to diko mou suziki pantos mama ebgaze 128,kati psila alogakia k6 750 kai eixe metri8ei sta 5000xlm. me ksatkisi kai filtro pige sta 135 tora pou ebala kai commander na doume ti exei ginei!
8a balo kai diagrama argotera.
to diko mou suziki pantos mama ebgaze 128,kati psila alogakia k6 750 kai eixe metri8ei sta 5000xlm. me ksatkisi kai filtro pige sta 135 tora pou ebala kai commander na doume ti exei ginei!
8a balo kai diagrama argotera.
Υπ'αρχουν και πιό γρήγοροι
Να πω κάτι...αλλά μη με μαλώσεις...Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
πλακα πλακα σωτο ειναι πολυ γραμμικο...απλως θελει λιγη προσοχη μετα τις 9...![]()
Πιο γραμμικό ήταν πιο πριν, βάσει του διαγράμματος που έχεις ποστάρει...και ελαφρώς δυνατότερο μέχρι και τις 8000...μετά δεν τίθεται βέβαια θέμα...η μέρα με τη νύχτα...![]()
Διάγραμμα ροπής έχουμε?![]()
Εισαι σωστος μοτοσυκλετιστής...
…αν
Τα προφυλακτικά που χρησιμοποιείς ειναι δίγομα , σκληρά στο κέντρο και μαλακά στα πλάγια
Βρέθηκε πένσα, παρακαλείται ο κάτοχος να επικοινωνήσει με πμ :a29:
Pics
οι τρύπες στις 4000 κ 5500 σου φαινονται στον δρόμο ή όχι?Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
πλακα πλακα σωτο ειναι πολυ γραμμικο...απλως θελει λιγη προσοχη μετα τις 9...καλο ειναι να βρισκεται σε απολυτως ορθια θεση οταν τις περναω...:rotflmao:
Δείτε το με ταυτισή πινάκων ..... δείχνει αρκετά παραπάνω συγκριτικά στοιχεία ...Αρχικά δημιουργήθηκε από odt
Να πω κάτι...αλλά μη με μαλώσεις...![]()
Πιο γραμμικό ήταν πιο πριν, βάσει του διαγράμματος που έχεις ποστάρει...και ελαφρώς δυνατότερο μέχρι και τις 8000...μετά δεν τίθεται βέβαια θέμα...η μέρα με τη νύχτα...![]()
ελα ρε κωστη...μεταξυ μας και να σε μαλωσω? γιατι? επειδη ως τελειωμενη φουστρα που εισαι θες να με κανεις να γραφω κατεβατα? ακου πραματα...Αρχικά δημιουργήθηκε από odt
Να πω κάτι...αλλά μη με μαλώσεις...![]()
![]()
ας παρουμε λοιπον τα πραγματα με την σειρα...κατ αρχας εσυ τουλαχιστον ξερεις την αποψη μου περι δυναμομετρησεων...το χουμε συζητησει και απο κοντα...
επι του πρακτεου...
οι δυναμομετρησεις δεν ειναι διορθωμενες αλλα με τις συνθηκες που πραγματοποιηθηκαν...που σημαινει οτι τελειως διαφορετικες ειναι οι καμπυλες, μια και η μια ηταν με πολυ περισσοτερη ζεστη απο την αλλη...περαν αυτου...η μια ειναι με εξατμιση,προγραμμα και η αλλη με της παναγιτσας τα ματακια... για να μην συγκρινουμε πατατες με πολυκατοικιες παρακατω επισυναπτω ενα συγκριτικο μεταξυ της πρωτης που εγινε με εντελως νορμαλ μηχανακι και της τελευταιας, με φτιαγμενο...
και οι δυο εγιναν με παρεμφερεις συνθηκες αναφορικα με θερμοκρασια και βαρομετρικες συνθηκες...
επισης εγιναν με εκτη ταχυτητα και τερμα γκαζι απο τις 2.800 περιπου...αυτο δεν επηρρεαζει τοσο το νορμαλ οσο το φτιαγμενο που κυριολεκτικα υποφερει...
απο κει και περα ναι...σεφεστατα και υπαρχει διαφορα μεχρι τις 5.000 στροφες...ειναι πρακτικα αδυνατον να πας απο 152 αλογα στα 196 με τον ιδιο κυβισμο χωρις να θυσιασεις κατι στην πορεια...
στον δρομο βεβαια ουδεμια σχεση εχει με την πραγματικοτητα αυτη η διαφορα...ειτε προς τα πανω ,ειτε προς τα κατω...χαμηλα ,ανοιγοντας με νορμαλ μπουσα, στεκομαι διπλα του μεχρι τις 7.000 περιπου και εν συνεχεια αρχιζω προοδευτικα να απομακρυνομαι...χαωδης αρχιζει να ειναι η διαφορα μετα τα 250 χλμ. που πλεον ολα ειναι καθαρα θεμα απολυτης ιπποδυναμης...
tpap...οχι...στον δρομο δεν φαινονται οι τρυπες καθολου...κι αυτο γιατι τα φορτια στο δυναμομετρο ειναι πολυ μικροτερα και η χαρτογραφηση (η οποια εχει γινει σε συνθηκες δρομου) και γενικοτερα το στησιμο του μοτερ,εχει γινει με τετοιο τροπο ετσι ωστε το μηχανακι να αποδιδει σε πραγματικες συνθηκες κι οχι στο δυναμομετρο...καλλιστα μπορουσα να το χαρτογραφησω με τετοιο τροπο ετσι ωστε να εδειχνε αλλα 5-10 αλογα...αλλα κατι τετοιο μου ειναι παντελως αδιαφορο...
αν σου ελεγα που οφειλονται οι τρυπες που βλεπεις και ποση ωρα χρειαζομαι για τις κανω να εξαφανιστουν θα εβαζες τα γελια...βεβαια εν συνεχεια το μηχανακι θα ειχε ναι μεν εκπληκτικη καμπυλη αλλα δεν θα πηγαινε μια...αυτο για να καταλαβεις ποσο αξιοπιστα ειναι τα δυναμομετρα αναφορικα με την πραγματικη αποδοση μιας μοτοσυκλεττας...σιγουρα ειναι ενδεικτικα σε ενα βαθμο και βοηθουν,ειδικα αν θες να χαρτογραφησεις χωρις να χρειαστει να κινδυνεψεις στον δρομο,αλλα και παλι θα επρεπε να ξερεις την σχεση της καυσαναλυσης,καθως και της αποδοσης στο δυναμομετρο συγκριτικα με τις συνθηκες δρομου ετσι ωστε να κανεις κατι ουσιαστικο...μπορω να σου φερω απειρα παραδειγματα μοτοσυκλετων που στο δυναμομετρο εδειξαν παπαδες αλλα στον δρομο εκαναν ακομη και την ασφαλτο να γελαει...πονεμενες και δακρυβρεχτες ιστοριες χαμενων ιππων πανω στο ανθος της ηλικιας τους...
ωρα για το disclaimer...
τα παραπανω ειναι προσωπικες αποψεις του υπογραφοντος και εις καμιαν των περιπτωσεων δεν πρεπει να ληφθουν υπ οψιν ως αδιαμφισβητητα γεγονοτα, θιγοντα τυχοντα προσωπα η καταστασεις...
![]()
![]()
![]()
frankly my dear, i dont give a damn...
Θάνο μου αφού ξέρεις....Αρχικά δημιουργήθηκε από Θάνος
134 με τελικό και φίλτρο; Τι να πω... πού τις κάνετε αυτές τις δυναμομετρήσεις;
Ευτυχώς που το πήρα μπλε δηλαδη το μηχανάκι μου και μπορώ να του δώσω μία να το πετάξω στο λιμάνι.
Το δικό μου είναι GSXR 750 Κ5 με τελικό yoshimura, φίλτρο και ρυθμισμένο μείγμα και το dynojet έδειξε 126 τροχό χωρίς το ram air, δηλαδή άντε να είναι 131.
Από τότε έχω ακούσει ότι με περνάνε μέχρι και τα 600άρια τα χόρνετ!!
Τι πρέπει δηλαδή να κάνω για να πάρω κι εγώ 15-20 άλογα με μία εξάτμιση;
Μετά την μόδα των "τρελλών κοντέρ" τώρα είναι η μόδα των "τρελλών δυναμόμετρων..."
Κοινώς μας έχουν πάρει χαμπάρι όλοι...Κατασκευαστές και μαστόρια...![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
επειδη ως τελειωμενη φουστρα που εισαι θες να με κανεις να γραφω κατεβατα?
![]()
![]()
![]()
Ε όχι και τελειωμένη....έχω επιστρέψει στην ενεργό δράση κύριος...![]()
Παρακαλώ να ανακαλέσετε...![]()
…αν
Τα προφυλακτικά που χρησιμοποιείς ειναι δίγομα , σκληρά στο κέντρο και μαλακά στα πλάγια
Pics
14.1kgm ε? Το καημένο το λαστιχάκι τι τραβάει...Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
ανακαλω ευγενη κυριε...:rotflmao: :rotflmao:
υ.γ. επισυναπτονται και αι αντιστοιχαι καμπυλαι ροπης ως ζητηθηκε...![]()
![]()
![]()
![]()
…αν
Pics
Καλησπέρα παληκαρια, μολις τελείωσα με το φτιάξιμο του 750 (Κ6). Το μέτρησα νορμαλ και μολις τελείωσα με τα φτιαξίματα το ξαναμετρησα μετα απο 4 μερες. Τώρα φοράει ολόσωμη Micron εξάτμιση, φιλτρο Κ&Ν, power commander και αλυσίδες γραναζια Renthal 520. Λοιπόν η σουζούκα μεταμορφώθηκε στην κυριολεξία!!!Εχω παθει πλάκα, εχει παρει σχεδόν σε όλο το φασμα αλλα κυρίως στις μεσαιες ( μετα τις 5500-6000). Μολις λύσω κι ενα πρόβλημα που εχω με το scanner μου θα ανεβασω και τα διαγραμματα. Τα απολυτα νούμερα δεν με απασχολούν και τόσο οσο η διαφορα του πριν και του μετα. Λοιπόν το μηχανακι πριν ειχε βγαλει 133,4 τροχο και 8 κιλα ροπής και τώρα εβγαλε 140,4 και 8,2 κιλα ροπης. Η διαφορα που εχει όμως στις 8-9000 στροφες ειναι περιπου 10 αλογα, γιαυτο και μου φαινόταν τοσο πολλη η διαφορα. Ηδη απο τις 5500 εχει 6 αλογα διαφορα. Οπως και η ροπη κοντα στις 8 ειναι περιπου κατα 1 κιλο περισσοτερη.
Αυτα με την μετατροπη, εμεινα απολυτα ευχαριστημένος, οχι τοσο απο τα απολυτρα νούμερα που παίζουν απο δυναμομετρο σε δυναμομετρο, αλλα απο την διαφορα που έκανε. Και αυτο πιστεύω οτι ειναι αρκετα αξιοπιστο γιατι οι μετρησεις εγιναν με σχετικα ιδιες συνθηκες.
Παρέλειψες το κόστος του όλου εγχειρήματος...Αρχικά δημιουργήθηκε από ThanosGSXR
Καλησπέρα παληκαρια, μολις τελείωσα ....
Αντουάν, τώρα τα είδα και τα διαγράμματα ροπής, ρε...Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
υ.γ. επισυναπτονται και αι αντιστοιχαι καμπυλαι ροπης ως ζητηθηκε...
Γιατί ρε συ, άδειασε έτσι από χαμηλά μέχρι 6+...?
το 1,5 κιλό+ μιάς και δεν είναι πολύ -σχετικά- θα το περίμενα σε πιό χαμηλές...όπως θα περίμενα ομαλότερη αυξηση...
Από την άλλη όμως η αίσθηση στον δρόμο μάλλον θα διαψεύδει τα χαρτιά, φιλολογικά λοιπόν σχολιάζω.
Αν μου επιτρέπεις βεβαίως-βεβαίως.![]()
![]()
Όντως φιλε , το ξέχασα!!:ZZZ: Μου εχει παρει τα μυαλλα η Jessica!!:hypnotizeΑρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
Παρέλειψες το κόστος του όλου εγχειρήματος...
Λοιπόν, την Micron πήρα απο Ebay ελαφρως μεταχειρησμένη περιπου 500 ευρώ, το Commander κι αυτό απο Ebay 200 ευρώ, το K&N καμια 60αρα και τα αλυσιδογράναζα 260 αλλα με δυο μπροστινα γραννάζια (ενα 17 και ενα 16 δοντια), τωρα φοραω το 17 οσα και το μαμα. Ο μαστορας πηρε καμια 60αρα μαστορικα και 100 για το ρυθμισμα του Commander. Μου αλλαξε και λαδια όμως.