Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 86

Θέμα: ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64

Re: ΘΕΜΑ Νο1 ΠΕΡΙ ΚΡΑΝΟΥΣ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από iokozel
    Αγαπητά μου παιδιά(αν μου επιτρέπεται λόγω ηλικίας),και φίλοι, συνοδοιπόροι-συνμοτοσυκλετισττές, λόγω πολλαπλών ασχολιών και πειραμάτων στη ζωή μου, θα σας ανακοινώσω τούτο.!!! Το κράνος, όπως και κάθε άλλη προστατευτική συσκευή, ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ ΕΠΑΝΩΦΟΡΙ(κοινώς γιλέκο), ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ(κοινώς αντιασφυξιαγόνα μάσκα), ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΚΝΗΜΗΔΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ κλπ, κλπ, εφευρέθηκαν, και, σε ένα σκοπό αποσκοπούν, την αποτροπή της απώλειας ΖΩΗΣ, και όχι την αποτροπή ανεικέστου βλάβης. Δηλαδή, χοντρικά, κάποιο κουσούρι, ενδεχομένως να στο αφήσουν τα τραύματα ή τα γεγονότα τα οποία επήλθαν και η υποστήριξη των ασφαλιστικών διατάξεων ήταν απαραίτητη. Το κράνος, όσο καλό και να είναι, όσο τέλειο και να είναι, δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι θα σε σώνει ες αεί.Π.χ. ένα χειρότερο του καλλίστου, μπορεί να προσφέρει καλύτερη ασφάλεια σε δεδομένη στιγμή, όχι λόγω του υλικού κατασκευής, αλλά της ταχύτητας και της ορμής πρόσκρουσης. Αν πέσεις με το χειρότερο κράνος, απο θέση στάσης ή κάποιας (αναφορικά για πειραματικούς λόγους και μόνο αναφέρεται το νούμερο),ταχύτητας 20 χιλ σε άσφαλτο ζεστή καλοκαίρι με κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος, πιθανότατα δεν θα πάθεις τίποτα. Αν όμως με το καλύτερο και ακριβότερο κράνος πέσεις με 200 χιλ. σε ένα τοίχο, το κράνος πιθανότατα δεν θα πάθει τίποτα, εσύ όμως θα αποτελείς παρελθόν. Γιατί; γιατί η δύναμη πρόσκρουσης θα διοχετεύσει το αίμα σου και τα σπλάχνα, σε διάφορες κατευθύνσεις. Να μήν λοιπόν επαναπαυόμαστε ότι, επειδή διαθέτουμε το άριστο απο πλευράς υλικών, σχεδιασμού κλπ. κράνος, δεν θα πάθουμε και τίποτα. Όσο για τα υλικά, αντέχουν σε πολλαπλές μηχανικές και μή καταπονήσεις. Δεν αλλάζεις το κράνος επειδή έπεσες με ελαφριά κρούση σε μαλακό έδαφος. Όλα τα υλικά, έχουν το φαινόμενο μνήμης, και επανέρχονται στην κατασκευαστική τους δομή, μετά απο λίγο, αρκεί οι όποιες δυνάμεις εξώλκευσης, συμπίεσης και κρούσης, δεν υπερβούν το διάγραμμα των καμπυλών, που αναφέρονται στα όρια των υλικών που το απαρτίζουν. Τελικό συμπέρασμα; Περισότερο απασχολεί το αποτέλεσμα μιάς δυναμικής εφαρμογής στο ανθρώπινο σώμα παρά στα προστατευτικά μέσα.-
    Τι λες εκεί βρε άνθρωπε;!!!Καταλαβαίνεις τι λες;
    Ο εξοπλισμός μπορεί να μάς γλυτώσει από θάνατο και όχι από "ανείκεστον βλάβην";

Έχεις δει πώς γίνεται το ανθρώπινο κεφάλι,όταν πέφτει στην άσφαλτο με 50 χλμ;

Αν πάω με 200 και πέσω,το κράνος θα μείνει άθικτο κι εγώ θα είμαι παρελθόν;Μάλιστα...Μόνο στην περίπτωση που καρφωθώ σε ντουβάρι με το κεφάλι.
    Γιατί αν απλά φύγω και κουτρουβαλιάζομαι στην άσφαλτο φορώντας το,το πιο πιθανό είναι να μην πάθω τίποτα.
    Εκτός κι αν οι οδηγοί αγώνων που πέφτουνε κάθε μέρα με 200+,είναι κατά τη γνώμη σου ηλίθιοι.
    Και αυτοί και οι διοργανωτές αγώνων.

Για ποιά ελευθερία που προσφέρει η μηχανή συζητάς;Αυτήν που βολτάρεις ανέμελος ,χαζεύοντας τα δέντρα και το ηλιοβασίλεμα και τραβώντας τίς οσμές τής φύσης στα πευμόνια σου,νοιώθοντας αναζωογονημένος και πλήρης;
    Μάλλον μιλάς για πεζοπορία.

Έχεις φάει σφίγγα στο κούτελο;Σού έχει πεταχτεί πετραδάκι στο,απροστάτευτο απ' τον "βαρύ εξοπλισμό",πόδι σου;

Εμένα,που τώρα κάθομαι και συζητώ μαζί σου,θα με είχαν θάψει πρίν από μερικά χρόνια σε φέρετρο καμμιά 20αριά πόντους κοντύτερο από το ύψος μου,αν δεν φορούσα κράνος.

Σε παρακαλώ πολύ....εσένα και όσους τυχόν σε συμμερίζονται.

Όλοι έχουμε οδηγήσει και συνεχίζουμε να οδηγούμε χωρίς εξοπλισμό.(Μέσα κι εγώ)
    Άλλο όμως αυτό και άλλο το να υποστηρίζουμε ότι αυτό είναι και το σωστό.

Φοράτε πάντα εξοπλισμό!
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creación es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es engañar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es así, to el día echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    ΘΕΜΑ Νο1 ΠΕΡΙ ΚΡΑΝΟΥΣ.
    ΘΕΜΑ Νο2 ΠΕΡΙ ΚΡΑΝΟΥΣ.
    Αγαπητε κυριε Αναστασοπουλε,

- Το κρανος σε καμια περιπτωση δεν διασφαλιζει την ζωη ενος μοτοσικλετιστη. Με την χρηση του ομως υπαρχει σημαντικη μειωση στο μεγεθος των δυναμεων που εφαρμοζονται στο κεφαλι σε περιπτωση πτωσης/συγκρουσης. Με το κρανος(και τον υπολοιπο εξοπλισμο) αυξανεις σημαντικα το ποσοστο του να επιζησεις απο μια συγκρουση-πτωση με 70χλμ την ωρα...χωρις το κρανος απλα καταδικαζεις τον εαυτο σου....

- Η συντριπτικη πλειοψηφια των θανατων και των αναπηριων στα δυστυχηματα/ατυχηματα μοτοσικλετιστων, εχουν προκληθει απο κρανιοεγκεφαλικες κακωσεις...και τετοιου ειδους τραυματισμοι μπορουν να προκληθουν με πολυ μικρες ταχυτητες....

- Η μοτοσικλετα ειναι ενα επικινδυνο μεσο μεταφορας......ισως.....για να ειμαι ειλικρινης αυτη η παραδοχη δεν μου αρεσει. Ειναι μια διαπιστωση λιγο (επιτρεψτε μου) κακομοιρικη...αν ανηκετε στην κατηγορια των ανθρωπων που απλως αποδεχονται μοιρολατρικα τις καταστασεις γυρω τους, δεν υπαρχει λογος να ασχοληθειτε περαιτερω...συνεχιστε να κυκλοφορειτε ''κατα την κριση σας'' χωρις κρανος. Επισημαινω πως το να εκθετει κανεις εαυτον σε κινδυνο εν γνωση του, αποτελλει ειτε πραξη αλτρουϊσμου, ειτε ηλιθιοτητας....προσωπικα δεν εχω δει κανεναν να επευφημει -μετα θανατον- ακρανωτους μοτοσικλετιστες για την ανδρεια τους και δεν νομιζω οτι το να μην χρησιμοποιεις κρανος συνιστα ανιδιοτελη προσφορα στο κοινωνικο συνολο...το αντιθετο θα ελεγα...ο πονος και η θλιψη για τους ανθρωπους που μενουν πισω ειναι ανειπωτος κυριως γιατι προκληθηκε αναιτια...οποτε δεν ειναι αλτρουϊσμος μαλλον...

Ακομα και αν καποιος θεωρει (λαναθασμενα) οτι η εξελιξη του οδηγικα εχει φτασει σε τετοιο σημειο που σχεδον μηδενιζει το ποσοστο κινδυνων που προεχονται απο τους χειρισμους και την κριση του, δεν συμβαινει το ιδιο με τους εξωγενεις παραγοντες επικινδυνοτητας που φυσικα ειναι περα των δυνατοτητων ελεγχου.
    Δεν μπορουμε να εχουμε απαιτηση απο τους αλλους οδηγους να σεβονται την ζωη μας, οταν οι ιδιοι με τις πραξεις μας, γραφουμε την ζωη μας στα π@π@ρι@ μας...ειναι σαν να κανει ενας αλκοολικος, καμπανια για τις βλαβερες συνεπειες του χασις...

- Φυσικα και πηδανε ανθρωποι με αλεξιπτωτο....και συμφωνω κ.Αναστασοπουλε, ειναι βλακωδες να ''γεμισουμε τον ουρανο με αεροστρωματα για την προστασια τους'' ...οι ανθρωποι απλα εχουν εφεδρικο αλεξιπτωτο ....η μηπως πιστευετε οτι η χρηση εφεδρικου αλεξιπτωτου ακυρωνει την ''αισθηση απολυτης ελευεθεριας'' που βιωνουν οι ανθρωποι αυτοι;....μηπως τελικα ειναι χεστηδες και θα επρεπε ''να κατσουν σπιτι και να διαβασουν Μικι Μαους'';

- Η μοτοσικλετα απο μονη της δεν ειναι ελευθερια , δεν ειναι ιδεα, ουτε δογμα... χρειαζεται ορθα σκεπετομενους ανθρωπους για να συνεχιστει το κλιμα αποδοχης της απο το κοινωνικο συνολο....δεν χρειαζεται κ.Αναστασοπουλε πισωγυρισματα με παρωχημενες μπαλαφαρες της εποχης των ταινιων του Δαλιανιδη...αν την αγαπατε οσο διατεινεστε, φρονιστε να μην αποτελειτε παραδειγμα προς αποφυγη.

βαλτε κρανος!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από zireous
    Πέστο ρε Κυριάκο ότι κυκλοφοράς και συ ξεκράνωτος να ξέρουμε γιατί πήραν τα μυαλά σου αέρα...
    Γιατι είναι ψέματα οτι όλοι μας ήμασταν ξεκράνωτοι , μέχρι την στιγμή που μας το επέβαλαν !!

Ειναι ψέματα οτι το ανθρώπινο σώμα έχει ιδιαιτερότητες που μονο οι γιατροί πραγματικά γνωρίζουν , και στα σίγουρα ένα κιλό πλαστικό η κάτι καλύτερο σαν υλικό , γύρω απο το κεφάλι μου δεν μπορεί να με σώσει , σε κάθε περίπτωση !!

Εγω είμαι ελεύθερο πνεύμα , και σκεπτόμενος άνθρωπος , το να ξέρεις και τις δυο οψεις του νομίσματος είναι δύναμη .

Το τι θα κάνει ο καθένας με το κράνος , είναι δικιά του υπόθεση .

Οσο για μένα , θα ήθελα να έχω την επιλογή , να το φοράω όταν κρίνω εγώ, ότι πρέπει .

Δεν επηρεάζομαι από τις κραυγές του ενός και του άλλου , το κέντρο αποφάσεων είμαι εγώ !!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sober

Re: ΤΕΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

Αρχικά δημιουργήθηκε από iokozel
    ΑΛΛΟ Γ....Ι ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΠΡΟΦΥΛΑΚΤΙΚΟ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΧΩΡΙΣ.
    ΟΠΟΙΟΣ ΦΟΒΑΤΑΙ, ΚΟΙΜΑΤΑΙ.

Ε ναι...αλλιως σε γ@μαει το μυγακι αμα εισαι ξεκρανωτος!!!

Let's ride, ride how we ride ...

I never did mind about the little things...

Re: ΟΥΔΕΝ ΣΧΟΛΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ

Αρχικά δημιουργήθηκε από liakaros
    δειτε και τα συμπερασματα δικα σας κυριοι... :hypnotize

http://helmet.8m.net/kranos.htm
    More Techno..More Dijital!!
    This way please...www.di.fm

Παλαιό μέλος Το avatar του/της airamhag
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kiriakost
    Οσο για μένα , θα ήθελα να έχω την επιλογή , να το φοράω όταν κρίνω εγώ, ότι πρέπει .

αν και πιστευω οτι δεν αξιζει καν να ασχοληθω με το θεμα...αλλα ας προσπαθησω να το δω σφαιρικα..

απλα θα ηθελα -με αφορμη το ποστ του kirakost - να μου πειτε, οσοι αναφερατε οτι "φορατε κρανος οταν κρινετε εσεις οτι πρεπει"

τι εννοειτε..ειναι αναλογα την διαθεση , την διαδρομη , τα χιλιομετρα?
    ή το φορατε τις περισσοτερες αν οχι ολες τις φορες απλα δεν γουσταρετε να σας "επιβαλλουν" να το φορατε κ αντιδρατε κατα αυτο το τροπο?

( χωρις ιχνος ειρωνιας.)
    Mη μου γαματε τη καρδια ειμαι παιδι ακομα..

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Γιατι είναι ψέματα οτι όλοι μας ήμασταν ξεκράνωτοι , μέχρι την στιγμή που μας το επέβαλαν !!

Ναι
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της super_toto
    Δεν ξέρω ρε παιδιά εμένα μου φαίνεται μούφα η υπόθεση. Δεν μπορώ να πιστέψω ότι υπάρχει άνθρωπος που πιστεύει αυτες τις ανεπανάληπτες μαλακίες.

Μάλλον το άρθρο έχει γραφτεί για να τραβήξει την προσοχή ή για να αυξήση την επισκεψιμότοτα στο site η για να ξεκινήσει ένα chain mail ή τέλος πάντων για να κάνει ένα σωρό κόσμο να ασχοληθεί με αυτή τη μαλακία όπως κάνουμε εμείς τώρα.

Για όποιο λόγο και να έχει γίνει όμως αποτελεί μέγιστο κίνδυνο γιατί αν πείς μια μαλακία σε 1000 άτομα είναι σίγουρο ότι θα βρεθούν μαλάκες που θα την πιστέψουν.

Κανονικά πρέπει αν οι Θεαν. Ξένου και ο Διον. Βάδεν είναι υπαρκτά πρόσωπα (που δεν το νομίζω) πρέπει να τους πάμε στα δικαστήρια. Αν όχι πρέπει να γίνει το ίδιο για αυτόν που το δημοσιεύει.

Είναι βέβαιο ότι θα υπάρξουν πιτσιρίκια (καγκουράκια) που πρωτοξεκινάνε να οδηγούν μηχανάκια και θα επηρεαστούν (αλλο που δεν θέλουν).

ουστ βρωμόσκυλα
    ....ξάπλωσε τ' ανάσκελα και χύθηκαν οι μυαλοί του στις πέτρες.

Τόσοι άντρες εδώ μέσα.. ας κάνει ένας το ψυχικό ρε μπας και κόψει τις μαλακίες η κΕρία

Αυτή δεν το βάζει μην της χαλάσει το μιζαμπλί :rotflmao: :rotflmao:

λεφτχαντιτ Το avatar του/της doctor x

κ εγω

κ εγω ημουν γυμνος μεχρι που μου επεβαλαν να φορεσω ρουχα!!!συμπερασμα .γδυθειτε κ βγειτε στους δρομους .μπορει το κρανος να μην ειναι η λυση αλλα βοηθαει κ σιγουρα δεν ειναι το προβλημα για ν ασχολουμαστε μ αυτο.απλα το φοραμε οπως τη ζωνη στ αυτοκινητο.
    εγω δεν θα το φοραγα αλλα μου.......παει!!!! :rotflmao:
    πρωταθλητης Ευρωπης

Αρχικά δημιουργήθηκε από airamhag
    αν και πιστευω οτι δεν αξιζει καν να ασχοληθω με το θεμα...αλλα ας προσπαθησω να το δω σφαιρικα..

απλα θα ηθελα -με αφορμη το ποστ του kirakost - να μου πειτε, οσοι αναφερατε οτι "φορατε κρανος οταν κρινετε εσεις οτι πρεπει"

τι εννοειτε..ειναι αναλογα την διαθεση , την διαδρομη , τα χιλιομετρα?
    ή το φορατε τις περισσοτερες αν οχι ολες τις φορες απλα δεν γουσταρετε να σας "επιβαλλουν" να το φορατε κ αντιδρατε κατα αυτο το τροπο?

( χωρις ιχνος ειρωνιας.)
    Μαλιστα... θα σου απαντούσα με όλη μου την ειλικρίνεια υπό άλλες συνθήκες .... το θέμα αυτό κατέληξε σαν ινδιάνικος πολεμικός χορός , και η όποια δήλωση θα γίνει αιτία λιθοβολισμού από τους υπέρμαχους , της μιας η της άλλης πλευράς .

Εγω βρίσκομαι κάπου στην μέση , ιδεολογικά ..

Γενικότερα

Σαν ενήλικας και πιθανός γονέας , θα πρότεινα σε ορισμένους φορουμιτες , να μην το παίζουν και τόσο καλοί χριστιανοί , στο θέμα διαμόρφωση συνείδησης των ανηλίκων απο τα γραφωμενα του καθε ενος , μέσα στο φορουμ .

Υπεύθυνη για την διαμόρφωση του χαρακτήρα του κάθε ανηλίκου είναι η οικογένεια του .

Και τελος δηλώνω ότι ΟΧΙ ... ΔΕΝ υποστηρίζω την ιδέα του φανατικού μοτοσυκλεταρά με τα μπουφαν τα κοκάλινα, και τα κράνη των 500? κόστους ..... πτώση λέει ο άλλος με 200 χλμ και κοτσάνες . Αμα είναι να πηγαίνεις με τόσα , καλύτερα να αγοράσεις οικογενειακό τάφο , όχι ένα κράνος .

Απο την στιγμή που υπάρχει, από πίσω από το θέμα " Ασφάλεια αναβάτη " ολόκληρη βιομηχανία με σκοπό την αρπαχτή και την εκμετάλλευση των μοτοσικλετιστών σε οικονομικό επίπεδο .... σημαίνει οτι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση .

Παλαιό μέλος Το avatar του/της airamhag
    Μαλιστα... θα σου απαντούσα με όλη μου την ειλικρίνεια υπό άλλες συνθήκες .... το θέμα αυτό κατέληξε σαν ινδιάνικος πολεμικός χορός , και η όποια δήλωση θα γίνει αιτία λιθοβολισμού από τους υπέρμαχους , της μιας η της άλλης πλευράς .

ΠΜ ή ΜΣΝ διαθεσιμα

Γενικότερα

Σαν ενήλικας και πιθανός γονέας , θα πρότεινα σε ορισμένους φορουμιτες , να μην το παίζουν και τόσο καλοί χριστιανοί , στο θέμα διαμόρφωση συνείδησης των ανηλίκων απο τα γραφωμενα του καθε ενος , μέσα στο φορουμ .

Υπεύθυνη για την διαμόρφωση του χαρακτήρα του κάθε ανηλίκου είναι η οικογένεια του .

Και τελος δηλώνω ότι ΟΧΙ ... ΔΕΝ υποστηρίζω την ιδέα του φανατικού μοτοσυκλεταρά με τα μπουφαν τα κοκάλινα, και τα κράνη των 500? κόστους ..... πτώση λέει ο άλλος με 200 χλμ και κοτσάνες . Αμα είναι να πηγαίνεις με τόσα , καλύτερα να αγοράσεις οικογενειακό τάφο , όχι ένα κράνος .

αλλο ο εξοπλισμος , αλλο η οδιγικησυμπεριφορα

Απο την στιγμή που υπάρχει, από πίσω από το θέμα " Ασφάλεια αναβάτη " ολόκληρη βιομηχανία με σκοπό την αρπαχτή και την εκμετάλλευση των μοτοσικλετιστών σε οικονομικό επίπεδο ....

υποτιθεται , οτι αν θες να ψαξεις να βρεις τον τροπο να μη σε πισουν κωτσο που λενε μπορεςι..ιντερνετ, εκθεσεις κλπ

σημαίνει οτι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση .
    αυτη τη μεση ψαχνω.

Mη μου γαματε τη καρδια ειμαι παιδι ακομα..

Που ειμαι; Τι κανω εδω; Το avatar του/της Pitsakos
    Αν θελετε ν οδηγατε χωρις κρανος να το κανεται! Αν θελετε παλι να γ@ματε χωρις προφυλακτικο (γιατι και αυτο μας το επιβαλανε για λογους ασφαλειας) να το κανεται! Αλλα να ξερετε ενα πραγμα οτι ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΟΜΑΤΑ, ΟΙ ΜΥΚΗΤΕΣ,ΤΟ ΕΪΤΖ ΚΑΙ Η ΑΣΦΑΛΤΟΣ δεν ξεχωριζουν ουτε "ΑΝΤΡΕΣ" ουτε "ΔΟΓΜΑΤΑ" ουτε και ΘΡΗΣΚΕΙΑ απλα σε ΣΚΩΤΟΝΟΥΝ οπως και μια σφαιρα στο κεφαλη!
    Η ζωη ειναι πολυ μικρη για να ειναι ασχημη...

Γενικότερα

Απο την στιγμή που υπάρχει, από πίσω από το θέμα " Ασφάλεια αναβάτη " ολόκληρη βιομηχανία με σκοπό την αρπαχτή και την εκμετάλλευση των μοτοσικλετιστών σε οικονομικό επίπεδο .... σημαίνει οτι η αλήθεια είναι κάπου στην μέση .

και τα κράνη των 500? κόστους .

O καθένας ας αξιολογίσει ποσο αξίζει το κεφάλι του.

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. ΒΑΛΙΤΣΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ
    από BILL VUZAS στο forum BMW
    Απαντήσεις: 16
    Τελευταίο μήνυμα: 24/02/2006, 20:51
  2. Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 07/01/2004, 22:54
  3. Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 31/12/2003, 14:48
  4. Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 24/12/2003, 14:13