Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 101

Θέμα: δίχρονα vs τετράχρονα

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

Αρχικά δημιουργήθηκε από zoropatra
    μιας και οπως ειπα και στο πρωτο ποστ μου οτι ειμαι καινουριος στο χωμα....θα ηθελα αν δεν σου κανει
    κοπος να μου πεις που ειμαι λαθος.

γιατι σιγουρα λογω μικρης εμπηριας βγαζω λαθος συμπερασμα.......απλα δεν το καταλαβαινω....
    To λάθος στον συλλογισμό σου είναι ότι γενικεύεις χρησιμοποιώντας ως παράδειγμα ένα μηχανάκι motocross σε χρήση enduro.

Eάν σώνει και καλά, με αυτό το μηχανάκι πρέπει να μείνεις για τα επόμενα 1-2 χρόνια, κοίτα εδώ και μετά συζητάμε.

Καιι Γιαννάκη κόψε τα γιατί μετά ούτε με Ηusqvarna 570 δεν θα ανεβαίνεις....

You BETA believe...

Παλαιό μέλος
    Να πω και εγώ τη γνώμη μου. Τον τελευταίο χρόνο βολτάρω στο βουνό με ένα YZ 250 του 02΄ ενώ πριν είχα ένα CCM 404 Εντούρο.

Κάθε μηχανάκι έχει θετικά ή αρνητικά στοιχεία, κάπου τα καταφέρνει καλύτερα και κάπου όχι. Έτσι υπάρχουν τετράχρονα που δουλεύουν σα δίχρονα (δεν έχουν αρκετή ροπή χαμηλά, έχουν υπερβολική δύναμη ψηλά) και το αντίστροφο δηλαδή διχρονάκια ροπάτα και εύκολα σαν τα τετράχρονα. Απλά είναι θέμα τι μας ταιριάζει καλύτερα στον τρόπο που οδηγούμε αλλά και στο πορτοφόλι μας.

Αυτό που πρέπει να κάνουμε (μια και η κουβέντα είναι φιλοσοφική) είναι να ξεζουμίζουμε με την καλή έννοια τα θετικά από το εκάστοτε μηχανάκι μας και να μην αφήνουμε δυο - τρεις αρνητικές λεπτομέρειες να μας χαλούν τη διάθεση. Αν έχεις διχρονάκι μπορεί σε κάποιο δύσκολο πέρασμα να θέλεις λίγο παραπάνω ροπή χαμηλά αλλά μην δίνεις σημασία, γιατί στα πιο πολλά μονοπάτια θα σε γεμίσει με χαρά με την αέρινη συμπεριφορά του.
    Αντίθετα αν έχεις τετράχρονο στα πολύ κλειστά ίσως (ανάλογα το μοντέλο) σε κουράσει λίγο αλλά σε ανηφοριές και σε πιο ανοιχτά κομμάτια θα σε πορώσει.
    Ρουφήξτε θετική ενέργεια από το μηχανάκι σας τετράχρονο ή δίχρονο και όταν το βαρεθείτε ή σας βαρεθεί πουλήστε το να το χαρεί κάποιος άλλος. Το προηγούμενο μηχανάκι το χάρηκα αρκετά, αυτό που έχω τώρα το χαίρομαι ακόμα περισσότερο.

Ναι διχρονάκι είναι αλλά έχει σεταριστεί και δουλεύει σαν τετράχρονο!
    ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ - ΝΑ ΓΥΡΝΑΤΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΑΠΟ ΤΟ ΒΟΥΝΟ

Γράφω:

Το φρένο του κινητήρα,μετά από 1,5 χρόνια συμβίωσης με 2τ,στα 4τ αποτελεί γιά μένα μειωνέκτημα.

Τati,σκέψου πόσες φορές σε κατηφόρα πατάς συμπλέκτη γιά να απελευθερώσεις τον πίσω τροχό να πάει πιό γρήγορα.

Οταν πήρα το 200άρι,αντί του 400αριού,το έκανα λόγω βάρους.Το συνήθισα το δίχρονο εννοώ πρίν το στρώσω.

Βέβαια αυτά είναι προσωπική άποψη και ουδόλως να σε επιρρεάσει.

Stockholmare Το avatar του/της Vstrommer71
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird

Καιι Γιαννάκη κόψε τα γιατί μετά ούτε με Ηusqvarna 570 δεν θα ανεβαίνεις....
    Σε εντουρο,παιζεται.Στο 570SMR ανεβαινω σιγουρα!

Κι οχι τιποτα αλλα αλλα εχω χασει και καμμια 15αρια κιλα.Αμα πεσω κατω απο τριψηφιο σας κανω το τραπεζι!
    Sju sjösjuka sjömän sköttes av sjuttiosju sköna sjuksköterskor på det sjunkande skeppet Shanghai

χωμα να ειναι και .... Το avatar του/της jasondakar
    προσωπικα τα τετραχρονα μου κολλανε καλυτερα στην οδηγηση μου δεν με νοιαζει για την παραπανω συντηρηση αλλα 2τ δεν μπορω να το παω οσο καλα οσο ενα 4τ.
    πιστευω οτι ειναι περισσοτερο το τι σου κολλαει
    ΧΩΜΑΤΙΝΟ ΤΕΡΡΑΙΝ
    a sub-forum you can trust....

ΧΧΧΧΧΩΩΩΩΩΜΜΜΜΜΑΑΑΑΑΑ

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Προσωπικά, αν και δεν εχω ακομη τοσο μεγαλη εμπειρια...
    ενα 4τ θα το απολάμβανα ίσως περισσότερο σε...λιγότερα όμως κομματια απο αυτα που παω ως τωρα με το 2τ!

ειπωθηκε και παραπανω...

βαλτε τα + και τα - και δειτε τι θελετε!

και τα 2 δυστυχως δεν μπορουμε να τα εχουμε!

την ευκολια ομως που μου δινει το 2τ στο κλειστο μονοπατι και πιστακι, δεν την αλλαζω επι του παρόντως!

....και ας βλαστημαω τα τσιγαρα μου στις αποτομες παρατεταμενες ανηφοριες που ακομα δεν εχω καταφερει να ανεβω με το 200αρακι!

πολυ σπρωξιμο ρε παιδι μου!

α!!! και η ροπη του χαμηλα ειναι ΤΕΡΑΣΤΙΑ πιστευω!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Vstrommer71
    Σε εντουρο,παιζεται.Στο 570SMR ανεβαινω σιγουρα!

Κι οχι τιποτα αλλα αλλα εχω χασει και καμμια 15αρια κιλα.Αμα πεσω κατω απο τριψηφιο σας κανω το τραπεζι!
    Μπράβο που δίνεις το καλό παράδειγμα

You BETA believe...

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Τάνια εγω ξέρεις ότι έκανα φιλότιμες προσπάθειες να συνηθίσω τα 2τ αλλα δεν.
    Αυτά τα απότομα ξεσπάσματα δεν μου αρέσουν.
    Προτιμώ ην γραμμηκότιτα των 4τ.
    Πχ τότε στην Ανάβυσσο ευχαριστιόμουν περισσότερο το δικό σου από του σκίουρου.
    Το μειονέκτημα των 4τ είναι το βάρος (πράγμα που το ξέρεις από πρώτο χέρι)
    Αυτός είναι και ο λόγος που κατέληξα στο ελαφρύτερο 4τ

Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

Παλαιό μέλος
    Συμφωνώ με το Μάριο ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα με τα 4τ είναι το βάρος, και μάλιστα η αίσθηση του βάρους. Επειδή τα 2τ έχουν λιγότερες κινούμενες μάζες και πιο χαμηλά τοποθετημένες έχουν αυτή την ανάλαφρη αίσθηση. Ο τρόπος που αλλάζουν ακαριαία κατεύθυνση εξαρτάται από τον παραπάνω λόγο.Τα 110 κιλά ενός γεμάτου EXC250 2t είναι πολύ πιο ελαφρυά σε αίσθηση από τα ίδια σχεδόν κιλά ενός τετράχρονου 250.

Επίσης η έλλειψη φρένου από το μοτέρ ενός δίχρονου για μερικούς είναι πλεονέκτημα γιατί σου επιτρέπει να οδηγείς με ροή. Απλά χρειάζεται συνήθεια.

Κάποτε τα δίχρονα εντούρο απαιτούσαν πολύ συμπλεκτάρισμα από τον αναβατη, ενώ στα σύγχρονα δεν είναι απαραίτητο γιατί έχουν ομαλή και ροπάτη απόδοση.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από kostasYZ
    Ο τρόπος που αλλάζουν ακαριαία κατεύθυνση εξαρτάται από τον παραπάνω λόγο.
    Και ο τρόπος που βγαίνουν ακαριαία από τον δρόμο σ'αυτό οφείλεται ...

Ο στρόφαλος των 4Τ και ο αντικραδασμικός άξονας - αν υπάρχει - "καθίζουν" το μηχανάκι στο έδαφος ...!!

(αυτό άλλοτε είναι ευπρόσδεκτο και άλλοτε είναι κατάρα ...)
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan

(αυτό άλλοτε είναι ευπρόσδεκτο και άλλοτε είναι κατάρα ...) [/B]
    + 1000

Παλαιό μέλος
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    [B]Και ο τρόπος που βγαίνουν ακαριαία από τον δρόμο σ'αυτό οφείλεται ...

Αν οδηγάς όρθιος και παίζεις με τα πόδια στα μαρσπιέ πάνε εκεί που θες και μάλιστα με τη σκέψη...

Δρόμο; μήπως εννοείς μονοπάτι ή πάτημα; Για να βγει από το πάτημα πρέπει να κάνεις τρελή τσαχπινιά π.χ. να ανοίξεις άτσαλα το γκάζι. Αν οδηγάς με ροή δεν έχεις τέτοια προβλήματα ούτε με δίχρονο ούτε με τετράχρονο.

Τα 4τ σε βοηθάνε στο σταθερό γκάζι, έχουν μεγαλύτερη διάρκεια γι΄αυτό πατάνε καλύτερα από τα δίχρονα γιατί όσο πιο πολύ ώρα ανοίγεις το γκάζι τόσο πιο πολύ ώρα φορτίζονται οι αναρτήσεις, άρα πατάνε καλά. Στα δίχρονα έχεις πολλές αλλαγές, μικρή διάρκεια οπότε συμπεριφέρονται διαφορετικά.

(κατάρα είναι τα 95+ κιλά μου που με έχουν "καθίσει" εδώ και καιρό και δεν πέφτουν με τίποτα)

ΗΜΟΥΝΑ ΣΤΟ ISDE ΛΕΜΕ Το avatar του/της nantin

ΓΝΩΜΗ

ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΧΡΟΝΟ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ε2 ΕΝΑ 426 ΓΙΑΜΑΧΑ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΚΑΣ ΓΚΑΣ 250 ΔΙΧΡΟΝΟ ΤΟ ΓΙΑΜΑΧΑ ΤΟΥ 2001 ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΑΣ ΓΚΑΣ 07 .ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ .ΤΟ ΓΙΑΜΑΧΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΜΗΧΑΜΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ .ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΥΠΟΥΛΕΝΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ Η ΒΟΛΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ .ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ .ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΙΧΤΙΡΙΖΕΙΣ .ΕΠΙΣΗ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΣΟΥΖΕΣ ΚΑΙ ΝΤΡΙΦΤ .ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΕΛΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΛΟΓΩ ΜΕΙΒΩΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ .ΣΟΥΖΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ .ΤΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΦΟΡΙΚΟ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ Η ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΕΝΑΛΑΣΟΜΕΝΟ ΔΙΝΕΙ ΡΕΣΤΑ .ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΙΣΤΑΚΙΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΡΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΙΖΕΙΣ .ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ .ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟ .ΑΝ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ

Μια κατω ! Το avatar του/της STOYBI

Re: ΓΝΩΜΗ

Αρχικά δημιουργήθηκε από nantin
    ΜΕ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΠΟΥ ΑΝΕΒΑΙΝΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΧΡΟΝΟ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ Ε2 ΕΝΑ 426 ΓΙΑΜΑΧΑ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΓΚΑΣ ΓΚΑΣ 250 ΔΙΧΡΟΝΟ ΤΟ ΓΙΑΜΑΧΑ ΤΟΥ 2001 ΚΑΙ ΤΟ ΓΚΑΣ ΓΚΑΣ 07 .ΕΧΟΥΜΕ ΑΛΛΑΞΕΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ .ΤΟ ΓΙΑΜΑΧΑ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΧΟΜΑΙ ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΜΗΧΑΜΑΚΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ .ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΑΛΑΚΑ ΕΠΑΝΩ ΤΟΥ ΕΧΕΙ ΠΟΥΠΟΥΛΕΝΙΑ ΑΙΣΘΗΣΗ ΚΑΙ Η ΒΟΛΤΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΛΑΥΣΗ .ΔΕΝ ΑΝΤΕΧΕΤΑΙ ΣΤΑ ΒΡΑΧΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΝΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙ .ΣΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΜΟΥ ΤΗ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ ΓΙΑΤΙ ΑΜΑ ΚΟΛΛΗΣΕΙΣ ΣΕ ΣΥΝΑΡΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟ ΒΑΡΟΣ ΣΙΧΤΙΡΙΖΕΙΣ .ΕΠΙΣΗ ΚΑΝΕΙ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΕΣ ΣΟΥΖΕΣ ΚΑΙ ΝΤΡΙΦΤ .ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΕΡΑ ΟΧΘΗ ΕΧΕΙ ΜΙΑ ΣΕΛΑ ΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΘΕΣΑΙ ΣΕ ΠΛΑΚΟΣΤΡΩΤΟ ΕΧΕΙ ΠΙΟ ΑΠΟΤΟΜΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΣ ΠΟΥΘΕΝΑ ΛΟΓΩ ΜΕΙΒΩΜΕΝΟΥ ΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΝΕΥΡΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ .ΣΟΥΖΕΣ ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΝΤΑΙ ΔΙΑ ΡΟΠΑΛΟΥ .ΤΑΛΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΗΦΟΡΙΚΟ ΜΕ ΠΕΤΡΕΣ Η ΜΟΝΟΠΑΤΙ ΕΝΑΛΑΣΟΜΕΝΟ ΔΙΝΕΙ ΡΕΣΤΑ .ΚΑΙ ΒΕΒΑΙΑ ΣΕ ΚΛΕΙΣΤΑ ΠΙΣΤΑΚΙΑ ΓΟΥΣΤΑΡΕΙΣ ΤΡΕΛΑ ΝΑ ΤΟΥ ΑΛΛΑΖΕΙΣ ΠΟΡΕΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΣΚΙΖΕΙΣ .ΑΥΤΑ ΤΑ ΟΛΙΓΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΜΕΝΑ .ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΙΟ ΔΙΚΑΙΗ ΑΝ ΕΙΧΑ ΕΝΑ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΤΕΤΡΑΧΡΟΝΟ .ΑΝ ΚΑΤΣΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΠΩ
    Αδικη η συγκριση....

Πολλα τα κατα.... Ειδικα του 426 ως προς τον υπολοιπο τετραχρονο ανταγωνισμο...

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. street VS enduro
    από anr11 στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 42
    Τελευταίο μήνυμα: 23/09/2014, 12:21
  2. Mercedes vs VW
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 29/03/2010, 07:40
  3. διχρονα-τετραχρονα
    από johnstav στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 4
    Τελευταίο μήνυμα: 31/05/2009, 17:48
  4. Castrol vs Bel Ray
    από alexander_g16 στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2003, 13:34
  5. venzini(GR vs UK)
    από greekshadow στο forum Τεχνικά θέματα: Tips & tricks
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 13/11/2003, 21:34

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα