Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 72

Θέμα: ΛΑΔΑΚΙΑ και ΛΑΣΤΙΧΑ

Αρχικά δημιουργήθηκε από Lazaros32
    Μα μόλις το εδωσα πριν 15 μέρες για να πάρω το CBR για πίστα

Λοιπόν τα λαδάκια που λέω είναι made in USA σφραγισμένα 10/30 ημισυνθετικά και είναι Spectro
    Ευχαριστώ Λάζαρε.

Τα δίνει αν δεν κάνω λάθος σε καλή τιμή ο Λαμπ....δης. Ας μας το επιβεβαιώσει κάποιος φίλος από Αθηνα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermisVFR
    Semi synthetic, Synthetic, Fully synthetic, είναι έννοιες πολύ σχετικές. Σχετικά post, πολύ ενδιαφέροντα, υπάρχουν και στο moto.gr

Τα λάδια καλύτερα να τα χωρίζουμε σε Group III, Group IV ή PAO, Group V ή Εστέρες.

Γενικά καλύτερα και ανθεκτικότερα στην χρήση είναι όσο ανεβαίνουμε group.

Εγώ χρησιμοποιώ τελευταία εστέρες. Το τι είναι κάθε λάδι που χρησιμοποιούμε μπορούμε να το βρούμε στο δίκτυο στα site των εταιριών. Το σωστό είναι να το αναφέρουν.
    Βέβαια το αντεπιχείρημά τους είναι τι σε νοιάζει από τι είναι κατασκευασμένο αν λειτουργεί το ίδιο καλά από ένα υψηλότερης ομάδας....
    Έπεσες στην περίπτωση. Το λαδάκι με απασχόλησε πολύ στο παρελθόν και το moto.gr πέρα από πληροφορίες προσφέρει και παραπληροφόρηση (βλ. "λάδια τουτού σε μοτο"...). Στα γρήγορα:
    Ως προς την κατηγορία είναι ορυκτά, ημισυνθετικά ή συνθετικά, και 100% ή full συνθετικά. Εδω γίνεται μια παρεξήγηση με τα synthetic (σκέτο) το οποίο ΔΕΝ είναι 100% συνθετικό (περίπτωση (...)5100 όπου η σύνθεσή του υποστηρίζεται ότι είναι >50% συνθετικό). Καλό για εμάς και οικονομικότερο του 100% συνθετικού.
    Η 2 κορυφαίες τεχνολογίες κατασκευής συνθετικού λιπαντικού είναι οι εστέρες και οι πολυαλφαολεφίνες. Εφευρέτες και βασικοί εκπρόσωποί τους η Motul και Mobil-Castrol αντίστοιχα. Αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εμάς είναι να χρησιμοποιούμε το σωστό ιξώδες, τις προδιαγραφές, και να αποφεύγουμε το ορυκτό το οποίο δεν δημουργεί το πολυπόθητο φιλμ στα μέταλλα όταν στραγγίζει το μηχανάκι (μετά από ακινησία). Εξάλλου οι κατασκευαστές έχουν διαπιστώσει ότι το 70% των βλαβών ενός κινητήρα γίνονται στα πρώτα 90sec λειτουργίας του (κρύο ξεκίνημα).
    Αυτό που αποκόμισα από εμπειρία και ατελειωτες συζητήσεις με μαστορο-αγωνιζο-ρεκτιφιετζήδες είναι 100% συνθετικό για σκίσιμο, ημισυνθετικό-συνθετικό για νορμάλ χρήση.

Υ.Γ. Στο τέλος κι εγώ λάτρεψα τους εστέρες!
    Fun Is Not A Straight Line

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ermisVFR
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Arximandritis

...........

Υ.Γ. Στο τέλος κι εγώ λάτρεψα τους εστέρες!
    Μήπως με τους εστέρες η απαγωγή θερμότητας είναι μικρότερη ή είναι δική μου εντύπωση. Έχεις ψάξει καθόλου πυκνότητες;
    Έχω την εντύπωση ότι τα ΡΑΟ απαγάγουν καλύτερα
    Wo Es war, soll Ich werden

Μήπως με τους εστέρες η απαγωγή θερμότητας είναι μικρότερη ή είναι δική μου εντύπωση. Έχεις ψάξει καθόλου πυκνότητες;
    Έχω την εντύπωση ότι τα ΡΑΟ απαγάγουν καλύτερα
    Κρίνοντας τουλάχιστον από τη θερμοκρασία του ψυκτικού υγρού με 300V αργούσε περισσότερο να ανεβάσει απ' ότι με RS. Μπακάλικος τρόπος αλλά αυτό διαπίστωνα. Ακόμη κι αν δεν είναι έτσι, η εστερική προστασία (για την ακρίβεια η διπλοεστερική του 300V) με έχει βγάλει ασπροπρόσωπο από βλάβες, αντοχή και μάλιστα σε υστερικό μηχανάκι (R6) μετά από πολλλλλλλλά km!
    Και θεωρητικά όμως το γεγονός ότι οι εστέρες έχουν πολικότητα και κολλάνε στα μεταλα, προδιαθέτει ότι οι τριβόμενες επιφάνειες έχουν λιπαντικό φιλμ το οποίο προστατεύει και από την άνοδο θερμοκρασίας. Όπως επίσης και το γεγονός ότι φημίζονται για την καθαρότητα κινητήρα που παρέχουν μην αφήνοντας πουρί ή "λάσπη" που δυσχεραίνει τη λίπανση στο κύκλωμα.

...... η διπλοεστερική του 300V........
    Αυτό δοκιμάζω τώρα.... :smilea:

θα επανέλθω

Α... και για το 10-30 που ρωτούσες μου το ανέφερε και ένα παλικάρι που με είδε με το VFR και σταμάτησε για κουβέντα

Αυτός έχει ένα περσινό και μου είπε ότι του συνέστησαν 10-30 !!!!!
    Μου είπε δε ότι ενώ τα συνεργεία βάζουν τα AGIP , η αντιπροσωπία φέρνει Pro Honda!!!

Αυτό δοκιμάζω τώρα.... :smilea:

θα επανέλθω

Α... και για το 10-30 που ρωτούσες μου το ανέφερε και ένα παλικάρι που με είδε με το VFR και σταμάτησε για κουβέντα

Αυτός έχει ένα περσινό και μου είπε ότι του συνέστησαν 10-30 !!!!!
    Μου είπε δε ότι ενώ τα συνεργεία βάζουν τα AGIP , η αντιπροσωπία φέρνει Pro Honda!!!
    Θα κάνω κανα 2 αλλαγές με 10W30 να δω πώς πάει. Κρατώ μόνο μια επιφύλαξη για την αντοχή του σε συνθήκες πόλης τώρα το καλοκαίρι. Αλλά δεν θα βάλω το ορυκτό της honda που είδα. Ούτε σε motul βρήκα 10W-30 οπότε θα κοιτάξω για belray ή spectro που είπε ο Λάζαρος. Η honda (Σαρακάκης) μέχρι πριν κάποια χρόνια συνέστηνε agip (ξέρεις, συμφωνίες κάτω απ' το τραπέζι) και προφανώς κάποιοι έμειναν σε αυτά.
    Μια λεπτομέρια που παρέλειψα πριν είναι ότι γενικά τα full συνθετικά έχουν καλύτερες αντιθερμικές ιδιότητες από τα ημισυνθετικά. Είτε είναι εστερικά είτε PAO. Έπειτα είναι και τα πρόσθετα που ενισχύουν την ιδιότητα αυτή, οπότε δεν είναι απαραίτητο κάθε εστερικό να συμπεριφέρεται καλύτερα από οτιδήποτε άλλο.

Στην 1η αλλαγή που έκανες με 300V, κατέβηκε λίγο η στάθμη του λαδιού στον δείκτη?

Στην 1η αλλαγή που έκανες με 300V, κατέβηκε λίγο η στάθμη του λαδιού στον δείκτη?
    Έκανα αλλαγή από BelRay και η στάθμη ανέβηκε ελαφρά......

Το παρατήρησα χθες και το συζητούσα με τον sotokan

Ναι το πρόσεξα χθες στην Β. Εύβοια και το συζητούσα με τον Sotokan και απορούσα

Γιατίιιιιιιιιιιιιι;;;;
    Παραμένει ένα μυστήριο.
    Λένε ότι είναι η ποσότητα που προσκολάται στα μέταλα και με τη 2η αλλαγή στρώνει. Κάποιοι υποστηρίζουν ότι αν δεν στρώσει στη 2η αλλαγή είναι ακατάλληλο για τη συγκεκριμένη μοτοσυκλέτα. Άλλοι πάλι χαίρονται και παρακαλάνε να τους το τσιμπάει γιατί αυτό σημαίνει ότι το λάδι πάει παντού και τρώει αυτό το ζόρι και όχι ο κινητήρας. Μπορεί να φταίει το ότι έχει μείνει παλιό λάδι στο κύκλωμα λίπανσης που μέχρι να φύγει θέλει 2-3 αλλαγές. Κανείς δεν ξέρει με σιγουριά.
    Για το μόνο που είμαι σίγουρος γιατί το έζησα είναι ότι προστατεύει απίστευτα τον κινητήρα. Στο R6 που το χρησιμοποιούσα στη 2η αλλαγή κατέβηκε λιγότερο από την 1η και από την 3η και μετά ελάχιστα (περίπου 50-100ml/1000km) αλλά τόσο (και παραπάνω) τσιμπούσε και με άλλα.
    Δες το και πράξε όπως αισθάνεσαι καλύτερα. Στο ιντερνετ παίζει μέχρι και δυναμομέτρηση που με 300V ένα gsxr έγραψε 3,3 άλογα παραπάνω στο δυναμόμετρο, οπότε περί ορέξεως....
    Προσωπικά δεν θα δεχόμουν ένα μηχανάκι με το χαρακτήρα και τους ήπιους ρυθμούς οδήγησης του vfr να μου τσιμπάει λάδι. Οπότε για ένα νορμάλ στυλ οδήγησής (καλό ζέσταμα, όχι βίαιες αλλαγές ταχυτήτων, όχι κόκκινα) μου κάνει και το ημισυνθετικό.

Τώρα σε μπέρδεψα. Είπα στην αρχή ναι αλλά χωρίς να το σκεφτώ μετά έκανα edit αλλά είχες ήδη απαντήσει...

Αυτό που πραγματικά είδα είναι ότι στην ευθεία του Σείριου έπιασε με άνεση τα 240 και ανέβαινε ενώ μέχρι τώρα ήταν η μέγιστή του ταχύτητα....

Και η belray έχει εστερικά λαδάκια οπότε μπορεί να κατέβηκε μ' εκείνο στην 1η αλλαγή και στο 300V να είσαι οκ. Να ανέβηκε όμως δεν ξέρω γιατί. Μήπως έγινε μπέρδεμα στην αρχική πλήρωση. 10w-40 δεν του έβαλες?
    Όσο για την τελική. Ένα καλό λαδάκι κάνει πολλή περισσότερη δουλειά απ' όση νομίζουμε. Αν μη τι άλλο αυτό που είδες είναι ένδειξη ότι το μοτέρ ρολάρει καλύτερα. Είναι κάτι που διαπίστωνα κι εγώ, όχι τόσο στην τελική (με 275 κοντερίσια στο (φτιαγμένο) 600, δεν πολυασχολείσαι) αλλά στην απουσία μεταλικών ήχων του κινητήρα ακόμα και σε θερμοκρασίες πόλης με ντάλα ήλιο.

Έχω κι άλλη μια απορία που θέλω να μου πεις την εμπειρία σου. Παρατήρησες μήπως να βγάζει γρηγορότερα ένδειξη θερμοκρασίας στο κρύο ξεκίνημα, σε σχέση με άλλα λάδια? Εντάξη, ο καιρός ζεσταίνει όσο πάει αλλά αν είναι τόσο εμφανές θα το παρατήρησες.
    Έχει μεν να κάνει με αυτό που είπες σε άλλο ποστ για τις θερμοκρασίες των εστέρων, αλλά στις θερμοκρασίες λειτουργίας εξακολουθεί να είναι πιο σταθερό από τις PAO

Ίσως εγώ να έβαλα λίγο πιο πολλά λάδια. Τα άλλαξα στην αυλή του GASOIL και ίσως η μηχανή να μην ήταν εντελώς οριζόντια.

Αυτό που νομίζω είναι ότι με τα 300V (10-40) ζεσταίνεται πιο γρήγορα από ότι με τα BELRAY (10-50) αλλά στον δρόμο είναι το ίδιο, μαλλον. Στον δρόμο το βράδυ με 160-210 ήταν σταθερά στους 84-86. Μου θυμίζουν τα 300V πιο πολύ τα AMS (10-40) τα οποία δεν ξέρω ούτε έχω βρει πως είναι κατασκευασμένα. Μου έκανε πάντως εντύπωση ότι είναι το μόνο site που έχει απευθείας σύγκριση και με τα ανταγωνιστικά προϊόντα και μάλιστα με συγκεκριμένες διαδικασίες. Πάντως και εκεί φαίνεται ότι τα 300V είναι ισάξια εκτός ίσως από την σχέση τους με το κιβώτιο.

Σίγουρα ως τελική ταχύτητα θα τα κατέτασα ως εξής 300V, EXS, AMS

Την ευλογία σας

Για τα λάδια μιλάτε ????????????????????

Αρχικά δημιουργήθηκε από gasoil

Για τα λάδια μιλάτε ????????????????????
    Για του Αρχιμανδρίτη.... τα καντήλια

Ναι Gas...
    Για λαδάκια. "Διυλίζουμε τον κόνοπα" που λέει κι ο καλός μου φίλος που διαβάζει από μακρυά...

Μια ολόκληρη επιστήμη είναι το λάδι. Αν σκεφτεί κανείς ότι η Μηχανολογία (τριβολογία, Μ.Ε.Κ. ακόμα και εργαλειομηχανές) αφιερώνουν τόμους ολόκληρους στο θέμα αυτό, εμείς θέλουμε να πιστεύουμε ότι κάτι ξέρουμε-μάθαμε...

Μετά από 350 χλμ με ταχύτητες 150-200 και φορτωμένος η κατανάλωση ήταν 6λτ/100.
    Μειωμένη αρκετά με τα εστερικά....

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. 0-300 Rs και λάστιχα
    από lamoun στο forum Track Days
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 02/10/2007, 13:50
  2. Ζάντες και λάστιχα.
    από kaps στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 25/09/2007, 10:54