Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 100

Θέμα: Μα καλά για τον μεγάλο Αλέξανδρο τίποτα?

Ελαιόψυκτο Μέλος Το avatar του/της free rider
    Το λοιπόν Navi,

Με τα συγχωρήσεως που αρχίσαμε τον χαβαλέ σε ένα σοβαρό κατά τα άλλα post μα ασπάζομαι πλήρως αυτό που έγραψε ο Gandalf και θεώρησα λάθος να συνεχίσει ένα γαϊτανάκι για μια αποτυχημένη ταινία….

Ισως θα ήταν καλύτερο να το συνεχίσουμε σχετικά με το κατά πόσο ενδιαφέρει κάποιους να παραχαράζεται η ιστορία....

σου χρωστάω μια...
    και η ζωή συνεχίζεται...

Αφροτζιξ Το avatar του/της afrotwin
    Αρχικά δημιουργήθηκε από free rider
    μπορεις λοιπόν να κατλάβεις με το φτωχό σου μυαλουδάκι γιατί απάντησα έτσι σε αυτήν την ώρα .....
    τελικά υποχρεώθηκες να μην μιλήσεις.....

free rider : afro 1-0

kala psile sta onira sou..
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    Αφροτζιξ.kata tin nona druna

Αρχικά δημιουργήθηκε από angels_gr
    Βρε Αφρο, africa οδηγείς δεν περίμενα τίποτα περισσότερο από εσένα. Έχει μία τάση να τα γ@μ@ς όλα. Μήπως είσαι κανένας τρελός έλληνας???

Τώρα αν κερδίσω τόσα πολλά χρήματα δεν ξέρω τι θα λέω. Μπορεί να τρελαθώ τελείως τότε και να λέω χειρότερα. Αυτό που θα ήθελα πάντως θα ήταν να γυρίσω τον κόσμο όλο με το κρουαζιερόπλοιο μου και με φίλους καλούς. Όχι με τον στρατό μου.
    tora ipes ke kati sosto evge

κερνάω σήμερα....

λόγω του

free rider - afro 1 -0

toy thn ;efera.......

xaxaxaxaxaa

kali mou esi an ixes perisotero mialo
    kako 8a sou ekane....

Παγανιστικόν μέλος Το avatar του/της Κανένας
    Το λοιπόν Navi,

Με τα συγχωρήσεως που αρχίσαμε τον χαβαλέ σε ένα σοβαρό κατά τα άλλα post μα ασπάζομαι πλήρως αυτό που έγραψε ο Gandalf και θεώρησα λάθος να συνεχίσει ένα γαϊτανάκι για μια αποτυχημένη ταινία….

Ισως θα ήταν καλύτερο να το συνεχίσουμε σχετικά με το κατά πόσο ενδιαφέρει κάποιους να παραχαράζεται η ιστορία....

σου χρωστάω μια...
    Χά χα
    Και εγώ είχα προβληματιστεί στην αρχή
    Το φόρουμ, δεν έχει βήμα για της τέχνες και ούτε το είδα σαν τέχνη, γιατί η συντριπτική πλειοψηφία των παραγωγών από το ιερό ξύλο (Hollywood), είναι προπαγάνδα κατευθυνόμενη
    Να το βάλω στις γενικές δεν λεει
    Να το βάλω στην κατηγορία -προσεχώς μπορντέλο- πάλι δεν έχει
    Να το βάλω στην κατηγορία -γράψτε ένα θέμα και αφήστε τον άφρονα να απάντηση σε άψογα γρικλις -δεν έχει
    Να το βάλω στην- επέλαση του βαρβάρου - πάλι δεν έχει
    Είχα το δίλημμα λοιπόν να διαλέξω διαμάχες η ανέκδοτα
    Διάλεξα τελικά τις διαμάχες, για να μπορούμε να βριζόμαστε ελεύθερα
    (Αν και οι διαμάχες έπρεπε να είναι υποκατηγορία των ανέκδοτων, γιατί ήξερα ότι θα γράψει και ο γνωστός επιστήμονας του κώλου)

Το θέμα για μένα, δεν είναι αν η ταινία είναι καλή η όχι, αλλά αυτό ακριβώς
    Η παραχάραξη της ιστορίας και τι κρύβεται πίσω από αυτό

Όπως και να το κάνουμε, τα μέσα μαζικής αποβλάκωσης και πολύ περισσότερο μέσα από την εικόνα ,καθορίζουν την ενημέρωση μας στα τεκταινόμενα του κόσμου, κατά το δοκούν των ιθυνόντων- παροικούντων στην Ιερουσαλήμ
    Σκεφτείτε λοιπόν, τι μας μεταφέρουν ,όταν έχουν σαν θέμα την ιστορία

Όλοι οι έλληνες, γνωρίζουμε το ιστορικό γεγονός της επανάστασης των σκοτσέζων, μέσα από την ταινία του Μελ Gibson
    Όλοι οι έλληνες, γνωρίζουμε την Ιωάννα της Λορένης, γιατί είδαμε την mila μαναριμου βιτς
    Πόσοι έλληνες γνωρίζουμε, αν τα γεγονότα αυτά, είναι πραγματικά ?
    Σίγουρο είναι, ότι η εντύπωση που σχηματίσθηκε στο μυαλό μας, είναι, ότι τα πράγματα συνέβησαν ,όπως τα είδαμε και δεν θα προβληματιστούμε, αν ήσαν έτσι η δεν ήσαν

Πρόσφατα είδα την Τροία και έφριξα

Αναρωτιέμαι λοιπόν, τι έλειπε από την παραγωγή, που δεν θα μπορούσε να μεταφέρει άψογα στην οθόνη, ένα τόσο πλούσιο θέμα όπως η Ιλιάδα
    Η αφήγηση του όμηρου τα έχει όλα
    Έρωτα, δολοπλοκίες, το τραγικό στοιχείο, την μοίρα, τα πάθη, την μάχη, την πονηριά (γράφω μερικά που είναι πρόσφορα και πιασιαρικα ), αλλά το κυριότερο, έχει την εμπλοκή των θεών, που άνετα θα μπορούσε να τους δώσει πάμπολλα ειδικά εφε και στοιχεία επιστημονικής φαντασίας
    Άνετα θα μπορούσε να μας βάλει στον κόσμο του μεταφυσικού και του φανταστικού
    Γιατί δεν το έκαναν και προτίμησαν να μας αμαυρώσουν ιστορικά ?(μην μου πείτε ότι δεν είχαν λεφτά)

Παμε τώρα σε αυτήν την ταινία- που δεν έχω δει

Τι πιο εύκολο, να αμαυρώσεις την εικόνα μιας μοναδικής προσωπικότητος ,παρουσιάζοντας τον, με τον τρόπο που λετε και διαβάζω, ότι τον παρουσίασαν
    Τι πιο εύκολο, να εντυπωθεί στις μνήμες του εγκέφαλου των παιδιών, ότι αυτή είναι η πραγματική αφήγηση των γεγονότων
    Εδώ εμείς που μιλάμε την ελληνική, είμαστε παντελώς άσχετοι και δεν μπορούμε να περιγράψουμε τι σημαίνει η λέξη αλήθεια, τι σημαίνει η λέξη ερασιτέχνης, τι σημαίνει άνθρωπος και τι Έλληνας
    (όσοι τα ξέρουν είναι ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ)
    Πόσο μάλλον να περιγράψουν, τι σημαίνει η λέξη έρωτας ,εραστής, ερωμένος, παιδαγωγός και τόσα άλλα

Βλέπετε ,δεν θέλουν να τα ξέρουμε εμείς που είμαστε έλληνες (και τουλάχιστον μέσω της γλώσσας μας, είμαστε πολύ περισσότερο κοντά στην κατανόηση, τέτοιων δύσκολων εννοιών)

Όμως αυτό που θα μείνει, σε μας και σε δεκάδες εκατομμύρια των θεατών που θα δουν την ταινία, είναι αυτό, που μας πασάρουν οι παροικούντες στην Ιερουσαλήμ :hypnotize

Κανείς δεν θα μάθει και δεν θα διαβάσει για τον Αλέξανδρο, το παρακάτω, που σας αφιερώνω

Παραμύθι δίχως δράκο, παραμύθι δίχως πέραση

0 «όρκος» του Μεγάλου Αλεξάνδρου

( ΄0πις 324 π.Χ.)

« Σας εύχομαι τώρα που θα τελειώσουν οι πόλεμοι να είστε ευτυχισμένοι μέσα σε ειρήνη.

΄0λοι οι θνητοί από εδώ και πέρα να ζήσουν σαν ένας λαός μονιασμένος για την κοινή προκοπή, να έχετε την

οικουμένη για πατρίδα σας, με νόμους κοινούς, όταν θα κυβερνούν οι άριστοι ανεξάρτητα απ΄ τη φυλή.

Δε χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, Έλληνες και βάρβαρους.

Δεν μ΄ ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν, τους καταμερίζω με μοναδικό κριτήριο την

αρετή, για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρο.

Αν ποτέ σας παρουσιαστούν διαφορές, δεν θα καταφύγετε στα όπλα, Παρά θα τις λύσετε ειρηνικά. Στην ανάγκη θα σταθώ διαιτητής σας.

Το θεό δεν πρέπει να τον έχετε σαν αυταρχικό κυβερνήτη, αλλά Σαν κοινό πατέρα όλων, ώστε η διαγωγή σας να μοιάζει με τη ζωή που κάνουν τ΄ αδέλφια μέσα στην οικογένεια.

Απ΄ τη μεριά μου όλους σας Θεωρώ ίσους, λευκούς και μελαψούς και θα΄ θελα να μην αισθάνεστε μόνο σαν υπήκοοι της κοινοπολιτείας μου, αλλά να νοιώθετε όλοι σαν μέτοχοι και συνέταιροι.

΄0σο περνά απ΄ το χέρι μου, θα προσπαθήσω να γίνουν πραγματικότητα αυτά που υπόσχομαι. Αυτό τον όρκο που δώσαμε απόψε με σπονδές κρατήστε τον σαν σύμβολο αγάπης»

Του χάροντα παράγγειλα Το avatar του/της angels_gr
    Νέος κύκλος αίματος???

Αρχικά δημιουργήθηκε από NAVIGATOR
    0 «όρκος» του Μεγάλου Αλεξάνδρου

( ΄0πις 324 π.Χ.)

« Σας εύχομαι τώρα που θα τελειώσουν οι πόλεμοι να είστε ευτυχισμένοι μέσα σε ειρήνη.

΄0λοι οι θνητοί από εδώ και πέρα να ζήσουν σαν ένας λαός μονιασμένος για την κοινή προκοπή, να έχετε την

οικουμένη για πατρίδα σας, με νόμους κοινούς, όταν θα κυβερνούν οι άριστοι ανεξάρτητα απ΄ τη φυλή.

Δε χωρίζω τους ανθρώπους, όπως κάνουν οι στενόμυαλοι, Έλληνες και βάρβαρους.

Δεν μ΄ ενδιαφέρει η καταγωγή των πολιτών ούτε η ράτσα που γεννήθηκαν, τους καταμερίζω με μοναδικό κριτήριο την

αρετή, για μένα κάθε καλός ξένος είναι Έλληνας και κάθε κακός Έλληνας είναι χειρότερος από βάρβαρο.

Αν ποτέ σας παρουσιαστούν διαφορές, δεν θα καταφύγετε στα όπλα, Παρά θα τις λύσετε ειρηνικά. Στην ανάγκη θα σταθώ διαιτητής σας.

Το θεό δεν πρέπει να τον έχετε σαν αυταρχικό κυβερνήτη, αλλά Σαν κοινό πατέρα όλων, ώστε η διαγωγή σας να μοιάζει με τη ζωή που κάνουν τ΄ αδέλφια μέσα στην οικογένεια.

Απ΄ τη μεριά μου όλους σας Θεωρώ ίσους, λευκούς και μελαψούς και θα΄ θελα να μην αισθάνεστε μόνο σαν υπήκοοι της κοινοπολιτείας μου, αλλά να νοιώθετε όλοι σαν μέτοχοι και συνέταιροι.

΄0σο περνά απ΄ το χέρι μου, θα προσπαθήσω να γίνουν πραγματικότητα αυτά που υπόσχομαι. Αυτό τον όρκο που δώσαμε απόψε με σπονδές κρατήστε τον σαν σύμβολο αγάπης»

ke an skotosame kakopioisame ke viasame ke merikes xiliades an8ropon ti na kanoume?
    an8ropoi imaste exoume ke nevra......
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

den mas xezis re ntalara:rotflmao: :rotflmao:

Por donde saldra el sol? Το avatar του/της antares
    Η παραχάραξη της ιστορίας, στις συνειδήσεις των αμόρφωτων σημερινών νέων, είναι ένα γεγονός που πρέπει να μας προβληματίσει
    Τώρα θα έρθει ο αντάρες να μου πει.... , ότι είμαι συνομωσιολόγος
    Και ανησυχώ, που ο Ίντι(intiana jones), δεν έχει γράψει τίπουτις
    Όχι ρε Navi!
    Δε λέω τέτοιο πράγμα (τι διάολο, μου βγήκε το όνομα; )
    απλούστατα, γιατί δεν θεωρώ την ταινία ιστορία.
    Πόσο μάλλον παραχαραγμένη ιστορία.
    Η ιστορία βρίσκεται αλλού, δε νομίζω να διαφωνήσεις.
    Στα βιβλία, στα μουσεία, στους αρχαιολογικούς χώρους...
    Για κάποιους βρίσκεται και στις παραδόσεις, στα παραμύθια και τους θρύλους, στην καθημερινή ζωή κάποιων απομονωμέμων πληθυσμών...
    Πάντως κανείς δε θεωρεί ιστορία τις ταινίες του Χόλιγουντ.
    Κανείς!
    Γελάσαμε με την Τροία, ας χαλαρώσουμε και ας γελάσουμε και με τον Μ. Αλέξανδρο.
    Και αν κάποιος τόσο πολύ παρασυρθεί, ώστε να τα θεωρήσει ιστορία.. ε τι να πω, φταίει και αυτός λίγο που δε βάζει το μυαλό του να αμφισβητήσει κάποια δεδομένα.

Όσο για τους νέους...που δεν ξέρουν ιστορία
    ξέρω και ΄γω ρε 'συ, κάθε γενιά έχει τα βλήματα της και τα αστέρια της.
    Έχω προσέξει όμως, ότι συχνά επιβεβαιωνόμαστε (ως γενιά) συγκρινόμενοι με τα βλήματα της επόμενης.
    Πριν καμιά 20αριά χρόνια, ήμασταν εμείς οι ημιμαθείς, οι επιφανειακοί, οι νέοι που δεν ξέρουν ελληνικά γιατί δεν διδάχτηκαν αρκετά αρχαία (!!!). Τα θυμάσαι;
    Θ' αποθάνω θ'αποθάνω
    στο τιμόνι μου απάνω

Αρχικά δημιουργήθηκε από afrotwin
    ke an skotosame kakopioisame ke viasame ke merikes xiliades an8ropon ti na kanoume?
    an8ropoi imaste exoume ke nevra......
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

den mas xezis re ntalara:rotflmao: :rotflmao:

Να το βάλω στην κατηγορία -γράψτε ένα θέμα και αφήστε τον άφρονα να απάντηση σε άψογα γρικλις -δεν έχει

απο την ωρα που εγραψες καφρονα, εχει απο ολα

απο την ωρα που εγραψες καφρονα, εχει απο ολα
    den mas xezis re ntalara

ke prosekseme gia na goustaris..

Δεν μας χέζεις ρε Νταλάρα

:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από angels_gr
    Η σεξουαλική ζωή των Ελλήνων την εποχή του Μεγάλου Αλέξανδρου είναι κάτι το οποίο δεν έχουμε αρκετά στοιχεία για να την καταλάβουμε. Για παράδειγμα υπήρχε ο νόμος του Σόλωνα κατά τον οποίο όποιος αθηναίος είχε σεξουαλική επαφή με άτομο του ίδιου φίλου έχανε πολλά από τα πολιτικά του δικαιώματα. Ο ίδιος ο Αλέξανδρος ήτανε πολύ πιστός και ηθικός. Σύμφωνα με τον Αρίωνα, ο Αλέξανδρος απαγόρευε και τιμωρούσε τους Έλληνες που δεν σεβόντουσαν τους άλλους λαούς, τα έθιμα και τις θρησκείες τους.

Τον ονομάζουνε σφαγέα. Αν είναι δυνατόν!!! Δεν ξύπνησε μια μέρα και είπε βρε δεν πάω να κατακτήσω τον κόσμο όλον??? Ας θυμηθούμε ότι οι πέρσες έκαναν συνέχεια επιδρομές στην Ελλάδα, και κατακτούσαν τις πόλεις μας. Επίσης συνέχεια πλήρωναν κάποια ελληνική πόλη για να επιτίθεται σε κάποια άλλη έτσι ώστε να έχουμε συνεχή διαμάχη μεταξύ μας γιατί οι πέρσες γνώριζαν όταν ενωμένοι κάνουμε θαύματα. Ας μην ξεχνάμε ότι οι πέρσες πλήρωναν τους Αθηναίους και τους Θηβαίους για να επιτεθούν στους Μακεδόνες. Έτσι είχαμε και την καταστροφή της Θήβας από τον Ελληνικό στρατό και όχι από τους Μακεδόνες. Ο φιλόσοφος Ισοκράτης των Αθηναίων ήταν από τους πρώτους που φώναζε να ενωθούν οι Έλληνες κάτω από την ηγεσία του Αλέξανδρου. Και έτσι έγινε. Μάλιστα ο Αλέξανδρος έλεγε πως δεν φαντάζομαι άλλον πέρα από τους Αθηναίους που θα μπορούσε να διοικήσει την Ελλάδα πιο δημοκρατικά. Και ξεκίνησε την εκστρατεία εναντίων των Περσών οι οποίοι είχαν ήδη έτοιμο στρατό για να επιτεθεί στην Ελλάδα!!! Αφού ήμασταν σε εμπόλεμη κατάσταση πως ρίχνουν το φταίξιμο σε εμάς??? Και νευριάζω τρομερά όταν το ακούω από Έλληνες ότι ο Αλέξανδρος ήταν σφαγέας.
    Αν σε ενδιαφέρει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η ιστορία,
    Θα πρέπει να απαλλάξεις τη σκέψη σου από αυτά τα κτητικά "μας", όταν αναφέρεσαι σε αρχαίους έλληνες.
    Όχι γιατί είναι απαταίτητα αβάσιμα, (είναι άλλη συζήτηση αυτό)αλλά γιατί στρεβλώνουν την αντίληψή σου για τα πράγματα.
    Η ιστορία είναι επιστήμη, και πρέπει να είναι αντικειμενική. Οι αρχαίοι έλληνες ήταν ένας λαός που κατοικούσε στο συγκεκριμένο χώρο, τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο. Δε μας ενδιαφέρει αν μιλάμε μια γλώσσα που προήλθε απ' τη δικιά τους, και πολύ περισσότερο , αν καταγόμαστε απ' αυτούς. Ο μελετητής πρέπει να τους βλέπει, όπως τους οποιουσδήποτε άλλους, ας πούμε τους Ετρούσκους, τους Καρχηδόνιους, ή τους Φοίνικες...
    Αλλιώς, δεν είναι ιστορία αυτό που τον απασχολεί, είναι κάτι άλλο.

Με αυτήν την αντίληψη, δε θα σου φανεί τόσο εξωφρενική η άποψη κάποιων που εξισώνουν από πλευράς κινήτρων, τον Αλέξανδρο, με οποιονδήποτε μεγάλο στρατηλάτη.
    Όλοι ήταν εξαιρετικά πνεύματα, ηγέτες, αλλά δυστυχώς και ανελέητοι σφαγείς. Αν έχεις ενδοιασμούς, δε χτίζεις αυτοκρατορίες
    Θ' αποθάνω θ'αποθάνω
    στο τιμόνι μου απάνω

Όλοι οι έλληνες, γνωρίζουμε το ιστορικό γεγονός της επανάστασης των σκοτσέζων, μέσα από την ταινία του Μελ Gibson
    Όλοι οι έλληνες, γνωρίζουμε την Ιωάννα της Λορένης, γιατί είδαμε την mila μαναριμου βιτς

Αυτό ακριβώς εννοώ.
    Όχι, δεν τα γνωρίζουμε ως ιστορία, τα γνωρίζουμε ως ταινίες.
    Αν με ενδιαφέρει η επανάσταση των σκωτσέζων, θα μάθω από αλλού.
    Μιας και λέμε για τον Gibson...
    αν κάποιος θέλει να μάθει για τον Χριστό, θα διαβάσει τη βίβλο, η άλλες πηγές της εποχής, δε θα δεί την ταινία, έτσι δεν είναι;
    Θ' αποθάνω θ'αποθάνω
    στο τιμόνι μου απάνω

Του χάροντα παράγγειλα Το avatar του/της angels_gr
    Αρχικά δημιουργήθηκε από antares
    Αν σε ενδιαφέρει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ η ιστορία,
    Θα πρέπει να απαλλάξεις τη σκέψη σου από αυτά τα κτητικά "μας", όταν αναφέρεσαι σε αρχαίους έλληνες.
    ............

Έχεις δίκιο σχετικά με τα κτητικά “μας”. Θα διαφωνήσω όμως με το σφαγέας. Από αυτά που έχω διαβάσει και γνωρίζω είναι ότι ο Αλέξανδρος κυνηγούσε τον Δαρείο. Οι μάχες που έδωσε ήταν εναντίων του στρατού του Δαρείου. Ο Αλέξανδρος ξεκίνησε με 50 χιλιάδες στρατό από την Ελλάδα. Ο Δαρείος είχε στην καλύτερη περίπτωση δεκαπλάσιο στρατό. Με 50 χιλιάδες στρατό δεν ξεκινάς για να φτιάξεις αυτοκρατορία. Δεν μπορείς να την ελέγξεις. Από όποια πόλη περνούσε και έδιωχνε την κυριαρχία του Δαρείου (και όχι τους πέρσες) άφηνε στην εξουσία τοπικούς άρχοντες. Μόνο σε ορισμένες θέσεις κλειδιά άφηνε και έλληνες στην εξουσία. Μάλιστα σε καμιά πόλη δεν επέβαλε νέους φόρους και σε κάποιες περιπτώσεις όπου έκρινε ότι οι φόροι ήταν μεγάλοι τους μείωνε.

Αρχικά δημιουργήθηκε από antares
    Όχι ρε Navi!
    Δε λέω τέτοιο πράγμα (τι διάολο, μου βγήκε το όνομα; )
    απλούστατα, γιατί δεν θεωρώ την ταινία ιστορία.
    Πόσο μάλλον παραχαραγμένη ιστορία.
    Η ιστορία βρίσκεται αλλού, δε νομίζω να διαφωνήσεις.
    Στα βιβλία, στα μουσεία, στους αρχαιολογικούς χώρους...
    Για κάποιους βρίσκεται και στις παραδόσεις, στα παραμύθια και τους θρύλους, στην καθημερινή ζωή κάποιων απομονωμέμων πληθυσμών...
    Πάντως κανείς δε θεωρεί ιστορία τις ταινίες του Χόλιγουντ.
    Κανείς!
    Γελάσαμε με την Τροία, ας χαλαρώσουμε και ας γελάσουμε και με τον Μ. Αλέξανδρο.
    Και αν κάποιος τόσο πολύ παρασυρθεί, ώστε να τα θεωρήσει ιστορία.. ε τι να πω, φταίει και αυτός λίγο που δε βάζει το μυαλό του να αμφισβητήσει κάποια δεδομένα.

Όσο για τους νέους...που δεν ξέρουν ιστορία
    Έχω προσέξει όμως, ότι συχνά επιβεβαιωνόμαστε (ως γενιά) συγκρινόμενοι με τα βλήματα της επόμενης.
    Πριν καμιά 20αριά χρόνια, ήμασταν εμείς οι ημιμαθείς, οι επιφανειακοί, οι νέοι που δεν ξέρουν ελληνικά γιατί δεν διδάχτηκαν αρκετά αρχαία (!!!). Τα θυμάσαι;
    Δεν διαφωνώ στην ουσία του θέματος που περιγράφεις , αλλά ούτε και συμφωνώ
    με τα κάτωθι

Η ιστορία όντως είναι αλλού, αλλά σε πληροφορώ ότι τα βιβλία, τα μουσεία, οι αρχαιολογικοί χώροι είναι κάτι που πρέπει να προσπαθήσουμε για να παμε, ενώ η τηλεόραση και η εικόνα της προπαγάνδας, είναι μέσα στο σπίτι μας και το κοριτσάκι που είδε την Τροία ,ρώταγε τον μπαμπά του που ήταν η ζηνα και δεν την είδε

-Γελάσαμε με την Τροία, ας χαλαρώσουμε και ας γελάσουμε και με τον Μ. Αλέξανδρο.-
    Δεν είναι για γέλια, αλλά για κλάματα

-Και αν κάποιος τόσο πολύ παρασυρθεί, ώστε να τα θεωρήσει ιστορία.. ε τι να πω, φταιει και αυτός λίγο που δε βάζει το μυαλό του να αμφισβητήσει κάποια δεδομένα.-
    Αυτοί οι κάποιοι, είναι δισεκατομμύρια

-Όσο για τους νέους...που δεν ξέρουν ιστορία
    Πριν καμιά 20αριά χρόνια, ήμασταν εμείς οι ημιμαθείς, οι επιφανειακοί, οι νέοι που δεν ξέρουν ελληνικά γιατί δεν διδάχτηκαν αρκετά αρχαία (!!!). Τα θυμάσαι;-

Έχεις απόλυτο δίκιο και εγώ στα τριάντα μου, άρχισα να ψάχνομαι πιο βαθιά
    Βλέπεις το σύστημα, μας είχε κάνει να μισούμε τον βασικό κορμό της αρχαίας ελληνικής παιδείας ,μουσική-γυμναστική- μαθηματικά- φιλο-σοφία)και να τον βλέπουμε σαν αγγαρεία και ευκαιρία για κοπάνα
    Όταν πήγαμε να επισκεφτούμε με το γυμνάσιο το αρχαιολογικό μουσείο, οι ξύπνιοι της παρέας το είδαν σαν μαγκιά, να μην μπούμε μέσα και να κοιτάμε τις αθηναίες
    Εγώ το πρώτο πράγμα που θυμάμαι από τον Σωκράτη (επειδή οι μάγκες και η δήθεν μόδα το επέβαλε και το επιβάλει )είναι ότι, ο Σωκράτης ο σοφός τον έπαιρνε και αυτός και ότι ο Αλέξανδρος ήταν ένας σφαγέας των λαών και ένας μεγάλος ιμπεριαλιστής
    Όλοι μας λενε ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται και έχουν δίκιο ,αλλά γιατί ?
    Η ιστορία επαναλαμβάνεται, γιατι δεν διδασκομεθα από τα λάθη του παρελθόντος
    Βλέπεις δεν θέλουν..... να ξέρουμε την ιστορία, για να είμαστε έρμαιοι των παθών μας

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. X-mas Project (και καλά για τον τσόγλανο)
    από hidefnick στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 14/10/2009, 15:19
  2. Δηλώσεις Μ.Νίμιτς για τον Μ.Αλέξανδρο...
    από Cpt. Haddock στο forum Αντιπαραθέσεις
    Απαντήσεις: 133
    Τελευταίο μήνυμα: 23/10/2007, 17:28
  3. μα καλά από τον
    από cityfly στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 0
    Τελευταίο μήνυμα: 13/10/2005, 15:45
  4. Για Τον Σπυρο (duke IΙ)
    από XTMPAM στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 07/12/2003, 09:27
  5. Απαντήσεις: 9