Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 63

Θέμα: Motor Kote

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    Καλά ρε συ oldman κολλάς σε κάτι λεπτομέρειες...

Ευκαιρία θα ψάχνει πάντως κάνας περαστικός να δοκιμάσει να πηγαίνει με καρφωτές στο δρόμο με κάνα 250 -έχω ακούσει ότι όντως στη πίστα σου δίνει ένα προβάδισμα στα ανεβάσματα τουλάχιστον 0.09 δεύτερα...
    :rotflmao:

Μπας είναι κομματάκι πιο σημαντικό να μη βάζουμε ότι τηγανόλαδο βρούμε και κάθε όποτε πρέπει να τα αλλάζουμε (πχ δες το βρωμομάνιουαλ) αντί για βελτιωτικά απείρου κάλλους;
    Εσύ δηλαδή δεν βάζεις καρφωτές όταν γουστάρεις?

You BETA believe...

Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Εσύ δηλαδή δεν βάζεις καρφωτές όταν γουστάρεις?
    Eγώ είμαι περίεργος άνθρωπας το' χω ξαναπεί, έχω πάντα δύο δάκτυλα στο συμπλέκτη από συνήθεια -και αυτό σημαίνει ότι είναι πολύ πιο κοντά αυτή η μέθοδος στις καρφωτές όσο αφορά το χρόνο.

Φυσικά το πρώτο μήνα που άρχισα να οδηγάω έτσι συνέχεια και παντού τα κουλά πιαστήκανε κάμποσο, και οι αλλαγές ήταν λίγο πιο δύσκολες (το συνδύασα με 2 δάκτυλα στο φρένο στο άλλο κουλό και πιανόντουσαν παρέα).

Για το φρένο, το ότι έχω πάντα 2 δάχτυλα στο φρένο δέ σημαίνει ότι φτάνουν για να φρενάρεις δυνατά (δεν έχετε όλοι τους απύθμενους μυώνες του zireous ), σου δίνει το αρχικό πλεονέκτημα να κόψεις λίγο αλλά άμα χρειαστεί βάζεις όλα τα δάχτυλα πάνω (πλήν του αντίχειρα έ; μή το μαμάμε το θέμα).

Άλλο είναι το θέμα του τόπικ πάντως -o oldman σωστά είπε ότι αυτά που υπόσχονται γενικά τα βελτιωτικά άμα δεν έχουνε τη βούλα κάποιου ανεξάρτητου αλλά και αξιόπιστου φορέα είναι κουραφέξαλα. Πχ καμμιά δυναμομέτρηση σε μηχανές έχομε, κάνα τεστ για τις επιδράσεις στο κινητήρα, ή μπρίκια κολλάμε και προτείνουμε ότι θέλουμε να βάζει ο κάθε άσχετος στο μοτόρι του;

Εμένα θα με ενδιέφερε και η παρακάτω πτυχή...
    Έχει βάλει κάνας τρελλαμένος σε πολύστροφο μηχανάκι βελτιωτικού λαδιού και να μας πει τί παίζει πχ στις 12.000 στροφές;
    (μέχρι τις 6.000 το είχα δεί στο ονοφάκι πάντως, και το φίλτρο λαδιού και τα παλιά λάδια τα είχα πετάξει κάτι μέρες μετά το βελτιωτικό και δεν είχα πολλά παρατράγουδα).

H καλύτερη βελτίωση που είχα δει στο ονοφάκι πάντως ήταν η καθημερινή χρήση της μηχανής με σωστό δούλεμα του κινητήρα σε όλο το φάσμα των στροφών και έγκαιρα σέρβις -τίποτα νέο δηλαδή.

Στο 750 αντί για βελτιωτικά λαδιού και αηδίες θα προτιμήσω ένα φιλτράκι λαδιού τις K&N (που κρατάει περισσότερο τα χάρχαλα του κινητήρα μακρυά του από ότι λένε, άσε που άμα σκεφτείς ότι το αγόρασα από έξω μαζί με μεταφορικά πιο φτηνά από ότι μου είπανε στην αντιπροσωπεία το απλό... ).

Τα συνθετικά λαδάκια που έχω βρεί (προσοχή όχι αγωνιστικά λάδια, τα αγωνιστικά δεν έχουν τίποτα από πρόσθετα για τη προστασία του κινητήρα μέσα), έχουν δοκιμασμένα βελτιωτικά για τη καλύτερη προστασία της σουτζούκας μου.

Πάρτε και κάμποσο σπαμ από:
    http://motorcycleinfo.calsci.com/Oils1.html

Choosing an Oil for Your Motorcycle

There are a few special problem areas for motorcycle oil. Most motorcycles
    have wet clutches, which means the motor oil runs through the clutch. If the
    motor oil has too much molybdenum in it, there are fears that the clutch can
    start slipping. No one I know has ever actually had this happen to them, but
    the warnings are all over your owners' manual and the oil companies' web pages.
    On the back of all certified oil cans is a circular stamp with the
    certification. Avoid oils that say "energy conserving" in the bottom half of
    the donut. These oils contain friction modifier additives that could cause
    clutch slipping over time. Essentially all 0w-20, 5w-30 and 10w-30 oils are
    energy conserving, and should not be used in your motorcycle.

Most motorcycles run the engine oil through the transmission, and the
    transmission gears are very hard on the oil's VII package. This means that over
    a couple thousand miles, the oil's viscosity can break down. Standard car oils
    are only good for typically 1500 miles before they've lost about half of their
    viscosity. Remember, 10w-40 oils contain a lot of VIIs which tend to shear in
    your transmission, so I believe 10w-40 oils should be avoided. You can't use
    10w-30 because of the friction modifiers. This doesn't leave much. Commercial
    15w-40 oils are a good choice, because they have relatively few VIIs which are
    the more expensive shear-stable sort. Synthetics typically don't contain much
    of a VII package, so shear is not as big an issue with them.

Some people use their motorcycles only sporadically. This means the oil can
    all drain completely into the sump, leaving no protective film on the bearings.
    The first start after a long period of non-use can be particularly hard on an
    engine. Film strength is very important if you're a sporadic rider.

There are several key advantages to using Synthetic Oils:

Synthetic oils have a higher viscosity index than mineral base oils.
    Synthetics have better resistance to thinning at high temperatures and
    thickening at low temperatures. Since synthetics have little or no VIIs,
    synthetics last longer in service without radical changes in viscosity.

Synthetics have a much higher film strength than petroleum oils, so it takes a
    lot longer for the oil to drain completely off your bearings and into your
    sump.

Diester synthetics are polar molecules with solvent properties which dissolve
    residues and combustion byproducts.

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    motorkote η επιστροφη II .....

δεν θα ανοιξω νεο θρεντ... ηθελα να ρωτησω.. για τους υγρους πολυδισκους συμπλεκτες στα μοτο ξερω οτι δεν κανει να μπει..

ωστοσο... θα υπαρξει καποιο προβλημα αν προστεθει στο σασμαν του αυτοκινητου?θα

κουμπωνει πιο καλα...ή θα "...ανακατευεις τη φασολαδα...?"

εχω αγορασει ενα μπουκαλι και περιμενει στο πορτμπαγκαζ....
    ενας γνωστος οδηγος που δουλευε χρονια σε ΚΤΕΛ μου ειπε πως στο λεωφορειο τα βαζαν και ηταν μια χαρα
    Accipere quam facere praestat injuriam

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Το σασμάν δεν παθαίνει τίποτα ρίχτου ότι να ναι.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της orcinious
    υπαρχει ειδικο προσθετο για σασμαν

γενικα ισχυει

1 οχι τεφλον σε συμπλέκτη και χαρτοφυλτρα
    αμα το παμε πιο μακριά οχι σε θάλασσες και ακτες

2 όντως το ελληνικό μοτρ κοτε ειναι νοθευμένο

3 σε αυτοκινηταδικα μοτερ κανει παπάδες δοκιμασμένο απο πολους

4 καπου υπαρχει η βαση του μοτορ κοτε σε μαγαζί με χημικά στην Φραντζή επίσης δοκιμασμένο απο πόλους και αυτο κανει δουλεια

5 δεν εχει 5 θα μου ερθει αλλη ωρα...
    Τη πρώτη μέρα χώρισε τους δίχρονους από του τετράχρονους
    Τη δεύτερη έφτιαξε τον βάνκελ.
    .
    .
    Ο Θεός ήταν μηχανολόγος

Προκατειλημμέλος Το avatar του/της SVX
    Αρχικά δημιουργήθηκε από orcinious
    υπαρχει ειδικο προσθετο για σασμαν

γενικα ισχυει

1 οχι τεφλον σε συμπλέκτη και χαρτοφυλτρα
    αμα το παμε πιο μακριά οχι σε θάλασσες και ακτες

3 σε αυτοκινηταδικα μοτερ κανει παπάδες δοκιμασμένο απο πολους

ερωτηση για 1. & 3.
    1.μιλας για συμπλεκτη μοτο? ή οτό ?

2. τι παπάδες κάνει.....τέτοιους?

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	3.jpg 
Προβολές:	559 
Μέγεθος:	17,6 KB 
ID:	152325
    Accipere quam facere praestat injuriam

Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
    1.μιλας για συμπλεκτη μοτο? ή οτό ?
    Συμπλέκτη υγρό, που βρίσκεται μεσα στο λάδι. Δηλαδή τους περισσότερους συμπλέκτες μοτό. Σε ξερό συμπλέκτη αυτοκινήτου, αρκούν μερικές σταγόνες λάδι (χωρίς πρόσθετα) για να αρχίσει να πατινάρει....

Αν κοιτάξετε στο owners manual της μοτό, σχεδόν πάντα γράφει κάτι τέτοιο:"Μη χρησιμοποιήτε λάδια που χαρακτηρίζονται ως "energy saving" και ΠΟΤΕ μη χρησιμοποιήτε αντιτριβικά πρόσθετα στο λάδι γιατι ο συμπλέκτης δεν θα λειτουργεί σωστά."

Παλαιό μέλος Το avatar του/της orcinious
    yeap
    όσο για τον πανουση respect
    Τη πρώτη μέρα χώρισε τους δίχρονους από του τετράχρονους
    Τη δεύτερη έφτιαξε τον βάνκελ.
    .
    .
    Ο Θεός ήταν μηχανολόγος

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisvolos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SVX
    motorkote η επιστροφη II .....

δεν θα ανοιξω νεο θρεντ... ηθελα να ρωτησω.. για τους υγρους πολυδισκους συμπλεκτες στα μοτο ξερω οτι δεν κανει να μπει..

ωστοσο... θα υπαρξει καποιο προβλημα αν προστεθει στο σασμαν του αυτοκινητου?θα

κουμπωνει πιο καλα...ή θα "...ανακατευεις τη φασολαδα...?"

εχω αγορασει ενα μπουκαλι και περιμενει στο πορτμπαγκαζ....
    ενας γνωστος οδηγος που δουλευε χρονια σε ΚΤΕΛ μου ειπε πως στο λεωφορειο τα βαζαν και ηταν μια χαρα
    Ένα μόνο έχω να τονίσω και ο νοών νοήτω! ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε κάθε είδους πρόσθετο λαδιού
    που υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια μαζί με 100% συνθετικό λάδι!

Αυτά και όποιος κατάλαβε........το κατάλαβε!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS
    Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    9 στα 10 μηχανακια που το εχουν χρησιμοποιησει πατιναρισαν...με τα ματακια μου αυτο...

αν το μοτερ σας ειναι σε καλη κατασταση τετοιου ειδους προσθετα ειναι απλως παντελως αχρηστα...

αν απο την αλλη ειναι ενα βημα πριν τον γκρεμο δεν χανετε τιποτα...

προσωπικα το μονο που προτεινω για τετοιες περιπτωσεις ειναι το NULON ενα ολλανδικο προιον που δεν εισαγεται πλεον και ειναι σχεδον καθαρο τεφλον...το εχω χρησιμοποιησει στον nosferatu(cb-1)μου στις 150.000 χλμ. και απο 1 λιτρο λαδι καταναλωση στα 1000 χλμ επεσε στα 250 ml...δεν πατιναρισε ποτε...τωρα εχει 370.000 χλμ. κι ακομη δουλευει μια χαρα...(καιει παλι σχεδον λιτρο αλλα δεν εχω αλλο nulon)...πολλες φορες εχει δουλεψει με μισο λιτρο λαδι (παιρνει 3.5) και δεν σκορπισε...ααα...ξεχασα...επισης πριν καμια 20αρια χιλιαδες χλμ. εβαλα ενα ρωσσικο προσθετο που βρωμαγε σαν βοθρος ,και metal 5 αλλα δεν μειωσαν καταναλωση λαδιου...παλιοκατασταση....

p.s. βυρωνα πες τους τι εκανε στο srx σου ρε....

:rotflmao: :rotflmao::
    Αντώνη μήπως εννοείς αυτό το προϊόν ;

GEORGE NO BRAKES Το avatar του/της SAM46
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sakisvolos
    Ένα μόνο έχω να τονίσω και ο νοών νοήτω! ΜΗΝ χρησιμοποιήσετε κάθε είδους πρόσθετο λαδιού
    που υπόσχεται λαγούς με πετραχήλια μαζί με 100% συνθετικό λάδι!

Αυτά και όποιος κατάλαβε........το κατάλαβε!
    Εγω βαζω τα TORCO T4SR τα οποια περιεχουν και ενα ειδος αντιτριβικο μεσα απο εκει και περα δεν βαζω τιποτα.......
    George no brakes

Δίτροχος Κένταυρος Το avatar του/της Gi_4ce
    Στο nexus που το ειχα βαλει, δεν ειδα διαφορα στο μοτερ... Για την ακεριβεια η πρωτη γνιά βάραγε πείρο πιστονιού στα 25 με 27 χιλιαδες χλμ... εμενα βαρεσε στα 26 με motor kote... αρα δεν βοηθησε...

Παρόλα αυτά, όταν το έριξα στις βαλβολίνες του δοαφρικού, σταμάτησε ο θορυβος αρκετα...
    ::Τάσος::
    παπιοανταλλακτικά, ζάντα πίσω για άφρικα και ανταλλακτικά απο ΑΧ-1 σε καλές τιμές λέμε...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sakisvolos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από SAM46
    Εγω βαζω τα TORCO T4SR τα οποια περιεχουν και ενα ειδος αντιτριβικο μεσα απο εκει και περα δεν βαζω τιποτα.......
    Στο δικό μου έβαλα αυτή την π@π@ριά το αμερικάνικο το αυθεντικό και καλά σε λάδι motul 300V !
    Το αποτέλεσμα ήταν ότι μόλις έκανα 200km και όταν ήταν ζεστό το μοτέρ έκανε πολύ περισσότερο
    θόρυβο!
    Εννοείτε ότι μόλις το άκουσα να κάνει έτσι αμέσως άλλαξα λάδι και φίλτρο λαδιού και ευτυχώς ο
    θόρυβος (με ζεστό κινητήρα) ήρθε στα φυσιολογικά του ευτυχώς δηλαδή γιατί θα έπεφτε πολύυυ
    κλάμα!
    Το λάδι που έβγαλα αυτό με το motor kote (το αμερικάνικο) είχε γίνει πιο λεπτόρευστο από νεράκι
    κάποιο από τα συστατικά του μάλλον ''χάλασε'' το λάδι....οπότε ποτέ ξανά!

Και γι' αυτό το λόγο καλά θα ήταν τουλάχιστον σε 100% συνθετικό λάδι να μη δοκιμάζουμε κανενός
    είδους πρόσθετο!

ογκωδες μελος Το avatar του/της ftsmf
    ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΙ ΓΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΜΗΧΑΝΑΚΙ.. ΧΤ 500 ΕΧΩ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΟ ΣΑΣΜΑΝ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΣΕ ΑΘΛΙΑ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΕΧΡΙ ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΕΝ ΚΙΝΗΣΕΙ.. ΕΠΙΣΗΣ ΥΠΗΡΧΕ Ο ΚΛΑΣΙΚΟΣ ΘΟΡΥΒΟΣ ΠΟΥ ΑΚΟΥΓΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΜΠΑΝΑ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΜΙΚΡΟΣΚΑΜΠΙΛΙΣΜΑΤΑ ΣΤΟ ΠΙΣΤΟΝΙ.. ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΣΑ AGIP ΛΑΔΑΚΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΛΙΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ.. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ ΜΟΥ ΕΒΑΛΑ ΛΑΔΙΑ IGOL ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΑΝΤΙΤΡΙΒΙΚΟ... ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ... ΠΟΛΥ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ.. ΕΥΚΟΛΟΤΕΡΟ ΖΕΣΤΑΜΑ.. ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΣΤΡΟΦΑΡΙΣΜΑ.. ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΣΚΑΜΠΙΛΙΖΕΙ ΤΟ ΠΙΣΤΟΝΙ ΚΑΙ ΜΕΙΩΘΗΚΕ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ Ο ΘΟΡΥΒΟΣ ΤΗΣ ΚΑΜΠΑΝΑΣ.. ΤΟ ΣΑΣΜΑΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΣΤΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ.. Ο ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΥΟ ΕΙΔΩΝ ΜΟΤΟΡ ΚΟΤΕ ΣΤΑ ΣΥΝΕΡΓΕΙΑ.. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΑΖΕΙ ΟΠΟΙΟΣ ΘΕΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΑΥΘΕΝΤΙΚΟ ΚΑΘΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟ ΑΝΤΙΤΡΙΒΙΚΟ ΜΑΙΜΟΥ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΡΝΑΝΕ ΓΙΑ ΜΟΤΟΡ ΚΟΤΕ ΛΟΓΩ ΙΔΙΑΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΛΛΗ ΕΤΙΚΕΤΑ.. ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΓΩ ΜΕ ΤΟΝ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ IGOL ΚΑΙ MOTOR KOTE ΕΙΜΑΙ ΠΛΗΡΩΣ ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΜΕΝΟΣ.. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΑΝΤΙΤΡΙΒΙΚΟΥ.. 20 ΛΕΠΤΑ ΜΕ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΣΥΝΕΧΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΜΙΚΡΗ ΔΙΑΚΟΠΗ.. ΤΟ ΑΝΤΙΤΡΙΒΙΚΟ ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΚΑΘΕΤΑΙ ΣΤΟ 20ΛΕΠΤΟ ΑΥΤΟ ΠΑΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΡΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΤΗΡΑ.. ΑΠΟ ΚΕΙ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΤΟ 20ΛΕΠΤΟ ΤΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΦΟΡΕΣ..

ΥΓ. ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΝΑ ΟΦΕΛΟΣ.. ΟΥΤΕ ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ ΕΙΜΑΙ ΟΥΤΕ ΕΜΠΟΡΟΣ.. ΑΠΛΑ ΣΑΣ ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΠΛΕΥΡΑ...
    "ΜΙΑ ΝΥΦΗ ΠΟΥ ΦΟΡΟΥΣΕ ΜΑΥΡΑ..........ΜΕ ΕΚΑΝΕ ΝΑ ΝΟΙΩΘΩ ΣΑΝ ΜΠΑΣΤΑΡΔΟ ΠΑΙΔΙ ΚΑΙ ΝΟΘΟ"

" Σωστε το μνημείο Φλωρέττα-Φλωρέττα..."

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. MotorKote (USA) / Motor Kote 100 ή Super Dynamic.
    από Dinos75 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 06/05/2010, 05:40
  2. general motors
    από Alx 84 στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 01/04/2005, 10:47
  3. Motor show Utrecht Ολλανδια
    από afrotwin στο forum Honda Africa
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 07/02/2005, 12:45

Κανόνες δημοσιεύσεων