Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 68

Θέμα: βελτίωση σε Κ7...?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της T.R.E
    Αρχικά δημιουργήθηκε από gcrook
    Μου το γυρνας τωρα στην ειρωνεια και στην απαξιωση....
    Κανε quote αυτα που εγραψα και απαντησε επι τουτου ΑΝ μπορεις.
    Δεν εχω προσωπικη πειρα σε οσα ανεφερα και μην λες οτι σε συμφερει.
    Απλα παρεθεσα καποια πραγματα στα οποια περιμενα συζητηση αλλα δεν τελικα....

Μιλα μου οσο πιο τεχνικα και δυσκολα μπορεις, γιατι πρεπει και εγω να ξερω αυριο με τι μουτρα θα αντικρυσω τον τρε και τον καθε τρε που ξεστομιζει ξεδιαντροπα ποσοστα κερδους και νουμερα ιπποδυναμης με την παραμικρη μοντιφα που διαβαζει στα περιοδικα και στο νετ.
    Α και απο αυτα που του λενε οι αγωνιζομενοι.....
    Φυσικα στο γυρνω στην ειρωνια,απ'τη στιγμη που βαζεις φατσουλες ειρωνικες και αμφισβητεις χωρις να ξερεις...Αν ειναι δυνατον,να τολμω να ξεστομιζω ξεδιαντροπα κιολας :rotflmao: (μα αν ειναι δυνατον,πως μπορεσα,πως μου επετραπει,που ειναι ο Nostra να με BANαρει) ποσοστα κερδους και νουμερα απο δυναμομετρησεις που ημουνα μπροστα ο ιδιος,και αν ειναι δυνατον να λεω πραγματα που εχω κανει στο δικο μου μηχανακι...:rotflmao: :rotflmao:

Συζητηση περι της 520 αλυσιδας δεν μπορει να γινει απο δω μεσα,ειναι κινουμενο βαρος και οσο πιο ελαφρυ τοσο πιο ευκολα το κινει ο κινητηρας...Οπως και οι ζαντες,το μη αναρτωμενο βαρος και ολα τα σχετικα...

Εκτος και αν θες να εχεις αισθηση βαριδιου,τοτε δεν ειναι καλυτερα μαλλον η πιο ελαφρια αλυσιδα,αλουμινενιο γραναζι κτλ...

Ειδες τελικα ποσα μαθαινεις αμα εχεις φιλους αγωνιζομενους... :rotflmao:

Τι pc tre αντικοφτες κτλ κτλ

Βαλτε ενα TURBO KIT na ησυχασετε... μετα θα ερχεται στι μια με 300++ πραγματικα

Παλαιό μέλος Το avatar του/της gcrook
    Αρχικά δημιουργήθηκε από T.R.E
    Φυσικα στο γυρνω στην ειρωνια,απ'τη στιγμη που βαζεις φατσουλες ειρωνικες και αμφισβητεις χωρις να ξερεις...Αν ειναι δυνατον,να τολμω να ξεστομιζω ξεδιαντροπα κιολας :rotflmao: (μα αν ειναι δυνατον,πως μπορεσα,πως μου επετραπει,που ειναι ο Nostra να με BANαρει) ποσοστα κερδους και νουμερα απο δυναμομετρησεις που ημουνα μπροστα ο ιδιος,και αν ειναι δυνατον να λεω πραγματα που εχω κανει στο δικο μου μηχανακι...:rotflmao: :rotflmao:

Συζητηση περι της 520 αλυσιδας δεν μπορει να γινει απο δω μεσα,ειναι κινουμενο βαρος και οσο πιο ελαφρυ τοσο πιο ευκολα το κινει ο κινητηρας...Οπως και οι ζαντες,το μη αναρτωμενο βαρος και ολα τα σχετικα...

Εκτος και αν θες να εχεις αισθηση βαριδιου,τοτε ειναι καλυτερα μαλλον η πιο ελαφρια αλυσιδα,αλουμινενιο γραναζι κτλ...

Ειδες τελικα ποσα μαθαινεις αμα εχεις φιλους αγωνιζομενους... :rotflmao:
    Σταματα....
    Με επεισες.......
    Ευχαριστω που μου ανοιξες τα ματια.....

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    -Have you any famous last words?
    -..Not Yet!
    -"Not yet"!? Is that famous?

Banned Το avatar του/της anco
    Οχι θα δωσω 3.000 ? για να παρω εγκεφαλο yoshimura για να βγαλω τον κοφτη τελικης που βγαινει με 30 ?...:rotflmao:

Αμα θες ελα να με μετρησεις μια μερα να σου φυγει η απορια...
    ναι ναι ετσει ακριβως......

Θα δεις 300....

το πλαισιο να κρατας μονο....

:rotflmao: :rotflmao:

Θες και αντικοφτη.

Οσο για τον εγκεφαλο κανει 1500....

ξεχασα εδω ειναι πουριτανο Site....

την παπαρια αν δεν την πεταξεις δεν γινεται....

Αρχικά δημιουργήθηκε από anco
    ξεχασα εδω ειναι πουριτανο Site....

την παπαρια αν δεν την πεταξεις δεν γινεται....

Τοινγκ!:hypnotize
    -..Not Yet!

the problematix Το avatar του/της JIMK7

Συγκεκριμενα;
    Δηλαδη εσυ αυτο καταλαβες, οτι αμφισβητω οσα εγραψε ο τρε;
    Για πες μου σαν μηχανικος και αγωνιζομενος τοτε για ολα τα ωφελη και μη της 520 αλυσιδας,για το αν ολες οι εξατμισεις με διαφραγμα, (slipon συστηματα) ,κοβουν πιο πολυ απο τις ιδιες ακριβως που δινονται χωρις σιγαστηρα, πες μου για τα ωφελη της καταργησης της δευτερης πεταλουδας, πες μου για το Pair valve mod οσο πιο τεχνικα μπορεις να μαθω και γω ο απλος χρηστης και πες μου επισης οταν βαζεις εξατμιση και φιλτρο στα μηχανακια που και με ποιο τροπο ρυθμιζεις την διαχειριση καυσιμου.
    Ετσι να μαθαινουμε και μεις οι μη αγωνιζομενοι και μη μηχανικοι δυο πραγματακια..

Μιλα μου οσο πιο τεχνικα και δυσκολα μπορεις, γιατι πρεπει και εγω να ξερω αυριο με τι μουτρα θα αντικρυσω τον τρε και τον καθε τρε που ξεστομιζει ξεδιαντροπα ποσοστα κερδους και νουμερα ιπποδυναμης με την παραμικρη μοντιφα που διαβαζει στα περιοδικα και στο νετ.
    Α και απο αυτα που του λενε οι αγωνιζομενοι..... [/B]
    Να σε καλά reinmeister που έκατσες τόση ώρα και έγραψες αυτά σχεδόν που ήθελα να πω θα προσθέσω μόνο για την 520 αλυσίδα ότι λόγω βάρους (μη αναρτώμενο βάρος) εκτός από μερικά άλογα κερδίζεις και γυροσκοπικό φαινόμενο δλδ ποιο εύκολη αλλαγής κατευθύνσεις, δεν είναι τυχαίο όλες οι ομάδες στα GP και SBK να φορούν 520 αλυσίδες Τώρα σαν μηχανικός και αγωνιζόμενος θα σου πω πίστευε και μη ερεύνα
    ΔΥΟ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΟ ΚΟΣΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΕΡΑΝΤΑ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΚΑΙ Η ΑΝΘΡΩΠΙΝΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΕΧΩ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΕΣ

ΑΪΝΣΤΑΙΝ

Δεν ξερω παιδες αν εχετε πιασει το πνευμα του θρεντ, αλλα ενας ανθρωπος που μαλλον δεν γνωριζει και πολλα ρωταει για βελτιωση Α σταδιου γενικα και αοριστα για τον γαμπρο του, και καθομαστε και του λεμε να βαλει 520 αλυσιδα και να παιξει με τις αναθυμιασεις του καρτερ γενικα και αοριστα, και γενικα να προβει σε τακτικες, αλλες ακριβες, αλλες αμφιλεγομενες, και αλλες εντελως ανουσιες.

Χαιρω πολυ για την 520.
    Εδω στα sbk και στα gp τα μηχανακια ειναι μεσα στο τιτανιο το μαγνησιο και το καρμπον.
    Μηπως να του προτεινουμε να το στειλει το μηχανακι πακετο στην γιοσιμουρα και να βαλει το σπιτι του ενεχυρο του ανθρωπου;
    -..Not Yet!

Δεν ξερω παιδες αν εχετε πιασει το πνευμα του θρεντ, αλλα ενας ανθρωπος που μαλλον δεν γνωριζει και πολλα ρωταει για βελτιωση Α σταδιου γενικα και αοριστα για τον γαμπρο του, και καθομαστε και του λεμε να βαλει 520 αλυσιδα και να παιξει με τις αναθυμιασεις του καρτερ γενικα και αοριστα, και γενικα να προβει σε τακτικες, αλλες ακριβες, αλλες αμφιλεγομενες, και αλλες εντελως ανουσιες.

Χαιρω πολυ για την 520.
    Εδω στα sbk και στα gp τα μηχανακια ειναι μεσα στο τιτανιο το μαγνησιο και το καρμπον.
    Μηπως να του προτεινουμε να το στειλει το μηχανακι πακετο στην γιοσιμουρα και να βαλει το σπιτι του ενεχυρο του ανθρωπου;

Tις αοριστιες και τις γενικοτητες μονο εσυ τις εξεφρασες...Του ειπα 5-6 συγκεκριμενα πραγματακια να κανει στο μηχανακι του,απ'τα οποια τα περισσοτερα ειναι σχεδον τζαμπα (2ες πεταλουδες off,pair mod)...

Τωρα τι σκαλωμα εχεις φαει εσυ με την 520 αλυσιδα,που ολο το σετ εχει 150 ? (ετσι,πολλα λεφτα λεμε) δεν μπορω να καταλαβω...

Και αφου εσυ επιασες το νοημα του θρεντ γιατι δεν του ειπες ας πουμε,ΜΗΝ κανεις αυτο γιατι δεν εχει νοημα,εκεινο γιατι ειναι λεπτομερεια? Παρα μονο μας σκοτιζεις τα π@π@ρια με τις αμφιβολιες σου?

Και αφου εσυ επιασες το νοημα του θρεντ γιατι δεν του ειπες ας πουμε,ΜΗΝ κανεις αυτο γιατι δεν εχει νοημα,εκεινο γιατι ειναι λεπτομερεια? Παρα μονο μας σκοτιζεις τα π@π@ρια με τις αμφιβολιες σου?
    Προτιμησα να πιασω εσενα να γιατι.
    Νταβα στο πληκτρολογιο μου σ'εβαλα;
    -..Not Yet!

Νταβα στο πληκτρολογιο μου σ'εβαλα;
    To πληκτρολογιο ειναι καινουρια βελτιωση?Θα την δοκιμασω,μετα θα ρωτησω και τους φιλους μου τους αγωνιζομενους να μου πουν και αυτοι την γνωμη τους και θα σου πω αμα δουλευει...

Αμα ξερεις και καμια αλλη πες...

Εγώ είχα κατά νου το "yoshimuration" όταν έκανα quote τον anco, και με βάση αυτά που είπε ο reinmeister το ίδιο συμπέρασμα που είχα και πριν έχω (σιγά μη δώσω τόσα φράγκα για yoshimuration κόλπα), τα περι pc που είπα αφορούν τα πτωχά μου συμπεράσματα από τα πειράματά μου με το δικό μου pc III...
    Το pair σε μένα παρόλα όσα έχω διαβάσει στα παραπάνω φόρα ακόμα δεν το έχω πειράξει -και επιμένω ότι η χρήση του είναι πιο πολύ λόγω προδιαγραφών ρίπων (δεν είμαι και 1000% σίγουρος)...

Φυσικά άμα σας φάνηκαν κάπως, σχολιάστε τα. Μαργαριτάρι μέσα σε στρείδι κλειστό δε λέει.
    Καλό είναι ότι στραβό βλέπουμε να το ψιλοισιώνουμε, τουλάχιστον στα φόρα.

Σε μια κουβέντα που είχαμε με τον jimk7 (άν θυμάμαι καλά), σε άλλο φόρουμ, είχαμε συμφωνήσει για τα οφέλη της 520, αλλά και για το ότι θα αντέξει λιγότερο από μια 525...

Το πρόβλημα με τους κάρμπον τροχούς, τα πανάλαφρα γρανάζια και τα λοιπά ωραία είναι ότι είναι ελαφρώς πανάκριβα σε σχέση με τα νορμάλ -άσε το πόσο αξιόπιστος είναι σε μια λακούβα ένας carbon τροχός...

Άμα έχεις λεφτά, και δε γουστάρεις να τα τρως σα και μένα σε διακοπές, φυσικά είναι μονόδρομος.

TRE, σου χρωστάω μια μπύρα, έλα Παρασκευή να τα πούμε.

Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    υπερβολικος εισαι...χαβαλε εκανα...

anyway...μια κι ετεθει ετσι ας τα παρουμε τα πραγματα με την σειρα...

