Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 59 από 59

Θέμα: Είστε γίδια όλοι!! ΟΛΟΙ!! Εκτός από εμένα που είμαι έξυπνος!!

Lord of the Strings Το avatar του/της SPORAKIAS
    ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΑΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΜΙΑ YOSHIMURA (GSXR 600K4) ME 420€ ΚΟΜΠΛΕ (ΑΓΟΡΑ+ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ+ΦΠΑ).EΔΩ EXEI 570€.ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ +150€ ΣΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ. ΑΠΛΩΣ ΕΔΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΑ @ΡΧΙΔΙ@

Lord of the Strings Το avatar του/της SPORAKIAS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
    Θέλουμε δηλαδή και το τσάμπα, θέλουμε και τις εγγυήσεις μας μετά. Πώς δηλαδή..;

ΣΕ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΘΕΛΩ.ΟΠΩΣ ΣΤΙΣ ΜΗΧΑΝΕΣ.Η SUZUKI ΤΙΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΑΠΟ ΙΑΠΩΝΙΑ ΜΕ EUROPEAN EΓΧΕΙΡΙΔΙΟ+EUROPEAN ΕΓΓΥΗΣΗ.ΟΧΙ ΜΕ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ ΕΓΓΥΗΣΗ.ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΜΗ ΤΟ ΠΑΡΩ ΑΠΟ ΕΞΩ(ΕΥΡΩΠΗ) ΚΑΙ Η ΕΓΓΥΗΣΗ ΝΑ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΕΔΩ.ΕΥΡΩΠΗ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ??ΑΛΛΑ ΜΑΛΛΟΝ ΟΧΙ.ΜΠΑΝΑΝΙΑ ΕΙΜΑΣΤΕ.

Παλαιό μέλος
    quote:
    --------------------------------------------------------------------------------
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SPORAKIAS

ΠΗΡΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΕΒΑΥ ΓΙΑ ΕΝΑ ΦΙΛΟ ΜΟΥ ΜΙΑ YOSHIMURA (GSXR 600K4) ME 420€ ΚΟΜΠΛΕ (ΑΓΟΡΑ+ΜΕΤΑΦΟΡΙΚΑ+ΦΠΑ).EΔΩ EXEI 570€.ΜΗ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΤΟΥ ΜΑΓΑΖΑΤΟΡΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΠΟΛΛΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ +150€ ΣΤΗΝ ΕΞΑΤΜΙΣΗ. ΑΠΛΩΣ ΕΔΩ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΟΙ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΟΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΙΑΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΑΠΟ ΤΑ @ΡΧΙΔΙ@

--------------------------------------------------------------------------------

Το ίδιο λέμε.. απλώς τώρα ο άλλος θα σου πει, αυτό μπορεί να αποδείξει τίποτα; Ίσως είναι η εξαίρεση που επιβεβαιώνει τον κανόνα, ότι, δηλαδή, εδώ στην Ελλάδα, είναι όλοι εξαίρετοι επιχειρηματίες!! Ευηπόληπτοι! Σέβονται τον πελάτη κλπ κλπ.. Δεν αδικώ κανέναν..Κι αυτοί, έτσι έμαθαν (να βγάζουν το ψωμί τους χωρίς κόπο, στηριζόμενοι στην αφέλειά μας), αυτό κάνουν!

Αυτό που προσπαθώ να πω είναι, ότι αν δε γίνουμε όλοι συνειδητοποιημένοι καταναλωτές, δεν πρέπει να μας φταίει κανένας κουτοπόνηρος και κανένας κλέφτης.. Πρέπει να κοιτάξουμε τον καθρέφτη και να απονείμουμε στον εαυτό μας το βραβείο της ανοιχτής παλάμης, συνοδευόμενο από το σχόλιο "πάρτα (σαν δεύτερο συνθετικό, συμπληρώστε κατά βούληση)" γιατί όσο εμείς πηγαίνουμε και ακουμπάμε το δεκάευρω εκεί που δεν θα έπρεπε να δίνουμε ούτε 50 λεπτά, ενώ καταλαβαίνουμε ότι "ναι, είναι ακριβό!, αλλά... τώρα...για 10 ευρώ να κάνω ολόκληρη φασαρία;;;Αφού τα έχω!!" δεν θα αλλάξει ποτέ τίποτα από μόνο του..

Highway To Hell... Το avatar του/της Boxer
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    Ok.. κι άλλο παράδειγμα, όσο κι αν δεν αρέσουν σε κάποιους, γιατί το θέμα δεν είναι αν συμφέρει περισσότερο ή αν σε καλύπτει .........................................................., ενώ κάποιοι που ανήκουν στους υποστηρικτές της λογικής, του κυρίου Χ, προσπαθούν να πείσουν όλους αυτούς ότι... πφφφ... Ισημερινός!!! με τη δικιά τους την τσίχλα, αν πνιγείς μασώντας την...ποιοοος θα σου πληρώσει τα νοσήλεια μικρέ κι ανόητε;; α;; ποιος;;
    Αυτο φιλε μου που γραφεις απο πανω λεγεται στρατευμενη λογοτεχνια. Δεν ειναι ετσι τα πραγματα. Ακου τον Θανο.

Και τελικα επειδη δεν μπορω να εξηγω τα προβληματα , τις αγωνιες κλπ του επιχειρηματια , μην καταπινετε αμασητη την καραμελα των ΜΜΕ οπου επιχειρηματιας=απατεωνας.
    Keep on rocking in a free world !!!

Παλαιό μέλος
    Κοίτα... στρατευμένη λογοτεχνία ε; Δεν ξέρω γιατί και από που βγαίνει αυτό. Ίσως να λέγεται έτσι, δεν είμαι φιλόλογος, πολιτικός ή φιλόσοφος...αλλά δεν είμαι και χαζός! Πες μου τι επιχειρήματα έχεις ώστε να λες εν λευκώ "Έχεις άδικο! Δίκιο έχει ο τάδε ή ο δείνα..." Μπορεί να λέγεται και επιστρατευμένη ποίηση. Αλλά εμένα δε με πείθεις.. αν δεν δω τι είναι αυτό που αντικρούει την άποψή μου..

Δηλαδή.. για να συνοψίσω..η κεντρική ιδέα των δικών μου λεγομένων, ή τουλάχιστον αυτών που ήθελα να πω αλλά ίσως λόγω ανικανότητας έκφρασης, εννοούσα, αλλά δεν είπα, είναι το ότι πρέπει σαν καταναλωτές, ΕΜΕΙΣ, να είμαστε πιο συνειδητοποιημένοι! Σε τι κάνω λάθος;; Εσύ τι είναι αυτό που υποστηρίζεις; Ότι δεν πρέπει; Ότι πρέπει να μπαίνουμε σε ένα μαγαζί και ανεξαρτήτως τιμής ή διαφοράς της τιμής από το απέναντι κατάστημα, να αγοράζουμε;; Κι αν έτσι δεν είμαι "γίδι", τι είμαι; "Γάτα";

Έπεσες όμως διάνα και στην περίπτωση.. εξηγούμαι...από που έβγαλες το συμπέρασμα ότι αναπαράγω αυτά που ακούω στον "Αυτιά" ή στο "Μυτόγκα" χωρίς ιδιαίτερη σκέψη και προβληματισμό; Αυτά που πιστεύω, τα λέω καθαρά και ξάστερα! Ούτε έχω κάποιο βραχυπρόθεσμο συμφέρον, ούτε είμαι δημοσιογραφάκι, ούτε βαποράκι κανενός... Τα λέω για να έχω ίσως μακρυπρόθεσμο συμφέρον, αν αλλάξουμε συνείδηση.. αλλά.. μπα..
    Με την ίδια βιασύνη και αφέλεια, μπορώ κι εγώ να ισχυριστώ...χμμμ άλλος ένας βολεμένος από αυτή την κατάσταση, που πουλάει με 2000% κέρδος και έρχεται τώρα να μου πει "εεε... να... έχεις άδικο!"

Οταν λεω "στρατευμενη λογοτεχνια" εννοω οτι εχεις σχηματισει την αποψη σου και τα παραδειγματα που αναφερεις εχουν σκοπο να υποστηριξουν αυτην την αποψη.

Η κεντρικη ιδεα των λεγομενων σου δεν ειναι λαθος.Ολοι πρεπει να κανουμε ερευνα αγορας και να επιλεγουμε αυτο που μας συμφερει.

Το παραδειγμα ομως με τις τσιχλες οπου στηλιτευεις τις πρακτικες των εμπορων ειναι γενικο και αυθαιρετο.Δεν ξερω κανενα μαγαζι που δουλευει μονο του και ο ιδιοκτητης απλα καθεται.

Επισης δεν μπορεις να καταγγειλεις κανεναν επειδη πουλαει φτηνα.Μονο εαν πουλαει κατω του κοστους διοτι αυτο ειναι παρανομο.

Η εφορια οταν σκεφτηκε το φοβερο συστημα εξωλογιστικης φορολογησης κατεληξε σε καποια ποσοστα καθαρου κερδους επι του τζιρου. 15-19% για εμποριο νομιζω και γυρω στο 22% για παροχη υπηρεσιων η καπου εκει τελος παντων. Δεν κατεληξε τυχαια.

Ομως οταν λεμε κερδος 15% δεν εννοουμε οτι κατι το αγοραζουμε 100 και το πουλαμε 115.Εννοουμε οτι αγοραζουμε κατι 100 , το πουλαμε 200.

200 - 100 (κοστος αγορας)=100
    100 - 40 (επιμερισμος παγιων εξοδων οπως νοικι ΔΕΗ κλπ) =60
    60 - 35%(εφορια)=39

το 39 στα 200 ειναι 19,5%

Τα νουμερα φυσικα ειναι χοντροειδεστατα αλλα νομιζω καταλαβαίνετε τη λογικη..

Ενας ο οποιος πουλαει στο ιντερνετ βγαζει τα ιδια λεφτα ως εξης :

Αφαιρει τα παγια εξοδα απο την τελικη τιμη.
    Εχει εδρα την Κυπρο οπου ο συντελεστης φορολογησης ειναι 10% και τη διαφορα την ωφελειται ο καταναλωτης η μιση μιση η την κραταει για τα εξοδα αποστολης κλπ κλπ κλπ διοτι υπαρχουν πολλα λογιστικα και νομικα κολπα που μπορεις να κανεις και που δεν γινεται να αναφερθουν εδω.

Γι αυτο επιμενω οτι δεν ειναι κλεφτης ο μαγαζατορας επειδη στο ιντερνετ πουλανε φτηνοτερα.

Παλαιό μέλος
    Από την εξήγηση που δίνεις στον όρο "στρατευμένη λογοτεχνία", δεν καταλαβαίνω γιατί είναι λάθος η προσέγγισή μου στο θέμα. Εκτός αν υποννοείς ότι έπρεπε να χρησιμοποιήσω παραδείγματα που να αντιτίθενται σ'αυτά που πιστεύω!

Είναι φανερό, από τον τρόπο που αναλύεις τον τρόπο λειτουργίας μιας επιχείρησης, ότι έχεις γνώσεις οικονομικών και δεν διαφωνώ, ούτε και σκοπεύω να αντιπαρατεθώ σ'αυτά...δε με παίρνει άλλωστε..

..άααααλλη μια φορά όμως θα επαναλάβω!!

ΔΕΝ ΣΤΡΕΦΟΜΑΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΟΥ ΤΙΜΙΟΥ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, ΕΜΠΟΡΟΥ, ΒΙΟΤΕΧΝΗ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗ κλπ κλπ κλπ! Αυτό που λέω είναι ότι φταίμε εμείς σαν καταναλωτές ΕΑΝ!!! Πληρώνουμε αψήφιστα 30 ευρώ για κάτι που κοστίζει 20 λεπτά... Δεν κάνουμε έρευνα αγοράς...αγοράζουμε προϊόντα που ΔΕΝ χρειαζόμαστε, αλλά πιστεύουμε τον κάθε τυχόντα που προσπαθεί να μας πείσει για το αντίθετο!! Ο επιχειρηματίας δεν είναι άγιος άνθρωπος! Θέλει να βγάλει όσα γίνεται περισσότερα!! Τον βολεύει η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί... Αυτοί που "τσιμπάνε" λίγο!?!?!? τις τιμές τους προς τα πάνω ΔΥΣΤΥΧΩΣ (κι αυτό το λέω καθαρά από την προσωπική μου εμπειρία, χωρίς κανενός είδους επιχείρημα ή απόδειξη, παρά μόνο τα μισητά---σε πολλούς προσωπικά παραδείγματα που χρησιμοποιώ) είναι ο κανόνας και όχι η εξαίρεση!!! Στην επόμενη απάντησή μου θα επιστρατεύσω το photoshop γιατί με το γραπτό λόγο,είναι φανερό, δεν μπορώ να δώσω να καταλάβει κανείς αυτό που σκέφτομαι!! Θα το ζωγραφίσω!!!

Λες επίσης (τώρα το πρόσεξα) ότι δεν ξέρεις κανέναν επιχειρηματία που να κάθεται!!! Ναι, δεν κάθονται!! Έχεις δίκιο!! (αλλά ούτε να ιδρώνει δεν ξέρω κανέναν) Εσύ ξέρεις κανέναν που να βγάζει την ημέρα όσα βγάζεις εσύ το χρόνο;;; (εγώ, πολλούς)
    Και αν ναι, το βρίσκεις λογικό και πρέπον;;; Δε λέω να γίνουμε κομμουνιστικό καθεστώς, αλλά αν του το επισημάνω εγώ αυτουνού ότι:
    "ξέρεις δεν πρέπει να βγάζεις τόσα πολλά..πρέπει να μειώσεις τις τιμές σου και να μειώσεις ίσως και το κέρδος σου---το ίσως το λέω γιατί θα γίνει πιο ανταγωνιστικός με τη μείωση των τιμών και συνεπώς δε νομίζω ότι θα βγει χαμένος!!"
    ξέρεις τι θα μου πει;
    "Ελεύθερη αγορά, φιλαράκι!! Πήγαινε στην Κίνα άμα δε γουστάρεις!"
    Αν του πω ότι "ψωνίζω από το internet";; Aααα...σε παρακαλώ!! Εκεί δεν υπάρχει ελεύθερη αγορά!! Εκεί πρέπει να στηρίξεις...να φανείς δυνατός...να...να...να...εκεί θα μπουν ορολογίες του στυλ "ΚΟΠΟΣ, ΕΡΓΑΤΙΑ, ΙΔΡΩΤΑΣ"!!! (να βλέπει η Παπαρήγα και να χαίρεται!)
    "Γιατί ξέρεις τι θα γίνει αν όλοι υιοθετήσουν αυτή τη λογική;; Θα κλείσουμε όλοι!!"
    "Αυτό θέλεις και έγινες προδότης;;; Θες να πεινάσω;;; Θες να κλείσω το μαγαζί μου;;"
    Αν του πω όμως ότι:
    "με την τρέχουσα πρακτική σου όμως θα πεινάσουμε όλοι οι υπόλοιποι!" Ξέρεις τι θα πει ε;
    "ΣΤΗΝ ΚΑΡΑ%$#@%$$#ΚΛΑΡΑ ΜΟΥ ΡΕ ΑΝ ΠΕΙΝΑΣΕΙΣ!!"

