Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 67

Θέμα: power commander σε VFR

Παλαιό μέλος Το avatar του/της kostasdirt
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap
    αυτό που προσπαθεί να σας πει ο σνιπερ, είναι οτι ΔΕΝ είναι καθόλου εύκολο σε τέτοιου είδους μοτεράκια να πάρεις ΑΚΟΜΑ 10-15 άλογα...

Από που θα τα ξεζουμίσεις?
    και αν τα καταφέρεις --που το βλέπω δύσκολο, με απλές κ φθηνές λύσεις-- κατά πόσον θα είναι συμφέρουσα αυτή η επιλογή?
    Συμφέρουσα από πλευράς κόστους υλικών, εργατικών, δυναμόμετρου και έπειτα αυξημένης κατανάλωσης (οπωσδήποτε)..

(τα άλογα δεν είναι πασατέμπος, και δεν βρίσκονται εν αφθονία --ή σκόρπια-- μεσα στα μπλοκ).

@kostasdirt: δεν ενδιαφέρει κανέναν αν θα βάλεις μια δυναμομέτρηση, φίλε.
    Θα ενδιέφερε όμως ΠΟΛΛΟΥΣ αν έβαζες μια δυναμομέτρηση ΠΡΙΝ από οτιδήποτε κάνεις και ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΜΕΤΑ.. και εννοείται στο ΙΔΙΟ δυναμόμετρο.
    Ακριβώς αυτό σκεπτόμουν να κάνω για να δείτε τη διαφορά στη καμπύλη ειδικά πριν το vtec.
    "IT'S NEVER TOO LATE
    FOR THE RIDE OF YOUR LIFE"

KTM adventure fan club!

ο φιλος θελει να αυξησει τα αλογα ........εγω θελω να τα μειωσω αντιθετως, διοτι ειναι σκυλι μαυρο το τιμημενο και σε καθε γκαζια φευγει με χιλιααααααααααα............

και μου τολεγαν γμτ........αυτο ηταν το πιο ζωηρο

Αρχικά δημιουργήθηκε από zolotas
    ο φιλος θελει να αυξησει τα αλογα ........εγω θελω να τα μειωσω αντιθετως, διοτι ειναι σκυλι μαυρο το τιμημενο και σε καθε γκαζια φευγει με χιλιααααααααααα............

και μου τολεγαν γμτ........αυτο ηταν το πιο ζωηρο
    Πως το καταφερες?
    Πωλουνται προστατευτικα καγκελα κινητηρα!

http://www.moto.gr/forums/showthread.php?s=&threadid=101820

ΜΕΛΟποιημένο Μέλος Το avatar του/της VFoR_VEngines
    Είναι απλό : χρησιμοποιεί ποιό επιθετικά τό χαλινάρι καί τά σπιρούνια .
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    ///,,,,,,,,,,,,\\\
    |||..(*);(*).|||
    \\\ ... ^ .... ///
    \\\..--0--..///

μια εποχη ψηνομουν ασχημα για βεφα...(μιλαω για το πρωτο 800 το φουλ γραναζωτο)...ηθελα να το κανω τουμπανο συνολικα,φαση superbike δρομου, μια και μοιραζεται πολλα με το rc45, αλλα μολις εμαθα οτι εκαναν τον στροφαλο 180αρη απο 360 ξενερωσα...
    frankly my dear, i dont give a damn...

Οι βασικες μοντιφες για ενα vfr vtec ειναι οι εξης:

1.Ο2 elliminators...στην εξαγωγη και συγκεκριμενα στο πρωτο καζανακι εχει δυο αισθητηρες οι οποιοι ελεγχουν τα καυσαερια και ρυθμιζουν το μιγμα εισοδου κατα περιπτωση επισης σε πολλους οδηγους ειναι γνωστη η επιδραση αυτου του συστηματος μιας και μεσταθερο γκαζι πολλες φορες νοιωθουμε σαν να χανουμε λιγο ισχυ.Αυτο το after market δεν ειναι τιποτα αλλο απο αντιστασεις που δινουν μια σταθερη τιμη στον εγκεφαλο και ετσι δεν εχουμε το παραπανω φαινομενο

2.Αλλαγη φιλτρο και σε μερικες περιπτωσεις καταργηση του συστηματος που κλεινει ενα μερος του φιλτροκουτιου ,πρεπει να μεινει μονιμα ανοιχτο

3.Power commander,σε συνδυασμο με τα υπολοιπα ειναι η μεγαλυτερη και καλυτερη μετατροπη,παρα πολλοι αμερικανοι αλλα και ευρωπαιοι εχουν δινει τεραστια διαφορα στην αποκριση του ψεκασμου ο οποιος ομολογουμενως ειναι ολιγον τι αργος!Αυτο που θα βελτιωθει ειναι το ανοιγμα γκαζιου οπου θα γινει ομαλοτερο ,τελος τα αποτομα τιναγματα και επισης πολυ ομαλοτερη η μεταβαση απο 8 σε 16 βαλβιδες.Επισης το vfr vtec για να ειναι συμβατο με το euro3 φιμωθηκε ασχημα και στην 8 βαλβιδη λειτουργια και κυριων εκει γυρω στις 5000 στροφες εχει φτωχοτατο μειγμα για να τον ανωθι λογο.Το τελευταιο θα βελτιωσει τις θερμοκρασιες του κινητηρα με τον εμπλουτισμο του .

4.Αλλαγη εξατμισεων ,πρωτον απο θεμα αναπνοης και δευτερον απο βαρος,μιας και οι μαμισιες ειναι πανιβαρες.

Αυτα τα 4 σταδια μετατροπης περαν απο την καλυτερη και ομαλοτερη λειτουργια του κινητηρα θα αποδωσουν και 6-7 αλογα το πολυ!!!Μην περιμενουνμε θαυματα με τετοιου ειδους μετατροπες ,για περισσοτερα αλογα πρεπει να παμε σε πολυ δραστικοτερες αλλαγες οποτε δεν συμφερει τον μεσο οδηγο

ΠΑΛΑΙΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της trifonas
    Και να υποθεσω φιλε hornet οτι αν αλλαξω χταποδι μαζι με εξατμιση δεν χρειαζονται τα Ο2 eliminators αφου αφαιρουνται.Ετσι?
    VFR

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sotokan
    Αρχικά δημιουργήθηκε από trifonas
    Και να υποθεσω φιλε hornet οτι αν αλλαξω χταποδι μαζι με εξατμιση δεν χρειαζονται τα Ο2 eliminators αφου αφαιρουνται.Ετσι?

Λάθος υποθέτεις............

ΠΑΛΑΙΟ ΜΕΛΟΣ Το avatar του/της trifonas
    [QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από sotokan
    Λάθος υποθέτεις............ [/QUO

Μαλιστα και τι γινεται τα eliminators?
    VFR

Παλαιό μέλος Το avatar του/της sotokan
    Αρχικά δημιουργήθηκε από hornet
    Οι βασικες μοντιφες για ενα vfr vtec ειναι οι εξης:

1.......................................................Αυτο το after market δεν ειναι τιποτα αλλο απο αντιστασεις που δινουν μια σταθερη τιμη στον εγκεφαλο και ετσι δεν εχουμε το παραπανω φαινομενο

Όπως είπε και ο Στάθης παραπάνω επειδή ακριβώς καταργείς του αισθητήρες,χρειάζονται αυτές οι παπαριές για να μην χτυπάει λάθος ο εγκέφαλος.....Το κόστος είναι σχετικά μικρό πάντως..

[QUOTE]Αρχικά δημιουργήθηκε από trifonas
    Αρχικά δημιουργήθηκε από sotokan
    Λάθος υποθέτεις............ [/QUO

Μαλιστα και τι γινεται τα eliminators?
    Τα φοράω στο δικό μου λόγω παράλληλου δεν είναι τίποτα σε κόστος όπως είπε και ο Σωτήρης αλλού είναι τα λεφτά (στον παράλληλο)
    "IT'S NEVER TOO LATE

KTM adventure fan club!

papoy Το avatar του/της Viking
    Επαναφέρω το θεματάκι μιας και χρειάζομαι μια διευκρίνιση για τα oxygen sensor eliminators.

Το VFR χρειάζεται 2 σωστά?

Και kostasdirt, εκείνη η δυναμομέτρηση θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα!!

Χρησιμοποίησες έτοιμο χάρτη της dynojet ή πήγες για ρύθμιση σε καυσαναλυτή και δυναμόμετρο?

Επίσης αν μπορεί κάποιος ας πει 2 λογάκια για την μετατροπή στο φιλτροκούτι.Είναι αναστρέψιμη ή κόβουμε κάποιο κομμάτι και δεν μπορούμε να το έχουμε στην αρχική του κατάσταση?

Αρχικά δημιουργήθηκε από Viking
    Επαναφέρω το θεματάκι μιας και χρειάζομαι μια διευκρίνιση για τα oxygen sensor eliminators.

Το VFR χρειάζεται 2 σωστά?

-Σωστά

Και kostasdirt, εκείνη η δυναμομέτρηση θα ήταν πολύ ενδιαφέρουσα!!

-Θα επανέλθω γιατί ετοιμάζεται νέος χάρτης..

Χρησιμοποίησες έτοιμο χάρτη της dynojet ή πήγες για ρύθμιση σε καυσαναλυτή και δυναμόμετρο?

-Δεν έχω power commander έχω Rapid Bike! άρα το δέυτερο..

Επίσης αν μπορεί κάποιος ας πει 2 λογάκια για την μετατροπή στο φιλτροκούτι.Είναι αναστρέψιμη ή κόβουμε κάποιο κομμάτι και δεν μπορούμε να το έχουμε στην αρχική του κατάσταση?

-Δεν το έχω κάνει αλλά από ότι ξέρω κλείνεις ένα σωληνάκι άρα είναι αναστρέψιμη
    Κάποιοι αφαιρούν και την οξυγόνωση..
    [COLOR=blue]
    "IT'S NEVER TOO LATE

KTM adventure fan club!

papoy Το avatar του/της Viking
    Λοιπόν φίλοι μου,έβαλα το power commander III usb με χάρτη που κατέβασα από την dynojet για leovince slip on,φίλτρο αέρα και oxygen sensor eliminators.

-χαμηλά σίγουρα ΔΕΝ έχασε καθόλου όπως μου λέγανε οι περισσότεροι (και όταν λέμε χαμηλά εννοούμε κάτω από 4000 στροφές)

-πάνω από 4000 στροφές ο κινητήρας ζωντάνεψε πολύ και τραβάει πολύ πιο δυνατά

-το vtec φαίνεται να μπαίνει πιο ομαλά

-από εκεί και πάνω νομίζω ότι οδηγώ SS (νομίζω λέμε.. )

Συμπερασματικά,νομίζω ότι αξίζει σαν μετατροπή.Σαφώς και θα πάμε σε δυναμόμετρο για να δούμε τι ισχύ έχουμε πιάσει (καθαρά από περιέργεια... αν ήθελα επιδόσεις θα αγόραζα κάτι άλλο..)

Λογικά θα αυξήσει την κατανάλωση σε συχνά ανοιγοκλεισίματα του γκαζιού.Ίδωμεν

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Κοιτα και για αλλαγη γραναζωματος. Βοηθαει πολυ.

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Power commander σε Vfr '03
    από Dr Luv στο forum Ανταλλακτικά, βελτιώσεις & aftermarket
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 28/11/2008, 17:33
  2. Power commander σε DL 650
    από BIG BLACK στο forum Suzuki V-Strom series
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 04/09/2006, 09:52
  3. Power Commander σε FZ6
    από naked beauty στο forum Yamaha Fazer