Τι λες εκεί βρε άνθρωπε;!!!Καταλαβαίνεις τι λες;Αρχικά δημιουργήθηκε από iokozel
Αγαπητά μου παιδιά(αν μου επιτρέπεται λόγω ηλικίας),και φίλοι, συνοδοιπόροι-συνμοτοσυκλετισττές, λόγω πολλαπλών ασχολιών και πειραμάτων στη ζωή μου, θα σας ανακοινώσω τούτο.!!! Το κράνος, όπως και κάθε άλλη προστατευτική συσκευή, ΑΛΕΞΙΣΦΑΙΡΟ ΕΠΑΝΩΦΟΡΙ(κοινώς γιλέκο), ΜΑΣΚΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΝΑΠΝΟΗΣ(κοινώς αντιασφυξιαγόνα μάσκα), ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΠΕΡΙΚΝΗΜΗΔΩΝ, ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΟΦΘΑΛΜΩΝ κλπ, κλπ, εφευρέθηκαν, και, σε ένα σκοπό αποσκοπούν, την αποτροπή της απώλειας ΖΩΗΣ, και όχι την αποτροπή ανεικέστου βλάβης. Δηλαδή, χοντρικά, κάποιο κουσούρι, ενδεχομένως να στο αφήσουν τα τραύματα ή τα γεγονότα τα οποία επήλθαν και η υποστήριξη των ασφαλιστικών διατάξεων ήταν απαραίτητη. Το κράνος, όσο καλό και να είναι, όσο τέλειο και να είναι, δεν σημαίνει απαραίτητα και ότι θα σε σώνει ες αεί.Π.χ. ένα χειρότερο του καλλίστου, μπορεί να προσφέρει καλύτερη ασφάλεια σε δεδομένη στιγμή, όχι λόγω του υλικού κατασκευής, αλλά της ταχύτητας και της ορμής πρόσκρουσης. Αν πέσεις με το χειρότερο κράνος, απο θέση στάσης ή κάποιας (αναφορικά για πειραματικούς λόγους και μόνο αναφέρεται το νούμερο),ταχύτητας 20 χιλ σε άσφαλτο ζεστή καλοκαίρι με κανονικές συνθήκες περιβάλλοντος, πιθανότατα δεν θα πάθεις τίποτα. Αν όμως με το καλύτερο και ακριβότερο κράνος πέσεις με 200 χιλ. σε ένα τοίχο, το κράνος πιθανότατα δεν θα πάθει τίποτα, εσύ όμως θα αποτελείς παρελθόν. Γιατί; γιατί η δύναμη πρόσκρουσης θα διοχετεύσει το αίμα σου και τα σπλάχνα, σε διάφορες κατευθύνσεις. Να μήν λοιπόν επαναπαυόμαστε ότι, επειδή διαθέτουμε το άριστο απο πλευράς υλικών, σχεδιασμού κλπ. κράνος, δεν θα πάθουμε και τίποτα. Όσο για τα υλικά, αντέχουν σε πολλαπλές μηχανικές και μή καταπονήσεις. Δεν αλλάζεις το κράνος επειδή έπεσες με ελαφριά κρούση σε μαλακό έδαφος. Όλα τα υλικά, έχουν το φαινόμενο μνήμης, και επανέρχονται στην κατασκευαστική τους δομή, μετά απο λίγο, αρκεί οι όποιες δυνάμεις εξώλκευσης, συμπίεσης και κρούσης, δεν υπερβούν το διάγραμμα των καμπυλών, που αναφέρονται στα όρια των υλικών που το απαρτίζουν. Τελικό συμπέρασμα; Περισότερο απασχολεί το αποτέλεσμα μιάς δυναμικής εφαρμογής στο ανθρώπινο σώμα παρά στα προστατευτικά μέσα.-
Ο εξοπλισμός μπορεί να μάς γλυτώσει από θάνατο και όχι από "ανείκεστον βλάβην";
Έχεις δει πώς γίνεται το ανθρώπινο κεφάλι,όταν πέφτει στην άσφαλτο με 50 χλμ;
Αν πάω με 200 και πέσω,το κράνος θα μείνει άθικτο κι εγώ θα είμαι παρελθόν;Μάλιστα...Μόνο στην περίπτωση που καρφωθώ σε ντουβάρι με το κεφάλι.
Γιατί αν απλά φύγω και κουτρουβαλιάζομαι στην άσφαλτο φορώντας το,το πιο πιθανό είναι να μην πάθω τίποτα.
Εκτός κι αν οι οδηγοί αγώνων που πέφτουνε κάθε μέρα με 200+,είναι κατά τη γνώμη σου ηλίθιοι.
Και αυτοί και οι διοργανωτές αγώνων.
Για ποιά ελευθερία που προσφέρει η μηχανή συζητάς;Αυτήν που βολτάρεις ανέμελος ,χαζεύοντας τα δέντρα και το ηλιοβασίλεμα και τραβώντας τίς οσμές τής φύσης στα πευμόνια σου,νοιώθοντας αναζωογονημένος και πλήρης;
Μάλλον μιλάς για πεζοπορία.![]()
Έχεις φάει σφίγγα στο κούτελο;Σού έχει πεταχτεί πετραδάκι στο,απροστάτευτο απ' τον "βαρύ εξοπλισμό",πόδι σου;
Εμένα,που τώρα κάθομαι και συζητώ μαζί σου,θα με είχαν θάψει πρίν από μερικά χρόνια σε φέρετρο καμμιά 20αριά πόντους κοντύτερο από το ύψος μου,αν δεν φορούσα κράνος.
Σε παρακαλώ πολύ....εσένα και όσους τυχόν σε συμμερίζονται.
Όλοι έχουμε οδηγήσει και συνεχίζουμε να οδηγούμε χωρίς εξοπλισμό.(Μέσα κι εγώ)
Άλλο όμως αυτό και άλλο το να υποστηρίζουμε ότι αυτό είναι και το σωστό.
Φοράτε πάντα εξοπλισμό!![]()
![]()