Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 104

Θέμα: Την ώρα που εδώ θα "διαδηλώνουμε" για το άρθρο 16...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της zzr2005
    Αρχικά δημιουργήθηκε από a$wto$
    Εν μερη εχεις δικιο εν μερη εχεις αδικο.Οπως προανεφερα υπαρχουν πανεπιστημια και "πανεπιστημια".Υπαρχουν εκεινα που εχουν διδακτρα 40.000$ το χρονο και αλλα με 3.000$.Πρωην συμμαθητες μου που στο σχολειο με το ζορι περνουσαν στην επομενη ταξη βολευτηκαν σε καποιο πανεπιστημιο της Βρεττανιας και αν και σε 6-7χρονια τελικα τελειωσαν τις σπουδες τους.Τωρα ειναι ανεργοι γιατι οι περισσοτεροι εργοδοτες γνωριζουν...
    Εδω φιλε εκεινοι που λες οριζουν το μελλον σου και το μελλον μου,στην κριση των ΑΕΙ εμεινες?
    Τυχαιο ειναι οτι ολοι σχεδον οι βολευτες σπουδαζουν τα παιδια τους στο εξωτερικο? Μιλαμε απαξιουν ακομα και να συμμετασχουν στις πανελλαδικες...
    Αυτο ειναι που μας εφαγε στην Ελλαδιτσα μας.Βλεπουμε ολους τους αλλους αφ'υψηλου και μας εχει ξεπερασει μεχρι και η Ρουμανια.Που ειναι η κριτικη σκεψη των Ελληναραδων σε καθε εκλογικο κυκλο,αναρωτιεμαι.
    το ό,το ορίζουν άλλοι το μέλλον μας δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να περισώσουμε ότι μας έχει απομείνει....και η δημόσια εκπαίδευση είναι το τελευταίο που μας έχει απομείνει....

το αν μας έχει ξεπεράσει η Ρουμανία δεν ξέρω...εγώ ξέρω ότι φίλοι μου που σπουδάζανε Ρουμανία περνούσανε μαθήματα με 5λιτρο λάδι...

όσο για το τι ψηφίζουν οι έλληνες είναι τεράστια συζήτηση κ θα βγούμε εκτός θέματος....εδώ μιλάμε για το εκπαιδευτικόπ σύστημα που με τους λιγότερους πόρους σε όλη την ΕΕ προσφέρει ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ την καλύτερη παιδεία......ας δώσει το κράτος τους πόρους να βελτιωθεί το εκπαιδευτικό σύστημα και μετά ας έρθουν να μας αξιολογήσει ο κάθε γερμανοτσιολιάς......

Υ.Γ. έχει αναρωτηθεί κανείς ποιες θα είναι αυτές οι επιτροπές που θα αξιολογούν στα πλαίσια της ΕΕ???με τι κριτήρια???
    δεν θα προωθούν τα συμφέροντα των μεγαλοδυνάμενων της ΕΕ (Αγγλία κτλ) ???

όταν το Πανεπιστήμιο γίνει επιχείρηση ποιος μου εγγυάται ότι μια ανερξάρτητη αρχή θα αξιολογεί αξοικρατικά το πτυχίο μου?????
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Lord of the Strings Το avatar του/της SPORAKIAS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από soundstorm
    Οποτε οταν κανετε παιδια ή για οσους δεν εχουν δουλεια και εχουν σπουδασει μπορουν να γινουν υδραυλικοι,οικοδομοι και αγροτες.....Μιας και στην τηλεοραση τις τελευταιες μερες βλεπω κατι θεματα με το ποσα βγαζουν αυτα τα επαγγελματα.....
    Οικοδομη εχει για ολους,,,οποιος θελει ας παει μια μερα να δει πως βγαινει το μεροκαματο......

Οσο για την παιδεια τα πραγματα ειναι απλα.Ξεφτιλιζουμε την δημοσια παιδεια με αποτελεσμα ο κοσμος μετα να δεχτει τα ιδιωτικα..ΟΧΙ.Να υπαρχουν δημοσια και μονο και απλα να λειτουργουν σωστα.Αλλα ξεχασα,δεν γινετε να λειτουργησουν σωστα γιατι τους φοιτητες μας δεν τους απασχολει αυτο αλλα αν θα πανε με την κασπ η με την παπ για να περασουν τα μαθηματα....
    Μπηκα μια μερα μεσα στα τει της θεσσαλονικης και ειχε ποιο πολυ κοσμο στα τραπεζακια των κοματων παρα στις αιθουσες διδασκαλιας.
    Δεν ειναι καθολου μα καθολου δυσκολο να λειτουργησει σωστα η ανωτερη εκπαιδευση.
    +10000
    Don't and drive just :a44: and fly

ο καγκουρας...

Αρχικά δημιουργήθηκε από zzr2005
    το αν μας έχει ξεπεράσει η Ρουμανία δεν ξέρω...εγώ ξέρω ότι φίλοι μου που σπουδάζανε Ρουμανία περνούσανε μαθήματα με 5λιτρο λάδι...
    Και στην Πατρα οπως παρουσιασε με αποδειξεις ο Τριανταφυλλοπουλος περνανε καποιοι πτυχιο χωρις να πατησουν καν στην σχολη(!)Ο γραμματεας της σχολης κυκλοφορουσε με Φεραρι...
    Τι να λεει δηλαδη το παραδειγμα σου? Κι αν θελεις να ξερεις οι καθηγητες του Ρουμανικου πανεπιστημιου τ'@ρχιδια τους κουνιουνται.Σου λεει ο Ελληνας θα παει να φαει κοσμο στην χωρα του,δεν ειναι δικο μου προβλημα,δεν εχω να χασω τιποτα...

Αυτο που προσπαθησα σε προηγουμενο ποστ μου να περασω ειναι οτι το προβημα στην Ελλαδα ειναι προβλημα νοοτροπιας.

Δεν εχω κατι καινουριο να πω γι'αυτο και αποσυρομαι απ'την κουβεντα.Προβλεπω οτι και το 16 θα ψηφιστει και θα χασουμε την μπαλα με καθε λογης πτυχια.Αυτο ειναι που επιθυμουν οι πολλοι και δεδομενης της δημοκρατιας (με απαιδευτους πολιτες βεβαια κατανταει βλακειοκρατια)αυτο και θα γινει.

Με φιλικη διαθεση,
    ~~Νέο forum για Suzuki - GSR600~~

Μας ρωτάνε : «Ποιος ανακάλυψε τον ηλεκτρισμό ;» , «Ποιος μίλησε πρώτος για άτομα ;» , «Ποιος υπολόγισε πρώτος τη διάμετρο της Γής ;» , «Ποιος ανακάλυψε πρώτος ότι η Γή στρέφεται γύρω από τον Ήλιο ;» και απαντάμε «Οι Έλληνες !» .

Λάθος ! Όλα αυτά τα ανακάλυψαν ο Θαλής , ο Δημόκριτος , ο Πτολεμαίος , ο Αρίσταρχος . Μεταξύ αυτών και του μέσου Έλληνα υπάρχει τόση απόσταση όσο μεταξύ του μέσου Έλληνα και ενός χιμπατζή...

ρε παιδιά ξεπεράστε το κώλυμα με τη βάση του 10....

ο μαθητής που περνάει στο Πανεπιστήμιο ούτως ή άλλως έχει περάσει τη βάση του 10....η παιδαγωγική του επάρκεια καθορίζεται από τους βαθμούς στο σχολέιο όχι απο το βαθμό στις Πανελλήνιες.....
    ξέρετε κανέναν που να έμεινα στην ίδια τάξη και να πέρασε πανεπιστήμιο??????

ο θεσμός στις Πανελλήνιες είναι ανταγωνιστικός....το οποίο σημαίνεΙ ότι για να περάσει αυτός με 10 δεν βρέθηκαν άλλοι να γράψουν καλύτερα.....
    έχετε σκεφτεί ίσως ότι τα θέματα στις Πανελλήνιες είναι πολύ δύσκολα για ένα μαθητή 3ης Λυκείου????
    πηγαίντε στην Αμερική και στην Αγγλία που λατρεύετε όλοι και ρωτήστε μαθητή για ολοκλήρωμα....θα σας κοιτάζει λες και του αναλύεται τη θεωρία της σχετικότητας......

