliano Zapata

Και πάλι ανακοίνωσαν ότι δεν θα επιτραπεί η κυκλφορία πετρελαιοκίνητων σε Αθήνα και συμπρωτεύουσα οπότε άδικα συγκρίνετε τις τεχνολογίες.

Δικαιολογία σε αυτό, η κακή ποιότητα καυσίμων και η αυξημένη νωθεία.
    Λες και φταίνε άλλοι για αυτό και όχι η κυβέρνηση!
    the lights came on fast
    lost in motorcrash
    gone in a flash unreal...

PcBox.GR

Αρχικά δημιουργήθηκε από sub_zero
    Εδώ ..... ....

Εν πάσει περιπτώση... Επειδή το ζαλίσαμε αρκετα... όταν θα επιτραπεί η πετρελαιοκίνηση εσείς κρατήστε τα δικά σας (Βενζινας) εγώ πάντως προτίθεμε να το αλλάξω...

Have a nice day...

OK

Πάντως αν πρόσεξες τι γράφω δεν παίρνω θέση υπέρ κάποιου κινητήρα, απλά περιγράφω τεχνικά θέματα σχετικά με τους νέους diesel. Πιστεύω ότι πρέπει να επιτραπούν και απο κει και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει.

Πάντως για καθημερινή χρήση τα diesel μάλλον είναι προτιμότερα (λόγω χαρακτηριστικών απόδοσης και κατανάλωσης), για σπορ οδήγηση μάλλον τα βενζινοκίνητα.
    Βέβαια έχω οδηγήσει και 406 2.2HDI το οποίο πήγαινε σαν rallye αλλά με ροπή, εντελώς hooligan αυτοκίνητο....

You BETA believe...

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    OK

Πάντως αν πρόσεξες τι γράφω δεν παίρνω θέση υπέρ κάποιου κινητήρα, απλά περιγράφω τεχνικά θέματα σχετικά με τους νέους diesel. Πιστεύω ότι πρέπει να επιτραπούν και απο κει και πέρα ο καθένας είναι ελεύθερος να αποφασίσει.

Πάντως για καθημερινή χρήση τα diesel μάλλον είναι προτιμότερα (λόγω χαρακτηριστικών απόδοσης και κατανάλωσης), για σπορ οδήγηση μάλλον τα βενζινοκίνητα.
    Βέβαια έχω οδηγήσει και 406 2.2HDI το οποίο πήγαινε σαν rallye αλλά με ροπή, εντελώς hooligan αυτοκίνητο....

και που να οδηγήσεις το BMW 330 CD.... ΘΑ ΠΑΘΕΙΣ ΠΛΑΚΑ!!!

κοντά 205 αλογα και 410 Νm ροπή!!! και κατανάλωση?... 6,6 μικτός κύκλος... τι λέμε τώρα.... όταν το δικό μου φτάνει μικτό κύκλο κοντά στα 10,3...

Anyways... καποια στιγμή πρέπει να πιούμε μια μπύρα μαζί (Δελεαρ ίσως...) και να "μαλιοτραβηχτούμε" από κοντά...

Μεχρι τότε...

"It is better to die on your feet than to live on your knees!"--Emiliano Zapata

ollram
    Από άρθρο του ΕΘΝΟΥΣ της 23ης Αυγούστου 2007!

Oριστικό «όχι» στην πετρελαιοκίνηση
    Oριστικό «όχι» στην πετρελαιοκίνηση λέει το YΠEXΩΔE, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπίσει το πρόβλημα με τα αιωρούμενα σωματίδια που αναδεικνύεται σε πραγματικό εφιάλτη για την Aθήνα και τις άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Tο υπουργείο βρίσκεται σε συνεχή επαφή με τις υπηρεσίες της Eυρωπαϊκής Eνωσης για το θέμα της αντιμετώπισης της ατμοσφαιρικής ρύπανσης και έχει ενημερώσει τόσο για την κατάσταση στην πρωτεύουσα όσο και στις άλλες μεγάλες πόλεις, στο πλαίσιο της κατάρτισης επιχειρησιακών προγραμμάτων για όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Στέλεχος του υπουργείου δήλωσε χθες στο «Eθνος» πως από το φθινόπωρο θα υπάρξουν εξελίξεις στον τομέα της αντιμετώπισης του νέφους και πρέπει να αναμένεται η λήψη μέτρων.

Tο YΠEXΩΔE αναγνωρίζει πως το πρόβλημα των αιωρουμένων σωματιδίων δεν οφείλεται μόνο σε φυσικά αίτια (όπως ήταν η «γραμμή» μέχρι σήμερα), αλλά σε ανθρωπογενείς πηγές και στα καύσιμα.

Eπισημαίνεται, ωστόσο, πως η ίδια η EE δεν έχει καταλήξει στον τρόπο αντιμετώπισης του συγκεκριμένου ρύπου και αναμένεται η έκδοση οδηγίας για τα αιωρούμενα σωματίδια μικρής διαμέτρου (PM2,5)

ασχημα τα νεά για εμάς...που ονειρευόμασταν 4Χ4 πετρελαίου.....

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 60
    Τελευταίο μήνυμα: 08/12/2011, 09:21
  2. Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 05/04/2008, 14:08
  3. On-Off και πετρελαιοκινηση
    από tifoefs στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 14/12/2006, 23:44
  4. Supersport και πετρελαιοκινηση
    από tifoefs στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 19
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2005, 18:00

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