Είμαι υπέρ της ελεύθερης ανθρώπινης βούλησης. Οποιος θέλει την καύση του σαρκίου του, να έχει απρόσκοπτα το δικαίωμα αυτό. Και όποιος δεν πιστεύει, να έχει το δικαίωμα να μη του διαβάσουν επικήδειες ευχές. Βέβαια το επιχείρημα της κερδοσκοπίας σε όλες τις περιπτώσεις θα παρεμβάλεται. Μη φανταστείτε ότι το κράτος, το δημόσιο, ο δήμος θα παρέχουν δωρεάν καύση!
Προσωπικά επιθυμώ την ταφή, επειδή πιστεύω ότι από χώμα είμαστε δομημένοι και στο χώμα πηγαίνουμε. Κι επειδή είμαι χριστιανός, πιστεύω ότι το σώμα μας είναι κατοικία Θεού, και ότι Αυτός μας το δώρισε-μέσω των γονιών μας- οπότε οφείλουμε να το σεβόμαστε. Επίσης είμαι κατά της εμφύτευσης αντί της οριζόντιας θέσης, επειδή πιστεύω στον όρο "κοιμητήριο" και όχι σ'εκείνο του "νεκροταφείου". Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ανάσταση νεκρών, κατά την έννοια ότι θα έχουμε την ενσώματη ζωή εκ νέου, αλλά ανάσταση των ψυχών ενδεχομένως. Οσο για τη δωρεά οργάνων και ενδοιασμούς έχω μεταφυσικούς, αλλά και στην επικινδυνότητα της διαδικασίας από λαμόγια "γιατρούς" παρακυκλώματος, μολονότι συνειδησιακά-ανθρωπιστικά θα ήθελα να ήμουν δωρητής.
Το θέμα της καύσης το ανέγειρε ο Μαστοράκης απ'το radio gold προχτές. (Για να υπενθυμίσω, ο Μαστοράκης ήταν εκείνος που στην εξέγερση του πολυτεχνείου κατά της χούντας, ως "δημοσιογράφος", είχε ονομάσει τους φοιτητές ως "παλιόπαιδα", που εξεγέρθησαν κατά του "νόμιμου καθεστώτος" της δικτατορίας. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.) Ως ηθικός αυτουργός λοιπόν στην εν λόγω εκπομπή ο αμερικανόφιλος χουντικός κύριος αυτός, υποστήριζε ότι ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται καύση των νεκρών. Και μάλιστα χλεύαζε όσους δεν την επιθυμούν. Και οι ανυποψίαστοι νεολαίοι ακροατές -ως ποίμνιο- συμπαρασύροντο και φανατιζόντουσαν, μιάς και ο Μαστοράκης -και καλά- παίζει ροκ στο ράδιό του. Δεν κατανοούν ορισμένοι ότι είναι στυγνός έμπορος. Καλή η μουσική που παίζει -δε λέω- αλλά περί καύσης, ζήτω που καήκαμε!
Ετσι και ο Σημίτης κατάργησε το θρήσκευμα απ'τις ταυτότητες. Κι εμείς τί κερδίσαμε απ'αυτό; Κατ'αρχήν δεν έπρεπε να είχε κάνει δημοψήφισμα για το μείζον αυτό θέμα; Ή ο Καραμανλής δεν έπρεπε να κάνει δημοψηφίσματα για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας ή για την ένταξη της Τουρκίας κλπ; Το κεντρικό νόημα όλων αυτών: Μη πιστεύετε σε πολιτικούς και "ημετέρους" όταν σας προτείνουν πράγματα για το καλό σας...Οσον αφορά στη Βίβλο, είναι παραχαραγμένη από κείνους που θέλουν να την οικειοποιηθούν. Ο νοών νοήτω. Το θέμα χρίζει έρευνας των γραφών.