Ναί, αλλά από έξω, φυσικά άμα δε ψώνιζα αντ/κά από έξω θα είμουνα πελάτης σου εύκολα, καθότι καί τη καλύτερη αλυσίδα πρότεινες, και καλές τιμές για Ελλάδα.Αρχικά δημιουργήθηκε από pissaman
εννοείς ότι τον πήρες 110?
![]()
![]()
Ναί, αλλά από έξω, φυσικά άμα δε ψώνιζα αντ/κά από έξω θα είμουνα πελάτης σου εύκολα, καθότι καί τη καλύτερη αλυσίδα πρότεινες, και καλές τιμές για Ελλάδα.Αρχικά δημιουργήθηκε από pissaman
εννοείς ότι τον πήρες 110?
![]()
![]()
Πάντως για ερασιτέχνη, είναι υπερβολή τα 100+? για περτσιναδόρο!Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
Ναί, αλλά από έξω
![]()
Λες και τους κάνουν από χρυσάφι ρε γμτ μου!
Εγω να δειτε σημερα το πρωι τι επαθα.
Αλυσιδα γραναζι για Ρ1 00 στο ενα μαγαζι RK 530 οχι η full ενυσχημενη και γραναζια JT 122 ευρω και σε αλλο μαγαζι 190.:a53:
Και επηδεις το μαγαζι το εχω τσεκαρι και ειναι πολυ καλες οι τιμες του θα τoν δωσω γιατι τ'αξιζει.
Λουκας κουζουλογλου Βυζαντιου 40 καλογρεζα τηλ.2102797117
Καντε τα κουμαντα σας.![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
...
Θυμίζω ότι πρέπει να προσέχετε όταν βάζετε εσείς ή άλλοι αλυσογράναζα.
Στο ίδιο φόρουμ πριν κάμποσο καιρό έγραψε ένα παιδί με R1 ότι μόλις του περάσανε καινούρια αλυσίδα στη πρώτη διακοσάρα του έσπασε... Πολλοί ενώνουν παλιές αλυσίδες, άλλοι δεν έχουν ιδέα από πριτσίνωμα, άλλοι βάζουνε λάθος λινκ. Όλα αυτά παίζουν, προσοχή.
Αγορασα προσφατα το racing kit της ΑFAM αλυσιδα X-520 racing No 8, γραναζι εμπρος ergal, και αλουμινενιο πισω με 180 ευρω απο Αθηνα. Στο net το βρηκα ακριβοτερα 40-60 ευρω με τα μεταφορικα (carpimoto, κλπ)
Εργαλειο για κοψιμο & πριτσίνωμα της motion-pro με 70+μεταφορικα απο Αγγλια το οποιο θεωρειται καλης ποιοτητας γιατι με την αλυσιδα δεν παιζουμε....
Ειδα και εκεινο της DID με τα 30 ευρω που ειναι μαλλον "υποπτη" τιμη και οπως ειδα στο site αναφερει οτι κανει μονο για DID αλυσιδες (γι'αυτο και η χαμηλη του τιμη)
![]()
Το εργαλείο που αναφέρθηκε παραπάνω με 30 ευρά δέν είναι της D.I.D.
Aυτό που τσίμπησα (που είναι της D.I.D.) εγώ το πήρα 110 (και αμφιβάλω ότι θα το βρει άνθρωπος φτηνότερα χωρίς παζάρι τουλάχιστον) -γύρω στα 117 χωρίς μεταφορικά ίσως (στο γερμανικό ebay).
Έχω διαβάσει και εγώ ότι κάποια φτηνά μαραφέτια για αλυσίδα σπάνε αλλά δέ μου έχει τύχει με το συγκεκριμένο που πρότεινε ο pissaman -και δεν έχω λόγο να μην τον πιστέψω όταν λέει ότι είναι καλό για 1-2 αλυσίδες το χρόνο (όποιος πάρει και του βγει μάπα βαράτε τον).![]()
βαράτε με, αλλά όχι με αυτό γιατί είναι βαρύ!
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Να πω και εγώ μια κουτουράδα ... ένας έμπορος μου σκάει ένα παραμύθι ότι η DID εχει μπασταρδευτεί πολύ ως εταιρεία , και βάζουν λέει τους μισούς κρίκους με τα χαραγμένα γράμματα γνήσιους Japan ? ? , και από την άλλη μεριά που δεν γράφει τίποτα κινέζικούς ..
Μια από τις εταιρείες που δεν βάζουν νερό στο κρασί τους είναι ΛΕΕΙ ... η Ε.Κ. Japan Original ..
Βέβαια δεν είδα να γίνετε καθόλου λόγος για τις ΕΚ ...
Τι παίζει ?? έχει δράκο το παραμύθι που μου είπε ??
Καλά, τόσο απεγνωσμένος για να πουλήσει είναι ο τύπος![]()
Φτηνές είναι, τώρα άμα είναι και καλές θα σε γελάσω -ο τύπος στο λινκ δίνει εγγύηση λέει ένα χρόνο όσα χιλιόμετρα και να γράψεις, άμα είμουνα νεότερος, θα του έλεγα να μου δώσει γραπτή εγγύηση, και το μόνο σίγουρο είναι ότι πριν τελειώσει ο χρόνος θα μου έστελνε καινούρια.
http://cgi.ebay.com/ebaymotors/GOLD-...QQcmdZViewItem
Οτι κυκλοφορεί πολύ μαιμού στην αγορά είναι σίγουρο ειδικά σε φίρμες που πουλάνε.
Απο την άλλη η διαφορά σε τιμή δεν αντιπροσωπεύει και την διαφορά σε αντοχή.
Το κόλπο είναι να μπορείς να επιλέξεις αλυσίδα με ανάλογα χαρακτιριστικά με την μαμά ώστε να έχει και αντίστοιχη ζωή με την μαμά.
Εγώ από προσωπική εμπειρία σου λέω Στέφανε πάντως ότι μία απλή o-ring αλυσίδα σε σύγκριση με μία ενισχυμένη κάργα (της ίδιας εταιρίας) είναι μέρα με τη νύχτα όσο αφορά την διάρκεια ζωής.
Και το πιο πιθανό είναι ότι η μαμά αλυσίδα που έψαχνα θα άντεχε μάλλον λιγότερο από αυτή που τελικά πήρα.
Για μένα είναι αυτονόητο.
Η μαμά 520v8 της did ήταν σε συνδυασμό με το αλουμίνιο γρανάζι δεν ήταν για χρήση σε δρόμο.
Αλλάχτηκαν πολύ γρήγορα με διάφορες πιο ενισχυμένες.
Απλά πρέπει να ξέρεις οτι η μαμά ας πούμε είχε αντοχή σε εφελκυσμό 29 ΚΝ για να πείς οτι η CZ 520 RMO η η tsubaki alpha είναι μεγαλύτερης αντοχής στα 32 ΚΝ.
Βέβαια υπάρχει και η παγίδα του βάρους αλλά δεν νομίζω να ενδιαφέρεται κανένας, το οποίο βάρος όμως μπορεί να βγάλει και κάποιο κραδασμό παραπάνω.
Και για την διαφορά σε τιμή ενοούσα ακριβώς οτι γνωρίζοντας μπορεί να δείς και φτηνότερες λύσεις σε άλλη μάρκα.
Οπώς ανέφερα και αλλού, πλέον αλλάζω την cz μόνο και μόνο γιατί "τελειώνουν" τα γρανάζια της JT, με συνολικό κόστος κάτω απο 100 E.
Δεν είναι και μικρή διαφορά για μια αλλαγή κάθε χρόνο.
Γενικά τα γρανάζια άμα θες να τα κρατήσεις και δεν έχεις λεφτά για πέταμα οι κατασκευαστές προτείνουν ατσάλι (άμα θες αγωνιστική χρήση και έχεις και σπόνσορες το συζητάμε, και το βάρος πέφτει κατακόρυφα -όπως και τα χιλιόμετρα που θα βγάλει στο τέλος όμως).
Η ειδική χρήση για το χώμα καθώς και ακόμα και η συνειδητή έλλειψη λίπανσης σε ειδικές περιπτώσεις στα χωμάτινα -κάτι πήρε το μάτι μου μόνο για εντουροκατάσταση στην άμμο σε κάτι σάιτ για γρανάζια- έχει ενδιαφέρον πάντως.
Μέχρι να δω κάτι καλύτερο, αυτό μόνο μου λέει κάτι για τη περίπτωσή μου είναι η zvm2:
http://www.didchain.com/specs.htm