Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 60

Θέμα: Καυση νεκρων

Ρόκερ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ. Το avatar του/της conkark
    Είμαι υπέρ της ελεύθερης ανθρώπινης βούλησης. Οποιος θέλει την καύση του σαρκίου του, να έχει απρόσκοπτα το δικαίωμα αυτό. Και όποιος δεν πιστεύει, να έχει το δικαίωμα να μη του διαβάσουν επικήδειες ευχές. Βέβαια το επιχείρημα της κερδοσκοπίας σε όλες τις περιπτώσεις θα παρεμβάλεται. Μη φανταστείτε ότι το κράτος, το δημόσιο, ο δήμος θα παρέχουν δωρεάν καύση!
    Προσωπικά επιθυμώ την ταφή, επειδή πιστεύω ότι από χώμα είμαστε δομημένοι και στο χώμα πηγαίνουμε. Κι επειδή είμαι χριστιανός, πιστεύω ότι το σώμα μας είναι κατοικία Θεού, και ότι Αυτός μας το δώρισε-μέσω των γονιών μας- οπότε οφείλουμε να το σεβόμαστε. Επίσης είμαι κατά της εμφύτευσης αντί της οριζόντιας θέσης, επειδή πιστεύω στον όρο "κοιμητήριο" και όχι σ'εκείνο του "νεκροταφείου". Δεν πιστεύω ότι θα υπάρξει ανάσταση νεκρών, κατά την έννοια ότι θα έχουμε την ενσώματη ζωή εκ νέου, αλλά ανάσταση των ψυχών ενδεχομένως. Οσο για τη δωρεά οργάνων και ενδοιασμούς έχω μεταφυσικούς, αλλά και στην επικινδυνότητα της διαδικασίας από λαμόγια "γιατρούς" παρακυκλώματος, μολονότι συνειδησιακά-ανθρωπιστικά θα ήθελα να ήμουν δωρητής.
    Το θέμα της καύσης το ανέγειρε ο Μαστοράκης απ'το radio gold προχτές. (Για να υπενθυμίσω, ο Μαστοράκης ήταν εκείνος που στην εξέγερση του πολυτεχνείου κατά της χούντας, ως "δημοσιογράφος", είχε ονομάσει τους φοιτητές ως "παλιόπαιδα", που εξεγέρθησαν κατά του "νόμιμου καθεστώτος" της δικτατορίας. Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι.) Ως ηθικός αυτουργός λοιπόν στην εν λόγω εκπομπή ο αμερικανόφιλος χουντικός κύριος αυτός, υποστήριζε ότι ΠΡΕΠΕΙ να γίνεται καύση των νεκρών. Και μάλιστα χλεύαζε όσους δεν την επιθυμούν. Και οι ανυποψίαστοι νεολαίοι ακροατές -ως ποίμνιο- συμπαρασύροντο και φανατιζόντουσαν, μιάς και ο Μαστοράκης -και καλά- παίζει ροκ στο ράδιό του. Δεν κατανοούν ορισμένοι ότι είναι στυγνός έμπορος. Καλή η μουσική που παίζει -δε λέω- αλλά περί καύσης, ζήτω που καήκαμε!
    Ετσι και ο Σημίτης κατάργησε το θρήσκευμα απ'τις ταυτότητες. Κι εμείς τί κερδίσαμε απ'αυτό; Κατ'αρχήν δεν έπρεπε να είχε κάνει δημοψήφισμα για το μείζον αυτό θέμα; Ή ο Καραμανλής δεν έπρεπε να κάνει δημοψηφίσματα για την ιδιωτικοποίηση της παιδείας ή για την ένταξη της Τουρκίας κλπ; Το κεντρικό νόημα όλων αυτών: Μη πιστεύετε σε πολιτικούς και "ημετέρους" όταν σας προτείνουν πράγματα για το καλό σας...Οσον αφορά στη Βίβλο, είναι παραχαραγμένη από κείνους που θέλουν να την οικειοποιηθούν. Ο νοών νοήτω. Το θέμα χρίζει έρευνας των γραφών.
    Μικρούς μας μαθαίναν παραμύθια αντί να μας μαθαίνουν πάλη.

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Εδω και πολλα χρονια, εχω αφησει "ευχη και καταρα" στις κορες μου, να σκορπισουν την σταχτη μου στον ανεμο που περναει πανω απο μια κορφη ...

Θα προτιμουσα τον Μύτικα στον Όλυμπο, αλλα πολυ μικρη σημασια θα ειχε ...
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Αρχικά δημιουργήθηκε από crs-k
    Εδω και πολλα χρονια, εχω αφησει "ευχη και καταρα" στις κορες μου, να σκορπισουν την σταχτη μου στον ανεμο που περναει πανω απο μια κορφη ...
    Υπήρχε ένας αμερικάνος, λάτρης της Ελλάδας, ο οποίος ερχόταν καθε καλοκαίρι για σχεδόν 2 δεκαετίες και ταξίδευε με κοτερα στα ελληνικά νησιά...

Είχε αφήσει μια αντίστοιχη επιθυμία και, όταν πέθανε, ήρθαν οι συγγενείς και φίλοι του με τη στάχτη, βγήκαμε στο Σαρωνικό πολλά κότερα και τη σκορπίσαμε στη θάλασσα που τόσο αγάπησε.

Ακόμα ανατριχιάζω όταν το θυμάμαι παρόλα τα χρόνια που πέρασαν.

Ο καλύτερος επίλογος μιας ζωής...

:smilea:
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

απολυμένο μέλος..... Το avatar του/της melenia
    κι αντιστοιχα υπάρχει μια μεγάλη ΕΛΛΗΝΙΔΑ
    που έγραψε ιστορία παγκοσμίως στη μουσική
    και είδικά σ'αυτό που λέμε λυρικό τραγούδι
    και όπερα, που είχε ζητήσει να καεί το σώμα
    της και να σκορπιστεί στο Αιγαίο που τόσο
    αγάπησε και μετέδωσε αυτή την αγάπη
    για το βαθύ γαλάζιο όπου κι αν βρέθηκε....
    παρ'όλο που η χώρα της την πλήγωσε με
    πολλούς τρόπους.......
    σεβασμός στην κυρία Μαρία Καλογεροπούλου,
    κατα κόσμον Μαρία Κάλλας......
    .....you may say i'm a dreamer......
    ....but i'm not the only one....
    ....i hope some day you'll join us...
    ....and the world will live as one....

τώρα όσον αφορά την καύση είμαι κι εγώ
    υπέρ της ελεύθερης επιλογής.....
    κάποια στιγμή που είχα αυτή τη συζήτηση με ένα ιερέα
    με βοήθησε να καταλάβω πολλά πράγματα....
    καταρχήν ήταν κι αυτός υπέρ της ελεύθερης
    βούλησης και επιλογής κάτι που δίδασκε κι ο Χριστός...
    μου μίλησε για την ομοιότητα της ύλης του σώματος
    με το χώμα αλλά κυρίως για την ψυχή.....
    και στο τέλος μόνο αυτό έχει σημασία.....
    αν κάποια στιγμή περάστε από την Αγ.Κυριακή
    κοντά στο Μοναστηράκι(Αθηνάς 30),αναζητείστε
    τον παπά Γεράσιμο,πραγματικά αξίζει τον κόπο...
    είναι ένας άνθρωπος ιδιαίτερα χαρισματικός,
    βαθειά φιλοσοφημένος,ανοιχτό μυαλό,
    δεν θα σας δώσει νουθεσίες και συμβουλές...
    απλά θα σας ακούσει και θα συζητήσει για τα πάντα...
    σαν ένας καλός φίλος.....

[i]Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock

Ο καλύτερος επίλογος μιας ζωής...

:smilea: [/B]

ΝΑΙ στη θαλασσα....

+1000000000...........

Καραμελος Το avatar του/της kalesin
    Για να χρησιμοποιησω/παραφρασω μια φραση που ειπε ο Λουκιανος ο Σαμοσατευς..

"Τι με νοιαζει τι θα γινει το σωμα μου αν εγω εχω πεθανει κ δεν ζω να το χρησιμοποιω. Αφηστε το σε μια γωνια να λιωσει. Κ αν ερθουν τα σκυλια να με φανε... ε τοτε αφηστε μου κ μια μαγκουρα να τα διωχνω..."

Ισως το μεγαλυτερο θεμα εχει να κανει με αυτο που πιστευουμε πως αποτελει σεβασμο προς αυτους που φευγουν. Μαλλον δεν εχουμε συνηθισει αυτη την διαδικασια κ γι΄αυτο σε πολλους φαινεται "βλασφημη" "ανιερη" κτλ κτλ...

Κ εγω θα ηθελα να με καψουν οταν πεθανω κ να σκορπισουν τις σταχτες μου στη θαλασσα στο χωριο μου, η στην παραλια του.

Οπως κ να εχει θα ηθελα να εχω την επιλογη να αποφασισω.

Τωρα σε οτι εχει να κανει με τους παπαδες... δεν θα το σχολιασω. Εδω στην κουνιαδα μου, δεν της βαφτιζουν το παιδι γιατι παντρευτηκε με πολιτικο γαμο...

αν σε καψουν κ μετα θαψουν το βαζακι με τις σταχτες σου, τοτε ειναι μεσα στις προυποθεσεις που θετουν οι παπαδες;

Αρχικά δημιουργήθηκε από kalesin
    Για να χρησιμοποιησω/παραφρασω μια φραση που ειπε ο Λουκιανος ο Σαμοσατευς..

"Τι με νοιαζει τι θα γινει το σωμα μου αν εγω εχω πεθανει κ δεν ζω να το χρησιμοποιω. Αφηστε το σε μια γωνια να λιωσει. Κ αν ερθουν τα σκυλια να με φανε... ε τοτε αφηστε μου κ μια μαγκουρα να τα διωχνω..."

Ισως το μεγαλυτερο θεμα εχει να κανει με αυτο που πιστευουμε πως αποτελει σεβασμο προς αυτους που φευγουν. Μαλλον δεν εχουμε συνηθισει αυτη την διαδικασια κ γι΄αυτο σε πολλους φαινεται "βλασφημη" "ανιερη" κτλ κτλ...

Κ εγω θα ηθελα να με καψουν οταν πεθανω κ να σκορπισουν τις σταχτες μου στη θαλασσα στο χωριο μου, η στην παραλια του.

Οπως κ να εχει θα ηθελα να εχω την επιλογη να αποφασισω.

Τωρα σε οτι εχει να κανει με τους παπαδες... δεν θα το σχολιασω. Εδω στην κουνιαδα μου, δεν της βαφτιζουν το παιδι γιατι παντρευτηκε με πολιτικο γαμο...

αν σε καψουν κ μετα θαψουν το βαζακι με τις σταχτες σου, τοτε ειναι μεσα στις προυποθεσεις που θετουν οι παπαδες;

+1000

και κάτι ακόμα .....για τους παπάδες....
    αυτός που ανέφερα πιο πάνω
    όταν του είπα οτι σκέφτόμουν πολιτικό γάμο
    μου πρότεινε να είναι μάρτυρας στο γάμο....
    και το εννοούσε.....

Εχω την εντυπωση οτι δε ζουμε πλεον στη δημοκρατια, αλλα στη δικτατορια της κοινης γνωμης..! Κι οσοι αντιτασσονται γκετοποιουνται! ΓΙΑΤΙ???????

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΖΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!

"Ρίξε στο κορμί μου σπίρτο να πυρπολυθώ":a015:

Εγώ επειδή είμαστε σε φιλοσοφικό τμήμα του φόρουμ θα προτείνω δύο άλλες λύσεις:

1 Μία τουρμπίνα από παλιό Boeing συνδεμμένη με αποχέτευση και απλά εξαερώνεσαι.

2 Πηγαίνεις όσο πιο βόρεια μπορείς με τη μηχανή, όταν σβήσει ή κολλήσει από το κρύο συνεχίζεις και γίνεσαι παγάκι -προσθέτεις και εικαστικά στο τοπίο.
    :rotflmao:

Ρόκερ, ΑΣΥΜΒΙΒΑΣΤΟΣ. Το avatar του/της conkark
    Αρχικά δημιουργήθηκε από KaterinaX
    Εχω την εντυπωση οτι δε ζουμε πλεον στη δημοκρατια, αλλα στη δικτατορια της κοινης γνωμης..! Κι οσοι αντιτασσονται γκετοποιουνται! ΓΙΑΤΙ???????

ΘΕΛΩ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΝΑ ΕΠΙΛΕΓΩ ΤΟ ΤΡΟΠΟ ΠΟΥ ΘΑ ΖΗΣΩ ΚΑΙ ΝΑ ΟΡΙΖΩ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΟΥ ΣΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΘΑΝΑΤΟ!

Η "δικτατορία της κοινής γνώμης" το μεγαλύτερο κακό που κάνει, είναι στους ζωντανούς και όχι στους νεκρούς. Πχ μας επιβάλλει να ψηφίζουμε τα εντός βουλής κόμματα-και καλά ότι ΜΟΝΟ αυτά είναι σοβαρά- και αν πεις για εξωκοινοβουλευτικά, είσαι αυτόματα γελοίος!

Mε την απλή λογική, το αν με θάψουν ή αν με κάψουν ή αν με φάνε οι μάο-μάο νεκρό, είναι ήσσωνος σημασίας θέμα. Καθίσταται όμως μείζον απ' τη φιλοσοφική θεώρηση του ζητήματος.
    Αν κάποιος δεν θέλει να ταφεί ορθόδοξα, σημαίνει ότι δεν πιστεύει στις χριστιανικές διαδικασίες. Αρα, δεν δικαιούται παράλληλα να ζητά θρησκευτικό γάμο ή βάπτιση, αν θέλει να μη μετρά με δύο στάθμες και δύο μέτρα. Οφείλουμε να είμαστε συνεπείς με τις πεποιθήσεις μας, αν θέλουμε να αξιώνουμε υπόβαθρο ισορροπημένης προσωπικότητας. (Παράδειγμα γενικό, δεν μπορεί η γυναίκα να ζητά ισότιμη σχέση με τον άντρα, και να τον υποχρεώνει να την πληρώνει ως αυτονόητο, αλλά ούτε κι ο άντρας να έχει δικαιώματα που η γυναίκα δεν έχει). Απόλυτη ελευθερία δεν υπάρχει, εφόσον υπάρχουν αρχές και αξίες. Απόλυτη ελευθερία απολαμβάνει μόνο το ζωικό βασίλειο και όχι το ανθρώπινο. Πχ δεν μπορούμε να είμαστε αιμομείκτες κλπ. Τα ζώα όμως μπορούν. Αν θέλουμε λοιπόν να μας κάψουν νεκρούς, ή να κάνουμε πολιτικό γάμο, οφείλουμε να το αιτιολογήσουμε με την ΜΗ πίστη μας. Αλλά δεν μπορούμε ούτε να εθελοτυφλούμε ούτε να παραπλανούμε με τις πράξεις μας και τους άλλους. Αυτόν που εκτιμώ είναι εκείνος που απρόσκοπτα δηλώνει άθεος! Συνεπώς οι πράξεις του στηρίζονται στην ιδιότητά του αυτή. Εκείνος όμως που είναι ανερμάτιστος είναι ο δήθεν χριστιανός, που παραπέει μεταξύ απιστίας και "πίστης". Εν κατακλείδι, η χριστιανική θρησκεία είναι συγκεκριμένη, και ο καθένας δεν μπορεί να τη φέρνει στα μέτρα του. Οποιος λοιπόν θέλει, ή ακολουθεί ή αλλάζει πορεία. Το θέμα είναι να μη ντρέπεσαι για το τί είσαι ή το τί δηλώνεις.

Κι ένα αντιπροσωπευτικό τραγουδάκι: All we are is dust in the wind...(KANSAS).
    Μικρούς μας μαθαίναν παραμύθια αντί να μας μαθαίνουν πάλη.

Βλαμένο Μέλος Το avatar του/της eNeRGy
    και εγω ειμαι υπερ της καυσης... αλλα το να κολυμπαω στις σταχτες σας μου ερχεται καπως... spooky!!!

Πως την ειδατε κυριοι? Μαρια Καλας?
    Η Ελευθερια του ατομου δε πιανει οσους μενουν πισω?

Νομιζω εχει απαγορευθει κιολας να πετας σταχτες πτωματων στη θαλασσα...

Πρεπει να βρουμε αλλο χωρο...

ΥΓ.Σε αυτον που ειπε οτι η ανασταση δε γινεται αμα σε καψουν γιατι χρειαζεσαι και το σωμα σου: Τοτε αυτοι που καιγονται σε σπιτια, αυτοκινητα, κλπ και δε βρισκουν ποτε σωμα, πως και τους διαβαζουν και ολα ειναι μια χαρα με την ανασταση και την ταφη???... ΜΗ ΠΙΣΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΑΚΙ ΤΩΝ ΠΑΠΑΔΩΝ... παιζει χοντρο χρημα...
    Forgive But Never Forget

όπως έχω πει στους φίλους μου όταν πεθάνω θέλω να με κάψουν πάνω σε ένα σωρό από κληματόβεργες σαν τους βάρβαρους και γύρω από τον σωρό μου που θα καίγετε να στήσουνε γλέντι.
    it's the Nexus of the crisis...and the origin of storms

Italian Μελος Το avatar του/της Xrider
    if anything just cannot go wrong, it will anyway -Murphy's law

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. Καθρέπτες εξάλειψης νεκρών γωνιών
    από Ichigo στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 17/04/2010, 16:45
  2. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 28/09/2008, 15:42
  3. Διπλασιασμός νεκρών σε 6 χρόνια