Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 79

Θέμα: τι γνωμη εχετε για τα μαθηματα του 0-300?

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Το γυροσκοπικό φαινόμενο είναι ο τρόπος με τον οποίο στρίβουν όλα τα δίκυκλα.
    Δεν γίνεται αλλιώς.Αυτό μαθαίνει το σώμα του πιτσιρικά όταν μαθαίνει ποδήλατο.
    Μου φαίνεται χαζό να το ακούω σαν ειδική τεχνική.

ΑΜΑΝΙΚΟ ΒΕΛΟΣ Το avatar του/της TROOPER
    πηγαινε και θα μας θυμηθεις...!

ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΚΟ ΧΕΡΟΒΟΛΟ, ΚΙ ΕΣΕΙΣ ΚΑΚΟ ΔΕΜΑΤΙ...

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Άλλο να το κάνεις κι άλλο να ξέρεις τι ακριβώς κάνεις...

Αυτό νομίζω δεν είναι χαζό...
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Τρέχω και δεν φτάνω... Το avatar του/της Nefos
    Από την στιγμή που δεν έχει δει κάποιος κάτι, δεν μπορεί να το κρίνει...αυτό ισχύει και για το συγκεκριμένο σχολείο και για όλα τα πράγματα....Όποιος θέλει πάει....παίρνει κάτι ...δίνει κάτι...βελτιώνεται (έστω και λίγο)...κάνει ένα δώρο στον εαυτό του....
    Μη μου δείχνετε τα προβλήματα
    Δείξτε μου τις λύσεις

Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Άλλο να το κάνεις κι άλλο να ξέρεις τι ακριβώς κάνεις...

Αυτό νομίζω δεν είναι χαζό...

Συμφωνώ απόλυτα.Αυτό νομίζω είναι και μια αρχή για να γίνεις απο απλός χειριστής ενός μέσου οδηγός.
    Η αναφορά "γυροσκοπικό φαινόμενο" σαν ορολογία με ξενίζει.
    Σαν φτηνή μετάφραση απο Αγγλικό κείμενο μου κάνει.
    Επί της ουσίας μαθημάτων συμφωνώ απόλυτα για οποιοδήποτε απλό πράγμα οχι μόνο για οδήγηση.
    Είναι χαζό να αρχίζεις απο το μηδέν ενώ υπάρχει δυνατότητα να τα μάθεις όλα απο την υπάρχουσα εμπειρία χωρίς κύνδυνο, και να δουλέψεις για το κάτι παραπάνω.
    (αυτό δεν κάνουν όλα τα σχολεία άλλωστε?).

πρωην μελος Το avatar του/της idi

στους δρομους της Αθηνας που κυκλοφορω (πισω απο αλλες μοτοσυκλετες σε πολλες περιπτωσεις) εχω παρατηρήσει οτι ενα 90% περιπου των αναβατων προσπαθει να στρίψει τη μηχανη με οποιοδηποτε αλλο τροπο παρα τον ...αυτονόητο.....

σιγουρα εχεις δει και εσυ ... συνήθως ειναι εμφανες αν εισαι πισω απο μια μοτοσυκλετα που προσπαθει να περασει αναμεσα απο 2 αυτοκινητα οταν ειναι μποτιλιαρισμενα πχ ...οι αναβατες κανουν την αντιθετη κινηση στο τιμονι και προσπαθουν με το σωμα να φερουν τη μηχανη να πλαγιασει προς την σωστη κατεύθυνση...

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    ενταξη ρε παιδια και εγω συμφωνω οτι ειναι καλο να παρακολουθεις τα μαθηματα και οτι μαθαινεις πολλα αν και δε τα εχω κανει αλλα βλεπω αλλους

ομως το αν εισαι σωστος οδηγος η οχι ειναι θεμα μυαλου και οχι μαθηματων

εχω δει τυπο (που απο πριν ηταν καγκουρακι βεβαια) μετα τα μαθηματα να προσπαθει να κανει αυτα που εκανε στα μεγαρα στο πασαλιμανι με αποτελεσμα να πεσει πανω σε πεζο που περναγε το δρομο (παρανομα) αλλα μεσα στη πολη ολοι κανουν οτι να ναι

για αυτον ας πουμε καλυτερα να μην πηγαινε ποτε γιατι ναι μεν ηταν καγκουρας αλλα ψιλοφοβοταν κιολας τον μαζευαμε μετα με τον αερα εγω εμαθα ......................

αυτον βεβαια ειναι ΜΙΑ περιπτωση αλλα οχι μοναδικη

ολο αυτο ειναι σαν να λεμε ο δικηγόρος του διαβολου

παντως ολοι οσοι εχουν παει εχουν πει τα καλυτερα λογια
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

Φοβάμαι οτι πάει για φιλοσοφική συζήτηση και αντιπαράθεση και δεν θέλω ειδικά σε αυτό το ποστ να φανεί κάτι τέτοιο.
    Διαφωνώ μόνο με το όνομα της τεχνικής ας πούμε.

Evi ο χειρισμός ενός μηχανήματος απαιτεί εμπειρία η μαθήματα.
    Στην προσπάθεια να γίνουν έμπειροι, πολλοί δεν τα καταφεραν.
    Καλύτερα να αγοράσεις λοιπόν απο τα έτοιμα δίνοντας χρήμα, παρά να προσπαθήσεις να μάθεις απο το μηδέν ρισκάροντας την ζωή σου.
    Τα μαθήματα πάντως δεν βάζουν μυαλό.

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI

Evi ο χειρισμός ενός μηχανήματος απαιτεί εμπειρία η μαθήματα.
    Στην προσπάθεια να γίνουν έμπειροι, πολλοί δεν τα καταφεραν.
    Καλύτερα να αγοράσεις λοιπόν απο τα έτοιμα δίνοντας χρήμα, παρά να προσπαθήσεις να μάθεις απο το μηδέν ρισκάροντας την ζωή σου.
    Τα μαθήματα πάντως δεν βάζουν μυαλό. [/B]
    αυτο λεω και εγω αλλα τωρα που το ξαναδιαβασα τα εχω γραψει πολυ μπερδεμενα
    i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

...σε τρομαξα? Το avatar του/της mpou
    Οπως μου προταθηκε, ξοδεψα λιγο χρονο να δω τα "σχολεια", καθως και το feedback των ατομων που εχουν παει.

Απο αυτο το μικρο search ειδα οτι:
    Ειναι απλα ΥΠΕΡΟΧΑ σχολεια για να μαθεις να οδηγας γρηγορα. Αν σε καποιον αρεσει η ταχυτητα, τοτε ΠΡΕΠΕΙ να παει σε καποιο τετοιο σχολειο. Θα ειναι περισσοτερο ασφαλης (και εμεις τριγυρω του), αλλα και θα γινει και περισσοτερο γρηγορος.

Αλλα, για εμενα που δεν ειμαι γρηγορος, που δεν με συναρπαζει η ταχυτητα, αλλα τα υπολοιπα της μοτο, νομιζω οτι αυτα που θα μαθω δεν προκειται να τα χρησιμοποιησω.
    ΔΕΝ λεω οτι ολα οσα μαθαινεις ειναι για γρηγορη οδηγηση. Πολλα απο τα πραγματα που γινονται εκει ειναι "παντως καιρου". Ομως, νομιζω οτι ειναι αρκετα γνωστα σε καποιον που οδηγει, ωστε μπορει και να τα αφομοιωσει μονος του.

Η αληθεια ειναι οτι "μαθε τεχνη και αστη'ναι". Αν ειχα την οικονομικη ευχερια θα ηταν καλο να παω. Απλα, σε ενα "ρομαντικο" οδηγο σαν εμενα, το βαζω σε χαμηλοτερη προτεραιοτητα.

Μακαρι να υπηρχαν σχολεια σαν αυτα για αυτοκινητα. Τοτε θα ενοιωθα περισσοτερα ανετα με τα GT που πανε μαμιωντας στον δρομο.

Υ.Γ. Μερικα topics στο forum ειναι απλα φανταστικα, εστω και αν σπαμαρονται λιγο. (Ρε admins, δεν υπαρχει καποιο learning-filtering patch, ωστε να εχεις spam-free view. Οσοι γουσταρουν spam, το απενεργοποιουν!)

Φιλικα παντα

Παλαιό μέλος
    Υπάρχουν και για αυτοκίνητα αλλά ξέρεις τι λένε; Αφού εμείς πάμε σιγά, δεν μας χρειάζονται. Με πόσα χλμ μετακινείσαι και λες ότι είσαι αργός; Στο έκτακτο και το τυχαίο που θα σου συμβεί στον δρόμο, είσαι με πολλά περισσότερα χλμ από αυτά που αντέχει η περίσταση. Μην κοιτάς τι γράφει το κοντέρ, άσε που κλέβει κιόλας!

big boned μέλος Το avatar του/της cartman
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mpou
    Οπως μου προταθηκε, ξοδεψα λιγο χρονο να δω τα "σχολεια", καθως και το feedback των ατομων που εχουν παει.

Ειναι απλα ΥΠΕΡΟΧΑ σχολεια για να μαθεις να οδηγας γρηγορα. Αν σε καποιον αρεσει η ταχυτητα, τοτε ΠΡΕΠΕΙ να παει σε καποιο τετοιο σχολειο. Θα ειναι περισσοτερο ασφαλης (και εμεις τριγυρω του), αλλα και θα γινει και περισσοτερο γρηγορος.

Αλλα, για εμενα που δεν ειμαι γρηγορος, που δεν με συναρπαζει η ταχυτητα, αλλα τα υπολοιπα της μοτο, νομιζω οτι αυτα που θα μαθω δεν προκειται να τα χρησιμοποιησω.
    ΔΕΝ λεω οτι ολα οσα μαθαινεις ειναι για γρηγορη οδηγηση. Πολλα απο τα πραγματα που γινονται εκει ειναι "παντως καιρου". Ομως, νομιζω οτι ειναι αρκετα γνωστα σε καποιον που οδηγει, ωστε μπορει και να τα αφομοιωσει μονος του.
    Φίλε γειά και από μένα!
    Δεν είμαι καθόλου αρμόδιος για να σου απαντήσω για τα σχολεία επειδή δεν τα έχω κάνει (ακόμα). Αλλά θα σου πώ ότι βελτιώθηκα αρκετά από μόνος μου διαβάζοντας αυτά που γράφουν συνάδελφοι στο φόρουμ αλλά και από πηγές στο Ιντερνετ. Φυσικά ακόμα είμαι στην αρχή...

Το θέμα με την μότο σε αντίθεση με τα αυτοκίνητα είναι ότι υπάρχουν ενέργειες που ΠΡΕΠΕΙ να κάνεις κατά την δήγηση οι οποίες δεν έρχονται στο μυαλό έμφυτες! Πρέπει κάποιος να σου τις διδάξει, αλλιώς πολύ απλά δεν θα τις χρησιμοποιείς!
    Με το αυτοκίνητο π.χ είναι πιο εύκολο και προφανές το τί θα κάνεις για να στρίψεις να φρενάρεις κ.τ.λ
    Με την μηχανή πρέπει να μάθεις να βλέπεις εξόδους στροφών, οδόστρωμα,γυροσκοπικό, να φρενάρεις σωστά χωρίς να φορτίζεις το μπροστινό σε λάθος τόπο και χρόνο (άσχετα με το αν οδηγείς γρήγορα ή όχι) και πολλά άλλα που δεν τα ξέρω πολύ καλά για να τα περιγράψω !!

Ενα άλλο παράδειγμα είναι το να βγαίνει ο αναβάτης στις στροφές (αλα motoGP ). Εδώ θα μου πείς ότι είσαι ρομαντικός και ότι δεν τρέχεις, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι όλοι πρέπει να το κάνουμε πάντα επειδη με την τεχνική αυτή γέρνεις λιγότερο την μηχανή για να πάρεις μια στροφή απότι θα την έγερνες χωρίς να βγείς από την μότο. Έτσι το ποσοστό του ελαστικού που έρχεται σε τριβή με την άσφαλτο είναι μεγαλύτερο άρα περισσότερη τριβή άρα μικρότερες πιθανότητες ολίσθησης! (Αν έγραψα κάτι λάθος να με διορθώσουν οι παλιοί )

Μαθαίνοντας τα θεωρητικά το ιδανικό είναι να πάς σε μια πίστα και να φας 100 φορές τα μούτρα σου μέχρι να τα κάνεις πράξη! Ε εδώ έρχονται τα σχολεία που με τους κατάλληλους εκπαιδευτές θα κάνεις πράξη την θεωρία πιο έυκολα και ανώδυνα!

Chris

SV 1000S K3 Το avatar του/της div400
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mpou

Η αληθεια ειναι οτι "μαθε τεχνη και αστη'ναι". Αν ειχα την οικονομικη ευχερια θα ηταν καλο να παω. Απλα, σε ενα "ρομαντικο" οδηγο σαν εμενα, το βαζω σε χαμηλοτερη προτεραιοτητα.
    Μακαρι να υπηρχαν σχολεια σαν αυτα για αυτοκινητα. Τοτε θα ενοιωθα περισσοτερα ανετα με τα GT που πανε μαμιωντας στον δρομο.
    .Γ. Μερικα topics στο forum ειναι απλα φανταστικα, εστω και αν σπαμαρονται λιγο. (Ρε admins, δεν υπαρχει καποιο learning-filtering patch, ωστε να εχεις spam-free view. Οσοι γουσταρουν spam, το απενεργοποιουν!)
    Φιλικα παντα
    εισαι πολυ off-topic.....
    το οτι τα μαθηματα γινονται σε πίστα και στην πλειοψηφία απο σπορ μηχανες ΔΕΝ σημαινει οτι ειναι για αυτους που θελουν να τρέξουν!!!!!
    η πιστα ειναι ενα κλειστο και ελεγχομενο περιβάλλον που πρσφέρει ασφάλεια γιαυτο γινονται εκει τα μαθηματα! και τα μαθηματα τα εχουν παρακολουθησει και αναβατες με ον-οφ, συγκεκριμένα οταν τα εκανα εγω ειχε ενα γκρουπ αποκλειστικα με μελη του tdm club hellas και μαλλον δεν ειναι οι τυπικοι καγκουρες αυτοι

αυτο το ''δεν προκειται να τα χρησημοποιησω'' μου εκατσε καπως ειναι αληθεια!
    βρε αγορινα μου το γυροσκοπικο το ΚΑΝΕΙΣ ηδη πραγμα ομως που ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΣΥΝΗΔΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙ τι αλλο παραδειγμα θελεις?
    το πως θα αντιδράσεις αμα βρεθεις σε μια στροφη τυφλη που κλεινει η τροχια της, ξερεις ή στο περιπου ψυχανεμιζεσαι τι θα κανεις? παραδειγμα αναφερω....

τα μαθηματα που λαμβανεις θα σου ειναι χρησιμα και σε ρυθμούς χαλαρης βολτας, θα σε κάνουν να κανεις ΤΑ ΙΔΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ που κανεις και τωρα αλλα ΘΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ ΠΛΕΟΝ ΣΥΝΗΔΗΤΑ και θα ξερεις ΤΙ κανεις ΓΙΑΤΙ το κανεις και τι σου ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ αυτο που κανεις.

το μην ξερεις δεν ειναι κακο, τα να μην θελεις να μαθεις ειναι κακο!
    μην πιστευεις οτι δεν τα χρειαζεσαι...οπως ολοι μας (οπως ακομα και οι ιδιοι οι εκπαιδευτες εξαλλου) τα χρειαζεσαι! απλα ετσι.
    το κοστος δεν ειναι δα και κατι το φοβερο για το 0300....
    τεσπα, μεγαλο παιδι εισαι αποφασιζεις για τον εαυτό σου, εμεις απλα σου λεμε οτι δεν προκειται να το μετανιωσεις!!!
    ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!....ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑΤΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΜΟΥ!

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alximistis
    Αρχίζω... να εκνευρίζομαι!
    Ρε φιλαράκι mpou! Λες όλοι εδώ να έχουμε μυστική συμφωνία με το 0-300 γι αυτό να στα λέμε; Λες να πάρουμε ποσοστά;

Στο έγραψα 100 φορές! Στο είπαν και άλλοι άλλες 100!
    ΚΑΜΙΑ σχέση η ταχύτητα με την ασφαλή οδήγηση! Ρε κόλλημα!
    Πέρνα μια μέρα από Παγκράτι να σου πω για το δικό μου πέσιμο! Με 0 χλμ στην ουσία ΣΤΑΜΑΤΗΜΕΝΟΣ! Ξέρεις τι έπαθα; Συντριπτικό κάταγμα!!!!!!!
    ΟΚ τώρα;
    Ξέρεις πόσοι άλλοι την έχουν πατήσει με παρόμοιο τρόπο; Να κάτσω να απαριθμίσω περιπτώσεις;
    Τώρα όπως σου είπε και ο μήτσος μεγάλο παιδί είσαι αποφάσισε μόνος σου.
    ΑΝ θες να συμπεριφέρεσαι σαν 100% Ελληναράς που τα έχει μάθει όλα οκ δικό σου θέμα. Απλά πράγματα.

Re: τι γνωμη εχετε για τα μαθηματα του 0-300?

Αρχικά δημιουργήθηκε από alfa156
    ενας φιλος ο οποιος ξεκινησε αρκετα αργα την καριερα τους στις μοτοσυκλετες,30+ ενιδιαφερετε να παρακολουθησει τα μαθημτα ωστε να γινει καλυτερος αναβατης,
    σε μια κουβεντα που ειχαμε μαζι με καποιον αλλον τον απετρεψε λεγοντας του οτι "σιγα μην χρειαζεσαι τον χουντρα η τον καθε χουντρα να σου δειξει πως θα πας με το μηχανακι σου μεσα στην πολη η και εξω απο αυτην ,αφου εσυ ετσι και αλλιως εσυ δεν εχεις σκοπο να κανεις κοντρες ουτε να τρεχεις και γενικως καφριλικια σε στροφες".
    "τοσα χρονια με το παπι που ησουνα δεν ξερεις τις κυκλοφοριακες συνθηκες κλπ"?
    "..οτι ολη η ιστορια γινεται γαι την κονομα ωστε να παρουνε τα 180 ευρω που ειναι το μαθημα"...
    φυσικα εγω την αποψη μου του την ειπα καθοτι εχω παρακολουθησει 2 φορες τα συγγεκριμενα μαθηματα και αν μπορουσα και τριτη θα πηγαινα..
    οπως φυσικα οτι ηρθα και σε λεκτικη ρηξη με το συγγεκριμενο ατομο που ηταν αρνητικος ...
    εσεις τι λετε για την ολη ιστορια?
    αξιζει?για να ακουσουμε γνωμες απο αυτους που ηδη εχουν παει εκει?

Έχω διαβάσει και ακούσει αρκετά και για τα μαθήματα του 0-300 και για τα άλλα, και παρόλο που είμαι στόκος και δεν έχω προλάβει να πάω ακόμα, θα έλεγα ειδικά για αυτά του 0-300 μόνο τούτο:

Θα έπρεπε να έχουν δρομολογηθεί εδώ και χρόνια τρόποι ώστε να αντικατασταθούν οι απλές εξετάσεις για δίπλωμα με τα παραπάνω μαθήματα.

Καλό θα ήταν και να συνεργαστεί επιτέλους το υπουργείο με τους σωστούς ανθρώπους μπας σωθεί κάνας νεώτερος.

Η άγνοια δεν είναι καλό πράμα στην οδήγηση.

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Τι γνωμη εχετε για τα Modenas?
    από clyde2 στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 12
    Τελευταίο μήνυμα: 01/04/2012, 18:56
  2. τι γνωμη εχετε για τα μαθηματα του 0-300? και η μαλ@κία παει σύννεφο
    από dammed_kittin στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 71
    Τελευταίο μήνυμα: 12/10/2007, 10:22
  3. τι γνωμη εχετε για τα λαδια της γιαμαχα?
    από alfa156 στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 3
    Τελευταίο μήνυμα: 03/10/2007, 12:21
  4. Τι γνώμη έχετε για τα κράνη Hjc?
    από GATHAN στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 20
    Τελευταίο μήνυμα: 09/09/2007, 23:52
  5. ΤΙ ΓΝΩΜΗ ΕΧΕΤΕ ΓΙΑ ΤΑ 24ωρα Video Club
    από athas62 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 14
    Τελευταίο μήνυμα: 04/06/2006, 02:36

Κανόνες δημοσιεύσεων