Αρχικά δημιουργήθηκε από adam_tsouk
θες να πω τι με εχει μαγεψει εμενα Θοδωρα;
![]()
είτε το πεις, είτε όχι, εγώ μια χαρα θα κοιμηθώ το βράδυ καλέ μου:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
θες να πω τι με εχει μαγεψει εμενα Θοδωρα;
![]()
είτε το πεις, είτε όχι, εγώ μια χαρα θα κοιμηθώ το βράδυ καλέ μου:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
...you people...
..ready to smile...
...speak to the wind...
...open your wings...
...ready to fly...
...life is life out there...
nimbus
Αρχικά δημιουργήθηκε από nimbus
εγω τον βραδινο (υπνο) τον ξεκιναω απο το μεσημερι.. καληνυχτα!
kawasaki street warriors
"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
One more dies one more lives
One baby cries one mother grieves
For all the sins you will commit
You'll beg forgiveness and none I'll give
Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!
εγω τον βραδινο (υπνο) τον ξεκιναω απο το μεσημερι.. καληνυχτα!
σε καλό δρόμο βρίσκεσαι![]()
![]()
![]()
...you people...
..ready to smile...
...speak to the wind...
...open your wings...
...ready to fly...
nimbus
Αν το βρω τι κερδιζω;Αρχικά δημιουργήθηκε από nimbus
Το Δίκιο βασιλεύει ή το Άδικο;
Λάθος… Υπάρχει αντικειμενικό δίκαιο. Αυτό που αναλύεις εσύ φίλε tai δεν είναι το δίκαιο αλλά το εγωιστικό συμφέρον.Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω συνήθως είναι να χρειάζεται να εξηγώ ότι ΔΕΝ υπάρχει αντικειμενικό δίκαιο.
Ότι το δίκαιο το έχει ή καλύτερα πιστεύει ότι το έχει ο καθένας.
Το δίκαιο συνήθως, συμβαδίζει με το καλό. Σωστό? Σωστό!
Το καλό είναι πάντα συμφέρων (έστω και έμεσα) για εμάς. Σωστό? Σωστό!
Άρα το λογικό συμπέρασμα που βγαίνει (αλλά δεν τολμάμε να παραδεχτούμε) είναι ότι, το δίκαιο είναι το συμφέρων.
Όταν κερδίζει το δίκαιο-συμφέρων του ενός, τότε αυτομάτως χάνει το δίκαιο-συμφέρων του άλλου.
Το άδικο είναι πάντα το δίκαιο του άλλου. Άρα δεν κερδίζει ποτέ το δίκαιο αν δεν έχουμε κερδίσει εμείς. Γι αυτό είπα ότι το δίκαιο το έχει πάντα ο νικητής.
Για δοκιμάστε να αλλάξετε την σειρά των διασταυρώσεων.
Δίκαιο =Συμφέρων =Καλό
Καλό =Δίκαιο =Συμφέρων
Συμφέρων = Καλό = Δίκαιο
Αν μου βρείτε αντικειμενικό συμφέρoν τότε έχετε βρει και αντικειμενικό δίκαιο.
Και μην μου πείτε για το κοινό δίκαιο γιατί εξυπηρετεί το κοινό συμφέρον.
![]()
![]()
Το αντικειμενικό δίκαιο είναι αυτό από όπου επωφελούνται όλοι χωρίς να αδικείται κανείς. Αρκεί να γνωρίζει κανείς πιο είναι το πραγματικό "κοινό συμφέρον"-που λες και εσύ.
From a Battle I've come..
to a Battle I ride..
Αρχικά δημιουργήθηκε από lyk0s
Αν το βρω τι κερδιζω;
αν το βρεις, πές το μας να το μάθουμε![]()
τώρα τι θα κερδίσεις, θα το μάθεις εκ των υστέρων![]()
![]()
...you people...
..ready to smile...
...speak to the wind...
...open your wings...
...ready to fly...
nimbus
Αρχικά δημιουργήθηκε από Honest John
Λάθος… Υπάρχει αντικειμενικό δίκαιο. Αυτό που αναλύεις εσύ φίλε tai δεν είναι το δίκαιο αλλά το εγωιστικό συμφέρον.
Το αντικειμενικό δίκαιο είναι αυτό από όπου επωφελούνται όλοι χωρίς να αδικείται κανείς. Αρκεί να γνωρίζει κανείς πιο είναι το πραγματικό "κοινό συμφέρον"-που λες και εσύ.
κάτι καλό λες εσύ και μου αρέσει...
συνέχατοκαλά το πας
![]()
...you people...
..ready to smile...
...speak to the wind...
...open your wings...
...ready to fly...
nimbus
Μια και ο πλούτος του κόσμου είναι συγκεκριμένος, αν εγω ή το 95% της γής ζητήσει ένα ψίχουλο τότε θα πρέπει να το πάρουμε από το 5%. Άδικο για το 5% αλλά δίκαιο για το κοινό συμφέρον.Αρχικά δημιουργήθηκε από Honest John
Λάθος… Υπάρχει αντικειμενικό δίκαιο. Αυτό που αναλύεις εσύ φίλε tai δεν είναι το δίκαιο αλλά το εγωιστικό συμφέρον.
Το αντικειμενικό δίκαιο είναι αυτό από όπου επωφελούνται όλοι χωρίς να αδικείται κανείς. Αρκεί να γνωρίζει κανείς πιο είναι το πραγματικό "κοινό συμφέρον"-που λες και εσύ.![]()
Βρες μου ένα παράδειγμα που κάποιοι έχουν δίκιο χωρίς να αδικείτε κανείς, και το ξανασκέφτομαι.
![]()
Άλλο κοινό συμφέρον και άλλο αντικειμενικό δίκαιο λοιπόν φίλε tai. Αυτές οι 2 έννοιες μπορούν να συμβαδίζουν αλλά μπορεί να είναι και αντίθετες.Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Μια και ο πλούτος του κόσμου είναι συγκεκριμένος, αν εγω ή το 95% της γής ζητήσει ένα ψίχουλο τότε θα πρέπει να το πάρουμε από το 5%. Άδικο για το 5% αλλά δίκαιο για το κοινό συμφέρον.![]()
Βρες μου ένα παράδειγμα που κάποιοι έχουν δίκιο χωρίς να αδικείτε κανείς, και το ξανασκέφτομαι.
![]()
Άλλωστε δεν λέω πως στα πάντα υπάρχει δίκαιο. Λέω απλά ότι με βρίσκεις αντίθετο σε αυτό που είσαι απόλυτος- ότι δηλαδή δεν υπάρχει αντικειμενικό δίκαιο.
Δίκιο πχ έχει κάποιος που φωνάζει να μην μολύνουμε το περιβάλλον όταν μπορούμε εύκολα να το διατηρήσουμε καθαρό. Παράλληλα είναι και για το κοινό καλό.
to a Battle I ride..
Θα ήθελα να κάνω μια διαιτησία ανάμεσά σας, αν μου επιτρέπετε, μήπως σας συμβιβάσωμε ένα θεωρητικό εγχείρημα πολιτικής πράξης:
Να κάνουν μια θυσία οι πλούσιοι, για να μπορέσει η κατώτατη σύνταξη να γίνει 650 ευρώ. Ούτως ώστε και ο πλούσιος να μη παραχωρήσει σπουδαία πράματα, και να νοιώθει ότι κάνει και μια καλή πράξη, και οι παρά λίγο νεκροί συμπολίτες τους, να έχουν και κάποια αγοραστική δύναμη, για να λειτουργήσει η αγορά. Αποτέλεσμα: Θα έχουμε κοινό καλό, αλλά και αντικειμενικό καλό, διότι αν συνυπολογίσουμε ότι πριν, η κατάσταση θα ωδηγούσε σε εθνικό φαλιμέντο (με συντάξεις 200 ευρώ), ενώ τώρα υπάρχει σχετική άνεση, και προοπτική της χώρας, να συνεχίσει να υπάρχει. Διότι μη ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι ένα καράβι. Αν βουλιάξει, τότε πάμε ΟΛΟΙ στο πάτο.
Προσπάθησα θεωρητικά να συγκεράσω το κοινό με το αντικειμενικά καλό. Και ΕΙΝΑΙ εφικτό, εάν κάποτε ξυπνήσουμε και ψηφίσουμε κόμμα με πολιτική βούληση υπέρ της Ελλάδας και της ευημερίας των πολιτών. ΥΠΑΡΧΕΙ τέτοιο, εκτός βουλής. Βρείτε το.
Με αγάπη σε όλους. :a07: Ιδιαίτερα...ξέρει αυτή...
Μικρούς μας μαθαίναν παραμύθια αντί να μας μαθαίνουν πάλη.
Ναι αλλα όταν ενας ιθαγενής καίει ξύλα για να μαγειρέψει, συμβάλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Έχει άδικο? Έχει επιλογή? Όχι! Όταν του απαγορέψεις με κάποιον τρόπο να το κάνει, εξυπηρετείς το κοινό συμφέρον αλλα του φέρεσαι άδικα.Αρχικά δημιουργήθηκε από Honest John
Άλλο κοινό συμφέρον και άλλο αντικειμενικό δίκαιο λοιπόν φίλε tai.
+100
Δίκιο πχ έχει κάποιος που φωνάζει να μην μολύνουμε το περιβάλλον όταν μπορούμε εύκολα να το διατηρήσουμε καθαρό. Παράλληλα είναι και για το κοινό καλό.
Η Ελλάδα είναι πιά ένα μικρό χωριό στην γή. Αν κλείσει το μαγαζί, θα είναι σαν να έκλυσε ένα ψιλικατζίδικο δίπλα από το carfure.Αρχικά δημιουργήθηκε από conkark
Θα ήθελα να κάνω μια διαιτησία ανάμεσά σας, αν μου επιτρέπετε, μήπως σας συμβιβάσωμε ένα θεωρητικό εγχείρημα πολιτικής πράξης:
Να κάνουν μια θυσία οι πλούσιοι, για να μπορέσει η κατώτατη σύνταξη να γίνει 650 ευρώ. Ούτως ώστε και ο πλούσιος να μη παραχωρήσει σπουδαία πράματα, και να νοιώθει ότι κάνει και μια καλή πράξη, και οι παρά λίγο νεκροί συμπολίτες τους, να έχουν και κάποια αγοραστική δύναμη, για να λειτουργήσει η αγορά. Αποτέλεσμα: Θα έχουμε κοινό καλό, αλλά και αντικειμενικό καλό, διότι αν συνυπολογίσουμε ότι πριν, η κατάσταση θα ωδηγούσε σε εθνικό φαλιμέντο (με συντάξεις 200 ευρώ), ενώ τώρα υπάρχει σχετική άνεση, και προοπτική της χώρας, να συνεχίσει να υπάρχει. Διότι μη ξεχνάμε ότι η Ελλάδα είναι ένα καράβι. Αν βουλιάξει, τότε πάμε ΟΛΟΙ στο πάτο.
Προσπάθησα θεωρητικά να συγκεράσω το κοινό με το αντικειμενικά καλό. Και ΕΙΝΑΙ εφικτό, εάν κάποτε ξυπνήσουμε και ψηφίσουμε κόμμα με πολιτική βούληση υπέρ της Ελλάδας και της ευημερίας των πολιτών. ΥΠΑΡΧΕΙ τέτοιο, εκτός βουλής. Βρείτε το.
Με αγάπη σε όλους. :a07: Ιδιαίτερα...ξέρει αυτή...
Οι πλούσιοι θα βγάλουν λεφτά από άλλο μαγαζί.
Τώρα για το δίκιο.
Αν αφαιρέσεις κάποιο έσοδο που προσδοκά από κάποιον θα το θεωρήσει αδικία, άσχετα με το πόσο μικρό θα είναι το ποσό. Από την μεριά του θα το δεί άδικο.
Η σωστή πολιτική είναι η προσπάθεια να αδικήσεις όσο μπορείς λιγότερους.
Η πολιτική βούληση είναι ΚΑΙ να το θέλεις.
Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Η Ελλάδα είναι πιά ένα μικρό χωριό στην γή. Αν κλείσει το μαγαζί, θα είναι σαν να έκλυσε ένα ψιλικατζίδικο δίπλα από το carfure.
Οι πλούσιοι θα βγάλουν λεφτά από άλλο μαγαζί.
Τώρα για το δίκιο.
Αν αφαιρέσεις κάποιο έσοδο που προσδοκά από κάποιον θα το θεωρήσει αδικία, άσχετα με το πόσο μικρό θα είναι το ποσό. Από την μεριά του θα το δεί άδικο.
Η σωστή πολιτική είναι η προσπάθεια να αδικήσεις όσο μπορείς λιγότερους.
Η πολιτική βούληση είναι ΚΑΙ να το θέλεις.
Θεωρείς "αδικία", αν ο κάθε Βαρδινογιάννης, παραχωρήσει ένα μικροποσό, για να μπορέσουν κάποιοι άνεργοι, άστεγοι και άποροι να έχουν δικαίωμα να συνεχίσουν να ζουν, όταν μάλιστα, ο κάθε Βαρδινογιάννης , και ο κάθε Κοντομηνάς, είναι ύποπτου πλουτισμού, και ούτως ή άλλως, από μας τα έχουν πάρει; Πιστεύω ότι το εγχείρημα θα ήταν ΚΑΙ ηθικό, αλλά ΚΑΙ δίκαιο.
Δηλαδή ποιό θα ήταν δίκαιο για σένα; Να πλουτίζουν οι κάθε Κοντομηνάδες-διαπλεκόμενοι με τους πολιτικάντηδες, επειδή τους "έφεξε" η μοίρα, ενώ όλοι εμείς που δεν τύχαμε της "ευκαιρίας" αυτής, να κάνουμε ζογκλερισμούς για να ζήσουμε;
Εκτός αν πιστεύεις ότι υπάρχει το απόλυτο: Και ο σκύλος χορτάτος, και η πίττα ολόκληρη! Το να καταπολεμηθεί η κοινωνική ανισότητα και η αδικία, αυτό είναι το δίκαιο και το ζητούμενο. Αυτό δίδαξε και ο Χριστός, αν θέλεις: "Ο έχων δύο χιτώνες, να δίνει τον ένα στον συνάνθρωπο που δεν έχει. Ή μήπως θεωρείς ότι ο Χριστός δεν ήξερε από δίκηο; Τα υπόλοιπα, είναι φιλοσοφικά θέματα που οδηγούν στο αδιέξοδο. Τώρα, αν οι Κοντομηνάδες δεν το θεωρούν "δίκαιο", πρόβλημά τους. Όσο για την πολιτική βούληση, αφορά σε κόμματα που δίνουν έμφαση στη δικαιοσύνη και τη δημοκρατία,(υπάρχουν εκτός βουλής), και σε λαούς ώριμους και έχοντες παιδεία, για να τους δώσουν το έρεισμα.
Αυτά για την ώρα, my friend.![]()
Μικρούς μας μαθαίναν παραμύθια αντί να μας μαθαίνουν πάλη.
Όταν οι πόροι της γης χρησιμοποιούνται με σύνεση.. δεν υπάρχει κίνδυνος για τίποτα. Το φαινόμενο του θερμοκηπίου έχει πολύ μεγαλύτερους εχθρούς απο τη φωτιά μαγειρέματος. Σε κάθε περίπτωση έχει δίκιο ο κακομοίρης εφόσον λειτουργεί με σεβασμό προς το περιβάλλον.Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
Ναι αλλα όταν ενας ιθαγενής καίει ξύλα για να μαγειρέψει, συμβάλει στο φαινόμενο του θερμοκηπίου. Έχει άδικο? Έχει επιλογή? Όχι! Όταν του απαγορέψεις με κάποιον τρόπο να το κάνει, εξυπηρετείς το κοινό συμφέρον αλλα του φέρεσαι άδικα.
Νομίζω πως τα περι Χριστού και θρησκειών οδηγούν σε πολύ μεγαλύτερο αδιέξοδο απο τα υπόλοιπα φιλοσοφικά θέματα.Αρχικά δημιουργήθηκε από conkark
Αυτό δίδαξε και ο Χριστός, αν θέλεις: "Ο έχων δύο χιτώνες, να δίνει τον ένα στον συνάνθρωπο που δεν έχει. Ή μήπως θεωρείς ότι ο Χριστός δεν ήξερε από δίκηο; Τα υπόλοιπα, είναι φιλοσοφικά θέματα που οδηγούν στο αδιέξοδο.
to a Battle I ride..
Λοιπόν
Επειδή με πνίγει το άδικο και γαι να πω του στραβού το δίκιο
πρέπει να καταγγείλω τα εξής
Το παραμύθι είναι ψευδεπίγραφο ελληνικό
Ποτέ ένας Έλληνας δεν θα επινοούσε ένα τέτοιο ανοσιούργημα, μιας τέτοιας φρικτής λογικής, σαν αυτή που μας παρουσιάζει το παραμύθι αυτό
Μεταξύ ΣΟΒΑΡΟΥ και αστείου ενας έλληνας, δεν θα κατασκεύαζε ποτέ ένα παραμύθι σαν και αυτό (δεν θα πήγαινε να του βρει λύση ένας δεσπότης ,δεν θα σταμάταγε στον δρόμο να ρωτάει τον κάθε άσχετο στον δρόμο- αφού έτσι και αλλιώς η συμφωνία ήταν να ρωτήσουν έναν δεσπότη
δεν θα ανέβαινε σε ένα δένδρο για να φαει φύλλα
δεν θα καθόταν να του βγάλει τα μάτια ο αδερφός του και δεν θα έβαζε ποτέ ένα τέτοιο και φρικαλέο στοίχημα-Άκου εκεί να βγάλει τα μάτια ο αδερφός σε αδερφό....αφού μπορούμε και τα βγάζουμε μόνοι μας
Ποτέ δεν θα έβλεπε Βελζεβούληδες και διάβολους γιατί αυτοί υπάρχουν μόνο σε άλλη γνωστήθρησκεία- φιλοσοφία και αλλά πολλά που δεν συνάδουν με τον τρόπο σκέψης τους και την φιλοσοφία-ιδεολογία τους)
το παραμύθι πραγματικά αξίζει πολλαπλής ανάλυσης γιατί κρύβει
πολλά νοήματα πίσω από κάθε πρόταση και γιατί απευθύνεται σε παιδιά και τους διαμορφώνει την ηθική, τον χαρακτήρα και την προσωπικότητα
Τέτοιος νοσηρός τρόπος σκέψης είναι αδιανόητος για κάθε έλληνα και για κάθε άνθρωπο που σκέφτεται με τον ελληνικό τρόπο
και είναι γεγονός ότι οι επικυρίαρχοι έκαναν τα αδύνατα δυνατά, για να μην σκέφτεται ο κόσμος με τον Ελληνικό τρόπο σκέψης
και δυστυχώς, σχεδόν το έχουν καταφέρει
υγ1 σκεφτείτε πόσο κακό έχει κάνει ο disney, στην ανθρωπότητα που έχει διαβάσει τα κόμικς του και έχει δει τις ταινίες του-όλοι μα όλοι οι χαρακτήρες του είναι απαράδεκτοι
υγ2 ήθελα να κάνω Δώρο τους Αισώπου Μύθους
σας πληροφορώ ότι ήταν πολύ δύσκολο να τους βρω και ότι οι εκδόσεις είναι ελάχιστες- γιατί άραγε?
(ακόμα και στο δια-δίκτυο, η αναζήτηση δίνει εξαιρετικά λίγα και ελλιπή στοιχεία)
Προσοχή στα παραμύθια που δίνεται και διαβάζουν τα παιδιά σας
Βλάπτουν Σοβαρά την Ψυχική Υγεία
τους:wacko:
![]()
Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση