Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 64

Θέμα: Το μεγάλο βήμα ή το μικρό?

Κοίτα τί σου βρήκα!

Ηράκλειο
    Fortis Fortuna Adiuvat

Φιλε μου, να ξερεις οτι οι στατιστικες λενε οτι ενας νεος με διπλωματα κλπ, για να βρει κατι αξιολογο στον τομεα του, χρειαζεται 1-2 χρονια, οποτε οι 6 μηνες που ψαχνεις ειναι μικρο χρονικο διαστημα για να αγχωνεσαι και να απελπιζεσαι.
    Το ΒΑΣΙΚΟΤΕΡΟ στην εργασια που κανεις ειναι να εισαι ψυχικα ικανοποιημενος με μια ισορροπημενη ζωη (εργασιακη & κοινωνικη), πραγμα που δεν βλεπω να πετυχαινεις στην Αθηνα-βασιζομενος παντα στα λεγομενα σου.
    Κατα την ταπεινη μου γνωμη, μεινε εκει που εισαι χαρουμενος, αναδιοργανωσου, στειλε μαζικα βιογραφικα σε ολες τις μεγαλες εταιρειες ασχετως αγγελιων, και ελα σε επαφη με εταιρειες ευρεσεως εργασιας (πχ. Adecco).
    Αν υπαρχει οικονομικο θεμα, παραλληλα με το ψαξιμο βρες μια δουλεια, σε οποιοδηποτε τομεα, για να μην καθεσαι και κουρκουτιαζει και το μυαλο σου. Και να ξερεις και κατι αλλο...οι εταιρειες προτιμανε τους υποψηφιους που ηδη εργαζονται απο αυτους που καθονται. Ασχετα αν εργαζονται σε κατι σχετικο ή κατι ασχετο, αρκει να ερχονται σε επαφη με την εργατικη πραγματικοτητα.

Φιλικα
    Οι άντρες κάνουν επιλογές, και ζουν με αυτές.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Αρχικά δημιουργήθηκε από project.breeze
    Κοίτα τί σου βρήκα!

Ηράκλειο
    Το έχω τσεκάρει ήδη. Σε ευχαριστώ.

Παιδιά σας ευχαριστώ όλους για τις απαντήσεις σας. Κάθε βράδυ τα βάζω κάτω, τα σκέφτομαι και τα ξανασκέφτομαι. Ακόμα δεν έχω αποφασίσει. Κάνω και λίγο υπομονή ακόμα μήπως και βρεθεί κάτι τελικά εδώ. Έτσι και αλλιώς με την Αθήνα είμαστε σε συζητήσεις.
    Ευχαριστώ και πάλι. Συνεχίστε

κοιμώμενος άγρυπνα Το avatar του/της Gandalf dr685sm
    για να πούμε μερικά που δεν έχεις σκεφτεί ακόμα.... καταρχάς κόστος επιβίωσης στην Αθήνα.

θες απο 250-400€ τον μήνα για ενοίκιο μόνο σε δυαράκι (αν το βρείς και αυτό).
    Περίπου 100-180€ τον μήνα για πάγια έξοδα (ΔΕΗ-ΟΤΕ-Θέρμανση)
    άλλα 200€ για φαγητό και γενικά έξοδα σπιτιού (καθαριστικά κτλ.)τον μήνα.
    Και βάλε και ενα ποσό για τα προσωπικά σου έξοδα. (τσιγάρα - βενζίνη - συντήρηση οχήματος αν έχεις)

στην καλύτερη δηλαδή θα είσαι οριακά στον μήνα με τα 700 που λες.

Ελεύθερος χρόνος;....χαχαχαχα.... ωραίο αστείο... όπως είπα και πριν αν ασχοληθείς ΣΟΒΑΡΑ με την πληροφορική, πρέπει να αφιερώσεις 2-3 ώρες την ημέρα σε διάβασμα και ενημέρωση για το επάγγελμα σου , τα πρώτα χρόνια τουλάχιστον. Αν νομίζεις οτι η σχολή αρκεί , είσαι γελασμένος.

Πρόσθεσε οτι θα πρέπει να έχεις και το σπίτι να συντηρείς (καθάρισμα) τον εαυτό σου (ρούχα κτλ.)...

Επειδή πολύ λίγοι απο εδώ έχουν κάνει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ εργένηδες , χωρίς βοήθεια απο μαμά/γυναίκα , δεν το ξέρουν καλά το παραμύθι.

Όσον αφορά την εταιρία....NEWSFLASH...

Δείξτε μου μια εταιρία δικτύων-πληροφορικής που τηρεί 8ωρο και σας κερνάω ουζάκι με μεζέ. ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΑΥΤΟ.

Μόνος καθαρός χρόνος σου, θα είναι το Σ/Κ , όπου θα πρέπει να στριμώξεις τα πάντα.

Και όλα αυτά , χωρίς οικογένειες και ευθύνες , έτσι; Φυσικά αν σέβεσαι τον εαυτό σου και δεν τα περάσεις όλα με μελάνι ανεξίτηλο στα "άγραφα".

Θες να δουλέψεις να βγάλεις μεροκάματο;... σίγουρα μπορείς και θα έχεις αυτά που λες τώρα...

Απλά επειδή βλέπω οτι ηλικιακά είσαι μικρός, μόλις έρθει η στιγμή θα δείς οτι και οι ανάγκες θα αυξηθούν όπως και τα καταναλωτικά Θέλω (φυσιολογικό είναι)... εκείνο που δύσκολα θα αυξηθεί είναι ο μισθός αν κινηθείς στο ίδιο πλαίσιο που κινείσαι τώρα (μια δουλειά απλά να επιβιώνω).

Όλα είναι θέμα προτεραιοτήτων , είτε είσαι Ηράκλειο , είτε Αθήνα...

Δεν θα μείνω στο αν έρθεις Αθήνα ή θα μείνεις εκεί... αλλά στο γιατί θα το κάνεις. Αυτό σκέψου καλύτερα και οχι την μετακόμιση σου.

Gandalf
    Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    για να πούμε μερικά που δεν έχεις σκεφτεί ακόμα.... καταρχάς κόστος επιβίωσης στην Αθήνα.

Και βάλε και ενα ποσό για τα προσωπικά σου έξοδα. (τσιγάρα - βενζίνη - συντήρηση οχήματος αν έχεις)

Gandalf
    Φίλε μου, ο μισθός θα είναι πολύ πάνω από 700 στην Αθήνα. Έλεγα ότι αν μείνω Ηράκλειο με αυτά τα χρήματα μπορώ να τη βγάλω. Τα οικονομικά έχω κάτσει και τα έχω υπολογίσει, συν τα περισσότερα που ανέφερες.
    Σε ευχαριστώ πάντως

Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Ελεύθερος χρόνος;....χαχαχαχα.... ωραίο αστείο... όπως είπα και πριν αν ασχοληθείς ΣΟΒΑΡΑ με την πληροφορική, πρέπει να αφιερώσεις 2-3 ώρες την ημέρα σε διάβασμα και ενημέρωση για το επάγγελμα σου , τα πρώτα χρόνια τουλάχιστον. Αν νομίζεις οτι η σχολή αρκεί , είσαι γελασμένος.
    Τι απο τα παραπάνω δεν ισχύει στο Ηράκλειο;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από Cpt. Haddock
    Έχω δικό μου σπίτι, γκαράζ, εργαλεία... Αμέσως αμέσως κερδίζεις μια 500αρα το μήνα. Γι'αυτό και λέω ότι εδώ με λιγότερο πχ μισθό σου μένουν περισσότερα στην άκρη.

έλα μου ντε...
    αν πεις βέβαια, οτι παρόλο που θα είσαι στην ίδια πολη με τους γονείς, θα πας να μείνεις μόνος

γιατί αλλιώς, δεν έχεις νοικι, το φαγητό είναι της μαμάς κλπ κλπ

Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Έχω δικό μου σπίτι...
    Προσδιόρισε το "δικό μου σπίτι"

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Αρχικά δημιουργήθηκε από road spirit
    γιατί αλλιώς, δεν έχεις νοικι, το φαγητό είναι της μαμάς κλπ κλπ
    ξέρουμε γιατί ο χριστός ήταν Έλληνας, ε;
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Προσδιόρισε το "δικό μου σπίτι"

Μένω μόνος σε δικό μου οίκημα.

Μένω μόνος σε δικό μου οίκημα.
    Πες μου οτι είσαι και άτριχος ! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Σοβαρά τώρα, είναι ο μόνος λόγος να μείνεις στο Ηράκλειο - αν και εγώ πάλι την Αθήνα θα προτιμούσα

71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

Σοβαρά τώρα, είναι ο μόνος λόγος να μείνεις στο Ηράκλειο - αν και εγώ πάλι την Αθήνα θα προτιμούσα

Εμ, αυτό σκέφτομαι και εγώ. Με το μισό πχ μισθό, πάλι εδώ βάζω πιο πολλά στην άκρη, κάνω πιο άνετη ζωή, παίρνω το μηχανάκι που θέλω, αλλά δεν κάνω καριέρα ή αυτό που κάνω τέλος πάντων δεν είναι τόσο ενδιαφέρον σε σχέση με κάτι εκεί.

Εμ, αυτό σκέφτομαι και εγώ. Με το μισό πχ μισθό, πάλι εδώ βάζω πιο πολλά στην άκρη, κάνω πιο άνετη ζωή, παίρνω το μηχανάκι που θέλω, αλλά δεν κάνω καριέρα ή αυτό που κάνω τέλος πάντων δεν είναι τόσο ενδιαφέρον σε σχέση με κάτι εκεί.

Άνετη ζωή μπορείς να κάνεις παντού, το αυξημένο κόστος ζωής στην Αθήνα είναι ένας μύθος/παγίδα.

Απλά στην Αθήνα έχοντας πιο πολλές επιλογές βγαίνεις και πιο πολυ, στην επαρχία κάθεσαι και σπίτι σου

Απο εκεί και περα... το μηχανάκι που θέλεις ΠΟΥ θα το χαρείς πιο πολύ;

Ρώτα το μάκη πόσα χλμ έχει στο cbf
    71°1′8″N 25°47′50″E
    48°07'01.6"N 1°27'50.9"W

Le Servonais

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Πες μου οτι είσαι και άτριχος !
    Έχασες ... !!

(σαν χιμπατζής πριν την αποτρίχωση, είναι...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 61
    Τελευταίο μήνυμα: 28/05/2015, 17:36
  2. Το μεγάλο οικολογικό έγκλημα - κλωστική κάνναβη
    από HolyDiver στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 28/05/2007, 11:40
  3. Απαντήσεις: 31
    Τελευταίο μήνυμα: 04/12/2006, 21:37
  4. Απαντήσεις: 33