Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 83

Θέμα: Τυφλος ψαχνει το φως του (για τη βενζίνη)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Εγώ που δεν ξέρω (σοβαρά μιλάω) βάζω ένα emoticon και σας παρακαλώ να το μεταφέρετε στις διαμάχες ώστε να μή σβηστεί, και να μπορέσετε να εκφραστείτε ελεύθερα μπας και ξεστραβωθούμε κι εμείς!!!

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Τέσπα..., αλλά δεν καταλαβαίνω ΓΙΑΤΙ όταν γράφονται μακροσκελή, αναλυτικά και χρονοβόρα threads όπως οι "Βενζίνες και Βενζίνες" σχεδόν κανείς δεν παρουσιάζει διαφωνίες και έρχόμαστε μετά από κάποιους καιρούς να ξαναλέμε τα ίδια πράγματα ???
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
    Εγώ που δεν ξέρω (σοβαρά μιλάω) βάζω ένα emoticon και σας παρακαλώ να το μεταφέρετε στις διαμάχες ώστε να μή σβηστεί, και να μπορέσετε να εκφραστείτε ελεύθερα μπας και ξεστραβωθούμε κι εμείς!!!

Έχω σοβαρές υποψίες οτι έγραψα μ@λ@κι@ αλλά....

είδωμεν....

δεν χρειαζετε να το πας εγω εξαλου ειμαι μηχανικος σε δημο πιο πολυ σε φορτηγα.αλα δεν μπορω να καταλαβω που τοσο εχετε στραβωσει?τι σας εχει χαλασει?ο καθενας βαζει οτι θελει στην μηχανη του απο καυσιμο τα λεφτα του χαλαει οπως τοι ειπατε

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    BTW

Την εποχή του ninja υπήρχαν 100στάρες βενίνες ??? [/B]
    Την επόχή που βγήκε το ninja όχι.

Την εποχή που είχα εγώ το ninja (2002-2003) ναι.

You BETA believe...

της γειτονιας σας Το avatar του/της BELZEBOYLIS

Τι να πω ρε παιδιά.. Εγώ από όταν αγόρασα τη μηχανή, έβαζα Bp ultimate και παράλληλα ρώταγα τους πάντες, αν επιτρέπεται αυτό που κάνω. Την απορία μου τελικά δε κατάφερα να τη λύσω. Οι μισοί απ'όσους ρώτησα μου είπαν ναι (γιατί θα πηγαίνει καλύτερα)και οι άλλοι μισοί όχι (γιατι θα ανεβάζει πιο πολύ θερμοκρασία κλπ.) δηλ. τρέχα γύρευε.. Εδώ και κανα δυό γεμίσματα έβαλα απλή 95άρα και να σας πω κάτι.. διαφορά δεν είδα(!) Το μόνο που κρατώ λοιπόν μετά απ'όλ'αυτά, είναι το μία στο τόσο, να βάζω 100άρα προκειμένου να καθαρίζει τις βρωμιές (για να μην ειν' βρουμιάρα ) κάτι που αν κατάλαβα καλά το υποστηρίζουν και οι εταιρείες στο άρθρο που διάβασα πιο πριν.. τώρα κατά τα άλλα το σταντ δε μπορούσε να μου το βάλει ο μάστορας σήμερα λόγο φόρτου εργασίας και χέστα..είμαι στο περίμενε..
    More Techno..More Dijital!!
    This way please...www.di.fm

Γυρολόγος-Λασπολόγος! Το avatar του/της adam_tsouk
    εγω βαζω 95αρα (και σε φτηνο-τσεκαρισμενο- βενζιναδικο) και ειδα διαφορα

στη τσεπη μου!

kawasaki street warriors

"δεν είναι η πτώση είναι η σύγκρουση..."
    One more dies one more lives
    One baby cries one mother grieves
    For all the sins you will commit
    You'll beg forgiveness and none I'll give

Δεν θα πεθάνουμε ποτέ κουφάλα νεκροθάφτη!!!

Παλαιό μέλος
    η "95 οκτανίων" ήταν νωθευμένη ή κατώτερης ποιότητας από την "100 οκτανίων". Το ότι με την τελευταία πήγαινες πιό γρήγορα...

-Πρώτα-πρώτα, δε θα το καταλάβεις στο πρώτο γέμισμα

-δεύτερον ένα σωρό άλλα πράματα θα επηρρεάσουν πολύ περισσότερο από τα 5 παραπάνω οκτάνια (θερμοκρασία περιβάλλοντος, υγρασία, βάρος, ανεπαίσθητες αλλαγές στην οδήγηση

-τρίτον, τα οκτάνια για να τα εκμεταλλευτεί ένα μοτέρ πρέπει να σχεδιαστεί για ΕΚΕΙΝΑ τα οκτάνια. Δεν πρόκειται να τα εκμεταλλευτεί το μοτέρ του kle αλλά του r6 πιθανότατα ναι.

-Τέταρτον, αν θες να βγάλεις από τη μέση τον παράγοντα άνθρωπο από τη μέτρηση, τράβα στο δυναμόμετρο και αφού ΑΔΕΙΑΣΕΙΣ το ντεπόζιτο και το γεμίσεις με διαφορετική βενζίνη 2-3 φορές (ώστε να μην έχει μείνει παλιά αναμεμιγμένη με την καινούρια) το ξαναπάς στο τούμπανο. Αν οι διαφορές είναι μεγαλύτερες από 4% (που είναι το σφάλμα στις τυπικές μετρήσεις αυτού του είδους, δε ξέρω ειδικά για τις δυναμομετρήσεις, μπορεί να είναι και 0.1% μπορεί και 10%) τότε επηρρεάζει.

Προσωπική άποψη;
    ιδέα σου ήτανε.

μοναχικός καβαλλάρης Το avatar του/της kostisthegreek
    Η κάθε μηχανή πρέπει να καίει τη βενζίνη για την οποία κατασκευάστηκε να καίει. Αν ο κατασκευαστής λέει βενζίνη τουλάχιστον χ οκτανίων, πρέπει να κάψει αυτήν διαφορετικά θα υπάρχουν διαφορές.

Επίσης όταν πάμε να βάλουμε βενζίνη συνήθως τσεκάρουμε και τα λάστιχα. Αν χρειαζόταν λίγο φούσκωμα δεν βγάζουμε συμπεράσματα για τη βενζίνη.

Και κάτι ακόμα που το γράφω με επιφύλαξη: Συνήθως σε μηχανές χαμηλής ιπποδύναμης και δίχως αντλία καυσίμου παρατηρήται διαφορά απόδοσης μεταξύ γεμάτου και άδειου τεπόζιτου.
    Πήρα τη strada κι έρχομαι...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GeoGlx
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kostisthegreek
    ...Και κάτι ακόμα που το γράφω με επιφύλαξη: Συνήθως σε μηχανές χαμηλής ιπποδύναμης και δίχως αντλία καυσίμου παρατηρήται διαφορά απόδοσης μεταξύ γεμάτου και άδειου τεπόζιτου.
    To έχω προσέξει επίσης~!!

Ειναι γλυκο το γκαζι... Το avatar του/της PriestBecause
    Αρχικά δημιουργήθηκε από power hornet 60
    μπραβο βρε alx8 με καλυψες με την συμπιεση αυτο εννουσα το χορνετ εχει 12:0 οποτε δουλευει με εκατοσταρα μια χαρα π.χ το vtr 1000firestorm εχει απο τι ξερω γυρω στο 10:0 οποτε δεν πας να του βαλεις και 1000 το ιδιο θα πηγαινει.αυτα για το συναδερφο που ψιλοαρπαχτηκε και μου ειπε πρωτα να σκεφτομαι και μετα να γραφω σας πληροφορο οτι ειμαι μηχανικος στα αυτοκινητα και κατι ξερω.το γιαχαμπουσα τη να την κανει την 100αρα ετσι και αλιως το πατο του παει.

ναι αλλα δε λεει να τη βαλω κ στη yamaha virago 250 που εχει ο πατερας μου.Τι 120 τι 130...

Ας μου επιτρέψει το εξαιρετικό, imho, περιοδικό PowerBikes (τ. 35, Μάρτιος 2007, σ. 34) να αντιγράψω ένα σχετικό με τις κατοστάρες βενζίνες απόσπασμα από την απάντηση που έδωσε σε ερώτημα αναγνώστη.

[...]Η βενζίνη 100 οκτανίων υπάρχει στα βενζινάδικα ακριβώς επειδή τα εργοστάσια αυτοκινήτων και μοτοσικλετών κατασκεύασαν κινητήρες που έχουν μεγάλο λόγο συμπίεσης, δηλαδή 12:1 και πάνω. Αυτοί οι κινητήρες δεν μπορούν να λειτρουγήσουν σωστά με βενζίνη χαμηλότερων οκτανίων. Αν όμως έχει κινητήρα με λόγο συμπίεσης χαμηλό, π.χ., 9:1 ή 10:1 τότε δεν έχει νόημα να βάζεις βενζίνης (sic) υψηλών οκτανίων. Μπορεί κι εκεί να δεις διαφορά αλλά θα οφείλεται ίσως στο ότι η 100άρα που έβαλες είναι μια καλής ποιότητας βενζίνη. Αν κάποια άλλη στιγμή βάλεις μια καλής ποιότητας 95άρα μπορεί να έχεις όμοια απόδοση και τότε δεν θα ξέρεις τι να σκεφτείς πια![...]
    Ρωτώντας πας στην πόλη

Το blog μου

σαρδελες με μελι.... Το avatar του/της tassosrr
    po pooooooooooooooo.................

.......kathisa kai diabasa oti exei graftei apo tin arxi tis
    sizitisis kai kserete ti simperasma ebgala.....?????

poli ponokefaliasma kai baboura gia 5 octania!!!!!

aman!!!
    ΕΙΝΑΙ ΤΡΕΛΟΙ ΑΥΤΟΙ
    ΟΙ ΓΑΛΑΤΕΣ.............

Δηλαδη τωρα σοβαρευτηκα.? Το avatar του/της rsp
    Ξεκιναμε....Δεν ξερω να εξηγησω γιατι αλλα..

Το ΧΧ ειχε μεγαλυτερη αυτονομια με 100οκτανια (δοκιμασμενο πολλες φορες)
    Το 950 εκανε λιγοτερα μπερδεματα με 100 οκτανια (επισης πολλες φορες δοκιμασμενο)
    Το 990 δεν εχω δει καμια διαφορα απολυτως...

Σε τεστ που εγινε απο Γερμανικο περιοδικο εδειχνε καλυτερες επιδοσεις στο συνολο με χρηση βενζηνης 100 οκτανιων σε ΙΧ μεγαλου κυβισμου, καμια διαφορα σε μεσαιου κυβισμου...

Και η ερωτηση...Εχω ενα Scoda Octavia rs 200hp, η εταιρια που φτιαχνει το προγραμμα βελτιωσεις για το αυτοκινητο (το ανεβασε στα 245hp) μεσα στα χαρτια λεει οτι μετα την βελτιωση δεν επιτρεπετε η χρηση απλη αμολυβδης 95οκτ και οτι μπορει να προκληθει ζημια στο αυτοκινητο...Αν γινει ζημια και βρουν βενζινη με λιγοτερα οκτανια δεν σε καλυπτει η εγγυηση, ενω με 100 οκτανια σε καλυπτει...
    Γιατι ολα αυτα...?
    Με σύμβολο και οδηγό την ευχή και κατάρα των αλησμόνητων νεκρών μας, δίδομε όρκο και υπόσχεση τούτη τη στιγμή πως δεν θα λησμονήσουμε ποτέ ότι γεννηθήκαμε Έλληνες για την Ελλάδα και μόνο γι αυτήν...(Δ.Πανουργιάς)

www.elnak-seaside.blogspot.com

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Το καλύτερο δώρο για τη γυναίκα σας
    από nikos_abel στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 29/09/2010, 13:20
  2. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2009, 17:39
  3. Τυφλος ψαχνει το φως του
    από Resistman στο forum Honda CB series
    Απαντήσεις: 17