το pair ειναι ενα συστημα που εμπλουτιζει με αερα τις εξαγωγες ετσι ωστε ενα μεγαλο μερος των ακαυστων υδρογονανθρακων(καταλοιπα καυσεως) να καιγονται μεσα στην εξατμιση πριν βγουν στο περιβαλλον...

αυτο το κανει(χοντρικα) μεσω ενος σερβομηχανισμου που συνδεεται,απο την μια μερια με τα σωματα ψεκασμου με ενα σωληνακι κι απο την αλλη με το φιλτροκουτι με αλλο σωληνακι...(σικ)...καπου εκει υπαρχει και μια φισα που τον συνδεει με τον εγκεφαλο... αναλογα την υποπιεση που δημιουργειται δινεται εντολη στον σερβομηχανισμο(μεσω του εγκεφαλου) να τραβηξει αερα απο το φιλτροκουτι και να τον στειλει στην εξαγωγη εμπλουτιζοντας με οξυγονο τα καυσαερια...

αυτο που λεει ο τρε ειναι το pair sucker mode(περιεργοι συνειρμοι με ρουφηγματα καλο θα ητο να αποφευχθουν) το οποιο κανει το εξης...συνδεει τον σεβομηχανισμο με τον σωληνα των αναθυμιασεων του καρτερ τις οποιες και στελνει στην εξαγωγη...κατ αυτο τον τροπο θεωρητικα παντα το μοτερ δουλευει πιο ελευθερα λογω μειωμενων τριβων(φουτσες μπλε κατ εμε)...

διοτι η παροχη του σερβομηχανισμου τοσο μικρη που η διαφορα στον δρομο ειναι απλως αναξια λογου...ο λογος που το μηχανακι παει ελαχιστα καλυτερα ειναι ο εξης απλουστατος...οι αναθυμιασεις που τωρα πανε στην εξαγωγη,πριν πηγαιναν στο φιλτροκουτι με αποτελεσμα να αυξανουν την θερμοκρασια του εισερχομενου αερα αρα να μειωνουν την περιεκτικοτητα σε οξυγονο οποτε κι ο εγκεφαλος τροποποιουσε αναλογα το καυσιμο(μειωνε)...κανοντας λοιπον την ανωτερω μετατροπη ο εισερχομενος αερας ειναι πιο "δροσερος" οποτε ο γκεφαλος στελνει λιγο παραπανω καυσιμο και voila...παει το πρι πρι λιγο καλυτερα...

αν λοιπον θελετε αυτο το οφελος βγαλτε τον σωληνα των αναθυμιασεων απο το φιλτροκουτι και βαλτε του ενα φιλτρο...ετσι και μοτερακι σας θα δουλευει πιο καθαρα και δεν θα κανετε χαλια το περιβαλλον...απ την αλλη βεβαια αν το αφησετε μαμα καποια μικροσωματιδια λαδιου θα περνανε απο το φιλτρο σας και να ειστε σιγουροι οτι οι βαλβιδουλες σας θα σας ευγνωμονουν γι αυτο...επισης αν κανετε αυτη την μετατροπη ,μετα απο λιγο καιρο ο σερβομηχανισμος θα μπουκωσει απο τα λαδια που θα συσσωρευονται με τον καιρο και θα παραδωσει πνευμα...οποτε δωρον αδωρον...

(τρε,ο λογος που δεν επιτρεπεται στους αγωνες ειναι καθαρα αντιρυπαντικου σκεπτικου)...

παμ παρακατ...

ο κακομοιρης ο μαμα εγκεφαλος,εχει μια μικρη δυνατοτητα προσαρμογης στις αλλαγες συνθηκων καυσης(1-2% max) πραγμα που σημαινει οτι βαζοντας ολακερη(!) εξατμιση ,απλως χανει τα αυγα και τα πασχαλια...καποιες φορες που τυχαινει συγκεκριμενα μηχανακια να ειναι πολυ πλουσια ρυθμισμενα απο το εργοστασιο τους ερχεται καλα...γι αυτο και καποιοι λενε οτι δεν χρειαζεται commander η οτιδηποτε αλλο παρεμφερες τελοσπαντων...

το κουτι της yoshimura ειναι μια παπαρια και μιση κι ο λογος γι αυτο ειναι οτι ρυθμιζει εντελως χοντρικα το καυσιμο...(χαμηλες,μεσαιες,ψηλες και σε ολα τα ανοιγματα γκαζιου)...τζιφος με λιγα λογια....

το commander απο την αλλη εχει την δυνατοτητα να ρυθμισεις παντου (ανα 250 στροφες) και σε ολα τα ανοιγματα γκαζιου...το οτι οι περισσοτεροι μηχανικοι δεν εχουν ιδεα αναφορικα με τις δυνατοτητες του και την σωστη χρηση του,δεν φταιει το commander,αλλα αυτοι...

ο em pro εγκεφαλος της yoshimura απ την αλλη, εχει αρκετες δυνατοτητες οπως ρυθμιση αβανς ,ρυθμιση φρενου κινητηρα στο κλεισιμο του γκαζιου,οδηγηση shifter και rev limiter για τα pits και μαλιστα ολα αυτα για καθε σχεση ξεχωριστα αλλα....

1.για να εκμεταλευτεις πληρως τις δυνατοτητες του θελει απαραιτητα και την πλεξουδα της yoshimura...
    2.πρεπει να ξερεις παααρα πολυ καλα τι σου γινεται για τον δουλεψεις...
    3.ρυθμιζει ανα 1000 στροφες μεχρι τις 11000 και μετα ανα 500 πραγμα που σημαινει οτι αν εξαιρεσεις την δυνατοτητα ρυθμισης αβανς και την ρυθμιση ανα σχεση ειναι πολυ απλα χειροτερο απο το commander..κι αν λαβετε υπ οψιν οτι τα περισσοτερα μαστορια τραβανε ζορια με το commander τοτε καταλαβαινετε τι γινεται με αυτο...

εν κατακλειδι...στο 99% των περιπτωσεων το commander ειναι καλυτερο αρα και προτιμοτερο...

και μην γυρισει κανεις να μου πει απο που μου κατεβηκαν ολα αυτα διοτι εχω ηδη ρυθμισει ενα full yoshimura gsxr 1000 με τετοιο εγκεφαλο...εχω και ξερω ολο το software καθως και καθε παραμετρο χρησης του απεξω κι ανακατωτα...θεωρητικα και πρακτικα...οπως και του commander φυσικα...

ανκο...αν αυξησεις την συμπιεση του 1000 στο 14/1 χωρις να χρησιμοποιησεις εκκεντροφορους yoshimura stage r type r(τριτο και τελευταιο σταδιο) πιστεψε με ψηλα θα πηγαινει σαν caterpillar...χειροτερα απο μαμα...ο μονος λογος τοσο μεγαλης αυξησης της συμπιεσης σε εναν κινητηρα ειναι ετσι ωστε να του δωθει η δυνατοτητα να λειτουργησει με πολυ αγριους εκκεντροφορους και μονον αυτος...

φλαντζα βασεως το 1000 δεν εχει...μπλοκ κυλινδροι ειναι ενιαιο κομματι...

επισης η εξατμιση η 4 σε 1 δεν εχει 2500 αλλα 3300 μαζι με την ελαιολεκανη που ειναι απαραιτητη για να μπορεσει η εξατμιση να περασει ισια κατω απο το μοτερ...

συνολικα οπως τα λες θες...

2000 ευρω για τα yoshi πιστονια,1300 για το em pro συν 300 πλεξουδα,1200 για εκκεντροφορους
    αλλα 500 για ελατηρια βαλβιδων, retainers, ασφαλειες, και 3300 για εξατμιση...κι ολα αυτα για να φτασεις οριακα και με ιδανικες καιρικες συνθηκες τα 195 παρα κατι ροδα...(αν παρεις je 13.8/1 κανουν 1000)...συνολο 8800 η 7800...

ενω αν φτιαξεις κεφαλη στο κ5 βαλεις εναν εισαγωγης απο 600 στην εξαγωγη και ανεβασεις συμπιεση στο 13/1 μαζι με εξατμιση και commander χαιδευεις τα 180 αν ξερεις να το ρυθμισεις..κοστος ανταλλακτικων... 400 commander, 1300 εξατμιση,225 εκκεντροφορος 150 γραναζια εκκεντροφορων... συνολο...2075....

τι προτιμας?

αυτα...

p.s. εσυ gcrook ειπες ενα "σνομπαρεις" κι εγω εκατσα σαν τον λαλακα κι εγραψα ολο αυτο...δεν ειναι δικαιο φιλε οποτε κομμενα τα σχολια απο δω και στο εξης....

p.s.2. θα εγραφα και για 520 αλυσιδογραναζα,ελαφρυτερες ζαντες κλπ αλλα ειλικρινα κουραστηκα...
    Ωραια ολα αυτα.

Αλλα η εξατμιση μπορεις να την παρεις και χωρις την λεκανη.

Απο Arata και κατι Akrapovic ειναι πολυ καλητερη.

Τα 14:1 που γραφεις ειναι stage για 200 αλογα ροδα σχεδον.

Θελεις αγωνηστικα καυσιμα.

Δεν ειπα να πας σε αυτο το φτιαξιμο.

Απλα ειπα να αυξησεις συμπιεση με μονο φλανζα.

Τα vavle retainers ειναι για πολυ φτιαξιμο.

Το Em-Pro ειναι οτι πρεπει και η ιδια η Yoshimura δινει και καποιους χαρτες free αναλογα το Stage

π.χ SBK, AMA , Endurance ειναι στο site της.

Δεν νομιζω οτι και με αυτους να κανει μαλακιες.

Oι type-r ειναι και οι πιο race εκκεντροφοροι, και ειναι για τα ψηλα.

Εγω σαν κιτ ειμαι υπερ

Εκκεντροφοροι

Φλανζα

Em-Pro

Εξατμιση.

Παιζεις πανω απο 180 ανετα.

Τωρα για Κ7 βεβαια ειναι το Em-pro ενα παλουκι γιατι αν θες να εχεις και τους 3 χαρτες θελεις πολυ δουλεια, αν και εχει δικο το κουμπακι μαζι με το pit-lane κουμπι.

Αυτα που γραφεις με τους εκκεντροφορους απο 600αρι ειναι γνωστα.

Οσο για τα 8000 χιλιαρικακια, ρε φιλε μιλας για κατι που λιγοι θα καβαλανε.

Δηλαδη εσυ με το πλοιο της αγαπης εχεις δωσει λιγα?

Και Ohlins εχει με 2000 χιλιαρικακια και εχει και με 7500+ SBK προδιαγραφων.

Δηλαδη τι μας λες τωρα?

Αλλα αν εχεις 72 δοσεις το Κ7 καλο ειναι να λες πως να το ξεχρεωσεις και να μην ψαχνεις για τα αλογα της Αραβιας......

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Δε χρειαζεται ρε παιδια τοσο βελτιωση.... οσο το σκαλιζεις το μοτερ τοσο προβληματα θα βγαζει...

Μια εξατμιση φιλτρο και pc ειναι μια χαρα δε χρειαζεται τπτ παραπανω....

Εκτος αν θελεις να κανεις αγωνες dragster....

Αέρα Πατέρα!!!! Το avatar του/της gousouxourou
    Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
    υπερβολικος εισαι...χαβαλε εκανα...

anyway...μια κι ετεθει ετσι ας τα παρουμε τα πραγματα με την σειρα...

το pair ειναι ενα συστημα που εμπλουτιζει με αερα τις εξαγωγες ετσι ωστε ενα μεγαλο μερος των ακαυστων υδρογονανθρακων(καταλοιπα καυσεως) να καιγονται μεσα στην εξατμιση πριν βγουν στο περιβαλλον...

αυτο το κανει(χοντρικα) μεσω ενος σερβομηχανισμου που συνδεεται,απο την μια μερια με τα σωματα ψεκασμου με ενα σωληνακι κι απο την αλλη με το φιλτροκουτι με αλλο σωληνακι...(σικ)...καπου εκει υπαρχει και μια φισα που τον συνδεει με τον εγκεφαλο... αναλογα την υποπιεση που δημιουργειται δινεται εντολη στον σερβομηχανισμο(μεσω του εγκεφαλου) να τραβηξει αερα απο το φιλτροκουτι και να τον στειλει στην εξαγωγη εμπλουτιζοντας με οξυγονο τα καυσαερια...

αυτο που λεει ο τρε ειναι το pair sucker mode(περιεργοι συνειρμοι με ρουφηγματα καλο θα ητο να αποφευχθουν) το οποιο κανει το εξης...συνδεει τον σεβομηχανισμο με τον σωληνα των αναθυμιασεων του καρτερ τις οποιες και στελνει στην εξαγωγη...κατ αυτο τον τροπο θεωρητικα παντα το μοτερ δουλευει πιο ελευθερα λογω μειωμενων τριβων(φουτσες μπλε κατ εμε)...

διοτι η παροχη του σερβομηχανισμου τοσο μικρη που η διαφορα στον δρομο ειναι απλως αναξια λογου...ο λογος που το μηχανακι παει ελαχιστα καλυτερα ειναι ο εξης απλουστατος...οι αναθυμιασεις που τωρα πανε στην εξαγωγη,πριν πηγαιναν στο φιλτροκουτι με αποτελεσμα να αυξανουν την θερμοκρασια του εισερχομενου αερα αρα να μειωνουν την περιεκτικοτητα σε οξυγονο οποτε κι ο εγκεφαλος τροποποιουσε αναλογα το καυσιμο(μειωνε)...κανοντας λοιπον την ανωτερω μετατροπη ο εισερχομενος αερας ειναι πιο "δροσερος" οποτε ο γκεφαλος στελνει λιγο παραπανω καυσιμο και voila...παει το πρι πρι λιγο καλυτερα...

αν λοιπον θελετε αυτο το οφελος βγαλτε τον σωληνα των αναθυμιασεων απο το φιλτροκουτι και βαλτε του ενα φιλτρο...ετσι και μοτερακι σας θα δουλευει πιο καθαρα και δεν θα κανετε χαλια το περιβαλλον...απ την αλλη βεβαια αν το αφησετε μαμα καποια μικροσωματιδια λαδιου θα περνανε απο το φιλτρο σας και να ειστε σιγουροι οτι οι βαλβιδουλες σας θα σας ευγνωμονουν γι αυτο...επισης αν κανετε αυτη την μετατροπη ,μετα απο λιγο καιρο ο σερβομηχανισμος θα μπουκωσει απο τα λαδια που θα συσσωρευονται με τον καιρο και θα παραδωσει πνευμα...οποτε δωρον αδωρον...

(τρε,ο λογος που δεν επιτρεπεται στους αγωνες ειναι καθαρα αντιρυπαντικου σκεπτικου)...

παμ παρακατ...

ο κακομοιρης ο μαμα εγκεφαλος,εχει μια μικρη δυνατοτητα προσαρμογης στις αλλαγες συνθηκων καυσης(1-2% max) πραγμα που σημαινει οτι βαζοντας ολακερη(!) εξατμιση ,απλως χανει τα αυγα και τα πασχαλια...καποιες φορες που τυχαινει συγκεκριμενα μηχανακια να ειναι πολυ πλουσια ρυθμισμενα απο το εργοστασιο τους ερχεται καλα...γι αυτο και καποιοι λενε οτι δεν χρειαζεται commander η οτιδηποτε αλλο παρεμφερες τελοσπαντων...

το κουτι της yoshimura ειναι μια παπαρια και μιση κι ο λογος γι αυτο ειναι οτι ρυθμιζει εντελως χοντρικα το καυσιμο...(χαμηλες,μεσαιες,ψηλες και σε ολα τα ανοιγματα γκαζιου)...τζιφος με λιγα λογια....

το commander απο την αλλη εχει την δυνατοτητα να ρυθμισεις παντου (ανα 250 στροφες) και σε ολα τα ανοιγματα γκαζιου...το οτι οι περισσοτεροι μηχανικοι δεν εχουν ιδεα αναφορικα με τις δυνατοτητες του και την σωστη χρηση του,δεν φταιει το commander,αλλα αυτοι...

ο em pro εγκεφαλος της yoshimura απ την αλλη, εχει αρκετες δυνατοτητες οπως ρυθμιση αβανς ,ρυθμιση φρενου κινητηρα στο κλεισιμο του γκαζιου,οδηγηση shifter και rev limiter για τα pits και μαλιστα ολα αυτα για καθε σχεση ξεχωριστα αλλα....

1.για να εκμεταλευτεις πληρως τις δυνατοτητες του θελει απαραιτητα και την πλεξουδα της yoshimura...
    2.πρεπει να ξερεις παααρα πολυ καλα τι σου γινεται για τον δουλεψεις...
    3.ρυθμιζει ανα 1000 στροφες μεχρι τις 11000 και μετα ανα 500 πραγμα που σημαινει οτι αν εξαιρεσεις την δυνατοτητα ρυθμισης αβανς και την ρυθμιση ανα σχεση ειναι πολυ απλα χειροτερο απο το commander..κι αν λαβετε υπ οψιν οτι τα περισσοτερα μαστορια τραβανε ζορια με το commander τοτε καταλαβαινετε τι γινεται με αυτο...

εν κατακλειδι...στο 99% των περιπτωσεων το commander ειναι καλυτερο αρα και προτιμοτερο...

και μην γυρισει κανεις να μου πει απο που μου κατεβηκαν ολα αυτα διοτι εχω ηδη ρυθμισει ενα full yoshimura gsxr 1000 με τετοιο εγκεφαλο...εχω και ξερω ολο το software καθως και καθε παραμετρο χρησης του απεξω κι ανακατωτα...θεωρητικα και πρακτικα...οπως και του commander φυσικα...

ανκο...αν αυξησεις την συμπιεση του 1000 στο 14/1 χωρις να χρησιμοποιησεις εκκεντροφορους yoshimura stage r type r(τριτο και τελευταιο σταδιο) πιστεψε με ψηλα θα πηγαινει σαν caterpillar...χειροτερα απο μαμα...ο μονος λογος τοσο μεγαλης αυξησης της συμπιεσης σε εναν κινητηρα ειναι ετσι ωστε να του δωθει η δυνατοτητα να λειτουργησει με πολυ αγριους εκκεντροφορους και μονον αυτος...

φλαντζα βασεως το 1000 δεν εχει...μπλοκ κυλινδροι ειναι ενιαιο κομματι...

επισης η εξατμιση η 4 σε 1 δεν εχει 2500 αλλα 3300 μαζι με την ελαιολεκανη που ειναι απαραιτητη για να μπορεσει η εξατμιση να περασει ισια κατω απο το μοτερ...

συνολικα οπως τα λες θες...

2000 ευρω για τα yoshi πιστονια,1300 για το em pro συν 300 πλεξουδα,1200 για εκκεντροφορους
    αλλα 500 για ελατηρια βαλβιδων, retainers, ασφαλειες, και 3300 για εξατμιση...κι ολα αυτα για να φτασεις οριακα και με ιδανικες καιρικες συνθηκες τα 195 παρα κατι ροδα...(αν παρεις je 13.8/1 κανουν 1000)...συνολο 8800 η 7800...

ενω αν φτιαξεις κεφαλη στο κ5 βαλεις εναν εισαγωγης απο 600 στην εξαγωγη και ανεβασεις συμπιεση στο 13/1 μαζι με εξατμιση και commander χαιδευεις τα 180 αν ξερεις να το ρυθμισεις..κοστος ανταλλακτικων... 400 commander, 1300 εξατμιση,225 εκκεντροφορος 150 γραναζια εκκεντροφορων... συνολο...2075....

τι προτιμας?

αυτα...

p.s. εσυ gcrook ειπες ενα "σνομπαρεις" κι εγω εκατσα σαν τον λαλακα κι εγραψα ολο αυτο...δεν ειναι δικαιο φιλε οποτε κομμενα τα σχολια απο δω και στο εξης....

p.s.2. θα εγραφα και για 520 αλυσιδογραναζα,ελαφρυτερες ζαντες κλπ αλλα ειλικρινα κουραστηκα...

πω πω με εστειλες!!!!!
    εγω θα βαριομουνα να γραψω τοσα πραγματα ειλικρινα......

ενα σημειο μοναχα το οποιο δεν αναφερεις ειναι οτι ολοι οι εγκεφαλοι suzuki απο 2004+ ειναι 32bit ενω το power commander 16bit και το EM PRO 32bit.
    αυτο το μοναδικο αποτελεσμα το οποιο μπορει να εχει ειναι μια καθυστερηση στην δειγματοληψια απο τουσ αισθητηρες η οποια βεβαιως σε εμας δεν γινεται καθολου αισθητη.

επειδη εχω το προγραμμα απο το em pro εισαι σιγουρος οτι ειναι ανα 1000στροφες? γιατι αποτι βλεπω ειναι και αυτο ανα 250. αν θελεις μπορω να στο στειλω με email.

για να ρυθμισεις αβανς με το power commander πρεπει να παρεις και ignition module μαζι οποτε υπολογισε αλλα 350€

σε οτιδηποτε μαμα βαλεις μοναχα φλαντζα κεφαλης για να ανεβει η συμπιεση θα παρει στις μεσαιες στροφες μοναχα. απο ενα σημειο και πανω πιθανόν να χάσε ικαι στις ψηλες λόγω μεγάλων εσωτερικών τριβών οποτε χωρις εκκεντροφορους δεν κανουμε τπτ

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Βελτίωση σε 50άρι μηχανάκι
    από OzimBa στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 11/02/2007, 17:56
  2. βελτιωση σε crypton-r
    από Strategos στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 25/07/2006, 17:30
  3. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΕ Gilera Smt 50cc
    από tatakis στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 18
    Τελευταίο μήνυμα: 22/08/2005, 00:22
  4. ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΣΕ Vtr Firestorm
    από FIRE-ZX-GSXR στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 30/07/2005, 00:26

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