Σελίδα 4 από 12 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 176

Θέμα: "Χρυσόστομη"

Αρχικά δημιουργήθηκε από div400
    θα συμφωνησω μαζι ως προς τα θεματα ηθους, θρασους κτλ κτλ
    αλλα (ωχχχ)

ειναι ιστορικα γεγονοτα οι πραξεις βιας και καταπιεσης που εχουν υποστει ανθρωποι εν ονοματι του χριστου/χριστιανισμου (σταυροφοριες, το κυνηγι μαγησων/ιερα εξεταση κτλ κτλ) οπως και αλλων ''ειρηνικων'' θρησκευματων εδω που τα λεμε......

ειναι γεγονος οτι στην προσπαθεια εδραιωσης και εξαπλωσης του χριστιανισμου (και αλλων θρησκευματων) εχουν γινει '' εκκαθαρησεις'' και βιαιοι προσυλιστσμοι.....(να θυμισουμε την τυχη των ιθαγενων στην αμερικη και αυστραλια και δεν ειναι και τοσο παλια τα παραδειγματα αυτα).

..

εξαλλου (για να ισοπεδωσω και λιγο τα πραγματα) ποσο κοντα ειμαστε πλεον (σαν ατομα/κοινωνια) στα λογια του ιησου? ποσο πιστα τα εχουμε εφαρμοσει ο καθενας για τον εαυτο του και τους αλλους....οποιος πιστευει τσπα....

και αντε να δεχθω οτι δεν ηταν η θρησκεια που τα εκανε ολα αυτα αλλα ατομα./ομαδες που εδρασαν στο ονομα της (και προφανως δεν ειχαν και τοσο χριστιανικα κινητρα) μονο και μονο για να έχουν την υποστηριξη και νομιμοποιηση απο την εκαστοτε κοινωνια....
    και οντως ο χριστιανισμος (οπως και το ισλαμ) δεν ειναι βιαιες θρησκειες τουλχ στα διδαγματα και πιστευω τους. το πως αντιλαμβανεται και εφαρμοζει ο καθένας την πιστη του ειναι αλλο θεμα...ειναι?

τεσπα μεγαλη κουβεντα ανοιξαμε παλι και θα χαλασουμε τις καρδιες μας ρε γμτ......το να διαφωνούμε είναι υγιές το να στεναχωριόμαστε βλακεία.

[i]ειναι γεγονος οτι συστηματικα ο κληρος ΔΕΝ ηθελε την προοδο και εξαπλωση της γνωσης (οπως και αλλα θρησκευματα) γιατι αραγε?.. [/B]
    α) Από τον Ιουστινιάνειο Κώδικα (IX 18.2)
    «Την γεωμετρικήν τέχνην εκμανθάνειν και ασκείν δημοσία, ωφελεί.

«Ερευνάτε ου μόνον τας γραφάς αλλά και την γεωμετρικήν τέχνην» (Β. Σπανδάγου-Ρ. Σπανδάγου-Δ. Τραυλού, Οι θετικοί επιστήμονες της βυζαντινής εποχής, εκδ. Αίθρα, σ.14).

Ιωάννου Δαμασκηνού, Διαλεκτικά (PG 94, 529 Α): «Ουδέν της γνώσεώς εστι τιμιώτερο˙ η γαρ γνώσις φως εστι ψυχής λογικής, τούμπαλιν η άγνοια».
    αυτο είναι μάλλον προτροπή εξάπλωσης παρα άρνηση.

Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    ΚΑΤΑΡΧΑΣ κύριε Χρήστο μας... ΔΕΙΤΕ τα πμ σας!!!
    Τ
    Και σ αρέσει δεν σ αρέσει είτε λόγω δύναμης είτε λόγω αριθμιτικής υπεροχής τα εγκλήματα του χριστιανισμού είτε λέγονται Μ. Θεοδόσιος και ιππόδρομος Θεσσαλονίκης, είτε Θεοδώρα και "γαλάζιοι" και "πράσινοι" είτε ιερά εξέταση και κυνήγιο μαγισσών είναι εκτός από φρικτά και πολύ πολύ περισσότερα.
    επειδή δεν μου αρεσει, τους αριθμούς τους έχω και η σύγκριση είναι οδυνηρή για τα πιστεύω σου.
    το είδα το ΠΜ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Αρχικά δημιουργήθηκε από tai
    επειδή δεν μου αρεσει, τους αριθμούς τους έχω και η σύγκριση είναι οδυνηρή για τα πιστεύω σου.
    το είδα το ΠΜ

Για μισό ρε Χρήστο. Τι θες να πεις; Ότι οι χριστιανοί δεν έσφαξαν; Ή πως οι ειδωλολάτρες παγανιστές κλπ κλπ έκαναν του ίδιου μεγέθους εγκλήματα;
    Δεν θυμάμαι πάντως εγώ με τα ΄λίγα που ξέρω ΠΟΥΘΕΝΑ στην ιστορία τέτοιο οργανωμένιο κυνήγι και τόσο πως να το πω... προγραμματισμένη εξόντωση "άθεων" και "παγανιστών" όσο στην περίοδο της ιεράς εξέτασης.
    Και δε νομίζω ότι οι προ χριστιανοί έκαναν τόσες ομααδικές σφαγές.
    Αλλά να σε πω και κάτι; Δεν είναι καλό να μπαίνουμε σε συγκρίσεις α εσύ έσφαξες παραπάνω α εγώ περισσότερους και πάει λέγοντας.
    Ιστορικά και μόνο μιλώντας η κεκαλυμμένη καταπίεση του χριστιανισμού ΟΧΙ ως θεωρία ούτε ως φιλοσοφία αλλά έτσι όπως εφραμόστηκε υπήρξε αφόρητη. Και καταλυτική για την ανθρωπότητα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermisVFR
    Ζυγίζεις ισάξια το ειδικό με το γενικό, το λίγο με το πολύ, το σφάλμα με το συστηματικό έγκλημα.
    Εγώ πρόλαβα και τα υποχρεωτικά κατηχητικά (με βιβλιαράκι και σφραγίδα παρουσίας) και τις απαγορεύσεις κυκλοφορίας από τους θεολόγους και τα αρρένων θηλέων...για το καλό μου.
    Και όταν κάνω την βόλτα μου στο κέντρο βλέπω με τι είναι χτισμένες οι εκκλησίες.
    τα ΄λίγα΄λάθη των αρχαίων είναι τόσα, που είναι 'γενικό' και τα ΄πολλά' των χριστιανών τόσα, (σε σχέση με τα καλά), που είναι 'ιδικό'
    Το κακό είναι οτι της νομοθετήσεις εναντίων των ελεύθερων φιλοσοφικών σκέψεων της λέμε λαθάκια, ενώ της πολιτικές πράξεις των αυτοκρατόρων της χρεώνουμε στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη.
    Και αν θες να μιλάμε για τα 'υποχρεωτικά', ας αρχίσουμε συγκρίνοντας το κατηχητικό σχολείο, με τους βιασμούς τιμώντας την Αφροδίτη

Αρχικά δημιουργήθηκε από alximistis
    Για μισό ρε Χρήστο. Τι θες να πεις; Ότι οι χριστιανοί δεν έσφαξαν; Ή πως οι ειδωλολάτρες παγανιστές κλπ κλπ έκαναν του ίδιου μεγέθους εγκλήματα;
    Δεν θυμάμαι πάντως εγώ με τα ΄λίγα που ξέρω ΠΟΥΘΕΝΑ στην ιστορία τέτοιο οργανωμένιο κυνήγι και τόσο πως να το πω... προγραμματισμένη εξόντωση "άθεων" και "παγανιστών" όσο στην περίοδο της ιεράς εξέτασης.
    Και δε νομίζω ότι οι προ χριστιανοί έκαναν τόσες ομααδικές σφαγές.
    Αλλά να σε πω και κάτι; Δεν είναι καλό να μπαίνουμε σε συγκρίσεις α εσύ έσφαξες παραπάνω α εγώ περισσότερους και πάει λέγοντας.
    Ιστορικά και μόνο μιλώντας η κεκαλυμμένη καταπίεση του χριστιανισμού ΟΧΙ ως θεωρία ούτε ως φιλοσοφία αλλά έτσι όπως εφραμόστηκε υπήρξε αφόρητη. Και καταλυτική για την ανθρωπότητα.
    κατ αρχάς θα συμφωνήσω οτι είναι λάθος το να λέμε ποιος έσφαξε λιγότερους. Λέω και πιο πάνω οτι τα εγκλήματα των αυτοκρατόρων δεν έγιναν εναντίων των εθνικών αλλά εναντίων πολιτικών ομάδων,και τα χρεώθηκε ο χριστιανισμός, ενω τα άλλα εγκλήματα έγιναν κατά των χριστιανών δεν μετράμε λοιπόν καλά

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    κατ αρχάς θα συμφωνήσω οτι είναι λάθος το να λέμε ποιος έσφαξε λιγότερους. Λέω και πιο πάνω οτι τα εγκλήματα των αυτοκρατόρων δεν έγιναν εναντίων των εθνικών αλλά εναντίων πολιτικών ομάδων,και τα χρεώθηκε ο χριστιανισμός, ενω τα άλλα εγκλήματα έγιναν κατά των χριστιανών δεν μετράμε λοιπόν καλά
    Λοιπόν δεν συμφωνώ αλλά έχεις και τα δίκια σου.

A. den katalava re Tai...
    giati to girises to thema se [oi proxristianoi ellines ekanan kai autoi eglimata]?

den einai auto to thema mas...

to thema einai oti ena megalo komati tou arxaiou ellinikou politismou KATASTRAFIKE apo ton organomeno xristianismo.
    me alla logia oi Ellines axasan ena simadiko komati tou parelthodos tous apo tin via tou xristianismou...
    exeis adirisi os pros auto?
    (oti eswsan oi papades apo ta arxaia keimena kai adikeimena itan mono oti den tous xalage tin "soupa". ta alla stin peira!!)

B. i ekdilwsi itan gia tous Ellines Orthodojous tis Amerikis/diasporas/omogeneias...
    to provlima edw einai oti polloi nomizoun (or theloun na nomizoun, vlepe Liakopoulos ktlp) oti Ellinas isodinami me Orthodojo...

den einai etsi kai swsti i adidrasi tis kopelas...
    autoi allwste tin proskalesan na TIMISEI tin ekdilwsi...

eipe loipon tin apopsi tis epi tou thematos...

dld eprepe na ipokrithei kai na milisei peri anemwn kai idatwn or na min paei kan?

giati dld na aparnithei tin Ellinikotita kai tin sindesi tis me tous ellines tis omogeneias epidei to "loby" twn papadwn einai isxiro?

giati ginete tosi prospatheia na min mathei o kosmos tin pragmatikotita?
    giati prepei dld na eimaste desmioi tis kai kala [mias kai allihtinis thriskias twn Ellinwn]?

Σημείωση:

Ο θάνατος του παμμέγιστου Σωκράτη δεν ήταν τόσο απόρεια νόμου όσο προϊόν σκευωρίας τριών ανθρώπων:

Μέλιτος, Άνητος, Λύκων

εξαιρετικά παιδιά και οι τρείς τους ..

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από AFROPANTELOS
    Οχι ενα αλλα πολλα μπραβο στην κοπελα .

Μηπως το ειδατε να προβαλλετε στην τηλεωραση;

Μπα που χρονος για τετοια εχουμε σοβαρα πραγματα, οπως αν πηρε βιαγκρα ο μακαριτης , η ποιος εθνικος ηρωας θα μας εκπροσωπησει στην γιουροβιζιον

Ερμ....εγω στην τηλεοραση το ειδα παντως...στο δελτιο των 8.

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    ...............

Ρε Χρηστε ...

Εχεις ΠΟΛΥ πλακα ρε φιλε οταν μιλας για τετοια θεματα ...
    (Σου δινω τον λογο μου πως το λεω εντελως ΚΑΛΟΠΡΟΑΙΡΕΤΑ !!!)

Εισαι ο ορισμος του "οπαδου" ... :wacko:

Σε λιγο θα μας πεις οτι και τα 1000 (σχεδον) χρονια του ΜΕΣΑΙΩΝΑ, οφειλονται σε καποιους "πολιτικους" και "κατα λαθος" τα χρεωθηκαν οι Χριστιανοι ...

:rotflmao:

Να 'σαι καλα ρε φιλε και να γραφεις σε τετοια θρεντ!

Μου εφτιαξες μια πολυ κοπιαστικη μερα!

... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    χρηστο Edit by Nostra: Χρήστο = Tai να σε ρωτησω κατι...μηπως μπερδευεις την πιστη με την θρησκεια και του εκφραστες της???

ειλικρινα σε ρωταω χωρις ιχνος ειρωνιας!!!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της ermisVFR
    τα ΄λίγα΄λάθη των αρχαίων είναι τόσα, που είναι 'γενικό' και τα ΄πολλά' των χριστιανών τόσα, (σε σχέση με τα καλά), που είναι 'ιδικό'
    Το κακό είναι οτι της νομοθετήσεις εναντίων των ελεύθερων φιλοσοφικών σκέψεων της λέμε λαθάκια, ενώ της πολιτικές πράξεις των αυτοκρατόρων της χρεώνουμε στην ορθόδοξη χριστιανική πίστη.
    Και αν θες να μιλάμε για τα 'υποχρεωτικά', ας αρχίσουμε συγκρίνοντας το κατηχητικό σχολείο, με τους βιασμούς τιμώντας την Αφροδίτη
    Ας μείνουμε στο θέμα μας που είναι ο λόγος της Προμηθέας, για να βγάλουμε και μια άκρη.

Το να συγκρίνουμε δύο θρησκείες και στην ουσία δύο κοινωνικές φιλοσοφίες είναι διαφορετικό από το θέμα του εγκλήματος ή όχι προς τον ελληνικό πολιτισμό.
    Όταν μιλάμε για παράδειγμα για την γενοκτονία των Αρμενίων ή Ποντίων ή των Ινδιάνων δεν συγκρίνουμε αναγκαστικά το θύμα με τον θύτη αλλά αυτό καθαυτό το γεγονός. Όταν μιλάμε για ολοκαύτωμα δεν τίθεται θέμα σύγκρισης Γερμανών και Εβραίων αλλά αυτό καθαυτό το έγκλημα κατά της ανθρωπότητας και του ίδιου του πολιτισμού. Ο ανταγωνισμός και η πολιτισμική ποικιλία δίνει βάθος στον πολιτισμό μας και η απόλυτη αλήθεια, η ύπαρξη της οποίας στηρίζεται στον αφανισμό του αντιπάλου, είναι αυτό που λέμε φασισμός. Ο λόγος της Προμηθέας αυτό στηλιτεύει. Την με κάθε μέσο εξαφάνιση του αντιπάλου. ‘Ένα δε από αυτά τα μέσα όπως αναφέρει είναι η σύμπλευση με τον εκάστοτε ισχυρό την εκάστοτε εξουσία. Και απορώ που διαφωνούμε. Το αποτέλεσμα μιλάει από μόνο του. Ο αντίπαλος εξαφανίστηκε. Όχι γιατί έκλεισε τον ιστορικό του κύκλο και αποσύρθηκε αλλά από την υπερβολική...... «ΑΓΑΠΗ»

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermisVFR
    ...
    Μη με εξοργίζεις γιατί θα μας μεταφέρουν στους "προβληματισμούς"

Μαγαζατουρας Το avatar του/της warlord
    Αρχικά δημιουργήθηκε από zman
    Εψαξα λιγο παραπανω γιατι με ενδιεφερε το θεμα...
    Η κοπελα ζει με τη μητερα της η οποια για να καταφερει να βρισκεται κοντα της και να την υποστηριξει στις σπουδες τις καθαριζε πατωματα (κυριολεκτικα) ακομα σε σε μεταμεσονυκτιες βαρδιες. Η ιδια εχει μεγαλωσει σε ορφανοτροφειο και εχει ακομα μια κορη που εχει μεινει αναπηρη απο ατυχημα και ενα γιο που παρουσιαζει διανοητικη υστερηση, μαλλον παρενεργεια σε καποιον εμβολιασμο σε μικρη ηλικια. Μια ανωνυμη (οχι ελληνικη) οικογενεια ανελαβε το κοστος των σπουδων της. Το ονομα της το διαλεξε η ιδια με δικαστικη αποφαση. Τα μαθηματικα αρχισε να της τα διδασκει η μητερα στο αμαξι που εμενε η οικογενεια οταν η μικρη ηταν 4 ετων γιατι ηταν αστεγοι.

ΑΝ Η ΜΑΜΑ ΠΡΟΣΚΥΝΑΓΕ ΤΑΚΤΙΚΑ ΣΤΗΝ ΕΝΟΡΙΑ, ΤΗΝ ΥΠΟΤΡΟΦΙΑ ΘΑ ΤΗΝ ΕΙΧΕ ΣΤΗΝ ΤΣΕΠΗ!

Ψαχνω να τη βρω για να μαθω τι κανει και αν μπορουμε να την υποστηριξουμε με καποιο τροπο.

Τωρα, ποιος αυτοκρατορας εκανε τι και ποτε... Ιστορια Του Ελληνικου Εθνους, τομος πρωτοβυζαντινων χρονων. Δεν ειναι αναγκη να φορεσουμε χιτωνες για να παρουμε χαμπαρι...

Ο Χαριλαος, ο Ανδρεας και ο Καραμανλης ειναι οι προδοτες που συνεχιζοντας την μακρα παραδοση της χωρας στην παραγωγη ιδιοτελων λαμογιων καθε ειδους κατεστρεψαν την ευκαιρια της Ελλαδας να γινει κρατος μετα τον πολεμο. Και σιγουρα στα γραφεια τους τα κομματοσκυλα θα εδερναν ακομα και τη μανα τους.

+10000000000000000000000
    Ο πυργος της Βαβελ

Μονολυκος Το avatar του/της crs-k
    Αρχικά δημιουργήθηκε από TROOPER
    χρηστο να σε ρωτησω κατι...μηπως μπερδευεις την πιστη με την θρησκεια και του εκφραστες της???

ειλικρινα σε ρωταω χωρις ιχνος ειρωνιας!!!

ΔΕΝ την μπερδευω εγω ...

Ειναι συνυφασμενα αυτα τα δυο, ανα τους αιωνες και για ΟΛΕΣ τις θρησκειες! :smilea:

Η ιστορια διδασκει!
    ... να ευχεσαι να 'ναι μακρυς ο δρομος.

Σελίδα 4 από 12 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Πως κάνουμε πολλαπλά quotes ?
    από kostakisK στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2009, 23:41
  2. quote: VANDA Πριν κατεβούμε από τη μηχανή...
    από mikios400 στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 19/10/2008, 00:03
  3. famous quotes from dirt people..
    από dirtbird στο forum Χωμάτινο τερέν
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2008, 09:41
  4. Quote
    από Mago Babidi στο forum Προτάσεις & σχόλια
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 12/07/2007, 21:23

Κανόνες δημοσιεύσεων