ΑΜΑΝ ΠΙΑ ΜΕ ΤΗ ΒΑΣΗ ΤΟΥ 10....ΕΧΕΤΕ ΦΑΕΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΚΑΡΑΜΕΛΑ.....
    Η ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΛΥΚΕΙΟ ΟΧΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ ΟΠΟΥ ΑΝΤΑΓΩΝΙΖΕΣΑΙ ΤΟΝ ΑΛΛΟΝ....
    ΕΚΕΙ ΤΟ 10 ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΜΕΤΡΟ ΣΥΓΚΡΙΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΒΑΘΜΟ ΤΟΥ ΑΛΛΟΥ....ΔΕΝ ΥΠΟΔΗΛΩΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΚΕΙΑ ΣΟΥ ΩΣ ΜΑΘΗΤΗ.....

Υ.Γ. Αλήθεια αφού τα ξένα πανεπιστήμι είναι τόσο σούπερ γιατί πέρνουν όλους του αποτυχημένους των ελληνικών Πανελληνίων εξετάσεων?????????? ας μου απαντήσει κάποιος σε αυτό....

και αυτός που δεν έχει καταφέρει να περάσει στο ελληνικό Πανεπιστήμιο αύριο θα κρίνει το ελληνικό Πανεπιστήμιο.....ΕΛΕΟΟΟΣΣΣΣΣ
    ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΚΡΙΝΟΥΝ ΟΙ ΕΥΡΩΠΑΙΟΙ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑ.....ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΜΕ ΠΟΛΛΑΠΛΗ ΕΠΙΛΟΓΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΡΙΤΙΚΗ ΙΚΑΝΟΤΗΤΑ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ ΜΑΜΑΛΑΚΗ

Τα'χεις ισοπεδώσει όλα... long time ago

You BETA believe...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    εδώ μιλάμε για το εκπαιδευτικόπ σύστημα που με τους λιγότερους πόρους σε όλη την ΕΕ προσφέρει ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ την καλύτερη παιδεία......
    Και όταν αυτοί οι πόροι πηγαίνουν στην επισκευή κτιρίων και εργαστηρίων από βανδαλισμούς λόγω ασύλου, προάγουμε ακόμα περισσότερο την παιδεία και την ελευθερία σκέψης.

Ρε συμφορουμίτες, έχει κανείς υπ' όψη πως γίνεσαι καθηγητής στα ελληνικά ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα? (και στη μέση εκπαίδευση)

Εχετε υπ' όψη τι αυτοκίνητα δικαιολογεί το ίδρυμα στους "αρχηγούς"?

Από εμπειρία, υπάρχουν περιφερειακά ΤΕΙ και πανεπιστήμια που προσπαθούν κα κάνουν δουλειά και σαμποτάρονται από τα αντίστοιχα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Πιά δημόσια και δωρεάν παιδεία τσαμπουνάτε όταν η βάση του 10 έφερε κυρίως αντιδράσεις από τοπικές κοινωνίες που θα χάσουν τα νοίκια και θα κλείσουν τις καφετέριες?

Σε πιό ξένο δημόσιο ή ιδιωτικό πανεπιστήμιο χρωστάς ανατομία και έχεις περάσει χειρουργική? (δεν ξέρω που είναι η καδένα του εκκεντροφόρου αλλά ξέρω να την ρυθμίζω?)

Και στην τελική ρίξτε μια ματιά στις αγγελίες, και θα δείτε μια σαφή προτίμηση σε αποφοίτους "κολεγίων" όπου αυτό είναι εφικτό. Όπου χρειάζεται υπογραφή ισολογισμού πχ δεν μπορείς να προσλάβεις κολεγιόπαιδο - ακόμα.

Κάποιος μίλησε για ΑΕΙ Ελβετίας. Αυτά κλείνουν τμήματα όταν δεν υπάρχει ανάγκη ή όταν ο σχεδιασμός δείχνει ότι δεν είναι απαραίτητοι οι απόφοιτοί τους. Εδώ κοιτάμε πως θα βολέψουμε περισσότερους για να τα έχουμε καλά με τους ψηφοφόρους.

Επίσης χρώστα μάθημα σε ΑΕΙ εξωτερικού, δημόσιο ή ιδιωτικό και θα δείς που θα βρίσκεσαι του χρόνου. Αυτό παίζει και στα "σοβαρά" "κολέγια" της ημεδαπής. (πάλι από προσωπική εμπειρία)

Νομίζω ότι αναλώνουμε πολύ χρόνο σε ένα θέμα χωρίς ιδιαίτερη αξία. Ας αλλάξουν τον τρόπο εισαγωγής στα δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ και ας τον κάνουν πχ βάση της ως τώρα πορείας του μαθητή σε συνάρτηση με την οικονομική επιφάνεια των γονιών του, κατανέμοντας με αυτό τον τρόπο πιό δίκαια τις υπάρχουσες θέσεις και ας τελειώνουμε με αυτό το θέμα πιά. Αλλά νομίζω ότι γνωρίζουμε όλοι ότι στη χώρα της λαμογιάς, τέτοια κριτήρια "διορθώνονται" πατ-ζαπ. Τραβάς και μία απάλλαγή απο το στρατό στα καπάκια και έχεις φτιάξει έναν πραγματικό έλληνα πολίτη -πελάτη για να σε ψηφίζει Forever.

Εγω τον τσόγλανο υδραυλικό θα τον στείλω να γίνει, εκτός αν μου αποδείξει ότι θέλει να γίνει γιατρός για να ΒΟΗΘΗΣΕΙ.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Τα'χεις ισοπεδώσει όλα... long time ago
    πολύ τεκμηριωμένη απάντηση

στην Αγγλία έχεις σπουδάσει???
    "δυο πραγματα είναι άπειρα: το Σύμπαν και η ανθρώπινη βλακεία και για το πρώτο δεν είμαι απόλυτα σίγουρος"....
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

Αρχικά δημιουργήθηκε από wiredgr
    Και όταν αυτοί οι πόροι πηγαίνουν στην επισκευή κτιρίων και εργαστηρίων από βανδαλισμούς λόγω ασύλου, προάγουμε ακόμα περισσότερο την παιδεία και την ελευθερία σκέψης.

Ρε συμφορουμίτες, έχει κανείς υπ' όψη πως γίνεσαι καθηγητής στα ελληνικά ανώτερα και ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα? (και στη μέση εκπαίδευση)

Εχετε υπ' όψη τι αυτοκίνητα δικαιολογεί το ίδρυμα στους "αρχηγούς"?

Από εμπειρία, υπάρχουν περιφερειακά ΤΕΙ και πανεπιστήμια που προσπαθούν κα κάνουν δουλειά και σαμποτάρονται από τα αντίστοιχα Αθήνας και Θεσσαλονίκης.

Πιά δημόσια και δωρεάν παιδεία τσαμπουνάτε όταν η βάση του 10 έφερε κυρίως αντιδράσεις από τοπικές κοινωνίες που θα χάσουν τα νοίκια και θα κλείσουν τις καφετέριες?

Σε πιό ξένο δημόσιο ή ιδιωτικό πανεπιστήμιο χρωστάς ανατομία και έχεις περάσει χειρουργική? (δεν ξέρω που είναι η καδένα του εκκεντροφόρου αλλά ξέρω να την ρυθμίζω?)

Και στην τελική ρίξτε μια ματιά στις αγγελίες, και θα δείτε μια σαφή προτίμηση σε αποφοίτους "κολεγίων" όπου αυτό είναι εφικτό. Όπου χρειάζεται υπογραφή ισολογισμού πχ δεν μπορείς να προσλάβεις κολεγιόπαιδο - ακόμα.

Κάποιος μίλησε για ΑΕΙ Ελβετίας. Αυτά κλείνουν τμήματα όταν δεν υπάρχει ανάγκη ή όταν ο σχεδιασμός δείχνει ότι δεν είναι απαραίτητοι οι απόφοιτοί τους. Εδώ κοιτάμε πως θα βολέψουμε περισσότερους για να τα έχουμε καλά με τους ψηφοφόρους.

Επίσης χρώστα μάθημα σε ΑΕΙ εξωτερικού, δημόσιο ή ιδιωτικό και θα δείς που θα βρίσκεσαι του χρόνου. Αυτό παίζει και στα "σοβαρά" "κολέγια" της ημεδαπής. (πάλι από προσωπική εμπειρία)

Νομίζω ότι αναλώνουμε πολύ χρόνο σε ένα θέμα χωρίς ιδιαίτερη αξία. Ας αλλάξουν τον τρόπο εισαγωγής στα δημόσια ΑΕΙ και ΤΕΙ και ας τον κάνουν πχ βάση της ως τώρα πορείας του μαθητή σε συνάρτηση με την οικονομική επιφάνεια των γονιών του, κατανέμοντας με αυτό τον τρόπο πιό δίκαια τις υπάρχουσες θέσεις και ας τελειώνουμε με αυτό το θέμα πιά. Αλλά νομίζω ότι γνωρίζουμε όλοι ότι στη χώρα της λαμογιάς, τέτοια κριτήρια "διορθώνονται" πατ-ζαπ. Τραβάς και μία απάλλαγή απο το στρατό στα καπάκια και έχεις φτιάξει έναν πραγματικό έλληνα πολίτη -πελάτη για να σε ψηφίζει Forever.

1. καθηγητής Πανεπιστημίου γίνεσαι πολύ δύσκολα και πολλές φορές (οι θέσεις είναι ισόβιες και για να αδειάσει καποια η πρεπει να παραιτηθεί ή να πεθάνει καποιος καθηγητής ή να ανοίξουν νέα τμήματα). φυσικά παίζουν ρόλο και οι κομματικές σου προτιμήσεις.....
    για αυτό είχαν ανοίξει πολλά άχρηστα καινούργια τμήματα για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις μια κλίκας υποψηφίων καθηγητών....
    πάντως οταν διάβαζα τα βιθογραφικά των καθηγητών μου η αλήεθια είναι ότι ζαλιζόμουνα...

2. το συλλογισμό σου με τις αντιδράσεις των κατοίκων που πλήττονται τα μικροσυμφέροντά τους δεν τον καταλαβαίνω...τι σχέση έχει με τη δωρεάν ΠΑΙΔΕΊΑ???ότι καποιος πρεπει να πληρώσει σπίτι για να μείνει πάει να πει ότι δεν υπάρχει δωρεάν Παιδεία..???? σκέψου ννα πλήρωνε άλλα 3000 ευρώ για δίδακτρα...θα ήταν καλύτερα???

3. για τις αγγελίες διαφωνώ...κυρίως ψάχνουν πτυχιούχους ΑΕΙ και όταν ψάχνουν κολεγιόπαιδα είναι για να μην πληρώσουν το επίδομα πτυχίου....

4. όσον αφορά τα μαθήματα που λες στο εξωτερικό...γνωρίζω πολλούς σκράπες που πήγαν στο εξωτερικό όταν στις Πανελλήνιες έγραψαν 2 και 3.....
    και όλοι τους γύρισαν σε 3 χρονάκια???τόσο έξυπνοι έγιναν εκεί πέρα????τα περνάγανε όλα τα μαθήματα κατευθείαν???ή μήπως όταν δίνεις τα καλά σου λεφτά σε αντιμετωπίζουν αλλιώς???(ο πελάτης έχει πάντα δίκιο)....

5. αυτό με τα κριτήρια δεν το κατάλαβα ???αστείο ήταν????ή σοβαρή πρόταση???ανέλυσε το λιγο....ειδικά το μέρος που αφορά την οικονομική κατάσταση της οικογένειας του μαθητή....

Υ.Γ. και εγώ ειμαι σίγυρος ότι θα περάσει το άρθρο...μετά τη συμφωνία της Μπολόνιας δεν υπάρχει άλλος δρόμος...
    ....Αλμπερτ Αϊνστάιν

πολύ τεκμηριωμένη απάντηση

στην Αγγλία έχεις σπουδάσει???
    To έχω αναφέρει επανηλειμμένως (και στο παρόν thread).
    Έτσι και αλλιώς Automobile Engineering δεν έχει δω κάτου (παρ'ολη την παράδοση που έχουμε ως κράτος )

Δεν ενδιαφέρομαι να τεκμηριώσω.

Αυτά που αναφέρεις συμβαίνουν ΑΛΛΑ δεν είναι μόνον αυτά.

Ο καθένας μπορεί να βγάζει τα συμπεράσματα του μέσα από τις προσωπικές του εμπειρίες (αν και εσύ μάλλον τα βγάζεισ από εμπειρίες τρίτων), αλλά δεν πρέπει να ξεχνάει ότι υπάρχουν και άλλες καταστάσεις τις οποίες μπορεί να μη γνωρίζει.

You BETA believe...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της hidefnick
    1. καθηγητής Πανεπιστημίου γίνεσαι πολύ δύσκολα και πολλές φορές (οι θέσεις είναι ισόβιες και για να αδειάσει καποια η πρεπει να παραιτηθεί ή να πεθάνει καποιος καθηγητής ή να ανοίξουν νέα τμήματα). φυσικά παίζουν ρόλο και οι κομματικές σου προτιμήσεις.....
    για αυτό είχαν ανοίξει πολλά άχρηστα καινούργια τμήματα για να ικανοποιήσουν τις απαιτήσεις μια κλίκας υποψηφίων καθηγητών....
    πάντως οταν διάβαζα τα βιθογραφικά των καθηγητών μου η αλήεθια είναι ότι ζαλιζόμουνα...

2. το συλλογισμό σου με τις αντιδράσεις των κατοίκων που πλήττονται τα μικροσυμφέροντά τους δεν τον καταλαβαίνω...τι σχέση έχει με τη δωρεάν ΠΑΙΔΕΊΑ???ότι καποιος πρεπει να πληρώσει σπίτι για να μείνει πάει να πει ότι δεν υπάρχει δωρεάν Παιδεία..???? σκέψου ννα πλήρωνε άλλα 3000 ευρώ για δίδακτρα...θα ήταν καλύτερα???

3. για τις αγγελίες διαφωνώ...κυρίως ψάχνουν πτυχιούχους ΑΕΙ και όταν ψάχνουν κολεγιόπαιδα είναι για να μην πληρώσουν το επίδομα πτυχίου....

4. όσον αφορά τα μαθήματα που λες στο εξωτερικό...γνωρίζω πολλούς σκράπες που πήγαν στο εξωτερικό όταν στις Πανελλήνιες έγραψαν 2 και 3.....
    και όλοι τους γύρισαν σε 3 χρονάκια???τόσο έξυπνοι έγιναν εκεί πέρα????τα περνάγανε όλα τα μαθήματα κατευθείαν???ή μήπως όταν δίνεις τα καλά σου λεφτά σε αντιμετωπίζουν αλλιώς???(ο πελάτης έχει πάντα δίκιο)....

5. αυτό με τα κριτήρια δεν το κατάλαβα ???αστείο ήταν????ή σοβαρή πρόταση???ανέλυσε το λιγο....ειδικά το μέρος που αφορά την οικονομική κατάσταση της οικογένειας του μαθητή....

Υ.Γ. και εγώ ειμαι σίγυρος ότι θα περάσει το άρθρο...μετά τη συμφωνία της Μπολόνιας δεν υπάρχει άλλος δρόμος...

Αρα συμφωνούμε για το θέμα των καθηγητών, τουλάχιστον.

Δωρεάν παιδεία είναι αυτή που σε αναγκάζει να πληρώνεις 700-800 ευρώ την τρύπα των 25 τετραγωνικών? Σε ένα περιφερειακό ίδρυμα θεωρητικά υποδεέστερο από το αντίστοιχο του κέντρου? Μήπως είναι δωράκι στην τοπική κοινωνία?

Όσον αφορά τις αγγελίες, δηλαδή προσλαμβάνουν κάποιον να καλύψει συγκεκριμένη θέση, αναγνωρίζοντας την ικανότητά του, αλλά δεν θέλουν να του πληρώσουν το πτυχίο. Αυτό μάλλον έχει να κάνει με την μη αναγνώριση των πτυχίων παρά με την αξία των γνώσεων.

Δεν είπα πουθενά ότι τα ξένα πτυχία είναι καλύτερα. Αλλά τελικά η αγορά τι χρειάζεται? Είναι αλήθεια ότι και στο εξωτερικό αγοράζεις πτυχία, όπως ακριβώς και εδώ, αλλά δεν νομίζω ότι είναι ο κανόνας.

Τι δεν κατάλαβες στα κριτήρια? Είπα μία ιδέα για το πως, ίσως, θα έπρεπε να κατανέμονται οι θέσεις. Φραγκάτος και αθηναίος? Εβρο. Αφραγκος και αθηναίος? Αθήνα κλπ. Η μήπως τα αντίστοιχα πτυχία πχ μηχανολόγων που δίνουν τα δημόσια δωρεάν ιδρύματά μας διαφέρουν από πόλη σε πόλη? Μια ιδέα είναι και σίγουρα υπάρχουν πολλές άλλες.
    "Growing old is inevitable. Growing up is optional"...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Δεν καταλαβαίνω τον προβληματισμό.
    Παιδεία κατ αρχήν δεν νοήται η ανώτερη και ανώτατη.
    Είναι επαγγελματική κατάρτηση.
    Και όπως το βλέπω εγώ όλες οι κινητοποιήσεις γίνονται μόνο και μόνο για την υπεράσπιση των μελλοντικών επαγγελματικών δικαιωμάτων των φοιτητών, και για τον τρόπο που θα μοιραστούν αργότερα τα χρήματα ανάμεσα στα ιδιωτικά και Δημόσια Πανεπιστήμια και που τμήμα τους τουλάχιστον τώρα "διαχειρίζονται" οι καθηγητές.
    Το θέμα τώρα των ιδιωτικών πανεπιστημίων είναι μάλλον αστείο.
    Πρός το παρόν το μόνο που κάνουν είναι να παράγουν εύκολες ειδικότητες που οδηγούν εύκολα στην ανεργία.
    Και κατά την γνώμη μου αυτό θα συνεχίσουν να κάνουν.
    Και βέβαια τροφοδοτούνται απο πατεράδες οι οποίοι θεωρούν ντροπή τα βλαστάρια τους να καταλήξουν στην οικοδομή.
    Αν θέλετε την γνώμη μου καλά να πάθουν και οι πατεράδες και τα παιδειά τους.

αχ...και να χα μοτόρι! Το avatar του/της Tropeas
    Αχ Μ.Ι.Τ.....
    μόνο 26.000 $ μόνο δίδακτρα το χρόνο....
    και εγώ κάθομαι εδώ....
    και αυτοί μου ζητάνε συστάσεις απο την νηπιαγωγό μου έως την γειτώνισα και την baby sitter μου...
    Μα δεν με λένε "επώνυμο"....

Και επειδή βλέπω πάλι μια χαζή σύγκριση με την Ευρώπη.
    Μην μπερδεύεται τα πράγματα.
    Το κάθε κράτος παράγει οτι χρειάζεται.
    Automobile Engineering θα ήταν αστείο να υπήρχε στην Ελλάδα.
    Οπως θα ήταν αστείο να υπήρχε πολιτικός μηχανικός στην Αγγλία.
    Η κάθε κοινονία κανονίζει τα επαγγέλματα που χρειάζεται και τα πληρώνει και ανάλογα.
    Είναι εντελώς φυσιολογικό.
    Και μην ξεχνάμε οτι η Γερμανία ήταν το πρότυπο για τα Ελληνικά πανεπιστήμια, οπότε συγκρίσεις Ελλάδας Αγγλίας είναι τουλάχιστον χαζές.
    Γι αυτό και υπάρχει και πρόβλημα αναγνώρισης πτυχίων.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της GeorgeFZR
    Opoios kserei tilefona kai panepistimia sthn Agglia pou "xarizoun" ptyxia parakaleite na mou steilei pm

ELEOS RE ELLINARES

OXI ALLO KARVOUNO

Έμαθα Να Αγαπώ Τον Εαυτό Μου,Να Τον Σέβομαι,Και Να Τον Καρφώνω Σε Οποιο Ντουβάρι θέλω....

------------------------------------------------------

χαρίζουν δεν χαρίζουν για να βρείς δουλειά πρέπει να ξέρεις.
    Και οχι απλά να ξέρεις αλλά να είσαι και καλός.
    Αλλιώς σε τρώει η μαρμάγγα.
    Στην Ελλάδα υπάρχουν λίγες δουλειές και πολλοί υποψήφιοι.
    Κανένας δεν ψαρώνει με το πτυχείο πλέον.
    Τώρα που σπούδασες δεν παίζει κανένα ρόλο.

Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos

Οπως θα ήταν αστείο να υπήρχε πολιτικός μηχανικός στην Αγγλία.
    Ναι βέβαια φτιάξαμε κι εμείς millenium dome πρόπερσι...

Ρε συ αφού τα ξέρεις πρώτο χέρι, πλάκα μας κάνεις?

You BETA believe...

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Αναθεμα την ωρα που αγορασαν ολοι μοτοσυκλετα
    από AFTER στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 9
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2008, 16:15

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας