Ρε dez αλλο το να μην το κανεις και αλλο να μην γνωριζεις πως γινεται!
Ειναι basic networking knowledge!
Αυτο που ξερουν να κανουν οι σισκανοι ειναι να φτιαχνουν rollover cables μπορουν να συνδεσουν τα παντα με rollover :rotflmao: :rotflmao:
Αυτο που ξερουν να κανουν οι σισκανοι ειναι να φτιαχνουν rollover cables μπορουν να συνδεσουν τα παντα με rollover :rotflmao: :rotflmao:
Κάνεις λάθος...το IDS δεν εξαπολύει counter measures...καήκαμε τότε.... όλες οι νομοθεσίες των ΗΠΑ και Ε.Ε θα μας πάρουν στο κυνήγι για entrapment των hackers-crackers (άλλο και αυτό πάλι...και κερατάς και δαρμένος).... περισσότερο για sniffing και monitoring το απασχολείς και οχι για confrontation....(βλεπε worms) κι οτι τις επιθεσεις απο τις οποιες υποτιθεται οτι θα πρεπε να σε προστατευουν, ΔΕΝ σε προστατευουν (βλεπε tuning effort)
Και ενα tip...το snort είναι καλό αλλά προτιμώ το SATAN και αυτό οχι σε FreeBSD αλλά στο Sun Solaris .....επίσης καλό για χρήση είναι το nessus αλλά και το ettercap για προχωρημένα πράγματα.... το nessus μπορείς να το βρείς απο το ftp.ntua.gr αν δεν το έχεις ήδη....
Αλλά με αυτά που λέμε τώρα κινδυνεύουμε ....θα νομίζουν οι περισσότεροι (και λογικά) οτι τους βρίζουμε....κατά βάθος συμφωνούμε στην ουσία του πράγματος...
Όσο για την Ελλάδα , δεν γνωρίζω αν ξέρεις τι IDS και system protection τρέχουν αρκετές "υπηρεσίες" εδώ αλλά σε πληροφορώ οτι ήδη είναι σε ανάπτυξη.... και προς Θεού , όταν αναφέρω το IDS για μια μικρο-μεσαία επειχήρηση το περιορίζω απλά σε ενα sniffer και ίσως και κανά honeypot αν βέβαια όπως είπα γνωρίζει ο admin τι είναι αυτό....πόσο μάλλον αν του ζητήσεις να βάλει και ενα decoy σε DMZ για να προστατευτεί ακόμα καλύτερα...
Και ενα τελευταίο.. προς όλους... δεν υπάρχει μέγεθος και κοστολόγηση σε χάσιμο αρχείων.... ακόμα και για μια μικρή επειχήρηση αν χάσει τα συμβόλαια της που είναι αποθηκευμένα σε ψηφιακή μορφή , και δεν έχει backup , θα καταρριέται την ώρα και την στιγμή που δεν πλήρωσε κάτι παραπάνω να προστατευτεί...
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
decoy σε DMZ
Και ενα τελευταίο.. προς όλους... δεν υπάρχει μέγεθος και κοστολόγηση σε χάσιμο αρχείων.... ακόμα και για μια μικρή επειχήρηση αν χάσει τα συμβόλαια της που είναι αποθηκευμένα σε ψηφιακή μορφή , και δεν έχει backup , θα καταρριέται την ώρα και την στιγμή που δεν πλήρωσε κάτι παραπάνω να προστατευτεί...
Gandalf
ΠΟΛΛΟΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΝ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ DMZ......
Πάρα πολλές εταιρείες με έδρα στους Δίδυμους Πύργους κατέρρευσαν γιατί δεν είχαν backup tape σε απομακρυσμένη τοποθεσία......
ΟΞΩ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΕΝ!!!!
Και που να δείς , όταν ακόμα και οι ασφαλιστικές τους εταιρίες , δεν τους κα΄λυψαν , καθώς στο footprinting τους το απαιτούν ως minimum διαδικασία ασφαλείας....Πάρα πολλές εταιρείες με έδρα στους Δίδυμους Πύργους κατέρρευσαν γιατί δεν είχαν backup tape σε απομακρυσμένη τοποθεσία......
Και να τονίσω και αυτό που έγινε με υπηρεσία του Υπουργείου της Βρεττανίας που μετακόμισε απο τοποθεσία κοντά στο αεροδρόμιο , καθώς υπήρχε αυξημένος κίνδυνος καταστροφής εγκαταστάσεων και μηχανημάτων απο μια πιθανή πτώση αεροσκάφους ή ακόμα και τρομοκρατικής επίθεσης ..... Μιλάμε δηλαδή για σοβαρό physical security consulting και οχι εδώ που πάνε και τα χτίζουν μέσα σε ρέματα.... αλλά τι να λέμε τώρα ...οι άνθρωποι είναι μαλάκες... εμείς είμαστε οι έξυπνοι που για να γλυτώσουμε 300-400 ευρώπουλα βραχυπρόθεσμα , ρισκάρουμε συνεχώς εκατομμύρια... και το λέμε και με περηφάνεια....
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Εσυ μαλλον καταλαβες counter measures=counter attack. Εγω δεν εννοουσα αυτο... Παραδειγμα counter measure ειναι να στειλεις TCP RST (reset) και στις 2 πλευρες του connection (source, dest). Υπαρχουν πολλα counter measures , το παραπανω ειναι το πιο απλο, υπαρχουν και πολυ πιο πολυπλοκα αλλα ας μην ξεφυγουμε εντελως. Εννοειται πως αυτα ειναι standard features σε ακριβα IDS/IPS appliances.quoteβλεπε worms) κι οτι τις επιθεσεις απο τις οποιες υποτιθεται οτι θα πρεπε να σε προστατευουν, ΔΕΝ σε προστατευουν (βλεπε tuning effort)
Κάνεις λάθος...το IDS δεν εξαπολύει counter measures...καήκαμε τότε.... όλες οι νομοθεσίες των ΗΠΑ και Ε.Ε θα μας πάρουν στο κυνήγι για entrapment των hackers-crackers
to SATAN e? ναι, πως δε το θυμαμαι... Το 1ο network auditing tool (κι οχι IDS) με built in backdoorΚαι ενα tip...το snort είναι καλό αλλά προτιμώ το SATAN και αυτό οχι σε FreeBSD αλλά στο Sun Solarisαλλα μαλλον δε θα το θυμασαι γιατι ηταν 10 χρονια πριν (περιπου).
to nessus ειναι network auditing tool και το ettercap χρησιμοποιειται κυριως για IDS testing.....επίσης καλό για χρήση είναι το nessus αλλά και το ettercap για προχωρημένα πράγματα.... το nessus μπορείς να το βρείς απο το ftp.ntua.gr αν δεν το έχεις ήδη....
[quote]Αλλά με αυτά που λέμε τώρα κινδυνεύουμε ....θα νομίζουν οι περισσότεροι (και λογικά) οτι τους βρίζουμε....κατά βάθος συμφωνούμε στην ουσία του πράγματος...
οντως, ας τ αφησουμε καπου εδω το θεμα security![]()
Αυτό ξαναπέστο!Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
αλλά τι να λέμε τώρα ...οι άνθρωποι είναι μαλάκες... εμείς είμαστε οι έξυπνοι που για να γλυτώσουμε 300-400 ευρώπουλα βραχυπρόθεσμα , ρισκάρουμε συνεχώς εκατομμύρια... και το λέμε και με περηφάνεια....
Gandalf
ΟΞΩ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΕΝ!!!!
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
[B]Ρε dez αλλο το να μην το κανεις και αλλο να μην γνωριζεις πως γινεται!
Αυτο που ξερουν να κανουν οι σισκανοι ειναι να φτιαχνουν rollover cables μπορουν να συνδεσουν τα παντα με rollover
:rotflmao: :rotflmao:
stin eteria pou doulevo o siskanos IT souloumountoukoumou tsitsiri
perni 2500euro
Αφροτζιξ.kata tin nona druna
[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
[B]Λεωνίδα στην εταιρία που δουλεύεις ο ΙΤ σου είναι πολλύυ πιο μπροστά από όσο φαντάζεσαι......Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
Αυτο που ξερουν να κανουν οι σισκανοι ειναι να φτιαχνουν rollover cables μπορουν να συνδεσουν τα παντα με rollover betoven?
:rotflmao: :rotflmao:
stin eteria pou doulevo o siskanos IT souloumountoukoumou tsitsiri
perni 2500euro
ΟΞΩ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΕΝ!!!!
poli pi8ano exi kseskisi ola ta pexnidia srtatigikis ke peripetias ke ine apasxolimenos me to katevasma mousikis tenion ke ala sinafiΑρχικά δημιουργήθηκε από periklisk
Λεωνίδα στην εταιρία που δουλεύεις ο ΙΤ σου είναι πολλύυ πιο μπροστά από όσο φαντάζεσαι......
kamia fora omos doulevi ke mexri to vradi ala opote ton xriazese ine apasxolimenos me kapio pexnidi
ine sigoura poli mprosta
to 8ema ine oti ton pire o afentikos apo ali eteria ke ton plironi adra epidi ton epelekse
a ksexasa tou plironi ke aftokinito ektos ton alon
Αφροτζιξ.kata tin nona druna
Για τον Παντελή λες?
ΟΞΩ ΠΑΤΣΑΒΟΥΡΙΕΝ!!!!
Ειστε ολοι ασχετοι ρεεεεεεεεεεεεεε
Το Satan δεν ειναι συμβατο με το IDS. Πρεπει να τρεξεις το DEVIL μεσω της USDF Θυρας του server βαζοντας παραλληλα και λιγο antivirus.
Επισης τι καλωδια μου λετε .
Ζουμε στην εποχη της ασυρματης τεχνολογιας.
Δηλαδη να καταλαβω. JKT , GRE , BLKJ , INFR ,JET δεν σας λενε τιποτα; Μα που ζειτε επιτελους. Το ξαδερφακι μου που παει δημοτικο στηνει DSJK-76 σε μιση ωρα μεσα.
Και θελετε 1500 € μισθο. ουστ
:rotflmao:
Keep on rocking in a free world !!!
Χαχα αγαπητε boxer ακομα και τα ασυρματα δικτυα για να δουλεψουν θελουν καλωδια δεν στο πανε!
Και δεν εννοω καλωδια τροφοδοσιας φυσικα.Με τον ορο καλωδια επισης δεν εννοω μονο τους χαλκους αλλα και τις οπτικες....
Επισης δεν εχω δει ουτε ενα data center,C/R η οτιδηποτε αλλο μεγαλο να συνδεονται ολα μεταξυ τους ασυρματα..locally μιλαω παντα μη μου λετε για LMDS και wi-fi κλπ
Μου αρεσει ρε Σταθη που μου απαντας κιολας στα σοβαρα![]()
Τι να σου πω . Τωρα μου λυθηκαν ολες οι αποριες:rotflmao:
Αληθεια , πιστεψες οτι εχω δει ποτε στη ζωη μου data center,C/R ,LMDS ,rollover cables, IDS/IPS appliances κλπ;![]()
Keep on rocking in a free world !!!
ένα ξέρω:
έβαλα αγγελία για πιτσιρικά σε βάρδιες (650 καθαρά + 100 το μήνα για βάρδια) και έλαβα σε 4 μέρες 70 βιογραφικά.
4 αλβανοί
20 περίπου από το Αθήνα 2004 (=άσχετοι)
20 μαστεράδες
3 55χρονοι (βοήθεια μας)
και μένουν καμμιά 20αριά που προφανώς παίρνουν περισσότερα.
Η εταιρία μου από τώρα είναι αποφασισμένη να μην ανεβάσει τις αποδοχές αλλά να ξαναψάξει.
Συνολικά για μία κωλοθέση, έχω λάβει πάνω από 120 βιογραφικά σε 3 αγγελίες και δεν βρέθηκε ούτε ένας. (που να είναι γαμάτος και να θέλει 650€, γιατί δεν θέλουμε και πιτσιρικά άσχετο)
Οσο αφορά τα IDS και τα υπόλοιπα αρχικά, έχω διαπιστώσει ότι ειναι το μόνο που δεν ενδιαφέρει την διοίκηση μας όταν μιλάμε για χρήματα.
Καλύτερα να του έχεις γρήγορο ίντερνετ του μαλάκα παρά διπλές ζώνες...
Εδώ παρακάλαγα και εξηγούσα επί δύο χρόνια στον manager ότι το Cluster με τον sql θέλει πάνω από 512RAM για να λειτουργεί. Τελικά ευτυχώς έσκασε 15αύγουστο όταν ήμουν σε άδεια και όταν η HP είχε χρόνο παράδοσης 1 μήνα και βάλε....
Κοινώς περνάμε κρίση και καλά θα κάνουμε να κάτσουμε στα αβγά μας και να κάνουμε καμιά μηχανάδα να ξελαμπικάρουμε....
Μιχάλης.