Σελίδα 4 από 13 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 187

Θέμα: ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ;

Αρχικά δημιουργήθηκε από m1ke
    Δεν καταλαβαίνω γιατί δυσανασχετούμε με το πολιτικό σύστημα, εφόσον είναι καθρέπτης της κοινωνίας που το συντηρεί.
    Όταν η κοινωνία αναγνωρίζει ως υπέρτατη αξία τη συγκέντρωση οικονομικής ισχύος, τότε η πολιτική θα ακολουθήσει τις επιθυμίες της κοινωνίας.
    Με απλά λόγια ο Έλληνας ψηφίζει με γνώμονα το ατομικό του οικονομικό συμφέρον.
    Όπως λέει και η MLV: ΔΩΩΩΩΩΣΕ!
    Βαρέθηκα να ακούω ότι φταίνε πάντα οι άλλοι.

Θυμήστε μου όταν γίνω αυτοκράτορας να φτιάξω ένα νόμο που θα δίνει σε κάθε μοτοσυκλετιστή δωρεάν κράνος με την αγορά μηχανής. ΑΣΧΕΤΟ.

(Μήπως να πάω διακοπές; Είναι ώρα νομίζω.)
    I used to think it was a terrible thing that life was so unfair. Then I thought, 'what if life *were* fair, and all of the terrible things that happen to us came because we really deserved them?' Now I take great comfort in the general unfairness and hostility of the universe.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MOZART
    1.αν δεν εχεις σοβαρη εκπροσωπηση δεν προκειτε να αλλαξεις τιποτα.Εμεις εχουμε?μηπως λοιπον πρεπει να ξεκινησουμε απο αυτο.Ποιοι ειναι αυτοι που μας εκπροσωπουν, τους ξερουμε? ποια η σχεση τους με την μοτο, ποιος ο πραγματικος τους σκοπος κ.α.
    2.χωρις διπλωματια η Ελλαδα δεν θα ηταν κρατος τωρα θα ηταν κατι σαν τους κουρδους που ακομα παλευουν να βρουν το δικαιο τους..οποιο κρατος ηταν αυτονομο πολιτικα ή ειχε την οικονομικη δυναμη ή την δυναμη των οπλων.Εμεις τι ειχαμε απο τα δυο?
    1.δεν με ενδιαφέρει ποιοι με εκπροσωπούν απέναντι στο παρόν οικονομικό σύστημα γιατί δεν πιστεύω ότι μπορείς να επιτύχεις κάτι με αυτό τον τρόπο.....αυτοί που έχου το καρπούζι κ το μαχαίρι στην Ελλάδα αποφασίζουν με μοναδικό γνώμονα το κέρδος...αν κερδίσεις ένα πράγμα με συνδικαλισμό θα χάσεις 10 πράγματα με πλαγιους μεθόδους....η λύση είναι ριζική ανατροπή της σαπίλας....
    2. η Ελλάδα έγινε κράτος χάρις της γεναιότητα μερικών ανδρών που έδωσαν την ώθηση στους υπόλοιπους πυροδοτώντας την Επανάσταση..η διπλωματία ήρθε να καπηλευτεί την νίκη της επανάστασης....που ήταν η διπλωματία επί των αιώνων της τουρκοκρατίας????πουθενά...όταν είδαν ότι κάτι γίνεται και υπήρχε η περίπτωση να χάσουν την επιρροή της Ελλάδας τότε κινητοποιήθηκαν για να την υποτάξουν διπλωματικά...
    το ίδιο συνέβει και μετά το Β Παγκόσμιο πόλεμο όταν είδαν ότι ένα καθαρά εθνικό απελευθρωτίκό κίνημα (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) μπορεί να φέρει την Ελλάδα εκτός επιρροής των μεγάλων δυνάμεων...για αυτό και παρότι τελείωσε ο πόλεμος οι Άγγλοι αποβίβασαν 25000 στρατιώτες στον Πειραιά (για διπλωματικούς λόγους βέβαια )
    και έκτωτε συνεχίζεται η κατάντια της Ελλάδος να είναι προτεκτοράτο της Αγγλίας κ των ΗΠΑ
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Ρόκερ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ. Το avatar του/της conkark
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    να μαι και εγωωωωωωωωωωωω

conkark......εκτος του οτι ακομα απαιτω μια συγγνωμη για τον τροπο που μου απευθηνθηκες σε αλλο ποστ......να σου πω και κατι για το παραπανω quote.......

η πατριωτικη συμαχια ειναι αδελφοποιημενη με τη χρυση αυγη!

αρα......................

η δεν εχεις τελικα σχεση με τη πολιτικη(απλα μιλας για να μιλας)
    η δεν εχεις καλη ενημερωση....
    η τελικα δεν εχεις κανενα προβλημα με τους φασιστες(μαλλον τους πας κιολας σε αυτη τη περιπτωση)

θα θελες να μας πεις τι απο τα 3 ισχυει??????????

υ.γ. το οτι ακομα απαιτω μια συγγνωμη δε σημαινει οτι δε θα κοιμηθω και αν δε τη πεις........:a66:

Φίλε μου Trooper, δεν θ'αφήσω μια "συγγνώμη" να μας χωρίζει. ΤΗΝ ΕΧΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΩΣ! Δεν θα πρέπει να παρεξηγούμαστε για μια στιγμή έξαρσης. Ανθρώπινο πάθος είναι, και είμαστε όλοι άνθρωποι. Δεν αναζητώ τα τείχη αλλά τις γέφυρες που θα μας φέρουν πιο κοντά στο σύντομο αυτό επίγειο ταξιδάκι, και στη λέσχη των μηχανών που είναι κοινή μας αγάπη. Η ζωή μου έμαθε να ζητάω συγγνώμη, και να δίνω πρώτος το χέρι-αν και μπορεί να φταίει κι ο άλλος. Δεν πειράζει, όμως. Ουδείς τέλειος.
    Οσο για τον αγαπητό συνάδελφο vstrom-ίτη που με χιούμορ δήλωσε ότι ψήφισε πατρωτική συμμαχία, δεν είμαι απ'τους ανθρώπους που μου αρέσει να προσβάλλω. Εξάλλου με χιούμορ απάντησε, και είναι μία μόνο ψήφος! Δεν σημαίνει ότι προτρέπω όλους να κάνουν το ίδιο. Εξάλλου, υπάρχει μία μερίδα συμπολιτών μας που πιστεύουν σε αυτή τη παράταξη. Να τους πιάνουμε και να τους βρίζουμε ή να τους φτύνουμε προτείνεις; Επι πλέον θα παρατήρησες ότι συμφωνώ με τις απόψεις όλων των παιδιών εδώ μέσα. Ο καθένας έχει τη δική του προσωπικότητα, και οφείλουμε να σεβόμαστε όλους, αρκεί να μην είναι κακοπροαίρετοι. Συμφωνείς; Εξάλλου δεν είναι ο σκοπός της συζήτησης αυτός, αλλά στατιστικά να βγει ένα συμπέρασμα σχετικά με το αν συμφωνούμε ή διαφωνούμε με τον δικομματισμό. Από συζητήσεις με ανέκδοτα, λάιτ, και βόλτες με μηχανές, είναι γεμάτο όλο το site. Και πιστεύω ότι εκτός από μηχανόβιοι, είμαστε πάνω απ'όλα άνθρωποι, όπως και πολίτες-ψηφοφόροι, και αγαπάμε την πατρίδα μας, και θα θέλαμε όλοι να τη δούμε να προοδεύει. Γιατί αν βουλιάξει, όλοι μας θα πάμε στον πάτο. Και εν κατακλείδι, θεωρώ ότι είναι τιμή μου που συμμετέχετε, και ανταποκρίνεστε στη συζήτηση αυτή.
    Να είσαι πάντα καλά!
    Μικρούς μας μαθαίναν παραμύθια αντί να μας μαθαίνουν πάλη.

Αρχικά δημιουργήθηκε από iriniaa
    ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ.......

Άνοίξατε λεβέντες μου...
    Πολλή θεωρεία γιά τή ΜΠΑΝΑΝΙΑ....!!!!
    Άφού ύπάρχουν τόσο δυναμικές άπόψεις πώς ρέ παιδιά.......
    μάς πιάνει ή άνασφάλεια κάθε 4 χρόνια καί γινόμστε Βυζάντιο
    μέ ΠΡΑΣΙΝΟΥΣ καί ΒΕΝΕΤΟΥΣ..?????
    Ρέ μπάς καί μάς κάνανε νά κρεμόμαστε άπό τά τέτοια τους.???
    Ρέ μπάς καί μάς κάνανε τό αύτονόητο δικαίωμα τής
    ΕΡΓΑΣΙΑΣ........νά τό έπαιτούμε..???
    Πήγαν τό 90 νά κάνουν οικουμενική καί ρήμαξε ό τόπος ..
    τό κρέας άπό 8 κατοστάρικα πήγε 2100
    Μάς στείλανε τό μύνημα καί άπό τότε καί μείς σάν καλά παιδιά
    σπάμε τά κοντέρ....
    Κοντράρουμε ποιός θά έχει πιό μακρυά.......ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ...νά μήν πώ τό άλλο...
    ή ποιός θά ναυλώσει ποιό πολλά λεωφορεία νά κουβαλήσει τά ΜΟΣΧΑΡΙΑ....!!!!
    Έγώ παιδιά είμαι μέ τούς Ίταλούς .....
    Πολύ προχωρημένοι οί άνθρωποι...
    Πετάξαν τή βυζαρού στή βουλή έδώ καί είκοσι χρόνια καί τά ίσοπέδωσαν όλα..Τσιτσιολίνα...καί γαμώ τό κορμί..!!!!!!
    ΠΟΛΛΗ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΑΞΗ....!!!!!!
    Καί στό τέλος διώξανε καί τούς νταβάδες καί βάλανε στήν έξουσία
    αύτούς πού πράγματι τούς κυβερνάνε..!!!!!!
    ΜΑΓΚΕΣ ΟΙ ΓΕΙΤΟΝΕΣ...!!!!
    Καί δέν έχουν καί ύποχρεωτική τήν ψήφο όπως στίς ΜΠΑΝΑΝΙΕΣ.......!!!!!!!!
    Πού νά φανταζόταν ό καημένος ό Πλάτωνας όταν έγραφε τήν
    ΠΟΛΙΤΕΙΑ....πού θά καταντούσε σήμερα ή πατρίδα του..!!!!!!!!!
    Αύτό γιά κάποιον φίλο πού πήρε ίδέες άπό κεί.....
    Έξω έχει πιάσει πολλή ζέστη παιδιά καί δέν άντέχω άλλο τόσο
    σοβαρή καί ΘΛΙΒΕΡΗ.....κουβέντα..
    Γιαυτό παίρνω τό μηχανάκι μου καί σάς εύχομαι...........
    ΚΑΛΕΣ ΒΟΥΤΙΕΣ
    Καί κανονίστε πάλι μετά άπό μερικούς μήνες ξέρετε σείς........
    ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ ή ΔΗΜΟΚΡΑΤΕΣ.....όλε..όλε όλε..!!!
    Είπα λίγο νά τό γλυκάνω συγχωράτε με..!!!!!!!

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Ωραία πέννα φίλτατε iriniaa. Όσο για τη πρότασή σου για τη Τσιτσιολίνα, νομίζω ότι αυτή είναι η πρόταση που μπορεί να ενώσει όλους τους Έλληνες. Μαζί με το Μαυρογυαλούρο αποτελούν την ΑΠΟΛΥΤΗ ΛΥΣΗ :rotflmao:

"Συγγνώμη" πάει να πει "αντιλαμβάνομαι ότι έσφαλα".

Να απαιτείς συγγνώμη είναι ανόητο, το ίδιο και να λες "συγγνώμη" σε άσχετες φάσεις.

Αυτό, σχετικά με τις σαχλαμάρες που πετάτε για συγγνώμες ο trooper και ο conkark (το ότι μου αρέσουν αυτά που λες, δεν πάει να πει ότι όταν πεις κάτι λάθος, θα σου το χαρίσω... έχω την ίδια συμπεριφορά προς κάθε ένα άνθρωπο, δεν υποκρίνομαι σε κανέναν, ποτέ)

Και σχετικά με το θέμα ανα χείρας, επαναλαμβάνω (γιατί δε φαίνεται ότι έπιασε τόπο όταν το πρωτοείπα...) πως μέχρι να δούμε πολιτικούς που έχουν μάθει πολιτική, άσπρη μέρα δεν πρόκειται να δούμε.

Αυτοί που είναι τώρα πολιτικοί υψηλόβαθμοι, πως φτάσαν εκεί που φτάσαν; Εκτώς ελαχίστων εξαιρέσεων, ζητιανέυοντας ψήφους στην αρχή να γίνουν μικροπολιτικοί... κ.ο.κ.

Τ'αρχίδια μου στη σχάρα (με σάλτσα καυτερής πιπεριάς habanero που μου αρέσει πολύ) αν ένας από δ'αύτους έχει διαβάσει την Πολιτεία και την έχει νοιώσει...

Αρχικά δημιουργήθηκε από packo
    Sorry man, alla XESTIKA gia to ti tha me perasoun...Provlima kai ipothesi tou kathe ena pos tha antilifthei auta pou leo...Eksallou auto anagetai kai sta (b), (c) pou ethesa, diladi afipnisi sinidisis, afima koinis logikis sto spiti...

Peretairo, oi nomoi pou kathorizoun nomimous tropous kinisis aforoun kata tin gnomi mou mono ekeinous pou apodexontai to plaisio pou kapoios allos ethese gia autous...

To zeis opote anoigeis ton ipologisti sou kai kaneis posts edo mesa...To internet einai to apolito paradeigma koinonikou sinolou pou den exei anagki oute apodexetai thesmika plaisia gia na kinithei...Kai epeidi to internet to ksero apo tin epoxi pou itan gia tous ligous, tin kai kala "elite" eos simera pou anoikei se olous, opos tha eprepe, mporo na sou po me asfaleia oti, an afaireseis to thesmiko plaisio apo ena sinolo, tote auto tha vrei mono tou ton tropo na isorropisei ton eauto tou...Iparxoun polla pou tha simvoun, oxi ola omorfa, alla tha isoropisei ton eauto tou...Einai eksallou tetoios o tropos pou leitourgei to sympan pou zoume.....

Den me katalaves.....Den eipa "Rikste akira", eipa min mpeite kan mesa sto paravan....Min psifisete...kai tin idia stigmi, o kathe enas ston xoro pou kinitai, dilose tin antithesi sou sto "Psifizo" me ton tropo pou simvainei, afou auto theoreis oti den exei noima...

Tha mou peis oti den mporei na simvei kati tetoio, einai outopia....I apantisi mou einai pos an perimeneis na simvei kati tetoiou avrio, fisika kai den ginetai....An mpoun simera oi vaseis gia auto omos, se merika xronia pistevo eilikrina pos tha mporouse na simvei

Giati den einai efarmosimo kata tin gnomi sou???

p.s.

I second the motion...Poli endiaferousa kouventa alla den nomizo oti anoikei se auto to forum....iparxoun kai alla meroi pou sizitountai tetoia themata, kai malista os sinithizo na leo, akoma kalitera makria apo pliktrologia......

Φίλε Packo, συμφωνώ σχεδόν σε όλα που λες. Αλλά δεν μπορώ να προτείνω δημόσια και σοβαρά -"βάλτε μπουρλότο στη βουλή", για ευνόητους λόγους. Κάποιο καρφί θα το 'πάει' στην ασφάλεια, και μπορεί να με τρέχουν στον κάθε Βουλγαράκη, και να τραβήξω τα των Πακιστανών. Άλλο τώρα, ως αγανακτισμένος πολίτης, θα συμφωνήσω μαζί σου, όπως και καθημερινά ακούγεται εκεί έξω.
    Οπωσδήποτε συμφωνώ με την απόθεση στην άκρη της κοινής λογικής, ("μια κοινή, μια πόρνη", που λέει κι ο Πανούσης, γιατην κοινή λογική ).Αυτό είναι αυτονόητο. Η αφύπνηση συνείδησης τώρα που θέτεις, χρίζει συζήτησης. Πώς θα γίνει αυτό, αν όσοι σκέφτονται έτσι, δεν έχουν βήμα να αφυπνήσουν και τους υπόλοιπους, τη στιγμή μάλιστα που βομβαρδίζονται απ'τα μμε, και τα παλαιά κομματικά μίση διαιωνίζονται; Πιστεύω προσωπικά απ'το κάθε μετερίζι, οφείλουμε να στηρίζουμε το εγχείρημα της αφύπνησης. Ακόμα κι από δω μέσα, που εσύ όμως αντικρούεις. Είτε είμαστε μέλη σε λέσχες κυνηγών, ή αυτοκινήτων, αθλητικών κλπ λεσχών, ή έξω, ή με φίλους, ή με τη κοπέλα μας, πιστεύω ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εκτός απ'τα χάχανα ή οτιδήποτε άλλο, είμαστε και σκεπτόμενοι πολίτες. Με ταπεινότητα σου εκθέτω την άποψή μου, πάνω στο θέμα που αναφέρεις σχετικά με την αφύπνηση συνειδήσεων. Δεν γνωρίζω άλλους χώρους και τόπους, που αποδέκτες να είναι πολλοί άνθρωποι συγκεντρωμένοι.
    Προτείνεις "αποχή" απ'την αυριανή ψηφοφορία -αν κατάλαβα καλά, αν όχι, παρακαλώ διόρθωσέ με-και όχι άκυρα. Δεν καταλαβαίνω τη διαφορά, συγχώρεσέ με. Η ουσία του αποτελέσματος διαφέρει; Πάλι δεν θα έχουμε κυβέρνηση μειοψηφίας τους ίδιους;
    Για το να αποκλείσουμε 10.000.000 πολίτες τη βουλή, είναι εφικτό για σένα; Αν ναι ποιός είναι ο τρόπος; Λες "μακροχρόνια". Πόσο μακρυά όμως; Και μη ξεχνάμε ότι προηγείται η αφύπνηση του κοινού, πρώτα. Μετά από 500, 1000 χρόνια; Να σου υπενθυμίσω πως σε 2-3 μήνες έχουμε δημοτικές. Ποιός θα πείσει όλο τον κόσμο να απέχει; Κατ'αρχήν, η αποχή ενδέχεται να έχει νομικές συνέπειες και δη ποινικές. Προσωπικά φοβάμαι να το κάνω. Δεν νοιώθω ήρωας. Δεν ξέρω, λέω. Οπότε τί γίνεται τότε; Επίσης ενδέχεται να έχουμε και πρόωρες βουλευτικές, απ'ο,τι σφυρίζουν τα μμε. Τότε πάλι; Τί θα γίνει; Πάλι οι ίδιοι κοκ. Ασφαλώς και θα μου άρεσε η πρότασή σου, αλλά δεν μου αρέσει να πεθάνω, και ως τότε να είναι τα ίδια ονόματα στη κυβέρνηση, και ο κόσμος να μην έχει ακόμα πειστεί να κάνει αποχή. Τίποτα σε ποιό σύντομο δεν έχεις; Απλά κάτι για να πειραματιστούμε μέχρι να λογικευτεί ο κόσμος. Κάτι για να τους κάνει πλάκα βρε αδερφέ

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    θα ακούσουμε κάτι διαφορετικό από τους γερμανοτσολιάδες????
    διαφωνώ μαζί σου..δεν χρειάζονται τέτοιες φωνές στη Βουλή....είναι οι ίδιες φωνές που δεν έχουν κανένα σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς....

Αγαπητέ συνάδελφε, συμφωνώ με την προηγούμενη θέση σου, αλλά και με αυτή ασφαλώς. Αλλά ο φιλαράκος το έγραψε με χιούμορ. Συνάδελφος είναι κι αυτός και τον αγαπάμε. Τώρα, όμως, επειδή υπάρχουν κάποιοι συμπολίτες μας(μικρή μειοψηφία), απ'ό,τι γνωρίζεις, ε, με ελαφρά τη καρδία, αν ήταν και στη βουλή δεν νομίζω από ένα 2% που ήδη υπάρχει, ότι θα κινδύνευε πια η δημοκρατία. Και τί δημοκρατία!!! Εκτός αν πιστεύεις ότι αν έμπαιναν στη βουλή θα γινόντουσαν πλειοψηφία!
    Εξάλλου οι δημοκρατικές αξίες παραινούν στην εκπροσώπιση όλων των Ελλήνων συμπολιτών. Αν συμφωνείς. Αν όχι τα παίρνω όλα πίσω

Αρχικά δημιουργήθηκε από tsiros_temp
    "Συγγνώμη" πάει να πει "αντιλαμβάνομαι ότι έσφαλα".

Να απαιτείς συγγνώμη είναι ανόητο, το ίδιο και να λες "συγγνώμη" σε άσχετες φάσεις.

Αυτό, σχετικά με τις σαχλαμάρες που πετάτε για συγγνώμες ο trooper και ο conkark (το ότι μου αρέσουν αυτά που λες, δεν πάει να πει ότι όταν πεις κάτι λάθος, θα σου το χαρίσω... έχω την ίδια συμπεριφορά προς κάθε ένα άνθρωπο, δεν υποκρίνομαι σε κανέναν, ποτέ)

Βρε-βρε τσίρο φίλε, απλά, όταν ηρέμησα (γιατί είχα ιδιωτικές πολλές καταπιέσεις και προβλήματα), αναγνώρισα ότι είχα απρεπή και επιθετική συμπεριφορά εκείνη τη συγκεκριμένη στιγμή. Δεν έπρεπε να δώσω στον συνάδελφο που αδίκησα, αυτό που ήθελε και το ζητούσε; Δεν ήρθα στο μοτο για να κάνω εχθρούς αλλά φίλους. Και διαπιστώνω ότι αν υπάρχει σοβαρό συζητήσιμο θέμα, όλοι μας έχουμε να επιδείξουμε πνευματικό κόσμο. Ολοι σας μέσα σ'αυτό το post αποδεικνύετε ότι είσαστε άνθρωποι με υψηλή νοημοσύνη, σε αντίθεση και κόντρα μ'αυτό που θέλει να επιβάλλει η κοινή γνώμη για μας τους μηχανόβιους. Ε, λοιπόν, δεν είμαστε αυτό που μας κατηγορούν. Μπορούμε να ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ. Με σεβασμό και αγάπη σου τα λέω όλα αυτά.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stavrogin
    To τι εγινε το 21-27 ειναι γνωστο απο μια ντουζινα ιστορικους με ελαχιστες αποκλισεις μεταξι των.Και εν ολιγης ειναι αυτο που λεει ο ZZR2005.

Οτι καταφερναν ο Λαος ,οι αγωνιστες και η φιλικη εταιρια, το γκρεμιζαν οι κοτζαμπασιδες,οι πλοιοκτητες και οι πρακτορες των ξενων.Αυτα εβαλαν την Ελλαδα στην αναγκη και την υποτελεια των ευρωπαικων δηναμεων.

Εκει ειναι και οι απαρχες του δικοματισμου:
    Κοτσαμπασηδες vs Εφοπλιστες

και του τρικομματισμου:

φιλοΑγγλοι vs φιλοΓαλλοι vs φιλοΡωσοι.
    Με τον λαο αποντα πλεον.

Σε τετοια περιπτωση δεν μπορουμε να κατηγοραμε τον λαο για την σημερινη καταντια του δικομματισμου.

ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟΣ!!! ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΘΕΣΗ ΤΗΣ ΙΣΤΟΡΙΚΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΛΗΦΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΚΑΙ ΜΑΣ ΧΩΡΙΖΟΥΝ ΣΕ ΑΝΑΤΟΛΙΚΑ ΚΑΙ ΔΥΤΙΚΑ ΜΠΛΟΚΑ.
    Βέβαια, κι ο ελληνικός λαός δεν μπορεί να ανυψωθεί στο απυρόβλητο! Τόσο πολύ χαζοί είναι όλοι τους; Δεν νομίζω. Είναι ακόμα ποτισμένοι με τα παλιά κολλήματα απ'τις οικογένειές τους, κι επίσης με τη διαφθορά απ'τη πλύση εγκεφάλων απ'τα μμε, απ'τη φτώχεια, την ανεργία, κλπ και βγάζει μια κουτοπονηριά που τον συνωστίζει στα γραφεία των υπουργών και βουλευτών, με την ελπίδα μιάς θέσης στον ήλιο. Και δεν τους νοιάζει αν βουλιάξει η Ελλάδα, αρκεί αυτοί να βολευτούνε. Έπειτα, οι ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ, που μπήκαν περίπου 700.000 απ'τη μια κυβέρνηση, και 250.000 περίπου απ'αυτή (άκουσα), (μαζί με τις οικογένειές τους πόσοι δεν στηρίζουν τον δικομματισμό; ΝΟΜΙΖΩ κι αναρωτιέμαι.

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    1.δεν με ενδιαφέρει ποιοι με εκπροσωπούν απέναντι στο παρόν οικονομικό σύστημα γιατί δεν πιστεύω ότι μπορείς να επιτύχεις κάτι με αυτό τον τρόπο.....αυτοί που έχου το καρπούζι κ το μαχαίρι στην Ελλάδα αποφασίζουν με μοναδικό γνώμονα το κέρδος...αν κερδίσεις ένα πράγμα με συνδικαλισμό θα χάσεις 10 πράγματα με πλαγιους μεθόδους....η λύση είναι ριζική ανατροπή της σαπίλας....
    2. η Ελλάδα έγινε κράτος χάρις της γεναιότητα μερικών ανδρών που έδωσαν την ώθηση στους υπόλοιπους πυροδοτώντας την Επανάσταση..η διπλωματία ήρθε να καπηλευτεί την νίκη της επανάστασης....που ήταν η διπλωματία επί των αιώνων της τουρκοκρατίας????πουθενά...όταν είδαν ότι κάτι γίνεται και υπήρχε η περίπτωση να χάσουν την επιρροή της Ελλάδας τότε κινητοποιήθηκαν για να την υποτάξουν διπλωματικά...
    το ίδιο συνέβει και μετά το Β Παγκόσμιο πόλεμο όταν είδαν ότι ένα καθαρά εθνικό απελευθρωτίκό κίνημα (ΕΑΜ-ΕΛΑΣ) μπορεί να φέρει την Ελλάδα εκτός επιρροής των μεγάλων δυνάμεων...για αυτό και παρότι τελείωσε ο πόλεμος οι Άγγλοι αποβίβασαν 25000 στρατιώτες στον Πειραιά (για διπλωματικούς λόγους βέβαια )
    και έκτωτε συνεχίζεται η κατάντια της Ελλάδος να είναι προτεκτοράτο της Αγγλίας κ των ΗΠΑ

Μήπως όμως, είχε μέρισμα του αποτελέσματος και ο Στάλιν; Διότι στη Συμφωνία της Γιάλτας, μου φαίνεται, ότι δεν έδειξε ενδιαφέρον για την Ελλάδα.. Και μήπως σ'αυτή του τη συμπεριφορά, οι έλληνες εθνοαπελευθερωτές των ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, χαρίστηκαν βορά στους συντηρητικούς και αδηφάγους Άγγλους; Και έπειτα στις "μεγάλες δυνάμεις δεν συγκαταλεγόταν ΚΑΙ η Ρωσσία; Και πιστεύεις ότι αν γινόταν το αντίθετο, δηλ, να παραχωρούσαν την Ελλάδα στη Ρωσσία, τότε ο Στάλιν δέν θα έφερνε στρατό στο Πειραιά, να κυνηγήσει τον ΕΔΕΣ του Ναπολέοντα Ζέρβα; Η πάλι, θα είμασταν καλύτερα στο ανατολικό μπλόκ; Τότε, μετά τη κατεδάφιση του ΤΕΙΧΟΥΣ, γιατί γεμίσαμε οικονομικούς μετανάστες φουκαράδες κι εξαθλιωμένους, αυτού του Μπλόκ; Γιατί δεν έχω δει κάνα Ολλανδό,Δανό, Αυστριακό,κλπ του δυτικού μπλοκ, να μεταναστεύει στην Ελλάδα για να δουλεύει στην οικοδομή, ή να πλένει σκάλες. Απλά ερωτήματα θέτω, χωρίς καμία εμπάθεια ή μισσαλλοδοξία. Εξάλλου, συζητάμε μεταξύ μας.

Εντάξει για αυτό... Για το άλλο, που έχει και σχέση με τη κουβέντα, έχεις κάτι να πεις;

"Και για μουντζα ο λαος και για λιβανι"
    Λεει ο Παλαμας

"Ο λαος δεν ειναι αγιος,ειναι το εν δυναμει για το καλητερο και το χειροτερο"
    Λεει ο Μαρξ.

Λυση μια.Η εκπαιδευση,η παιδεια.
    Παιδευμενοι ανθρωποι δεν παρασυρωνται ευκολα αριστερα και δεξια σε μετρια κομματα απο ανεπαρκεις καιροσκοπους.
    Κι αν παρασειρωνται ,κρατουν το κριτικο πνευμα.Και επιρεαζουν το πολιτικο κλιμα.

Παραδειγμα ο Μ.Χατζιδακης,που ηταν αν θυμαμε δεξιος.(μαλλον ηταν δεξιος επειδη δε ηθελε να ειναι αριστερος.)Αν ηταν ολοι οι δεξιοι ετσι ,δεξια δεν θα υπηρχε.

Η εκπαιδευση θελει ομως πολιτικη βουληση
    Μυλος η δουλεια,δε βγαινει ακρη.

Το να ψυφιζεις κομματα που δε σε εκφραζουν μονο και μονο για να ενισχυσεις την ανακατανομη των ψηφων,δεν ειναι κακη ιδεα αλλα ειναι παραδοξη.
    Μια λυση θα ηταν ο δρομος.Η διαδηλωση για καθε τι που επιρεαζει αρνητικα την ζωη μας.Αλλα οταν βλεπω προσωπα και παραταξεις να καπιλευονται τετοιους αγωνες,μου ανεβαινει το αιμα στο κεφαλι.
    >Κνιτες να περιφρουρουν...
    >Πασοκοι και Νουδουδες επισημοι να ηγουντε.
    >Φοιτητες κοπροσκυλα που κλεινουν τα πανεπιστημια για την πλακα τους

Εγω προσωπικα ειμαι σε φαση να απεχω απο ολα και ολους,

Εκτος βεβαια του παροντως φορουμ.Και για αυτο αν δεν συζηταγα γενικα θεματα εδω δεν θα ειχα αλλο μερος να τα συζητω.
    that I was where I would be,
    Then I would be where I am not,
    Here I am where I must be
    Go where I would, I can not

Μήπως όμως, είχε μέρισμα του αποτελέσματος και ο Στάλιν; Διότι στη Συμφωνία της Γιάλτας, μου φαίνεται, ότι δεν έδειξε ενδιαφέρον για την Ελλάδα..
    οταν ειπαν στο ΣΤΑΛΙΝ για την Ελλαδα
    ,,,ειπε χαρισμα σας ...συμφωνω μαζι σου concark πραγματι δε μας ηθελε ουτε ζωγραφιστουs εν αντιθεση με τη Πολωνια που εγινε μεγαλο θεμα..
    ετσι γιναμε προτεκτορατο των ηπα ,μ,βρετανια

Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι η πραγματικότητα σχετικά με τον οποιασδήποτε φύσεως διπολισμό, είναι όπως μας παρουσιάζεται ;

- ΠΑΣΟΚ και ΝΔ υπερψήφισαν ομόφωνα το νομοσχέδιο που έθετε πλέον στο απυρόβλητο τους υπαίτιους του χρηματιστηριακού σκανδάλου.
    -ΠΑΣΟΚ και ΝΔ καταψήφισαν ομόφωνα στην ευρωβουλή το νομοσχέδιο-πρόταση Ισπανών και Βάσκων ευροβουλευτών που πρότεινε την υιοθέτηση της Ελληνικής ως επίσημης ευρωπαικής γλώσσας.

-Το 1945 Άγγλοι επιτελείς (οι γνωστοί "σύνδεσμοι") ήρθαν στην Ελλάδα "και καλά" γιά να βοηθήσουν στον αγώνα κατά του κομμουνισμού.
    -1947-48 και μεσούντος του εμφυλίου, είχαν βρεθεί σε καταληφθέντα ορμητήρια του ΕΛΑΣ ολοκαίνουργια βρετανικά πολυβόλα BREN. Στην κούτα, στην ζελατίνα και με ημερομηνία κατασκευής 1944, την στιγμή που όλα τα άλλα υπάρχοντα εν Ελλάδι BREN ήταν κατασκευής 1938.

-Την περίοδο 1945-1989 όλος ο κόσμος βίωνε τον ψυχρό πόλεμο με ότι σήμαινε αυτό.
    - Την ίδια περίοδο οι αμερικανικές και ρωσσικές βιομηχανίες θησαύριζαν πουλώντας όπλα, η κάθε μία στους πελάτες τις.

Στην σύγχρονη ιστορία της Ελλάδας, τα κόμματα διαδέχονται το ένα το άλλο υποσχόμενα εναλλάξ "καλύτερες ημέρες", ενώ τα πάντα πήγαιναν και πηγαίνουν σταθερά από το κακό στο χειρότερο. ΤΙ ΣΥΜΠΤΩΣΗ ..

Ο Ηράκλειτος είχε πει το εξής (ελεύθερη απόδοση):
    ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΣΚΕΨΗΣ, ΩΣΤΟΣΟ ΜΟΝΟ ΛΙΓΟΙ ΣΚΕΠΤΟΝΤΑΙ.
    ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΤΗΝ ΑΠΟΨΗ ΤΗΣ ΜΑΖΑΣ.

Σελίδα 4 από 13 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. τί πιστεύετε για τους σταρς μοτοτζιπάδες...???
    από RaGe_Raptor στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 29/06/2013, 13:22
  2. Τι να πω για τον τύπο με το CBR το πρωί;
    από NLS στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 28/03/2004, 04:49
  3. Για Τον Σπυρο (duke IΙ)
    από XTMPAM στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2003, 09:27
  4. Απαντήσεις: 16