Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 90

Θέμα: Παιδικά κινητά με πλήκτρα μαμά, μπαμπά

Αρχικά δημιουργήθηκε από EVI
    θελουμε δε θελουμε η ζωη μας εχει αλλαξει καποτε στελναμε σηματα με το καπνο - περιστερια - γραμματα που καναν 3 μηνες για να φτασουν αν δεν σκοτωναν τον ταχυδρομο .........

και γιατι να μην εχει κινητο ενα 5χρονο? δλδ ενα 18χρονο ειναι οκ? η θα πεις σε εναν ανθρωπο 18χρονων που δουλευει (ενηλικας) να μην παρει κινιτο???????? αααα ναι η ακτινοβολια. σωστα. αν σε χτυπα απο τους γυρω σου δε πειραζει ΕΣΥ να μην το εχεις.......

και στο τελος τελος ο καθεις μεγαλωνει τα παιδια του οπως του αρεσει και εαν και εφοσον δεν ασκει εγκληματικη βια πανω τους κανεις δε μπορει να του πει τιποτα.
    η ακτινοβολία που έχει ένα κινητο κάνει πάρα πολύ κακό όταν βρίσκεται σε μικρή απόσταση από το σώμα μας, όταν η απόσταση που έχουμε από ένα κινητό είναι μεγαλύτερη των 2-3 μέτρων η ισχύς είναι ελάχιστη και δεν έχει καμία σχέση με το να είμαστε σε απόσταση από αυτό.

αυτά τα λέω γιατί το να μιλάω στο κιν δεν επηρεάζει τα παιδιά που βρίσκονται μακριά μου πάνω από 2-3 μέτρα και κάνω κακό μόνο στον εαυτό μου γι' αυτο καλύτερα να μην χρησιμοποιήται σαν επιχείρημα. μη συνχέεις το κάπνισμα με την ακτινοβολία είναι άσχετα!!!!!

αυτο που λες στο τέλος έχεις δίκιο, ο καθένας κάνει ότι θέλει στα παιδιά του εφόσον δεν ασκεί σωματική και ψυχική βία πάνω τους, αλλά εδώ κάνουμε φαντάζομαι συζήτηση δεν μαλώνουμε κάποιον τις απόψεις μας λέμε, αν θέλει ο πατέρας πχ να μη στείλει το γιο του σχολείο γούστο του καπέλο του αλλά δεν μπορώ να πω τη γνώμη μου σε ένα forum οτι το βρίσκω βλακώδες??????

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Παιδιά παρόλο τον κακό χαρακτήρα μου επιτρέψτε να παρέμβω.
    Δεν μιλάμε για διαπαιδαγώγηση.
    Ουτε για εξυπνάδα η χαρακτήρα του παιδιού.
    Το θέμα νομίζω οτι είναι κατά πόσο επιτρέπετε να επιβάλουμε σε ένα 4χρονο να παίρνει το κινητό στον παιδικό σταθμό για τον α η β λόγο.
    Να εχουμε υπ όψιν μας οτι γίνονται έρευνες για το κατα πόσο ή χρήση του κινητού επηρεάζει την υγεία.
    Επείσης να έχουμε υπ όψιν μας οτι παρόμοιες έρευνες για το κάπνισμα κράτησαν δεκαετίες, και καταλήξαμε να απαγορεύουμε το κάπνισμα (στην πορεία βέβαια πέθανε πολύς κόσμος).
    Ξαναλέω μιλάμε για το επιβάλω οχι για το αν θέλει το παιδί.
    Συγνώμη αλλά δεν περίμενα τέτοιες αντιδράσεις

Όσο θα υπάρχουν παιδικοί σταθμοί στους οποίους θα δουλεύουν άτομα, που θα ξεσπούν απάνω στα παιδιά μας...με οποιονδήποτε τρόπο, εμένα επιτρέψτε μου να είμαι ο 1ος γονιός που θα επιβάλω (όπως το θέτεις αγαπητέ Στέφανε) το συγκεκριμένο κινητό στο παιδί μου.
    Είναι η προσωπική μου άποψη, θέλω να είναι σεβαστή και δεν θέλω για να αρχίσω να ψάχνω τι φταίει, να δω ξαφνικά το παιδί μου να συμπεριφέρεται, διαφορετικά, απ' ότι με έχει συνηθίσει.
    Φιλικα παντα, Νακος

Μην το παλεύετε, η κατάσταση είναι τελματώδης και δεν βλέπω να υπάρχει λύση στο συγκεκριμένο πρόβλημα..

..αν θέλεις να μεγαλώσεις ένα παιδί με τα δικά σου -υποκειμενικώς ορθά- πρότυπα, θα πρέπει να μετακομίσεις σε κάποιο μικρό χωριό και να υιοθετήσεις έναν άλλο τρόπο ζωής (κάτι που είτε δεν θέλεις, είτε δεν μπορείς)

..αν πάλι παραμείνεις με την οικογένειά σου σε κάποιο κλεινόν άστυ, τότε η δική σου ενδοοικογενειακή διδαχή θα έρχεται σε αντιπαράθεση με τον τρόπο ζωής των άλλων παιδιών και το τέκνο σου σίγουρα δεν θα θελήσει να αποξενωθεί από τους φίλους του που αποτελούν τον δικό του μικρόκοσμο.

ζόρια

Αρχικά δημιουργήθηκε από nakkip
    1-Εάν μεγαλώνεις ένα παιδί που του φαίρεσαι ακόμη και στα 4, σαν να είναι παιδί και όχι μεγάλος, τότε ναι δεν θα αποκτίσει ωριμότητα ποτέ...

2-Πρώτα απ' όλα δεν θα ψάχνω τα πράγματά του παιδιού μου και θα του αφήσω να έχει την δική του ιδιωτική ζωή. Και αυτο γιατί θα με βλέπει σαν φίλο-γονιό.
    Το παιδί μου δεν πρόκειται να έρθει από την 6η δημοτικού με δικό του πακέτο τσιγάρα γιατί θα του έχω περάσει τέτοια ελευθερία που ότι θα θέλει, θα έρχεται να μου το κάνει κουβέντα πρώτα. Εάν δεν το πείσω θα προτιμώ να το γνωρίζω από το να κάνει πράγματα, από αντίδραση !!!!

3-Ηρωνεία ακούγεται αυτό αδελφέ

4-Όταν αρχίσει να περπατάει νόμιζεις οτι καταλαβαίνεις εσύ το χαρακτήρα του παιδιού σου? Ο ενεργός ρόλος του γονιού ξεκινάει από την γέννηση του παιδιού, για να μην πω και νωρίτερα...

5-Τα "πρέπει και τα μη" έχουν να κάνουν με τους γονείς...σαφώς.
    Ο τρόπος που θα τα περάσεις όμως στο παιδί, έχει να κάνει με το χαρακτήρα του παιδιού.
    Η ανασφάλεια του γονέα δεν πρέπει να είναι εμφανής στο παιδί, γιατί έχασες το παιχνίδι και ετοιμάζεσαι να προσφέρεις ένα παιδί στην κοινωνία, γεμάτο ανασφάλειες.

6-Ξαναλέω το τι είναι και τι μη γελοίο, έχει να κάνει με το εκάστοτε παιδί. Υπάρχουν πολλά παιδιά που σε ηλικία 4άρων ετών, κάνουν πάρα πολλά πράγματα...

1- Ρε αδερφε 4 χρονων και να του φερεσαι σαν μεγαλο ειναι καλο νομιζεις?Παιδι ειναι δεν ειναι μεγαλος.Συμφωνοι του μιλας,του εξηγεις και γενικα κανεις οτι μπορεις να καταλαβει καποια πραγματα.Αλλα δεν ειναι μεγαλος ουτε μπορει να εχει την υπευθυνοτητα ενος <<μεγαλου>>.

2- Διαφωνω.Τα παιδια ειδικα στην ηλικια αυτη δεν θελουν φιλους 30-40 χρονων.Πατερα και μανα θελουνε να τους εμπιστευονται.Φιλους θα κανουν εκτος σπιτιου αργοτερα.Μεχρι τοτε θα παιζουν με παιδακια της ηλικιας τους.Οσο για τον ελεγχο συμφωνω.Οταν λεω να βρεις στην τσαντα του για παραδειγμα την ωρα που του βαζει η μανα του το κολατσιο.Οταν βαζει σκουπα στο δωματιο πεσμενα κατω κτλ κτλ.

3-Δεν το ειπα ειρωνικα.Σαν παραδειγμα το ειπα.

4-Νωριτερα?Πως?

5-Φυσικα.Αλλα κανοντας το παιδι σου "φιλο" απο τα 4 δεν δειχνει μια τρομερη ανασφαλεια?Δεν εισαι φιλος του,ο πατερας του εισαι.Το να θες να εισαι παντου γυρω του και να το ελεγχεις ειναι η μεγαλυτερη ανασφαλεια.

6-Συμφωνω αλλα αυτα ειναι η εξαιρεση.Τα παιδια μεχρι 13-14 ετων ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δεν χρειαζονται κινητο για εμενα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    1- Ρε αδερφε 4 χρονων και να του φερεσαι σαν μεγαλο ειναι καλο νομιζεις?Παιδι ειναι δεν ειναι μεγαλος.Συμφωνοι του μιλας,του εξηγεις και γενικα κανεις οτι μπορεις να καταλαβει καποια πραγματα.Αλλα δεν ειναι μεγαλος ουτε μπορει να εχει την υπευθυνοτητα ενος <<μεγαλου>>.
    2- Διαφωνω.Τα παιδια ειδικα στην ηλικια αυτη δεν θελουν φιλους 30-40 χρονων.Πατερα και μανα θελουνε να τους εμπιστευονται.Φιλους θα κανουν εκτος σπιτιου αργοτερα.Μεχρι τοτε θα παιζουν με παιδακια της ηλικιας τους.Οσο για τον ελεγχο συμφωνω.Οταν λεω να βρεις στην τσαντα του για παραδειγμα την ωρα που του βαζει η μανα του το κολατσιο.Οταν βαζει σκουπα στο δωματιο πεσμενα κατω κτλ κτλ.
    4-Νωριτερα?Πως?
    5-Φυσικα.Αλλα κανοντας το παιδι σου "φιλο" απο τα 4 δεν δειχνει μια τρομερη ανασφαλεια?Δεν εισαι φιλος του,ο πατερας του εισαι.
    6-Το να θες να εισαι παντου γυρω του και να το ελεγχεις ειναι η μεγαλυτερη ανασφαλεια.
    7-Συμφωνω αλλα αυτα ειναι η εξαιρεση.Τα παιδια μεχρι 13-14 ετων ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ δεν χρειαζονται κινητο για εμενα.
    1-Σαν μεγάλο όταν λέω δεν μιλάω να του κάνεις ανάλυση ισολογισμού.
    Μπορείς κάλλιστα, να του επιτρέπεις για παράδειγμα να επιλέγει και να στηρίζει την επιλογή του παιχνιδιού του, του ρούχου του, της βόλτας του, να του λες τη γνώμη σου επιτόπου και να το αφήνεις να αποφασίσει εκείνο. Να στηρίζεις την επιλογή του και ας μην είσαι σύμφωνος με αυτή και όταν του βγεί "η στραβή" στο θεματάκι του (πχ λαθος αγορά παιχνιδιού) να το αφήσεις να προβληματιστεί, έτσι ώστε στο μέλλον να είναι πιο υπεύθυνο και προσεκτικό.

2-Εάν τον μπαμπά και τη μαμά τους βλέπουν σαν μπαμπούλα θα υπάρχει πρόβλημα. Δεν είπα τον γονιό να τον βλέπει σαν φίλο, αλλά σαν πατέρα και φίλο. Οταν ο πατέρας είναι και φίλος του, θα έχει πολύ λίγες πιθανότητες να μπλέξει με λάθος ανθρώπους !!!!

4-Ακόμα και το άγγιγμα της κοιλιάς της εγγύου μάνας, περνάει μυνήματα στο παιδί (ή μηπως δεν το γνώριζες)

5-Ξαναλέω...πάντα θα πρέπει να σε βλέπει και να σε σέβεται σαν γονέα, αλλά θα πρέπει να έχει και το θάρρος να εκφράζει τα θέλω του, χωρίς να φοβάται ή να ντρέπεται...Τότε μάλλον σε βλέπει και σαν φίλο.
    Ανασφάλεια έχει το παιδί, όταν ξέρει οτι δεν μπορεί να σου πει το πρόβλημά του, για να μην το μαλώσεις για παράδειγμα.

6-Δεν θέλω να είμαι παντού...λάθος κατάλαβες. Θέλω όμως να μπορεί να με ειδοποιήσει όταν πάθει ή συμβεί κάτι, χωρίς λέγοντάς το στη δασκάλα, εκείνη να το φρενάρει, επειδή κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καλό, για εκείνη ή για τον παιδικό σταθμό.

7-Είναι η άποψή σου και είναι σεβάστη σε εμένα. Εδώ πάλι θα επαναλάβω...οτι έχει να κάνει με το να καταλάβει, τον λόγο για τον οποίο, το έχει.
    Και να σου επιστρέψω την ερωτησή σου...Γιατί δλδ μετά τα 13-14 να έχουν ανάγκη το κινητό ???

Γενικά είμαι από τους γονιούς που προτιμώ, να του μάθω εγώ, αυτό που μπορεί κάποιος καλοθελητής να του μάθει.
    Είτε αυτό είναι το γήπεδο ή το τσιγάρο, ή το κινητό, είτε ακόμη και το μηχανάκι και το αυτοκίνητο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Θέτεις τα όρια, συζητάς-κατευθύνεις, προλαμβάνεις και αφήνεις να ξετυλιχτεί η προσωπικότητα του παιδιού ελεύθερα, χωρίς να θες να την αλλάξεις, αφήνοντάς το να μάθει απο τα μικρά του λάθη.
    Φιλικα παντα, Νακος

ninjaki the dragon Το avatar του/της EVI
    Αρχικά δημιουργήθηκε από CIRUS
    καπέλο του αλλά δεν μπορώ να πω τη γνώμη μου σε ένα forum οτι το βρίσκω βλακώδες?????? [/B]
    φυσικα και μπορεις

αυτο που δεν μπορεις ειναι να χαρακτηριζεις εστω και πλαγιος τον συνομιλητη σου που επελεξες να του απαντησεις (δε το κανεις εσυ αυτο δε το λεω σε σενα)
    νομιζω

i am ninja you can't see me
    Revvin' up your engine ,Listen to her howlin' roar , Metal under tension ,Beggin' you to touch and go , Ride into the Danger Zone

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64

2-Εάν τον μπαμπά και τη μαμά τους βλέπουν σαν μπαμπούλα θα υπάρχει πρόβλημα. Δεν είπα τον γονιό να τον βλέπει σαν φίλο, αλλά σαν πατέρα και φίλο. Οταν ο πατέρας είναι και φίλος του, θα έχει πολύ λίγες πιθανότητες να μπλέξει με λάθος ανθρώπους !!!!

Είναι πολλά που θά'θελα να πω αλλά άσ'το,ίσως κάποια άλλη στιγμή.
    Σού λέω όμως με βεβαιότητα ότι ο πατέρας είναι μόνο πατέρας και όχι φίλος.Αυτό που ισχυρίζεσαι δεν μπορεί να υπάρξει,είναι λάθος.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creaci&#243;n es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es enga&#241;ar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es as&#237;, to el d&#237;a echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Είναι πολλά που θά'θελα να πω αλλά άσ'το,ίσως κάποια άλλη στιγμή.
    Σού λέω όμως με βεβαιότητα ότι ο πατέρας είναι μόνο πατέρας και όχι φίλος.Αυτό που ισχυρίζεσαι δεν μπορεί να υπάρξει,είναι λάθος.
    Δεν είναι λάθος , είναι απλά διαφορετικός τρόπος προσέγγισης των πραγμάτων.
    Δεν ισχυρίζομαι κάτι που δεν μπορεί να υπάρξει...και δεν είναι λάθος !!!
    Είναι η γνώμη σου και είναι σεβαστή από μένα, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και από μέρους σου, για τη δική μου γνώμη και προσέγγιση...
    Anyway έχω δουλέψει πολλά χρόνια με μικρά παιδιά στο μπάσκετ και ισως έχω διαφορετική προσέγγιση στα θέματα αυτά.
    Κατάφερα να συνεργαστώ με πολύ μικρής ηλικίας παιδιά, αλλά και με μεγάλους (άντρες σε κατηγορίες)...και σε πληροφορώ οτι οι μεγάλοι, με δυσκόλεψαν περισσότερο απ' οτι τα παιδιά.
    Θα προσπαθήσω να το σταματήσω εδώ μια και δεν βγάζει πουθενά.
    Όμως θα προτιμούσα στα λεγόμενά σου, να άφηνες και ένα μικρό κενό, έστω και με ερωτηματικό...και να μην ήσουν απόλυτος "είναι λάθος". Θα μπορούσες να πεις οτι δεν κατάφερες να το πετύχεις, όχι όμως οτι αυτό που λέω είναι λάθος.
    Φιλικα παντα, Νακος

ΜΑΝΟΣ para siempre Το avatar του/της vangelis 64
    Δεν είναι λάθος , είναι απλά διαφορετικός τρόπος προσέγγισης των πραγμάτων.
    Δεν ισχυρίζομαι κάτι που δεν μπορεί να υπάρξει...και δεν είναι λάθος !!!
    Είναι η γνώμη σου και είναι σεβαστή από μένα, αλλά δεν ισχύει το ίδιο και από μέρους σου, για τη δική μου γνώμη και προσέγγιση...
    Anyway έχω δουλέψει πολλά χρόνια με μικρά παιδιά στο μπάσκετ και ισως έχω διαφορετική προσέγγιση στα θέματα αυτά.
    Κατάφερα να συνεργαστώ με πολύ μικρής ηλικίας παιδιά, αλλά και με μεγάλους (άντρες σε κατηγορίες)...και σε πληροφορώ οτι οι μεγάλοι, με δυσκόλεψαν περισσότερο απ' οτι τα παιδιά.
    Θα προσπαθήσω να το σταματήσω εδώ μια και δεν βγάζει πουθενά.
    Όμως θα προτιμούσα στα λεγόμενά σου, να άφηνες και ένα μικρό κενό, έστω και με ερωτηματικό...και να μην ήσουν απόλυτος "είναι λάθος". Θα μπορούσες να πεις οτι δεν κατάφερες να το πετύχεις, όχι όμως οτι αυτό που λέω είναι λάθος.
    Συγγνώμη για τον παρορμητισμό και την απολυτότητά μου αλλά αυτά τα λόγια δεν ανήκουν σε μένα.
    Έχω παιδιά και,επειδή έχω πάθει πλάκα μ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας,άρχισα να διαβάζω ό,τι θα μπορούσε να βοηθήσει πάνω στο δύσκολο έργο τής κατανόησης τού παιδικού ψυχισμού και φυσικά έχω μιλήσει και μιλάω με ψυχολόγους.
    Δεν είναι ο χρόνος και ο τόπος σωστός για μια τέτοια κουβέντα.Αν θέλεις,τα λέμε από κοντά κάποια στιγμή.Θα μού άρεσε ιδιαίτερα.
    moto perpetuo

Todo eso de la creacion es mentira, el sufrimiento de la creaci&#243;n es mentira, lo que pasa que los artistas somos unos charlaores (habladores)
    y lo que queremos es enga&#241;ar a la gente. Los artistas de verdad como vivimos es as&#237;, to el d&#237;a echao, no sufrimos ni na, lo pasamos muy bien,
    hasta luego.
    -------------------------------------------------------------------
    [FONT=courier new]Paco de Lucia[/FONT]

Ερχομαι!!!! Το avatar του/της zephyr1
    Γεια σου ρε Βαγγο.

Για συνεχιστε.

Αρχικά δημιουργήθηκε από vangelis 64
    Συγγνώμη για τον παρορμητισμό και την απολυτότητά μου αλλά αυτά τα λόγια δεν ανήκουν σε μένα.
    Έχω παιδιά και,επειδή έχω πάθει πλάκα μ' αυτά που συμβαίνουν γύρω μας,άρχισα να διαβάζω ό,τι θα μπορούσε να βοηθήσει πάνω στο δύσκολο έργο τής κατανόησης τού παιδικού ψυχισμού και φυσικά έχω μιλήσει και μιλάω με ψυχολόγους.
    Δεν είναι ο χρόνος και ο τόπος σωστός για μια τέτοια κουβέντα.Αν θέλεις,τα λέμε από κοντά κάποια στιγμή.Θα μού άρεσε ιδιαίτερα.
    Οκ φίλε, χαίρομαι που διαβάζω αυτά από σένα.
    Ισως θα έπρεπε όντως να τα πούμε κάποια στιγμή από κοντά, έχεις δίκιο!!!!!
    Προσωπικά και εάν θες την γνώμη μου (αν και δεν μου πέφτει λόγος), άσε τους ψυχολόγους στην άκρη...οι 98/100 σπούδασαν για να λύσουν τα προβλήματα που κουβαλάνε από τις οικογένειές τους και, είναι ανύμποροι να λύσουν τα προβλήματα των άλλων, μια και πάντα οι σκέψεις τους, γυρνάνε στο δικό τους "άρρωστο παιδικό ψυχισμό".(αυτό στο λέω εκ πείρας μια και έχω κάνει συζητήσεις επί συζητήσεων με ψυχολόγους, που μου έλεγαν οτι σπούδαζαν για να λύσουν τα δικά τους προβλήματα)
    Τα παιδιά σήμερα είναι πανέξυπνα και πολύ ώριμα!!!!
    Τους συμφέρει να το παίζουν παιδιά, συζητησέ το και θα δείς οτι έχουν απίστευτα όρια ωριμότητας και υπευθυνότητας.
    Φιλικα παντα, Νακος

1-Σαν μεγάλο όταν λέω δεν μιλάω να του κάνεις ανάλυση ισολογισμού.
    Μπορείς κάλλιστα, να του επιτρέπεις για παράδειγμα να επιλέγει και να στηρίζει την επιλογή του παιχνιδιού του, του ρούχου του, της βόλτας του, να του λες τη γνώμη σου επιτόπου και να το αφήνεις να αποφασίσει εκείνο. Να στηρίζεις την επιλογή του και ας μην είσαι σύμφωνος με αυτή και όταν του βγεί "η στραβή" στο θεματάκι του (πχ λαθος αγορά παιχνιδιού) να το αφήσεις να προβληματιστεί, έτσι ώστε στο μέλλον να είναι πιο υπεύθυνο και προσεκτικό.

4-Ακόμα και το άγγιγμα της κοιλιάς της εγγύου μάνας, περνάει μυνήματα στο παιδί (ή μηπως δεν το γνώριζες)

5-Ξαναλέω...πάντα θα πρέπει να σε βλέπει και να σε σέβεται σαν γονέα, αλλά θα πρέπει να έχει και το θάρρος να εκφράζει τα θέλω του, χωρίς να φοβάται ή να ντρέπεται...Τότε μάλλον σε βλέπει και σαν φίλο.
    Ανασφάλεια έχει το παιδί, όταν ξέρει οτι δεν μπορεί να σου πει το πρόβλημά του, για να μην το μαλώσεις για παράδειγμα.

6-Δεν θέλω να είμαι παντού...λάθος κατάλαβες. Θέλω όμως να μπορεί να με ειδοποιήσει όταν πάθει ή συμβεί κάτι, χωρίς λέγοντάς το στη δασκάλα, εκείνη να το φρενάρει, επειδή κάτι τέτοιο δεν θα ήταν καλό, για εκείνη ή για τον παιδικό σταθμό.

7-Είναι η άποψή σου και είναι σεβάστη σε εμένα. Εδώ πάλι θα επαναλάβω...οτι έχει να κάνει με το να καταλάβει, τον λόγο για τον οποίο, το έχει.
    Και να σου επιστρέψω την ερωτησή σου...Γιατί δλδ μετά τα 13-14 να έχουν ανάγκη το κινητό ???

Γενικά είμαι από τους γονιούς που προτιμώ, να του μάθω εγώ, αυτό που μπορεί κάποιος καλοθελητής να του μάθει.
    Είτε αυτό είναι το γήπεδο ή το τσιγάρο, ή το κινητό, είτε ακόμη και το μηχανάκι και το αυτοκίνητο !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    Θέτεις τα όρια, συζητάς-κατευθύνεις, προλαμβάνεις και αφήνεις να ξετυλιχτεί η προσωπικότητα του παιδιού ελεύθερα, χωρίς να θες να την αλλάξεις, αφήνοντάς το να μάθει απο τα μικρά του λάθη.
    1- Οποτε βαζεις ενα μηχανημα οπως το κινητο στην ιδια κατηγορια με ενα παιχνιδι?Η αληθεια ειναι οτι σαν παιχνιδι θα το δει το παιδι αυτο και ειναι κατα την γνωμη μου λαθος μεγαλο.Φυσικα η ελευθερια να επιλεξει καποια πραγματα θα πρεπει να υπαρχει.

2-Ο ρολος του πατερα περιλαμβανει τον διαλογο.Αλλα οσο κοντα και να εισαι στο παιδι καποια πραγματα που θα ελεγε με φιλους του σε εσενα δεν θα τα πει ποτε.Αλλος ο ρολος του φιλου και αλλος του πατερα/μανας

3(4)- Δεν το γνωριζω ουτε το πολυπιστευω.Τα μωρα οταν γεννηθουνε για παραδειγμα αναγνωριζουν την μανα τους απο την μυρωδια.Δεν βλεπουνε μακρυτερα απο 30-40 ποντους ουτε φυσικα καταλαβαινουνε.

5- Και πως θα σε σεβεται σαν γονεα οταν του δωσεις επιλογες οπως την χρηση κινητου απο τα 4-5??Οταν θα ξερει οτι μπορει να σου πει οτιδηποτε θα ελεγε σε εναν φιλο του.Καλο ειναι να ξερει ποτε πρεπει να μιλησει στον πατερα του και για πιο πραγμα.Ας πουμε για σεξ,τσιγαρο,ναρκωτικα και αλλα παρομοια σοβαρα πραγματα η πρωτοβουλια ειναι του γονεα.Δεν θα περιμενα να με ρωτησει το παιδι μου για τοσο σοβαρα πραγματα.Το πως θα γινει η κουβεντα ειναι αλλο θεμα.Τα μη σοβαρα θεματα που μπορουν να αφεθουν στην κριση του παιδιου ειναι ενα αλλο θεμα που η κουβεντα πρεπει να υπαρχει σε πολυ <<φιλικα>> πλαισια.

6- Δεν το πολυκαταλαβα αυτο.Αν εννοεις οτι το κακομεταχειριζονται αυτο ειναι κατι που πρεπει να ξερει το παιδι οτι ΠΡΕΠΕΙ να το πει στους γονεις.

7- Γιατι θα εχουν οι φιλοι του,θα αρχισει να βγαινει μονο του παραεξω,θα αρχισουν τα πρωτα φλερτακια κτλ κτλ.Αν και παλι εγω θα προσπαθουσα να το καθυστερησω ή να περιορισω την χρηση του.

Φιλε υπαρχουν καποια πραγματα που δεν πρεπει να μαθει ενα παιδι ουτε απο ξενους ουτε απο τους γονεις.Στα 14 του για παραδειγμα αν μαθω οτι καπνιζει το παιδι μου θα εχω μεγαλο προβλημα.Πρωτα με τον εαυτο μου και μετα με το παιδι μου.Ειναι κατι πολυ λαθος για να το μαθει απο εμενα.Χωρις να θελω να σκεφτω καν για ναρκωτικα.Ειδικα για τα ναρκωτικα θα πεσει τρελη επιμορφωση απο πολυ μικρο.

Γι'αυτό εγείρεται η αναγκαιότητα της χρήσης hands free από τα 4χρονα.Ας το αναλύσουμε λίγο παρακαλώ
    Fortis Fortuna Adiuvat

Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    1- Οποτε βαζεις ενα μηχανημα οπως το κινητο στην ιδια κατηγορια με ενα παιχνιδι?Η αληθεια ειναι οτι σαν παιχνιδι θα το δει το παιδι αυτο και ειναι κατα την γνωμη μου λαθος μεγαλο.Φυσικα η ελευθερια να επιλεξει καποια πραγματα θα πρεπει να υπαρχει.

2-Ο ρολος του πατερα περιλαμβανει τον διαλογο.Αλλα οσο κοντα και να εισαι στο παιδι καποια πραγματα που θα ελεγε με φιλους του σε εσενα δεν θα τα πει ποτε.Αλλος ο ρολος του φιλου και αλλος του πατερα/μανας

3(4)- Δεν το γνωριζω ουτε το πολυπιστευω.Τα μωρα οταν γεννηθουνε για παραδειγμα αναγνωριζουν την μανα τους απο την μυρωδια.Δεν βλεπουνε μακρυτερα απο 30-40 ποντους ουτε φυσικα καταλαβαινουνε.

5- Και πως θα σε σεβεται σαν γονεα οταν του δωσεις επιλογες οπως την χρηση κινητου απο τα 4-5??Οταν θα ξερει οτι μπορει να σου πει οτιδηποτε θα ελεγε σε εναν φιλο του.Καλο ειναι να ξερει ποτε πρεπει να μιλησει στον πατερα του και για πιο πραγμα.Ας πουμε για σεξ,τσιγαρο,ναρκωτικα και αλλα παρομοια σοβαρα πραγματα η πρωτοβουλια ειναι του γονεα.Δεν θα περιμενα να με ρωτησει το παιδι μου για τοσο σοβαρα πραγματα.Το πως θα γινει η κουβεντα ειναι αλλο θεμα.Τα μη σοβαρα θεματα που μπορουν να αφεθουν στην κριση του παιδιου ειναι ενα αλλο θεμα που η κουβεντα πρεπει να υπαρχει σε πολυ <<φιλικα>> πλαισια.

6- Δεν το πολυκαταλαβα αυτο.Αν εννοεις οτι το κακομεταχειριζονται αυτο ειναι κατι που πρεπει να ξερει το παιδι οτι ΠΡΕΠΕΙ να το πει στους γονεις.

7- Γιατι θα εχουν οι φιλοι του,θα αρχισει να βγαινει μονο του παραεξω,θα αρχισουν τα πρωτα φλερτακια κτλ κτλ.Αν και παλι εγω θα προσπαθουσα να το καθυστερησω ή να περιορισω την χρηση του.

Φιλε υπαρχουν καποια πραγματα που δεν πρεπει να μαθει ενα παιδι ουτε απο ξενους ουτε απο τους γονεις.Στα 14 του για παραδειγμα αν μαθω οτι καπνιζει το παιδι μου θα εχω μεγαλο προβλημα.Πρωτα με τον εαυτο μου και μετα με το παιδι μου.Ειναι κατι πολυ λαθος για να το μαθει απο εμενα.Χωρις να θελω να σκεφτω καν για ναρκωτικα.Ειδικα για τα ναρκωτικα θα πεσει τρελη επιμορφωση απο πολυ μικρο.
    1-Από τα συμφραζόμενά μου θα διαπιστώσεις το λόγο για τον οποίο θα θελα να έχει κινητό από τα 4 του (απαντάς μόνος σου στο 6)

2-Αυτή την απόσταση πρέπει να μηδενίσεις

3(4)-Γιατί οταν ένα μωρό κλαίει που γυρνάει από αγκαλιά σε αγκαλιά ηρεμεί μόνο στης μητέρας του ή στου πατέρα του...???? Το θεωρείς τυχαίο???

5-Είναι τα όρια που προείπα!!!!
    Καλό είναι να μιλάει πάντα στους γονείς του σαν να ήταν φιλοι. Είναι μια ζυγαριά που ο γονιός πρέπει να καταλάβει προς ποιά κατεύθυνση πρέπει να την γύρει και ποτε (μπαμπάς-φίλος)

7-Και επειδή θα έχουν οι φίλοι του, να έχει και αυτός για να είναι μάγκας και οχι για την χρησιμότητα που θα του προσφέρει!!!

Δεν είπα να του μάθει ο πατέρας του να καπνίζει ΠΡΟΣ ΘΕΟΥ !!!! ΗΜΑΡΤΟΝ
    Αλλά εάν το παιδί ξαφνικά μυρίζει τσιγάρα είπα, θα ήταν καλύτερα να το μαθω 1ος, εάν μπορέσω να το αποτρέψω καλώς, αλλιώς ΝΑ ΤΟΥ ΔΙΝΩ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΖΕΙ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΤΑ ΤΣΙΓΑΡΑ του και να μην κανει ΤΡΑΚΑ
    Φιλικα παντα, Νακος

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 10
    Τελευταίο μήνυμα: 12/03/2008, 18:00
  2. Απαντήσεις: 64
    Τελευταίο μήνυμα: 20/07/2007, 22:43
  3. "Μαμά βγήκα με τους φίλους μου.
    από griso850 στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 14/03/2007, 23:35
  4. μαμα, μπαμπα να σας γνωρίσω το αγορι μου