Πραγματικά η ανταλλαγή τέτοιων εμπειριών είναι όλα τα λεφτά.
Αλλά, οι νόμοι της φυσικής είναι αμείλικτοι.
Ότι έχει καλύτερη αναλογία κιλών ανα ίππο έχει καλύτερες επιταχύνσεις.
Ότι έχει καλύτερη αεροδυναμική έχει καλύτερη τελική κι ας μην έχει τρελλή δύναμη.
Ότι έχει καλύτερη πρόσφηση και χαμηλότερο κέντρο βάρους είναι πιο γρήγορο στην στροφή.
Ο συνδιασμός όλων των παραπάνω κάνουν το τέλειο όχημα.
Αλλά θα είναι ακριβό διότι όλα τα παραπάνω διαπιστώθηκαν δια της εμπειρίας με τεράστια κόστη τα οποία πρέπει να αποσβεστούν.
Η Bugatti Veyron κοστίζει στο VW-Audi group 5.000.000ευρώ να την φτιάξει. Την πουλάει 1εκατομύριο+ και χάνει από την πώληση. Το έφτιαξαν για να το φτιάξουν και να δουν σε εμπειρικό επίπεδο αν είναι δυνατόν να εφαρμοστούν κάποιοα πράγματα. Το έφτιαξαν επίσης διότι ο πρόεδρος του group ο Ferdinad Pieh το οραματίστικε και γούσταρε και μπορούσε να το επιβάλει στο διοικητικό συμβούλιο του group. Αλλιώς....
Όσων αφορά τις μηχανές, απλώς να σας πω πως στα χαρτιά το ταπεινό Fazer600 μου έχει 0-100χ.α.ω. επίτάχυνση 3,8sec και κοστίζει 7800ευρά, η McLaren-Mercedez SLR έχει στα χαρτιά τον ίδιο χρόνο στα 0-100χ.α.ω. και κοστίζει περίπου 600.000ευρά. Δεν είναι φανταστικό.
Όταν λοιπόν πρίν ένα χρόνο βρέθηκα δίπλα-δίπλα στο φανάρι με μια τέτοια με Ολλανδικές πινακίδες, έννιωσα κάπως. Στο πράσινο βέβαια εγώ έφυγα κομμάτια, αλλά αυτός απλώς με σνόμπαρε. Το ίδιο θα έκανα κι εγώ. Μετά από μερικά χιλιόμετρα που πέρασε μπροστά και προσπάθησα να κάνω slip-streeming στα 220-245χ.α.ω. τι πλάκα που είχε να το βλέπω να επιταχύνει τρελλά μπροστά και σιγά σιγά τα απίστευτα led κολοφάναρα να εξαφανίζοντε.![]()
Η ειδοποιός διαφορά με τις μηχανές είναι πως μπορείς να έχεις το 90% των επιδόσεων των κοφυφαίων αγωνιστικών μηχανών με μόνον 15000ευρά, χωρίς αγωνιστική άδεια, από τον αντιπρόσωπο της γειτονιάς, απλά και γρήγορα.
Για να αγοράσει κάποιος αντίστοιχες (κάτω από το 90%) επιδόσεις με τα κορυφαία τετράτροχα στους αγώνες σε αυτοκίνητο πρέπει να..........(συμπληρώστε το εσείς όπως το καταλαβαίνει ο καθένας). Το νόημα πάντως το καταλαβαίνετε. Και δεν μιλάμε για το κόστος συντήρησης.![]()