Σελίδα 4 από 16 ΠρώτοΠρώτο 12345678914 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 226

Θέμα: Πιστεύετε;

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    ανθρωποκεντρικές ερωτήσεις για ανθρωποκεντρικές απαντήσεις...

Το καλό και το κακό είναι πάντα μια υποκειμενική άποψη , βασισμένη στην ηθική οπτική της εποχής.

Έτσι χιλιετίες πριν , τους κλέφτες και τους μοίχους τους πετροβολούσαν μέχρι θανάτου, εκπληρώνοντας την καλή αίσθηση δικαίωσης που περιβάλλει και την Παλαιά Διαθήκη.

Αντίθετα σήμερα κάτι τέτοιο θεωρείται κακό και βάναυσο , στηριζόμενο στην σημερινή ηθική οπτική γωνία.

Όσον αφορά τις αποδείξεις... είναι ορατές αρκεί κάποιος να θέλει να τις δεί και να μην τις κρύβει πίσω απο το άτομο του και τα δικά του συμφέροντα...

π.χ. Προσεύχεται κάποιος για το "θαύμα" του να έχει υγεία και λεφτά...

Αδυνατεί να συγκρίνει οτι αυτά τα έχει ήδη , σε σχέση με κάποιον κακομοίρη που εκείνη την ώρα με το ενα πόδι χτυπημένο απο νάρκη ή απο κουτρουβάλιασμα σε λόφο, προσπαθεί να περάσει τα σύνορα μιας χώρας λαθραία..

Είπαμε... η λογική μας είναι πεπερασμένη και εντόνως εγωιστική και εγωκεντρική.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Ρε καλοι μου συμφορουμητες ...

Θα κανω μια ερωτηση που εχω ξανακανει αλλες 3-4 φορες εδω μεσα και ΣΟΒΑΡΗ απαντηση ΔΕΝ εχω παρει ποτέ !!!

Οι Ορθοδοξοι Χριστιανοι (μετα την διασπαση της Σοβιετικης Ενωσης και την απελευθερωση των θρησκειων εκει) φτανουν μετα βιας τα 150.000.000 !

Οι υπολοιποι 6.350.000.000 κατοικοι αυτου του πλανητη ειναι Μ@λ@κες ή ο Θεος ΣΑΣ του εχει γραμμενους στ' απαυταρια του ???

Ελεος πια με τις Θρησκειες!

Πιστεψτε οοοτι θελετε ...

Μηπως πρεπει ν' αρχισω να πιστευω στα "τρολ" που κρυβονται σε σκιερα μερη ? :hypnotize
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Οι υπολοιποι 6.350.000.000 κατοικοι αυτου του πλανητη ειναι Μ@λ@κες ή ο Θεος ΣΑΣ του εχει γραμμενους στ' απαυταρια του ???
    Και τα 2, αλλά τι σε νοιάζει εσένανε ρεεεε???
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

γιατι........ Το avatar του/της bartlal

Θα κανω μια ερωτηση που εχω ξανακανει αλλες 3-4 φορες εδω μεσα και ΣΟΒΑΡΗ απαντηση ΔΕΝ εχω παρει ποτέ !!!

Οι Ορθοδοξοι Χριστιανοι (μετα την διασπαση της Σοβιετικης Ενωσης και την απελευθερωση των θρησκειων εκει) φτανουν μετα βιας τα 150.000.000 !

Μηπως πρεπει ν' αρχισω να πιστευω στα "τρολ" που κρυβονται σε σκιερα μερη ? :hypnotize

για να εισαι εκλεκτος, πρεπει να εισαι με τους λιγους!

οι σατανιστες βεβαια ειναι λιγοτεροι, λες να ξερουν κατι παραπανω?
    :a29: just ME, MYself & Bart . + _ :a29:
    :-Q
    H κλίκα μου!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Και τα 2, αλλά τι σε νοιάζει εσένανε ρεεεε???

"Κοιτα να σου πω αφεντικο ... Εγω ΔΕΝ πληρωνομαι και ΔΕΝ με νοιαζει, αλλα μηπως κανουμε τζαμπα δουλεια?" :hypnotize

Clopywrite Asterix, Η κατοικια των Θεων (sic)

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    (μετα την διασπαση της Σοβιετικης Ενωσης
    Τώρα το είδα μωρή βρωμοΤρότσκα ...!!!

(ΟΛΑ θα τα πω στον Τανάσ' ...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    Τώρα το είδα μωρή βρωμοΤρότσκα ...!!!

(ΟΛΑ θα τα πω στον Τανάσ' ...)

Εχω να παω σε "γ@μησια" την Κυριακη, οποτε γλυτωνω ...

Ασχετο μελος Το avatar του/της Druuna
    +1 σε ολα stavrogin

victi vincimus.....

Το δεντρο για να φτανει μεχρι τον ουρανο πρεπει να εχει ριζες στην κολαση........

Nietzsche

Την θεανθρώπιση και την τριαδικότητα μιας ύπαρξης, για να την κατανοήσεις πρέπει να έχεις ένα μορφωτικό και φιλοσοφικό υπόβαθρο. Γι αυτό ο χριστιανισμός δυσκολεύεται να εξαπλωθεί, εν αντιθέσει με τον μωαμεθανισμό η τον βουδισμό.
    Και αν η αθεΐα είναι σωστή γιατί δεν την αποδέχεται ο κόσμος? Εδώ και 120 περίπου χρόνια που έχει ζωή αυτή η θεωρία κρατά το σταθερό 10-12% . γιατί? Μήπως είναι λάθος και οι πολλοί το κατάλαβαν? αν ήταν κάτι σωστό ή χρήσιμο δεν θα είχε επεκταθεί σαν τον χριστιανισμό στα πρώτα 100 χρόνια?. Έχει περάσει πολύς χρόνος. Δεν έπιασε το παραμύθι.

Αν οι πολλοί κάνουν το σωστό, τότε οι άθεοι είναι οι πιο λάθος

Αν οι λάθος είναι οι πολλοί, τότε οι άθεοι είναι οι σωστοί.
    Με την ίδια λογική (?) οι φυσικομαθηματικοί που δεν είναι οι λιγότεροι από όλα τα επαγγέλματα αλλά ούτε και οι περισσότεροι, είναι λάθος από όλες της απόψεις.
    Το μυαλό και η γνώση δεν πάει με την ποσότητα φίλτατε.

Αλλά όταν δεν έχεις ούτε το ένα ούτε το άλλο πώς να το κατανοήσεις? Άντε κανόνισε καμιά εκδρομή, γιατί με αυτές της συζητήσεις σου ανεβαίνει η πίεση. ,

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Εμένα,ένα μού τη σπάει:

Η χλεύη και ο σαρκασμός απέναντι σε κάτι που δεν καταλαβαίνουμε.

Το ίδιο πράγμα ένοιωσα και σ' ένα άλλο thread,με θέμα την ομοιοπαθητική.Κρίμα.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Παλαιό μέλος Το avatar του/της LIBYKOS
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    [B][
    [/COLOR] Το μυαλό και η γνώση δεν πάει με την ποσότητα φίλτατε.

+1000, και να προσθέσω και την καρδιά.

Και συν τοις άλλοις, πως μπορούμε, υποθέσεις καρδιάς και όχι λογικής διαδικασίας να τις περιορίζουμε μέσα σε τόσο "λογικά" και συγκεκριμένα επιχειρήματα;

γιατί θα πρέπει πάτα να συγχέουμε την πίστη με το Θεό;
    LIBYKOS

Ουαουουου ...
    καλά κορόιδευε

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Σε γενικές γραμμές δεν θα ήθελα να συμμετάσχω σε αυτό το τόπικ!
    Έχω κάποιες απόψεις αλλά δεν θα ήθελα να τις αναλύσω...όχι τώρα τουλάχιστον!
    Προσπάθησα μερικές φορές χωρίς κανένα αποτέλεσμα προς καμμία από τις κατευθύνσεις!
    Γενικώς "ψάχνω" μερικά πράγματα από αυτά που ακούω μιάς και θεωρώ πως δεν φοράω παρωπίδες!

Τέσπα, για να μή το αναλύσω περισσότερο...

Χρήστο, crs-k, επειδή το ανέφερες και ΆΝ φυσικά θέλεις μου απαντάς...

Εσύ, πού πιστεύεις? Ή αν θέλεις αλλιώς, σε τί πιστεύεις?

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Ο καθενας απλα θα μπορουσε να πει απλα τι πιστευει και οχι τι ειναι σωστο και τι λαθος,αυτο ειναι το ερωτημα του Thread.

Για αλλη μια φορα αποδυκνιεται οτι <καποιοι> θελουν να υποστιριξουν το δικο τους πιστευω και να κανουν ολους τους αλλους να αποδεχτουν αυτο ως σωστο.

Εγω λεω οτι τετοια θεματα απλα θα πρεπει να επερναν τον π0#λο.

Καλα περιμενει κανεις να βγαλει ακρη απ την επιλογη καποιου πανω στην θρησκεια και στο τι πιστευει.

Ενα θα σας πω αν συμπεριφερομασταν ολοι σαν τον χριστο, θα ειμασταν τωρα αλλου .

Κρατηστε μονο αυτο ,το τι εγινε μετα εχει να κανει με την μαλακι@ του ανθρωπου,μην τα βαζετε ολα στο ιδιο καζανι.

ΠΙστευω εις ενα θεο πατερα παντοκρατορα κτλ,κτλ.

Φιλουμπες.

Ρόκερ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ. Το avatar του/της conkark
    Με την αδειά σας αγαπητοί συνάδελφοι, να κάνω μια παραίνεση: Θεωρώ ότι τα ρεζιλίκια των ιερολειτουργών της εκκλησίας, κάθε άλλο παρά στα της θρησκείας ανήκουν. Αυτό βέβαια δεν αφορά το 100% των ιερέων. Ομοίως δεν πιστεύω στη τυπολατρεία και στις εκκλησιαζόμενες κατινάρες
    Προσωπικά πιστεύω σε μια ανώτερη δύναμη που στα ελληνικά καλείται Θεός, καθώς και στα διδάγματα που άφησε παρακαταθήκη ο Χριστός. Πιστεύω λοιπόν στη Βίβλο, αλλά όχι σ'αυτή που μας μαθαίνουν. Αυτή είναι "πειραγμένη" απ' τους εβραιομασόνους, οι οποίοι βρίσκονται σε όλες τις μεγάλες βιβλιοθήκες του κόσμου ως βιβλιοθηκάριοι, οπότε έχουν απρόσκοπτη πρόσβαση στα συγγράμματα κι έτσι τα παραχαράσσουν, τα αντικαθιστούν, τα εξαφανίζουν, τα χαλκεύουν. Στη πραγματικότητα ο Χριστός είχε ελληνική παιδεία και δεν ήταν απόγονος εβραίων (Δαυίδ κλπ), ή καμίας άλλης εθνικότητας, διότι απλά ήταν Υιός Θεού. Οταν οι εβραίοι του είπαν ότι είναι υιός Δαυίδ, ο Χριστός αποκρίθηκε: Πώς είμαι γυός του, αφού αυτός με αποκαλούσε "Κύριό του"; Ο λόγος που δίδαξε ήταν για να αποτρέψει και να σώσει τους εβραίους απ'το κακό, τους οποίους σε όλη τη Διαθήκη αποκαλούσε "γενιά φιδιού", δηλ γόνους του εωσφόρου. Και δεν αναφερόταν μόνο στους γραμματείς και φαρισαίους-όπως θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε- αλλά σε ΟΛΟ το εβραϊκό έθνος. Οι περιοχές που "γεννήθηκε" ο Χριστός έκατοικούντο κατά το 70% από εθνικούς, δηλ έλληνες,(αυτό το παραδέχεται ακόμα και η εβραιοβίβλος). Δεν ήθελε να διδάξει τους έλληνες, διότι έλεγε ότι δεν το έχουν ανάγκη οι έλληνες. Υπάρχουν συγκεκριμένα παραδείγματα στη Καινή Διαθήκη. Οι εβραίοι εκμεταλλεύτηκαν και διαστρέβλωσαν την αιτία που ο Χριστός τους δίδασκε, και αυτοονομάστηκαν "περιούσιος λαός"-και εξαιτίας αυτού θέλουν την παγκοσμιοποίηση όπου αυτοί θα κυβερνούν όλο τον κόσμο, έχοντας κάνει τα σχέδιά τους για την επίτευξη, που αναφέρονται στα "πρωτόκολλα των σοφών της Σιών". Εξάλλου, αν θεωρούσαν πραγματικά τον Χριστό ως Θεό των εβραίων, θα τον σταύρωναν; Και ασφαλώς επειδή ο Χριστός γνώριζε ότι τα λόγια του θα παραχαραχτούν απ'τους εβραίους, είπε "ερευνάτε τας γραφάς". Δεν είπε "μελετάτε να μάθετε τις γραφές". Δεν υπάρχει πουθενά στα ευαγγέλια η προτροπή "πίστευε και μή ερεύνα". Και αν ορισμένοι το αναφέρουν, αποτελεί αυθαιρεσία. Αν υπάρχει παρακαλούνται να μας αναφέρουν τα εδάφια και τους ευαγγελιστές. Αν πάλι ίσως σε κάποια βιβλία, αναφέρεται κάτι τέτοιο, είναι εύκολο να αντιληφθούμε ότι είναι πρόσθετο το εγχείρημα. Εχουν διασπείρει διάφορα ψεύδη κατά τόπους και κατά καιρούς, διότι γνωρίζουν ότι από στόμα σε στόμα θα εξαπλωθούν, όπως αναφέρουν ρητά τα "πρωτόκολλα", όπως το ότι ερεύνησαν τα δημοτολόγια της εποχής του Χριστού και δεν υπάρχει κανείς με το όνομα Ιησούς Χριστός, ή το "πίστευε και μη ερεύνα", ή η εσκεμμένα ύπουλη μετάφραση του "μακάριοι οι πτωχοί τω πνεύματι". Ποιός πιστεύει ότι ο Χριστός μας θέλει άτομα με ειδικές ανάγκες; Απλά εδώ ΄πρότεινε να είμαστε ταπεινόφρονες και όχι υπερήφανοι αλλαζόνες. Οποιος ερευνήσει τα περί Χριστού από διάφορες πηγές, θ'ανακαλύψει ότι δεν πρόκειται περί μυθευμάτων για τα παιδιά, αλλά αντίθετα μεγάλο φιλοσοφικό πεδίο. Το οποίο έχει να κάνει και με την αρχαιοελληνική σοφία, απ'την οποία επωφελήθηκαν και όλοι οι λαοί του κόσμου, και πολλά μυστικά αναφερόντουσαν στη βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας, που την έκαψαν οι εβραίοι για να μη φανερωθεί ο δόλος τους, και όσα διεσώθηκαν τα εξαφάνισαν οι εβραίοι από προσώπου γης. Αναφέρω ένα παραδειγματάκι, για όσους δεν το γνωρίζουν: Ο Βούδας-ο θεός των απω-ανατολιτών- προέρχεται απ'τους έλληνες Βουτταίους ή Βουδαίους, οι οποίοι πίστευαν στον ΒΟΥ ΔΊΑ! Αυτοί οι πρόγονοί μας είχαν φτάσει στην Ινδία, με τον μέγα Αλέξανδρο-για να μη το ξεχνάμε.

Προσωπικά δεν είμαι ούτε ελληνάρας, αλλά ούτε και δογματικός ορθόδοξος. Απλά προσπαθώ να ερευνήσω και να αποδώσω την αλήθεια στον ελεύθερο λιγοστό χρόνο μου,(απ'το να πηγαίνω στα σκυλάδικα), κοινωνάω 2-3 φορές το χρόνο και εξομολογούμαι στον πατέρα Τιμόθεο ηγούμενο της μονής Πεντέλης, και πιστεύω στο εγχείρημα του να γίνομαι καλύτερος άνθρωπος μέρα με τη μέρα. Μια ευχούλα μου δίνει ο γέροντας κι αυτό ήταν. Νοιώθω καλύτερα, και σαν να περπατάω είκοσι πόντους πάνω απ'τη γη. Δεν γνωρίζω αν καταφέρνω στην πράξη να βελτιώνομαι σαν άνθρωπος, να υπολογίζω τον διπλανό μου, και να είμαι περισσότερο δίκαιος, αλλά θέλω να προσπαθώ. Κι αυτό νομίζω ότι είναι κάτι.
    Και ολοκληρώνω με ένα ερώτημα: Πιστεύετε ότι ο κόσμος είναι καλύτερος τώρα που δεν πιστεύει σχεδόν κανείς, ή αν οι άνθρωποι σεβόντουσαν τα διδάγματα του Χριστού, όπως το "ου φονεύσεις", "ου κλέψεις", ου ψευδομαρτυρήσεις", "ου μοιχεύσεις", "αγάπα τον πλησίον σου ως σεαυτώ" και "ειρήνη υμήν" ;

Δεν γνωρίζω αν υπάρχει και ποιός είναι ο Θεός ή το γιατί κυριαρχεί το μίσος και η αδικία. Αυτό που πιστεύω είναι ότι για όλα υπάρχει μια αιτία. Ο λόγος αιτίου - αποτελέσματος. Η αρχή του αποχρώντος λόγου, που μαθαίναμε στο σχολείο. Και ότι κάπου-κάπου θα πρέπει να σοβαρευόμαστε με τη ζωή, και όχι να την παίρνουμε στη πλάκα. Ν'αφήνουμε τις ματαιοδοξίες μας παράμερα, για να νοιώσουμε και λίγο ΑΝΘΡΩΠΟΙ...
    Μικρούς μας μαθαίναν παραμύθια αντί να μας μαθαίνουν πάλη.

Σελίδα 4 από 16 ΠρώτοΠρώτο 12345678914 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΤΙ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΣΜΟ;
    από conkark στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 186
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2007, 00:35
  2. Πιστεύετε στο ''Μάτι''...;;;
    από dimmeneidis στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 68
    Τελευταίο μήνυμα: 07/06/2006, 10:57
  3. Πιστεύετε στο "μάτιασμα" ??????
    από nikou στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί