Αυτό που με ενόχλησε είναι πως ορισμένοι δημοσιογράφοι ανέφεραν πως "μας κάρφωσαν", "μας την είχαν στημένη" κ.λπ. Πολύ καλά μας έκαναν ρε κορόιδα, αυτοί που το έκαναν! Γιατί ο κόσμος προτιμά τα καθόλου μετάλια, από τα βρώμικα μετάλια! Μέχρι και τη δεκαετία του '80 δηλαδή, πως "κάναμε" χωρίς καθόλου μετάλια; Πως ξαφνικά γίναμε υπερδύναμη; Το σκέφτηκε αυτό ποτέ κανένας; Σκέφτηκε πως ακόμα και το ένα χάλκινο που καμμιά φορά μπορεί να παίρναμε ήταν αναλογικά με τον πληθυσμό της Ελλάδας πολύ μεγάλο κατόρθωμα; Θυμάμαι σε ένα περιοδικό για υπολογιστές που έπαιρνα, σε ένα άρθρο, κάποιος συντάκτης, ήθελε να εκφράσει πόσο απίθανο θα ήταν να συμβεί κάποιο γεγονός και έλεγε (με χιουμοριστικό ύφος): "Αυτό θα γίνει, όταν έλληνας αθλητής θα πάρει χρυσό σε ολυμπιάδα!"
Άκουσα απίθανες μαλακίες! Μέχρι και το πως ο κόσμος "απαιτεί" μετάλια, πόσο αδηφάγος έχει γίνει, αναγκάζοντάς τους να στρέφονται σε ανορθόδοξες μεθόδους και άλλες απίστευτες ηλιθιότητες! Έχουν ειπωθεί ποια είναι τα οφέλη αυτών που έχουν μπει σ' αυτήν τη διαδικασία. Τυγχάνει να γνωρίζω προσωπικά μια πρωταθλήτρια μεγάλου διαμετρήματος (της οποίας το όνομα φυσικά και δεν πρόκειται να αναφέρω) με την οποία στην ηλικία 14-17 είμαστε συναθλητές! Σας πληροφορώ πως αναλογικά με την εξέλιξη που είχαμε (σαν αθλητές), είχε πολύ χαμηλότερες επιδόσεις από εμένα και από πολλά άλλα παιδιά! Τώρα βλέποντας τη φωτογραφία της, δεν πιστεύω στα μάτια μου! Αποκλείεται αυτή η απίστευτη αλλαγή στο σώμα της, να έχει γίνει με την προπόνηση!
Για να επανέλθω στο προηγούμενο θέμα, η Ελλάδα έχει μικρότερο πληθυσμό από τη μισή Ν. Υόρκη! Είναι μια σταγόνα σε μια μπανιέρα! Δε δικαιούμαστε να κλέβουμε μετάλια και να συμβάλλουμε στην κατάσταση που έχει γίνει κανόνας! Υπάρχουν χώρες που είναι καθαρές! Που δεν παίρνουν κανένα μετάλιο! Τέτοια χώρα θέλω να είμαστε! Θα είμαι πολύ περισσότερο περήφανος για τη χώρα που ζω και καθόλου ντροπιασμένος!