Παλαιότερα έμενα Πατήσια... Γαλάτσι ...Λαμπρινή...για καμιά 10αρια χρόνια (σαν έφηβος)
Μετά την γνωριμία με την πρώην σύζυγο έμεινα στην Π.Πεντέλη (προ φωτιάς). (1,5 χρόνο)
Αμέσως μετά τον γάμο στην Ν.Πεντέλη.(3 χρόνια)
έρχεται το διαζύγιο. Επέστρεψα για ενα πολύ μικρό διάστημα (δύο μήνες) στην Λαμπρινή. Ε λοιπόν.
1) δύο φορές κόντεψα να μπουκάρω στο διπλανό διαμέρισμα για να καρυδώσω τον διπλανό παπάρα που έβαζε κατά τις 23.00 το stereo στο full με τα αρβανίτικα τσίτα ντεσιμπέλ. Standard ¨ομως η ώρα.
2) Παρκάρισμα ώρα μηδέν... έτσι θα χαρακτήριζε κανείς την περιπέτεια του να παρκάρεις Ι.Χ. ή ακόμα και μηχανή , όταν πέρναγε η ώρα μετά τις 22.00 ακόμα και καθημερινές.
3) Πολυκατοικία... νομίζω οτι αυτό τα λέει όλα. Κατά τα μεσάνυχτα ανάβαν το καλοριφέρ και έσκαγες απο την ζέστη στο κρεβάτι και κατά το πρωί , ήθελε "τσιμπιδάκι" για να το βγάλεις προς ανάγκη απο την παγωνιά. Για δε εποχή , καλοκαίρι με κάτι 40αρες... ένιωθες σαν φυτό σε θερμοκήπιο με το AC και τον ήλιο έξω.
4) Για καφέ... συνήθως σε γειτονιακό , λόγω πίεσης χρόνου (γιατί άραγε; ) με τα παρκαρισμένα πρώτη μόστρα και τον δρόμο με το ντουμάνι του.
5) Κλοπές ... ο χαμός του χαμού... συνήθως "ψυρισμένο" το μηχανάκι απο καθρέφτη , μέχρι και απο αυτοκόλητο στο μπροστινό φτερό!!!
Ευτυχώς κάποια στιγμή πήρα απόφαση και μετακόμισα στην Δροσιά... πολιτισμικό και κοινωνικό σοκ... ησυχία το βραδάκυ, εύκολο παρκάρισμα, βόλτα με τα πόδια στο άλσος (σε κανονικές ώρες έτσι; )... μου θύμισε έντονα τις εφηβικές μου ώρες και βόλτες σε γειτονιά που ήταν ανθρώπινη... ναι ακόμα και στα Πατήσσια την δεκαετία του 90.
Έμεινα περίπου 3 χρόνια εκεί.. ευχάριστα... τελικά έκανα το μεγάλο βήμα.
Έφυγα και απο εκεί και πήγα 4-5ΚΜ έξω απο την Σταμάτα σε μια κοινότητα κοντά στον Μαραθώνα. Θα πώ μόνο το εξής.
Υπήρξε μέρα που κατέβαινα με την μηχανή απο τον δρόμο εκεί και πέταγε μπροστά μου ενα γεράκι. Δεν μπορώ να το περιγράψω ρε παιδιά...
Έχει τύχει βράδυ , να πηγαίνω σπίτι και να περνάνε αλεπούδες μπροστά απο το Ι.Χ. ή ακόμα και σκατζόχοιρος στο πλάι του δρόμου.
Ξυπνάω σε καθαρό περιβάλλον με λιγότερες ώρες ύπνο και φυσικά δεν μιλάμε για διαφορές θερμοκρασίας. Το πρόσθετο είναι οτι έχω φυσικά άπλετο χώρο για παρκάρισμα μηχανής,αυτοκινήτου, των φίλων μου, των φίλων που ήρθαν μαζί με τους φίλους μου κτλ. Απεδείχθη χρήσιμο το Πάσχα αυτό.
Απόσταση απο δουλειά τώρα.... 20' με μηχανή απο Μαρούσι και περίπου 50' με Ι.Χ. με full κίνηση και το παρκάρισμα εντός.
ΣΙΓΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΩ ΑΘΗΝΑ.!!!!!
Gandalf
![]()