Θα συμφωνησω μαζι σου.Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
Αν θέλει κανα δεκάωρο στο φορτιστή η μπαταρία ,εφόσον είναι σε καλή κατάσταση, λες να γέμισε σε μια βολτούλα?
Πάντως νομίζω οτι αν δεν βγαίνει συχνά βόλτα το μηχανάκι έχει πρόβλημα η μπαταρία.
Επείσης αν βγαίνει πολύ νύχτα με όλα τα φώτα και στην κίνηση πάλι έχει πρόβλημα.
Και το μέγεθος και η ποιότητα των μπαταριών στις μοτό πλέον είναι για κλάματα.
Και ο φορτιστής είναι μια λύση αλλά πόσους κύκλους φόρτισης-πλήρους αποφόρτισης νομίζεις μπορεί να βγάλει μια μπαταρία πρίν παραδόσει πνεύμα?
Νομίζω οτι όσον αφορά την μπαταρία η λύση είναι να χρησιμοποιείται το μηχανάκι κάθε μέρα.
Συνεχεια βλεπω σε ολες τις μηχανες ενω τα ηλεκτρολογικα και τα ηλεκτρονικα συνεχεια βελτιωνονται και αυξανεται η ζητηση ρευματος στα κυκλωματα αυτοι κρατανε λιγο πολλη τις ιδιες γεννητριες και τις ιδιες μπαταριες αντι να βαλουν μεγαλυτερες γεννητριες και μαγαλυτερες μπαταριες.
Ξερω θα μου πειτε για το βαρος ή το χωρο που πιανουν στην μηχανη αλλα αυτο δεν ειναι λυση να βαζουν οριακα ή και κατω του οριου απο αυτα που ζηταει το κυκλωμα.
Δηλαδη αν κανω εναν προχειρο υπολογισμο σε καταναλωση ρευματος που μπορει να χρειαζεται μια μηχανη ειναι ο εξης:
Φως εμπρος (Μεσαια-Μεγαλη) 25+45=60Watt.
Φως πισω (Πορειας-Φρενο) 25+45=60Watt.
Φως Φλας (Αριστερο-Δεξι) (15x2)+(15x2)=60Watt.
Ηλεκτρονικη + ABS + Φως Πινακιδας Κυκλοφοριας + Φορτιση Μπαταριας = 15+15+15+15=60Watt.
Βεντιλατερ Ψυγειου + Βεντιλατερ Βενζινης + Βεντιλατερ Λαδιου = 15+15+15=60Watt.
Φως Πινακα Ελεγχου - Ενδειξεων Ταχυτητας - Στροφων - Βενζινης - Λαδιων - Ταξιδιου - Θερμοκρασιας = 30 Watt.
Χρειαζομαστε μια γεννητρια τουλαχιστον 330-335Watt.
Τα εργοστασια μηχανων βαζουνε συνηθως γεννητριες των 180Watt μονο σε μηχανες ανω των 1000cc.
Δυσκολα να βρεις σε μικρου κυβισμου τετοια γεννητρια εκτος απο κανα δυο μοντελα που μπορει να ειναι ακριβα πολλη για την αγορα τους.
Αν θελησεις να βαλεις καλυτερες λαμπες προβολεα ή τιποτα αλλο οπως θερμαντηρες χειρολαβων δεν μπορεις .