Sorry που επαναλαμβάνομαι ακόμη και στα αστεία, αλλά όταν κάποιος αντιτίθεται ξανά και ξανά στα ίδια και στα ίδια, δεν έχω δύο διαφορετικές γνώμες...έχω μία και την επαναλαμβάνω..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alfa156
    μαλισταααα
    λοιπον...
    οσο κυριοι πληρωνεται τον καφε που εχει κοστος 10 λεπτα και δινεται 4 και 5 ευρω για να τον απολαυσεται συν το πιθανο μπουρμπουαρ στην γκαρσονα αλλα 50 λέπτα ,τοσο δεν θα επρεπε να αναφερεστε καν σε εμπορικα κερδη,εμππρευματα κλπκλπκλπ και διαφορες τιμων εμπορευματων απο εξωτερικο με ελλαδα..
    δεν μπορεις κυριε μου να δινεις 2-3 φορες την εβδομδα 4 ευρω για καφεδακι εξω που μηνιεως ειναι ενα πολυ καλο ποσον αεριτζιδικα λεφτα και να μου λες οτι βρηκες στο ιντερνετ φθηνοτερ κατα 5 ευρω ενα χ αντικειμενο και οτι εδω τα μαγζια σε κλεβουν....
    και στο κατω κατω τον καφε τον βρισκεις και στο σουπερ μαρκετ με 4 ευρω περνεις ολο το κουτι για να εχεις για 2 μηνες...αλλα δεν παει κανεις να το παρει απο εκει...
    παει και τον πληρωνει βαπορισιο ,δινει και μπουρμπουαρ στην γκαρσονα,και ειναι και ευχαριστημενος!!
    και μιλαμε για απλα πραγματα,και οχι για κατι πολυπλοκοτερο οπως ειναι αγορα μεσο νετ που απαιτει εμπειρια και γνωση και πολυ μεγαλυετρο ρισκο απο οτι μια αγορα απο μαγαζι.
    αυτο πληρωνεις λοιπον φιλε μου παραπανω αν πληρωνεις ατην εδω αγορα...
    μην ξεχνας οτι εχουμε το πιο μπουρδελο φορολογικο συστημα που ομοιο δεν υπαρχει σε κανενα ευρωπαικο κρατος οποτε νατες οι διαφορες που λες,οπως ειπε πολυ σωστα ενας φιλος παραπανω σχετικα με διαφορετικες φορολογιες σπο κρατος σε κρατος..και ας ειναι μεσα στην ευρωπη.
    εχετεακουσει πουθενα εσεις για κλεισιματα βιβλιων,περαιωσεις,συναφειες και λοιποες μαλακιες σε αλλα κρατη της ευρωπης?
    πως νομιζεται οτι μπορει να ανταπεξελθει ενα κατστημα με τοσα εξοδα που εχει?η σωστη συγγριση τιμων λοιπον ειναι μεταξυ καταστηματων εντος ελλαδας και οχι εντος με εκτος....
    οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται

Παλαιό μέλος
    Κι εγώ πιστεύω πώς ο συνειδητοποιημένος καταναλωτής (κάτι που απέχει ακόμα αρκετά από το μέσο Έλληνα) αγοράζει όπου βρίσκει πιο φτηνά (στην αντίστοιχη ποιότητα προϊόντος) και έτσι συμβάλει στον ορθολογικό και δίκαιο καθορισμό της τιμής, αύξηση της κατανάλωσης, της παραγωγής και του εισοδήματος ευρύτερα. Αυτά τα λέει κάθε εγχειρίδιο πολιτικής οικονομίας.

Διαφωνώ ωστόσο με τον αρθρογράφο ότι ευθύνονται κατά κύριο λόγο οι μικρέμποροι για την ακρίβεια. Νομίζω πώς είναι σχεδόν κοινό μυστικό πώς τις τιμές τις ανεβάζουν (κατά κύριο λόγο) οι μεγάλες αλυσίδες πολυκαταστημάτων, που έχουν συστήσει καρτέλ εις βάρος της αγοράς και συνεπώς του καταναλωτή. Ο μικρέμπορος (με πολύ μικρότερο μερίδιο αγοράς και περιθώριο κέρδους) αναγκάζεται συνήθως να ακολουθήσει, χωρίς να αποκλείονται μεμονομένες προκλητικές περιπτώσεις αισχροκέρδιας. Η καίρια διαφορά επομένως με άλλες πιο ώριμες αγορές είναι αφενός η έλλειψη καταναλωτικής παιδείας (όπως σωστά έθιξε ο VanDiemen και άλλοι) και αφ ετέρου η ελλειπής λειτουργία των ελεγκτικών φορέων (κυβερνητικών και μη), εις βάρος όλων πλην των βαρώνων του χονδρεμπορίου.

Φιλε VanDiemen ΔΕΝ ΔΙΑΦΩΝΩ μαζι σου.

Το ειπα και παραπανω.Ο καταναλωτης ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να κανει ερευνα αγορας και να βρισκει αυτο που θελει στην χαμηλοτερη τιμη που μπορει.

Αλλα οπως εξηγησησα και παραπανω εκτος ελαχιστων εξαιρεσεων για τις διαφορες μεταξυ νετ και καταστηματων δεν φταιει η αισχροκερδεια των μαγαζατορων.

Εσύ ξέρεις κανέναν που να βγάζει την ημέρα όσα βγάζεις εσύ το χρόνο;;; (εγώ, πολλούς)
    Εγω παλι κανεναν. Αλλα ισως βγαζω πολλα

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από alfa156
    μαλισταααα
    λοιπον...
    οσο κυριοι πληρωνεται τον καφε που εχει κοστος 10 λεπτα και δινεται 4 και 5 ευρω για να τον απολαυσεται συν το πιθανο μπουρμπουαρ στην γκαρσονα αλλα 50 λέπτα ,τοσο δεν θα επρεπε να αναφερεστε καν σε εμπορικα κερδη,εμππρευματα κλπκλπκλπ και διαφορες τιμων εμπορευματων απο εξωτερικο με ελλαδα..
    δεν μπορεις κυριε μου να δινεις 2-3 φορες την εβδομδα 4 ευρω για καφεδακι εξω που μηνιεως ειναι ενα πολυ καλο ποσον αεριτζιδικα λεφτα και να μου λες οτι βρηκες στο ιντερνετ φθηνοτερ κατα 5 ευρω ενα χ αντικειμενο και οτι εδω τα μαγζια σε κλεβουν....
    και στο κατω κατω τον καφε τον βρισκεις και στο σουπερ μαρκετ με 4 ευρω περνεις ολο το κουτι για να εχεις για 2 μηνες...αλλα δεν παει κανεις να το παρει απο εκει...
    παει και τον πληρωνει βαπορισιο ,δινει και μπουρμπουαρ στην γκαρσονα,και ειναι και ευχαριστημενος!!
    και μιλαμε για απλα πραγματα,και οχι για κατι πολυπλοκοτερο οπως ειναι αγορα μεσο νετ που απαιτει εμπειρια και γνωση και πολυ μεγαλυετρο ρισκο απο οτι μια αγορα απο μαγαζι.
    αυτο πληρωνεις λοιπον φιλε μου παραπανω αν πληρωνεις ατην εδω αγορα...
    μην ξεχνας οτι εχουμε το πιο μπουρδελο φορολογικο συστημα που ομοιο δεν υπαρχει σε κανενα ευρωπαικο κρατος οποτε νατες οι διαφορες που λες,οπως ειπε πολυ σωστα ενας φιλος παραπανω σχετικα με διαφορετικες φορολογιες σπο κρατος σε κρατος..και ας ειναι μεσα στην ευρωπη.
    εχετεακουσει πουθενα εσεις για κλεισιματα βιβλιων,περαιωσεις,συναφειες και λοιποες μαλακιες σε αλλα κρατη της ευρωπης?
    πως νομιζεται οτι μπορει να ανταπεξελθει ενα κατστημα με τοσα εξοδα που εχει?η σωστη συγγριση τιμων λοιπον ειναι μεταξυ καταστηματων εντος ελλαδας και οχι εντος με εκτος....
    Και από αυτά που είπα μέχρι τώρα, εσύ έβγαλες το συμπέρασμα ότι δεν συμπεριελάμβανα, σε ότι είπα και αυτούς που έχουν καφετέριες έτσι; Λοιπόν....τελευταία φορά.... ΔΕΝ ΘΙΓΩ ΚΑΝΕΝΑΝ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΒΓΑΖΕΙ ΤΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΖΕΙΝ ΔΟΥΛΕΥΟΝΤΑΣ ΤΙΜΙΑ, ΜΕ ΚΟΠΟ, ΧΩΡΙΣ ΚΟΥΤΟΠΟΝΗΡΙΑ, ΜΕ ΛΟΓΙΚΟ ΚΕΡΔΟΣ... ΚΑΙ ΜΕΤΑΞΥ ΑΥΤΩΝ ΕΝΝΟΩ ΤΟΝ ΤΙΜΙΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΑ, ΒΙΟΤΕΧΝΗ, ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑΡΧΗ, ΕΜΠΟΡΟ.... Για τις καφετέριες είμαι αγανακτισμένος πρώτος πρώτος!!! Άσχετο που δεν έφερα κάποιο παράδειγμα...αλλά πιθανόν εσύ να κατάλαβες ότι για όποιον επαγγελματία δεν ανέφερα τίποτα σε ένα από τα παραδείγματα που είπα μέχρι τώρα, έχω την άποψη ότι δεν τρέχει κανένα απολύτως πρόβλημα και ότι όλο το πρόβλημα το εντοπίζω σε καταστήματα που πουλάνε τσίχλες ή κινητά, έτσι;

Είχαμε πάει σε καφετέρια από τις πιο "in", "high" και "βαράτε βιολιτζήδες" εδώ στην Αλεξανδρούπολη. Είμασταν τρεις! Μας φέρνει ότι παραγγείλαμε η γκαρσόνα και κάνει να φύγει... "Απόδειξη;" της λέω... "Τι απόδειξη;" Μου λέει σουφρώνοντας τα φρύδια! Τα παίρνω..."ΑΠΟΔΕΙΞΗ!!! ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΓΙ' ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ!!! ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΤΟ ΑΚΟΥΣ;;;" Πάει μέσα και εκνευρισμένη έρχεται μετά από κανένα 20λεπτο... και ξέρεις τι έφερε; Μια απόδειξη στην οποία αναγράφονταν μόνο ο δικός μου χυμός!! Δε λέω ότι δεν ξαναβγήκα για καφέ! Αλλά εκεί δεν ξαναπήγα! (Και το ξέρω ότι δεν πρέπει να πατήσω το πόδι μου, γενικά, ξανά σε μέρη που αισχροκερδούν εις βάρος μου! Θα γίνει κι αυτό! Αλλά απλώς πρέπει να το πάρω απόφαση. Γιατί ας είμαστε ρεαλιστές! Όλοι οι φίλοι μου πηγαίνουν! Όταν λοιπόν θα βρω ένα φίλο που θα προτιμά μια βόλτα, έναν περίπατο, η απόφασή μου θα είναι πολύ ευκολότερη!) Εγώ αυτό έκανα σε σχέση με αυτά που είπες...Εσύ που το επισήμανες ότι πυροβολάω όλους εκτός από τις καφετέριες και έσπευσες να μου υπενθυμίσεις ότι κι αυτοί "κλέφτες" είναι, τι έκανες; Και να πω και για την αντιμετώπιση που είχα και από την παρέα μου!! Με αγριοκοίταζαν και με στραβοκοιτούσαν σαν συνειδητοποιημένοι καταναλωτές κι αυτοί, όπως η πλειοψηφία των συμπατριωτών μας!! Αλλά που θα πάει; Θα έρθει η ώρα να μετράνε κάποιοι τα λεπτά και τότε θα κάνουν αυτά που προτείνω από ανάγκη και όχι επειδή πρέπει!

Α! Επίσης! Διάβασες το πρώτο-πρώτο post μου στη συζήτηση που κάνουμε γι αυτό το θέμα; Να σου θυμίσω...
    Αρχικά δημιουργήθηκε από VanDiemen
    .... Αλλά το ότι κι εμείς δίνουμε άφεση στον εαυτό μας με τη δικαιολογία "έλα μωρε, εδώ ο άλλος έκανε αυτό...κι εκείνο..κι εκείνο...και δεν θα κάνω εγώ αυτό; Δικαιολογούμε δηλαδή το λάθος μας, αναφερόμενοι στο λάθος του άλλου που είναι 10 φορές χειρότερο!
    Ε λοιπόν δε μου φαίνεται σωστή λογική αυτή! ....
    Ε λοιπόν εσύ αυτό ακριβώς κάνεις! Λες... εδώ πας και πετάς τα λεφτά σου στις καφετέριες και έρχεσαι μετά να μας πεις ότι βρήκες το τάδε προϊόν στο internet, 5 ευρώ φθηνότερα... Δηλαδή επειδή πετάω τα λεφτά στις καφετέριες, πρέπει να τα πετάω γενικά και για όλα τα υπόλοιπα, σύμφωνα με τη λογική σου.. Που πουθενά δεν είπα για 5 ευρώ φθηνότερα!! Είπα για κάτι που βρήκα εδώ 20 ευρώ και στη Γερμανία 1!!! Αλλά και για τα 5 θα έλεγα, αν εδώ κόστιζε 5 ευρώ και στο internet 20 λεπτά!

αμα θα σου χαλαει κατι στην καμερα/φωτ,μηχανη/τηλεοραση/βιντεο/ θα ποαραγγειλεις το ανταλακτικο απεξω(αν το βρεις και σουσ τειλουν το σωστο)και θα το φτιαξεις μονος σου?
    hp48gx κομπιουτεράκι τσέπης, 1997, 100.000δρχ. Έξω έκανε ΠΟΛΥ λιγότερα, μα τότε δεν υπήρχε τρόπος να το πάρω απ'έξω.

Όταν χάλασε, έφυγε και μου επέστρεψαν καινούριο, χωρίς καμία χρέωση.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alfa156
    eidika στα ηλεκτρονικα ειδη η ψαλιδ α εχει κλεισει παρα πολυ υπερ της ελλαδας στα θεματα τιμων δεν ειναι οπως πριν 10 χρονια...αντιθετος εχουν ανεβει πολυ τα μεταφορικα σε συνδιασμο με την μικροτερη διαφορα τιμης οποτε ερχετε μια η αλλη η διαφορα τιμης εμπορευματος.
    οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται

Παλαιό μέλος
    ...αντιθετος εχουν ανεβει πολυ τα μεταφορικα σε συνδιασμο με την μικροτερη διαφορα τιμης οποτε ερχετε μια η αλλη η διαφορα τιμης εμπορευματος.
    Μμμμ...ναι! Τώρα που το εξήγησες, το κατάλαβα!

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. Όλοι πάμπλουτοι...εκτός του Μητσοτάκη
    από byron στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 11
    Τελευταίο μήνυμα: 03/02/2012, 03:01
  2. ανεκδοτα απο αυτα που ολοι εχουμε ζησει..
    από mic_dim στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 45
    Τελευταίο μήνυμα: 03/11/2008, 18:46
  3. pinlock, εκτος απο τζωρτζόπουλο, που ?
    από road spirit στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 29/08/2008, 09:13
  4. Απαντήσεις: 57
    Τελευταίο μήνυμα: 17/09/2006, 20:14
  5. Όλοι οι cbfάδες από ένα οικοπεδάκι ?
    από johnpan στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 33
    Τελευταίο μήνυμα: 17/04/2006, 18:05

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε