Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 83

Θέμα: οι φοβοι των τουρκων...

M.A.E.Θ.Ρ.Α.Τ. Το avatar του/της sniper
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    ...
    Η επιφανειακή ανάγνωση, και ο εφησυχασμός πως για όλα τα κακά της Ελλάδας ανα τους αιώνες ευθύνονται οι άλλοι, οδηγεί στην επανάληψη των ιδίων μαλακιών.

Τετριμμένο που το λέω αλλά έτσι είναι.

Αυτό το λες για τον απλό κόσμο ή γι' αυτούς που "παίρνουν" τις αποφάσεις;
    Αλίμονο σ’ αυτούς που δεν ξέρουν ότι δεν ξέρουν αυτά που δεν ξέρουν.

Yπάρχει μεγάλη διαφορά; Οι λαμβάνοντες τις αποφάσεις δεν εξουσιοδοτούνται από το λαό να πράττουν θεωρητικά τα κατά το δοκούν βέλτιστα;
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
    Yπάρχει μεγάλη διαφορά; Οι λαμβάνοντες τις αποφάσεις δεν εξουσιοδοτούνται από το λαό να πράττουν θεωρητικά τα κατά το δοκούν βέλτιστα;
    Τεράστια.... Γιατί ο λαός τις περισσότερες φορές πάει στην κάλπη σαν το πρόβατο.....

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sniper
    Αυτό το λες για τον απλό κόσμο ή γι' αυτούς που "παίρνουν" τις αποφάσεις;
    Οι άνθρωποι που χαράζουν την εξωτερική πολιτική και παίρνουν αποφάσεις που επηρεάζουν την ζωή των πολιτών της χώρας εκ προοιμίου εχουν την υποχρέωση να γνωρίζουν την ιστορία της χώρας τους και τα λάθη που οδήγησαν σε εθνικές συμφορές. (τι θα έπρεπε, όχι το τι συμβαίνει)

( «Οι Έλληνες δικαιολογούμε τις αποτυχίες της εξωτερικής μας πολιτικής με θεωρίες συνομωσίας. Οι περισσότερες απ΄αυτές τις αποτυχίες ερμηνεύονται με την θεωρία της μαλακίας»
    Κ.Καραμανλής σε off the record συνομιλία του κατά τις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας-Κύπρου-Αγγλίας στο Λονδίνο πριν την εισβολή. )

Sniper αναφέρομαι στους απλούς πολίτες που ενδιαφέρονται να μάθουν 5 πράγματα για την ιστορία της πατρίδας τους.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Οι άνθρωποι που χαράζουν την εξωτερική πολιτική και παίρνουν αποφάσεις που επηρεάζουν την ζωή των πολιτών της χώρας εκ προοιμίου εχουν την υποχρέωση να γνωρίζουν την ιστορία της χώρας τους και τα λάθη που οδήγησαν σε εθνικές συμφορές. (τι θα έπρεπε, όχι το τι συμβαίνει)

( «Οι Έλληνες δικαιολογούμε τις αποτυχίες της εξωτερικής μας πολιτικής με θεωρίες συνομωσίας. Οι περισσότερες απ΄αυτές τις αποτυχίες ερμηνεύονται με την θεωρία της μαλακίας»
    Κ.Καραμανλής σε off the record συνομιλία του κατά τις συνομιλίες μεταξύ Ελλάδος-Τουρκίας-Κύπρου-Αγγλίας στο Λονδίνο πριν την εισβολή. )

Sniper αναφέρομαι στους απλούς πολίτες που ενδιαφέρονται να μάθουν 5 πράγματα για την ιστορία της πατρίδας τους.
    Συμφωνούμε..... αλλά για να μην ερμηνευτούν με την θεωρία της μαλακίας θα πρέπει να υπάρχουν πολιτικοί με κοχόνες κι ανεξάρτητοι.....

Πόσο εφικτό δλδ σήμερα;

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    Γενικά δεν συμμετέχω σε πολιτικές συζητήσεις εδω μέσα...

Σε αυτα που ειπς byr0n θα ηθελα να προσθέσω, και με την γνώση που απέκτησα δουλευοντας για 9 μήνες στην Τουρκία, οτι εμείς δεν εχουμε καν εξωτερική πολιτική.

Αυτοί εχουν μακρόπνοο σχεδιασμό και σοβαρούς πολιτικούς με αποτέλεσμα η Ελληνική εξωτερική πολιτική προς την Τουρκία να είναι απλά μια σειρά από σμασμωδικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής.

Οσον αφορά τους απλούς πολίτες σίγουρα δεν εχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αλλά υπάρχει μεγάλη προπαγάνδα κι απο τις 2 πλευρές, η οποία είναι μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη στην Τουρκία και σε συνδυασμό με τις εκεί συνθήκες παιδείας ειναι πιο αποτελεσματική στου στόχους καποιων.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Πόσο εφικτό δλδ σήμερα;
    Πάρα πολύ.
    Εχουμε γεμίσει κοχόνες και προβολείς που ρίχνουν άπλετο φως..... Εδώ θα μπεί στη Βουλή η Αναστασία Αθίνη που είχε τις κοχόνες να ρίξει φάπα στη Λιάνη
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
    Γενικά δεν συμμετέχω σε πολιτικές συζητήσεις εδω μέσα...

Σε αυτα που ειπς byr0n θα ηθελα να προσθέσω, και με την γνώση που απέκτησα δουλευοντας για 9 μήνες στην Τουρκία, οτι εμείς δεν εχουμε καν εξωτερική πολιτική.

Αυτοί εχουν μακρόπνοο σχεδιασμό και σοβαρούς πολιτικούς με αποτέλεσμα η Ελληνική εξωτερική πολιτική προς την Τουρκία να είναι απλά μια σειρά από σμασμωδικές κινήσεις της τελευταίας στιγμής.

Οσον αφορά τους απλούς πολίτες σίγουρα δεν εχουμε να χωρίσουμε τίποτα, αλλά υπάρχει μεγάλη προπαγάνδα κι απο τις 2 πλευρές, η οποία είναι μεγαλύτερη και πιο οργανωμένη στην Τουρκία και σε συνδυασμό με τις εκεί συνθήκες παιδείας ειναι πιο αποτελεσματική στου στόχους καποιων.
    Ορθόν!

Πάρα πολύ.
    Εχουμε γεμίσει κοχόνες και προβολείς που ρίχνουν άπλετο φως..... Εδώ θα μπεί στη Βουλή η Αναστασία Αθίνη που είχε τις κοχόνες να ρίξει φάπα στη Λιάνη

Επειδή σήμερα εχω ένα θέμα... πες μου ότι αστειεύεσαι....

Επειδή σήμερα εχω ένα θέμα... πες μου ότι αστειεύεσαι....
    Αν το σχόλιο μου ήταν ειρωνικό εννοείς;

Ξερω ΄γω ρε Νίκο..... Εσύ τι λες δλδ; Ότι μιλάω σοβαρά;
    SRX6 & Tuono Rulezzz

Γιατί ο λαός τις περισσότερες φορές πάει στην κάλπη σαν το πρόβατο.....

Ναι, αυτό εννοώ. Εκεί εστιάζω τη γέννεση του όλου προβλήματος! Αυτό δε μπορώ να χωνέψω και να δεχτώ, παρόλο που το βιώνω χρόνους και καιρούς με μηδαμινές παραλλαγές. Η μόνη διαφορά τα εκάστοτε ψευτοδιλλήματα...
    Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από caesarsk
    1. Μου την είπες λοιπόν και με τάπωσες πραγματικά. Συγχαρητηρια...Για άλλη μια φορά χτύπησες κέντρο στον στόχο...Συνέχισε να μπαίνεις στο φορουμ για να κατατροπώνεις και άλλους με τις γνώσεις σου!!!

2. Επέτρεψε μου όμως να έχω την άποψη μου χωρίς να με απαξιώνεις. Την άποψη που διαμόρφωσα συνδυάζοντας, αυτά που διάβασα στα βιβλία (στα βιβλία που επέλεξα εγώ και όχι σε αυτά που μου έδωσαν με τρόπο αλλοι), αυτά που διδάχτηκα, και αυτά που έζησα και ζω!

3. Αυτή η κουβέντα θα ήταν καλύτερη και επικοδομητικότερη πάνω από 2 μεγάλα ποτήρια μπύρας, ενώ μας συνόδευε από πίσω ωραία μουσικούλα...
    1. Αγαπητέ caesarsk ΔΕΝ στΗν ειπα. Ούτε σε τάπωσα ΓΙΑΤΙ δεν ηταν --και δεν θα είναι-- η πρόθεση μου αυτή.
    Και από που εξήγαγες το γνωστικό μου επίπεδο; επειδή απλά ανέφερα οτι είναι λάθος να καταλήγουμε σε ΙΣΤΟΡΙΚΑ συμπεράσματα στο πόδι απλά για να πούμε κάτι;;

2. Δεν σε απαξίωσα, φίλε. Αντίθετα απαξίωσες εσύ πλήθος ανθρώπων των γραμμάτων --καθως και μπαρουτοκαπνισμένων αγωνιστών-- ΟΤΑΝ επιχείρησες να εξηγήσεις έρευνες 80 ετών σε 2(!!)προτάσεις...
    (και τι αν συμφωνεί ο Βύρωνας μαζί σου..;; )

3. Συμφωνώ.

Αρχικά δημιουργήθηκε από kaps
    Εγώ προσωπικά.................................................................................. .................................................................................................... ....................................με άλλα πιο σπουδαία πράγματα .Τσέκου Θέμο Αντζελα .....
    Μην δίνεις στην συζήτηση ''κόκκινες'' προεκτάσεις γιατί δεν θα αργήσουμε να έχουμε θέμα...

Αρχικά δημιουργήθηκε από sergiosm
    Το θέμα (όπως άλλωστε όλα τα ιστορικά θέματα) είναι προφανώς πολύ μεγάλο και δεν μπορεί -ούτε πρέπει- να αντιμετωπίζεται με αφορισμούς και "ατάκες" χάριν εντυπωσιασμού.
    για προσέξτε λίγο τα παραπάνω...

Επιμένω ............Η Ιστορία να γράφεται από όσους την βίωσαν και όχι από ιδεολόγους και δογματικούς απόντες από τα πεδία των γεγονότων ...Και η Ιστορία του ΒΠΠ γράφτηκε από δαύτους και κανένας τους δεν ανέφερε τα γεγονότα και οι συνθήκες που προηγήθηκαν για να καταλήξει η ανθρωπότητα σε σύρραξη.

Sniper, ξερεις γιατι δεν εχουμε εξωτερικη πολιτικη σε σχεση με την Τουρκια; Γιατι προσεχως τους τουρκους, τους παιρνει το ποταμι τους παιρνει ο ποταμος, τους κλεινει το σπιτακι, ο Πουτιν ο κοντος.:rotflmao: Γεια σου Βλαδιμηρε αγορι μου!!!

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Οι δικαιολογίες των οδηγών
    από kaps στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 24/01/2007, 11:47
  2. Ζήτω οι πυροσβέστες των αιθέρων
    από powerphot στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 7
    Τελευταίο μήνυμα: 01/08/2006, 10:45
  3. Οι "Κουτακηδες" ,των κουτακηδων, τους κουτακηδες, Ω κουτακηδες!!!
    από gcrook στο forum Αναζητήσεις, σκέψεις & προβληματισμοί
    Απαντήσεις: 34
    Τελευταίο μήνυμα: 18/05/2006, 10:13
  4. Οι τύποι των γυναικών...
    από DirtyHarry στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 07/05/2004, 11:47

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας