Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 103

Θέμα: ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΧΑΛΚΙΔΑΣ - 4ος ΑΓΩΝΑΣ ΠΠ ΕΝΤΟΥΡΟ

Σχετικά με τις κατηγορίες και το επίπεδο δυσκολίας των αγώνων θα πρότεινα να μην υπερβάλλετε.

Όπως είπε ο Γιώργος είναι γύρω στους 15-20 αναβάτες υψηλότερου επιπέδου οι οποίοι από μόνοι τους δεν φτάνουν ούτε για να στηρίξουν trail ride. Συνεπώς μάλλον θα πρέπει να οδηγηθούμε σε μία λύση η οποία θα συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό συμμετοχών και ταυτόχρονα θα ξεχωρίζει αυτούς που θα αγωνίζονται στην ανώτερη κατηγορία. Μία τέτοια λύση θα μπορούσε να είναι η κατηγορία Experts (ή Pro - δεν θα κολλήσουμε στο όνομα), στην οποία θα αγωνίζονται οι 15-20 που λέμε, ανεξαρτήτως κατηγορίας μοτό (ο καθ΄νας με ότι θέλει). Αυτή η κατηγορία θα πρέπει να κάνει την μεγαλύτερη διαδρομή (π.χ. 3 γύρους) και αναλόγως επιπέδου δυσκολίας του εκάστοτε αγώνα να έχει και άλλους χρόνους για τα ΣΕΧ (δλδ. σε σχετικά εύκολη διαδρομή να έχει πιο σφιχτούς χρόνους).

Από εκεί και πέρα, μπορεί να διατηρηθεί η υπάρχουσα διαβάθμιση αναλόγως ηλικίας (VETERANS - ΝΕΟΙ) και κυβισμού (Ε1-2-3) και στο τέλος κάθε πρωταθλήματος οι 3 πρώτοι κάθε κατηγορίας (τουλάχιστον των Ε1-2-3) να προβιβάζονται αυτόματα στην ανώτερη (ώστε να μην έχουμε και 'κυπελλάκηδες').

Νομίζω ότι με μια τέτοιου τύπου διαβάθμιση κατηγοριών (που κοιτά σε βάθος χρόνου), θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε και σταθερές επαρκείς (ώστε το πρωτάθλημα να είναι βιώσιμο) και να ανεβάσουμε το επίπεδο δυσκολίας (που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την διάρκεια).

Επίσης οι αγώνες καλοκαιριάτικα, ΔΕΝ βοηθούν. Μου είναι αδύνατον να καταλάβω τον λόγο που Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, δεν έχουμε αγώνες.

You BETA believe...

Αρχαία Ολυμπία Το avatar του/της marios8
    Δημήτρη περαστικά . Στεναχωρήθηκα πολύ όταν το έμαθα.

Όσο για την διαδρομή εμένα μου αρεσε πολύ .

Απο τις ειδικές κάναμε μαζί με τον zubito την 2η (και καλά για να ελέγξουμε τις κορδέλες και να πούμε στα παιδιά του τερματισμού οτι σε λιγη ώρα θα τους πάνε φαγητό ) και μπορώ να πώ οτι την ευχαριστήθηκα πολύ . Πέρναγε 6-7 φορές μέσα απο ποταμι και το μέρος ήταν γεμάτο με πλατάνια. Βέβαια ήταν πολύ "γκαζάτη" διαδρομή με αποτέλεσμα σε μερικά σημεία να ανεβάζεις τρελά χιλιόμετρα .

Ενώ στην αρχή για καμιά 30αριά χιλιόμετρα είχε μονοπάτια με πέτρα κυρίως και σε κούραζε μετά σε έβαζε σε παλιούς εγκαταλελειμμένους χωματόδρομους και σε άφηνε να ξεκουραστείς . Δεν μπορείς να πείς όμως οτι ήταν εύκολοι χωματόδρομοι γιατί είχε πολλά λούκια που μύριζαν σαβούρα καλή αν δεν ήσουν 100% συγκεντρωμένος. Για το τέλος σου άφηνε μονοπάτια με πέτρα ξανά που σε κάποια σημεία γινόταν ψηλοτρα'ι'αλ.

Μιας και είδα σε διπλανό ποστ τα περι "σκούπας" και "συνοδού" θα ήθελα να πώ οτι η παρέα μας δεν έκανε σκούπα. Ήμασταν συνοδοί του Ευθυμιάδη με το 50αράκι . Εγώ με τον zubito προπορευόμασταν για να σημειώνουμε τα δύσκολα περάσματα και ο Ιατρόδικας με τον Μάνο κάναν την δύσκολη δουλειά της εμψύχωσης και βοήθειας . Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί στην λίστα τον έχουν σαν μη τερματίσαντα αφού μπροστά μου έκανε την 3τη ειδική . Το παλικαράκι (16 χρονών) στο τερματισμό ήρθε μας ευχαρίστησε και μας είπε οτι έχει το hellinstore της Μυτιλήνης (προφανώς ο πατέρας του) και όταν πάμε στο νησί να τον επισκεφθούμε

Αντε και στον επόμενο

Υγ. Όταν βγήκαμε απο την 2η ειδική βλέπουμε την μια και μοναδική παρέα που υπείχε στα περιξ και τους λέμε "Παίδες σε λίγο έρχεται το φαγητό" Αυτοί μας κοιτάνε με απορία και απαντάνε "Ποιό φαγητό ρε φίλε εμείς έχουμε φέρει ταπεράκια " ήταν απλά θεατές
    Τον κάθε λαό τον κυβερνάει αυτός που του αξίζει.

Μήπως να ξανακοιτάγαμε τις θέσεις του Δ.Γιουβρή στο ENDURO.GR?
    (sorry αλλα δεν ξέρω να το βγάλω στο post)
    ΜΠΑΜΠΑ ΜΗΝ ΠΕΦΤΕΙΣ!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από mitsos_ktm
    Μήπως να ξανακοιτάγαμε τις θέσεις του Δ.Γιουβρή στο ENDURO.GR?
    (sorry αλλα δεν ξέρω να το βγάλω στο post)
    Υπάρχει άμεσο link σε άλλο θέμα.
    ΟΧΙ copy-paste άλλων κειμένων (εκτός αναγγελιών αγώνων).

Εγώ -και νομίζω και άλλοι- ΔΕΝ συμφωνώ με τις απόψεις του.

You BETA believe...

Για ρίξτε μια ματιά στους χρόνους στις ειδικές (sb) του Λευτέρη Πανέτη (leftis)

Αυτό το παιδί απο αγώνα σε αγώνα απογειώνεται

Το καπέλο το έφαγε λόγο σήμανσης αλλιώς θα ψάχνανε για τον 2ο

Ο Λευτεράκης πετάει και είναι και πολύ καλό παιδί.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της geotriada
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Σχετικά με τις κατηγορίες και το επίπεδο δυσκολίας των αγώνων θα πρότεινα να μην υπερβάλλετε.

Όπως είπε ο Γιώργος είναι γύρω στους 15-20 αναβάτες υψηλότερου επιπέδου οι οποίοι από μόνοι τους δεν φτάνουν ούτε για να στηρίξουν trail ride. Συνεπώς μάλλον θα πρέπει να οδηγηθούμε σε μία λύση η οποία θα συγκεντρώνει μεγάλο αριθμό συμμετοχών και ταυτόχρονα θα ξεχωρίζει αυτούς που θα αγωνίζονται στην ανώτερη κατηγορία. Μία τέτοια λύση θα μπορούσε να είναι η κατηγορία Experts (ή Pro - δεν θα κολλήσουμε στο όνομα), στην οποία θα αγωνίζονται οι 15-20 που λέμε, ανεξαρτήτως κατηγορίας μοτό (ο καθ΄νας με ότι θέλει). Αυτή η κατηγορία θα πρέπει να κάνει την μεγαλύτερη διαδρομή (π.χ. 3 γύρους) και αναλόγως επιπέδου δυσκολίας του εκάστοτε αγώνα να έχει και άλλους χρόνους για τα ΣΕΧ (δλδ. σε σχετικά εύκολη διαδρομή να έχει πιο σφιχτούς χρόνους).

Από εκεί και πέρα, μπορεί να διατηρηθεί η υπάρχουσα διαβάθμιση αναλόγως ηλικίας (VETERANS - ΝΕΟΙ) και κυβισμού (Ε1-2-3) και στο τέλος κάθε πρωταθλήματος οι 3 πρώτοι κάθε κατηγορίας (τουλάχιστον των Ε1-2-3) να προβιβάζονται αυτόματα στην ανώτερη (ώστε να μην έχουμε και 'κυπελλάκηδες').

Νομίζω ότι με μια τέτοιου τύπου διαβάθμιση κατηγοριών (που κοιτά σε βάθος χρόνου), θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε και σταθερές επαρκείς (ώστε το πρωτάθλημα να είναι βιώσιμο) και να ανεβάσουμε το επίπεδο δυσκολίας (που είναι άμεσα συνδεδεμένη με την διάρκεια).

Επίσης οι αγώνες καλοκαιριάτικα, ΔΕΝ βοηθούν. Μου είναι αδύνατον να καταλάβω τον λόγο που Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, δεν έχουμε αγώνες.

η ποιο ολοκληρωμενη αποψη. μπραβο Σωτηρη
    περιεχει σχεδον ολες τις αποψεις που εχουν ειπωθει εως τωρα.
    το θεμα ειναι ΑΚΟΥΕΙ ΚΑΝΕΙΣ????

Αρχικά δημιουργήθηκε από geotriada
    η ποιο ολοκληρωμενη αποψη. μπραβο Σωτηρη

+1

Αρχικά δημιουργήθηκε από marios8
    Για ρίξτε μια ματιά στους χρόνους στις ειδικές (sb) του Λευτέρη Πανέτη (leftis)

Αυτό το παιδί απο αγώνα σε αγώνα απογειώνεται

Το καπέλο το έφαγε λόγο σήμανσης αλλιώς θα ψάχνανε για τον 2ο

Τολμάω να προβλέψω ότι σύντομα θα τον δούμε να πρωταγωνιστεί.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της geotriada
    δεν ξερω αν ειναι καταληλος ο χωρος εδω .Σωτηρη εσυ κρινεις.
    μια απορια εχω σε αυτα που προτινει ο ΣΑΜΕ.
    Γιατι δεν αναλαμβανει η ΑΜΟΤΟΕ τα παντα ,αφου εχει και την ευθυνη του ΠΠΕ?

http://www.enduro.gr/index.cfm?Actio...01=1&CPid=2415

Αρχικά δημιουργήθηκε από geotriada

Γιατι δεν αναλαμβανει η ΑΜΟΤΟΕ τα παντα ,αφου εχει και την ευθυνη του ΠΠΕ?

Τώρα ρωτάς σοβαρά?

Νέο μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από GASer
    Γειά σας φιλαράκια, σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον σας και τα περαστικά σας!!

Την είδα λίγο τάπας στην 2η ειδική αλλά η επιλογή μου να μην βάλω καινούργια λάστιχα αφού δεν με ενδιέφερε σοβαρά ο αγώνας, αποδείχτηκε τραγικό μου λάθος...

Σε μια δεξιά στροφή το παράκανα με το γκάζι, γλύστρισε ο πίσω τροχός και έφυγα φέτα στον μικρό κρεμό από κάτω με αποτέλεσμα να κλείσει τελείως το δεξί μου πόδι. Μετά το χειρουργείο αφαίρεσης των υλικών στο δεξί μου γόνατο το 1997, το πόδι δεν απέκτησε ποτέ πλήρη κάμψη και σταμάταγε στις 50-55 μοίρες.

Το βίαιο κλείσιμο του ποδιού με το δικό μου βάρος και του 300 έσπασε την σύμφηση 11 ετών... Δεν φώναξα γιατί από τον πόνο μου κόπηκε η μιλιά...

Κατάφερα να ξανανέβω στην ειδική και το ηλίθιο πείσμα μου αποφάσισε να το κυνηγήσω μέχρι τέλους (λαλακία μου γιατί τώρα πωνάωωωωωωωωωωωω τρελάααααααα).

Φυσικά στις υπόλοιπες ειδικές οδήγησα όπως όπως απλά για να τερματίσω.

Η ίδια ειδική στον δεύτερο γύρο2/5 μου επεφύλασε και άλλη έκπληξη, δυσάρεστη και αυτή, καθώς ένα ολοκαίνουργιο σύρμα τουλάχιστον 5 μέτρων μπλέχτηκε στον τροχό μου και με σταμάτησε βίαια. Χρειάστηκαν 21 λεπτά (!!!) για να καταφέρω να βγω από την ειδική αυτή και αφού με βοήθησαν 5-6 άτομα της οργάνωσης (οι οποίοι ήταν πολύ φιλικοί μαζί μου παρά τα συνεχόμενα μπινελίκια για την οργάνωση που έριχνα για 5 συνεχόμενα λεπτά στην διαπασών...) να βγάλω τροχό και να κόψουμε το σύρμα με κοφτάκια...

Μετά από όλη αυτή την ταλαιπωρία, το πόδι μου πάγωσε και δεν μπορούσα να στηριχτώ όρθιος κλέινοντας την τελευταία απλή με 15 λεπτά καπέλο.

Αύριο πρωϊ πρωϊ στο Υγεία...

Ο αγώνας απαιτητικός λόγω ζέστης και τρελής σκόνης με πολύυυ μονοπάτι (σχεδόν 90%). Από τις 3 ειδικές η πρώτη extreme έγινε σε πολύ φαρδύ ξεροπόταμο με άμμο και κροκάλα και δεν μου άρεσε καθόλου.

Η δεύτερη - enduro μεγάλης διάρκειας σε παλιό στενό χωματόδρομο με συνεχόμενα περάσματα μέσα από ποτάμι με νερό και άλλο σημείο εκκίνησης-τερματισμού.

Η τρίτη - mx ήταν στημένη στην πίστα MX της Χαλκίδας με 3 τραπέζια 22+ μέτρων και μεγάλες ευθείες και τρελά μπερμ. Στην αρχή και το τέλος της είχε ξερό γλυστερό κομμάτι εντούρο.

Μπράβο στον Ισίδωρο Τσίκη και τον Γιώργο τον Βεζύρη, πρέπει να πήγαν πολύ καλα.

Γιώργο - geotriada πολύ χάρηκα που σε γνώρισα από κοντά!

Δημητρη περαστικα και απο εμενα, δεν ειδα την πρωτη σου πτωση αλλα στην δευτερη με το συρμα ημουν εκει ενας απο αυτους τους 5-6 (ο μονος που δεν βοηθουσε λογο κολαρου στον αυχενα αν εβλεπες τιποτα εκεινη τη στιγμη ετσι οπως ησουν). Πραγματικα δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα , η ροδα το και το συρμα ειχαν γινει ενα, τρια ατομα με κοφτακια εκοβαν και τελιωσαν σε ενα τεταρτο.

Για τον αγωνα τωρα και επειδη βγαινω στην περιοχη αρκετα χρονια πιστευω οτι ηταν πολυ λαθος η ημερομηνια. Αν το εκαναν ενα μηνα πριν ολη η διαδρομη θα ηταν σαν την ειδηκη 2 που ανοιχτηκε μονο και μονο για τον αγωνα επειδει εχει μπολικο νερο και δροσιζονται ( ειχε κλεισει απο πεσμενα δενδρα ) Εγω προσωπικα εχω να την κανω 1-2 χρονια και να την ευχαρηστηθω. Εμεις βεβαια ολο το χειμωνα εχουμε πολλα τετοια κοματια απο εκει και πανω μεχρι την Στενη καθως και γυρω απο αυτη. Κοματια που εσεις δεν ειδατε δυστυχως λογω διαδρομης (οσο πιο κοντα πας στην Διρφη τοσο πιο ομορφα ειναι) Πιστευω οτι ηταν λαθος που σας κρατησαν χαμηλα που ειχε πολυ ξερο και πετρα.

Καλη αναρωση και παλι και αν καποιος χρειαζετα κατι για την περιοχη θα ευχαρηστηθω να τον βοηθησω

Αρχικά δημιουργήθηκε από ttastsok
    ................ και αν καποιος χρειαζετα κατι για την περιοχη θα ευχαρηστηθω να τον βοηθησω

Δεν θα ήταν άσχημα να κανονίζαμε μια εντουράδα στην Δίρφη με τα παιδιά απο εδω μέσα και πλοηγό εσένα

Δημητρη περαστικα και απο εμενα, δεν ειδα την πρωτη σου πτωση αλλα στην δευτερη με το συρμα ημουν εκει ενας απο αυτους τους 5-6 (ο μονος που δεν βοηθουσε λογο κολαρου στον αυχενα αν εβλεπες τιποτα εκεινη τη στιγμη ετσι οπως ησουν). Πραγματικα δεν εχω ξαναδει τετοιο πραγμα , η ροδα το και το συρμα ειχαν γινει ενα, τρια ατομα με κοφτακια εκοβαν και τελιωσαν σε ενα τεταρτο.

Πες και πάλι ευχαριστώ στα παιδιά που βοήθησαν αν τους γνωρίζεις και ένα ακόμη συγνώμη για ότι ξεστόμισα πάνω στα νεύρα μου...

Καλη αναρωση και παλι και αν καποιος χρειαζετα κατι για την περιοχη θα ευχαρηστηθω να τον βοηθησω
    Τέλεια θα ήταν ένα εντουράκι εκει.. (όταν ξαναπατήσω το πόδι μου ...)
    Enduro Republic, Prime Minister

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Δημήτρη δε μας λες ποια είναι τα νέα για το πόδι?
    Περαστικά & πάλι.

Σελίδα 4 από 7 ΠρώτοΠρώτο 1234567 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ
  • Ο κώδικας [IMG] είναι OFF
  • Ο κώδικας [VIDEO] είναι ΟΝ