Και ποιός ξέρει τον Γκιόλβα...
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
νομίζω οτι αυτό τα λέει όλα..
«Κύριοι, ζητήσατε να σας απαντήσω σε χίλια δυο πράγματα, κανείς σας όμως δεν θέλησε να μάθει ποιος ήταν ο δάσκαλός μου, ποιος μου έδειξε και μου άνοιξε τον δρόμο προς την ανώτερη μαθηματική επιστήμη, σκέψη και έρευνα. Και για να μην σας κουράσω, σας το λέω έτσι απλά, χωρίς λεπτομέρειες, ότι μεγάλος μου δάσκαλος υπήρξε ο αξεπέραστος Έλληνας Κωνσταντίνος Καραθεοδωρή, στον οποίο, εγώ προσωπικά, αλλά και η μαθηματική επιστήμη, η φυσική, η σοφία του αιώνα μας, χρωστάμε τα πάντα» - Aλμπερτ Αϊνστάιν στην τελευταία συνέντευξη τύπου που παρεχώρησε το 1955
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Δεν έχει να κάνει σε αυτό το θέμα μόνο με την Ελλάδα. Σε όλο το κόσμο η ιδιοφυΐα είναι ο Einstein, ο Newton, ο Κοπέρνικος. Δυστυχώς για ελάχιστους & ο Καραθεοδωρής.Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
H Ελλάδα τρώγει τα παιδιά της; Πρωτότυπο!
Και αν δεν τους ξεδιπλώνει ευκαιρίες τους εξορίζει ή τους φυλακίζει.
Χιλιοειπωμένο αλλά πάντα κατακριτέο και πάντα αλήθεια.
Και συγνώμη που παραστράτισα από το θέμα μας αλλά το βίωσα και εγώ καλά. Μα πάρα πολύ καλά!
Είναι νομίζω καθαρά ζήτημα δημοσιότητας & προβολής.
To internet είναι ενα εργαλείο που μπορεί να σε βγάλει απο την άγνοια και καταρρίπτει και κάθε δικαιολογία εκείνων που λένε... ΔΕΝ ΞΕΡΩ... άνοιξε το και χρησιμοποιήσε το για να μάθεις.
Τον Γκιόλβα ομολογώ δεν τον γνώριζα αλλά τον βρήκα εδώ
http://www.newbrain.gr/giolvas/index.htm
Αλλά το ηχητικό του κανόνι , το είδα πρόσφατα σε έρευνα του HAARP και στην επικείμενη εφαρμογή του σε εχθρικά πλήθη σε διαδηλώσεις ή σε πολεμικές συνθήκες.
Και πόσοι ακόμα περιμένουν να τους δούμε που είχαν μείνει στην αφάνεια.
Και οχι δεν ξεφεύγουμε. Δεν μπορούμε πάντα να είμαστε προσκολημένοι σε ενα κύκλο παρελθοντολογείας σε περιορισμένο χρονικό χώρο της αρχαιότητος.
Εδώ υπάρχουν και άνθρωποι ανάμεσα μας που κάνουν ή θα κάνουν έργο στον κόσμο αυτό και ίσως να μην αναγνωριστούν ποτέ ή τουλάχιστον πριν τον θάνατο τους. Μόνο και μόνο γιατί εδώ έχει πέραση το ευκολοχώνευτο πλέον και το καθημερινό που δεν κουράζει εγκεφάλους αλλά τους αποκοιμίζει.
Gandalf
Στην Ελλάδα θέλουμε να λειτουργούν τα πάντα υπέρ του ατόμου , έστω και εις βάρος του συνόλου.
Το Γεώργιο Γκιόλβα θα τον χαρακτηρίζαμε περισσότερο ως εφευρέτη & όχι ως επιστήμονα. Σαφώς βέβαια η έννοια επιστήμονας είναι 'μπερδεμένη" θα έλεγα.Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Επίσης είναι πολύ πρόσφατος ο θάνατος του (2003) άρα σύμφωνα με τη λογική που λέει ότι όλοι δοξάζονται μετά το θάνατο τους & βλέποντας ότι το Καραθεοδωρή τη τελευταία 5ετία αρχίζει να τον "γνωρίζει" ο πολύς κόσμος, σίγουρα θα έλεγα ότι σε 100 χρόνια θα αρχίσουμε να μιλάμε για το Γκιόλβα.
Επίσης επειδή δε μου αρέσει να λέω ότι εμείς οι Έλληνες ήμαστε οι καλύτεροι & έχουμε τους καλύτερους (αυτό δηλαδή που συμβαίνει με τους περισσότερους), σίγουρα υπάρχουν μεγάλοι επιστήμονες από όλο το κόσμο που δυστυχώς δεν είναι γνωστοί ούτε στον διπλανό τους. & το ζήτημα δεν είναι αν είναι αυτοί γνωστοί, αλλά κυρίως τα έργα τους. Για παράδειγμα διάφοροι Ινδοί & Πακιστανοί μαθηματικοί.
Με ένα search που έκανα για το Γκιόλβα βρήκα αυτό.
Τώρα τι πραγματικά ισχύει δε ξέρω......
MikeG...
ξέρεις ποιό είναι το πρόβλημα φίλε μου;
Οτι μας έχουν μάθει να είμαστε έτσι. Να αποδεχόμαστε το έτοιμο , το μασημένο και να μην το ψάχνουμε. Απο τις αρχαίες θρησκείες, απο τον περιορισμό της γνώσης , απο το οτι βαριέται κάποιος να βάλει το μυαλό του να δουλέψει για να καταλάβει έστω και στο 10% οτι λέει.
Το πρόβλημα είναι εκεί. Και είναι μεγαλύτερο δυστυχώς στον Ελληνικό χώρο , που ούτε καλά-καλά εφημερίδες δεν διαβάζει και τις πέρνει μόνο με κριτήριο το DVD που θα έχει μέσα ή την όποια προσφορά.
Πόσοι απο εμάς αλήθεια έχουν διαβάσει Ιλλιάδα και Οδύσσεια μετά το σχολείο; ή έστω την Βίβλο που υποτίθεται οτι εκπροσωπεί τα επίσημα πιστεύω σαν θρησκεία κάποιων;
Πόσοι απο εμάς θα μπούν στην διαδικασία καν να διαβάσουν έστω την σύγχρονη ιστορία απο το 1900 και μετά όσον αφορά την Ελλάδα;
Αίντε το πολύ πολύ κανά καλό μυθιστόρημα του στυλ Steven King και αυτό πολύ λίγοι. Εδώ έχω ακούσει απο πολλούς οτι κακώς διαβάζω Kissinger , γιατί κάπου άκουσαν οτι θέλει να θάψει την Ελλάδα... προφανώς δεν έχουν ακούσει , το "μάθε τον εχθρό σου όσο πιο καλά μπορείς".
Δεν διαφωνώ πως η ζωή είναι πολυ μικρή για να βασανιζόμαστε αλλά νομίζω οτι το παν μέτρον άριστον είναι οτι καλύτερο και εδώ. Μπορείς να τα απολαύσεις και τα δύο ή καλύτερα να το πω έτσι όπως το είπε κάποιος άλλος.
Κάποιος Ινδός όπως λέει και ο MikeG και μάλλον το "δανείστηκε" και αυτός καλύτερα....
"Ζήσε σαν να ήταν να πεθάνεις αύριο και μάθαινε σαν να είσαι αθάνατος".... Γκάντι.
Gandalf
Διαπιστώσαμε το πρόβλημα και όλοι συμφωνούμε στα αίτια.
Λύσεις βλέπετε;
Ειναι εφικτό να γίνει άρση του πέπλου της λήθης; Και με ποιό τρόπο;
Συνέβη δε ως λέγουσιν, άνδρα εν τη μάχη παρείναι το είδος και την σκευήν άγροικον. Ούτος των βαρβάρων πολλούς καταφονεύσας αρότρω, μετά το έργον ην αφανής. Ερόμενοις δε Αθηναίοις άλλο μεν ο θεός ες αυτόν έχρησεν ουδέν, τιμάν δε Εχετλαίον εκέλευσεν ήρωα." (Παυσανίας βιβλ. 1, κεφ. 32)
Με εκπλήσεις μάγε. Το θέμα Γκιόλβας είχε εξαντληθεί απ΄τον gtsirosΑρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Τον Γκιόλβα ομολογώ δεν τον γνώριζα αλλά τον βρήκα εδώ
Gandalf![]()
Νομίζω ότι το μόνο που μπορεί να γίνει είναι ανοιχτές ομιλίες από ανθρώπους του εκάστοτε χώρου με ανοιχτούς ορίζοντες, όπως επίσης & η "εναλλακτική δημοσιογραφία & ενημέρωση, μέσω ιστοχόρων πχ."Αρχικά δημιουργήθηκε από Εχετλαίος
Διαπιστώσαμε το πρόβλημα και όλοι συμφωνούμε στα αίτια.
Λύσεις βλέπετε;
Είναι εφικτό να γίνει άρση του πέπλου της λήθης; Και με ποιο τρόπο;
Αυτό θα είναι μια αρχή για τη προσέγγιση πολλών ανθρώπων με ζητήματα που δεν μας τα δημοσιοποιούν ή "διαφημίζουν".
Έχεις δίκιο.
Με δεδομένα, όμως, α)την έλειψη χρόνου και β) ότι τα μμε δεν μεταδίδουν θέματα τέτοιου ενδιαφέροντως (παρά ίσως μετά τις 3 τα μεσάνυκτα) το πρόβλημα αμβλείνεται...
Δύσκολο να κλείσει κάποιος το κουτί και να πάει κάπου να ακούσει κάτι διαφορετικό. Και αν εντέλη το πράξει θα έχει μετά χρόνο να το σκεφτεί όταν το άλλο πρωί θα πάει καπάκι να δουλέψει κάπου που δεν το εκφράζει;
Αν προσπαθούσαμε με κάποιο άλλο μέσο σε μια ποιό δεκτική ηλικία; Να μάθει το παιδί τη σαβούρα που σπρώχνει το σύστημα αλλά να μάθει και κάτι το διαφορετικό;
Και ο ρόλος της οικογένειας; Μπορεί να πείσει;
byr0n, δεν το είχα δεί φίλε μου... κάποια στιγμή που θα έχω χρόνο θα το ψάξω. Προς το παρόν κοιτάω κάτι περί ιστορικής διπλωματίας και στρατηγικών πολέμου και μου έχει πάρει όσο ελεύθερο χρόνο έχω.
Ευχαριστώ για το link πάντως.
MikeG... δεν μπορεί να γίνει τίποτα ικανό ατομικά προς το μεγάλο σύνολο. Χώρια που αν κάποιος δεν θέλει να "βασανιστεί" δύσκολα μπορείς να του βάλεις το μικρόβιο. Δυστυχώς οι περισσότεροι έχουν μεγαλώσει με αυτόν τον τρόπο.
Το ίδιο ίσχυε και για μένα, μέχρι που έπεσα σε ενα κύκλο φίλων με μεγαλύτερες ανησυχίες απο το που θα πιώ καφέ και τι θα αγοράσω για να ταιριάζει καλύτερα σαν εμφάνιση σε μένα. Και για να είμαι και ειλικρινής ήρθε αργά... στην ηλικία των 28-29.
Είναι δύσκολο πάντως.. και το δυσκολότερο είναι να βγάλεις το απόλυτο και το Εγώ απο μέσα σου. Να σταθείς άδειος και να διαβάζεις αυτό που έχεις σαν να είναι δικό σου και να το κρίνεις με αυτό τον τρόπο.
Οπότε φίλε μου , επειδή όπως καταλαβαίνεις ενα άτομο ναι μεν μπορεί να αλλάξει την ψυχολογία του όχλου αλλά οχι και την νοοτροπία και την σκέψη του ατόμου σε κάθε έναν μέσα απο το πλήθος, χρειάζεται και το "θέλω" αυτών που θα πλησιάσεις.
Εχετλαίος... η απάντηση μου ισχύει και στα ερωτήματα που έθεσες παραπάνω... η μοναδικότητα στο άτομο δεν μεταδίδεται χωρίς την θέληση του. Οπότε είναι δύσκολο ακόμα και για το ίδιο σου το παιδί να του περάσεις τα σωστά μηνύματα.
Gandalf
Αυτό ήταν πιο ενδιαφέρον, μέχρι τη στιγμή που το έσκισε ο tsiros/g_tsiros/bored/tsiros_temp/Φιλαλήθης...Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
Ευχαριστώ για το link πάντως.
![]()
Και μπράβο που μας το υπενθύμισες.
![]()
Δεν ξερω φιλε Εχετλαιε αν υπαρχει πεπλο ληθης ή πεπλο ηλιθιων...Εξηγουμαι: Τα τελευταια χρονια υπαρχει πολυ μαζικοτερη ενασχοληση με τους αρχαιους πολιτισμους αρα και με τον ελληνικο. Πολυ μου αρεσει και ειμαι στα σκαρια να αρχισω το διαβασμα τους. Τωρα στα 29!! Γιατι στο σχολειο το μονο που εγινε ηταν να με φοβισουν ολοι αυτοι που με στομφο μου μιλαγαν για ολα αυτα τα "παλια"
Το βλεπω και εδω μεσα αλλα και σε παρεες ή και σε ενα βιβλιοπωλειο ποσο περισσότερο υπάρχει πια μια στροφη στις ριζες της γνωσης.
Αυτο που με ενοχλει ειναι η καπηλεια (ασυστολη και επικινδυνη) απο ορισμενους της ιστοριας και της φιλοσοφιας καθως και το αχαλινωτο τουρλουμπουκι που πουλανε ως γνωση αποκρυφη, φοβερη και τρομερη. Ξαφνικα ολη αυτη η φοβερη προσπαθεια για γνωση των αρχαιων που εφτασε σε εμας (απο τυχη) γινεται εργαλειο στα χερια επικινδυνων ανθρωπων που πλουτιζουν αλλα και πολιτευονται θεωρωντας τους εαυτους τους συνεχιστες των αρχαιων ελληνων.
Θεωρω οτι το μονο που μας ενωνει ειναι η γλωσσα, τα κειμενα αυτα και ο κοινος τοπος. Κατα τα αλλα χεστα...
mustili