τραπεζες κλεινουν...
κρατοι θηρια φαληριζουν...
![]()
παω για κατουριμα.![]()
τραπεζες κλεινουν...
κρατοι θηρια φαληριζουν...
![]()
παω για κατουριμα.![]()
γλυκια μικρη μου μανιβελα....
Δε ξέρω άν έχει αναφερθεί , δε τα διάβασα όλα.
Ο Χούντρας μας είπε τις προάλλες, οτι για να φτιαχτεί μια πίστα (όχι GP αλλά για να ξεκαυλώνουμε) χρειάζεται γύρω στα 3.000.000?. Κτήμα, τάπιτας, υποδομές.
O lamoun στη βροχή με λάδια είναι μέγας βρόντακας!
Λάμπρος
παιδια νεα!!απο εμπιστες πληροφοριες ετοιμαζετε πιστα στο βατοπεδιο![]()
![]()
gogogo!!!
Αρχικά δημιουργήθηκε από lamoun
Ο Χούντρας μας είπε τις προάλλες, οτι για να φτιαχτεί μια πίστα (όχι GP αλλά για να ξεκαυλώνουμε) χρειάζεται γύρω στα 3.000.000?. Κτήμα, τάπιτας, υποδομές.
Πολύ αισιόδοξος...η "πηγή" του ποιά είναι?Έχει γίνει κάποια μελέτη με τον αντίστοιχο προϋπολογισμό?
Επίσης το ξεκαύλωμα πως προσδιορίζεται?Αν είναι όπως το ξεκαύλωμα των κρητικών στην πίστα καρτ...![]()
Για μια πίστα όπως της Πάχης Μεγάρων χρειάζονται γύρω στα ας πούμε 100-150 στρέμματα,μέσα στα οποία πρέπει να γίνουν χωματουργικά έργα,χάραξη και ασφαλτόστρωση(προδιαγραφών εννοείται...με ό,τι συνεπάγεται για το κόστος κατασκευής).
Αν βέβαια οι υποδομές περιοριστούν σε δυο χημικές τουαλέτες και ένα κοντέινερ για paddock,μπορεί να φτάσουν τα 3 μύρια.Για κερκίδες μάλλον δε γίνεται λόγος απ'ότι κατάλαβα..
Πολύ θα ήθελα να μάθω ποιό θα έιναι ΚΑΙ το γραφειοκρατικό κόστος...(πολεοδομίες,άδειες,λαδώματα..κλπ)
...και ποιός έχει την διάθεση να επενδύσει την σήμερον ημέρα και να δώσει 3 εκατομύρια € (πόσο μάλλον να πάρει δάνειο:rotflmao: )για να τρέχουν οι "μηχανόβιοι" και οι "επίδοξοι schumacher"???
Μην απορείτε γιατί κάποιοι καβαλάν χωρίς κράνος...το κάνουν για να μη χαλάσει το τυρί που έχουν μεσ'το κεφάλι τους
Αφήνοντας κατά μέρος το κόστος της γης ή αν υποθέσουμε ότι η συμμετοχή του κράτους θα είναι η παραχώρηση της γης, ο Χούντρας τα είπε πολύ σωστά.Αρχικά δημιουργήθηκε από lamoun
Δε ξέρω άν έχει αναφερθεί , δε τα διάβασα όλα.
Με (φουσκωμένο) κόστος χιλιομέτρου (χωματουργικά ΚΑΙ οδοποιήα) περί τα 600.000? για μια πίστα 5 χιλιομέτρων έχουμε τα τρία εκατομμύρια και τα paddocks δεν είναι ανάγκη να είναι τούβλο και τσιμέντο. Λύσεις προκάτ και ήτον μειώνουν το κόστος δραματικά.
Όπως καταλαβαίνετε, το κυριότερο έξοδο είναι η αγορά γης.
Επίσης, όπως σωστά έχει επισημανθεί από 2-3 άτομα, βρίσκω κι εγώ την κατασκευή πίστας επιπέδου F1 βλακωδέστατη ματαιοδοξία, μιας και το κόστος κατασκευής και συντήρησης θα μεταφερθεί στον χρήστη.
Με τον βασικό στα 700?, τα 250? την ημέρα που θα χρειάζονται, θα καταστήσουν την ενασχόληση με την ταχύτητα πολυτελεια ανάλογης με την open sea ιστιοπλοοίας.
Αρχικά δημιουργήθηκε από DarKeGo
Ουφ, τα διαβασα ολα.
Δηλαδή θελετε να πειτε οτι οι Τουρκοι ειναι καλυτεροι απο εμας σε οδικη παιδεια, εχουν καλυτερους και αδιαφθορους πολιτικους, μεγαλυτερες πωλησεις αυτοκινητων-μοτοσυκλετων, και τεραστιο Target Group, σχετικο με το θεμα ωστε κατασκευασαν και πιστα??!!
Μήπως είναι πιο χουβαρνταδες?? Ή πιο πλουσιος λαός απο εμας? Ας μου πει κάποιος. Ανηκει η Τουρκια στο επιπεδο της Ιταλιας, της Ουγγαριας, της Αγγλιας σε ολα τα παραπάνω, ωστε να εχει πιστα και να διοργανωνει F1???
![]()
![]()
Δε ξερω. Σκεψεις κανω. Και εκνευριζομαι. Γενικα, συμφωνω με ολους εδω.
Aλλα δε το χωραει η πετσα μου, οι διπλανοι να εχουν πιστα και να φορανε βρακες και μαντηλες...:Ρ
Δε το λεω ρατσιστικα, απλά ετσι φαινεται, ειναι τοσο μεγαλη η αντιθεση, που βαραει πυρακια.
Το μονο που μπορω να υποθεσω είναι ισως, οτι με τη κινηση αυτη, οι Τουρκαλεοντες, κανουν μια καλη διαφημιση στην αγορα των αυτοκινητων-μοτοσυκλετων. Δηλαδή το πηραν αναποδα το θεμα σε σχεση με μας...Μπορει να λεω @@κιες, αλλα ως "διαφημιστης", παει εκει ο νους μου. Διαφημιση να το πώ ή απλά υποδομή? Οπως και να χει, και οποιος εκμεταλευεται εκει αυτη τη κινηση, δε περιμενει να βγαζει απ την πιστα μονο σε καθε αγωνα, η απ την προσελευση Βαζιβουζούκων στις κερκιδες και τα κεμπαπατζιδικα απ έξω?
Ρε τα μεμετια με προβληματισαν τωρα...![]()
![]()
![]()
φιλε ισος κανεις ενα μικρο λαθος ...
ενα θα σου πω μονο κια ισος καταλαβεις γιατι ( οι διπλανοι με της βρακες που λες) εχουν κατι που και οι ιδιοι δεν ξερουν τι εχουν αλλα και που ειναι αυτο ......
ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΖΕΣ......κοιτα μονο οτι την πρωτη χρονια για να παρουν απο τον Εκλεστον το οκ για την πιστα και οχι ΕΝΑ - ΙΣΟΣ ΘΑ .....
του χαρησαν ενα υπερ πολυτελες κοτερο το οποιο δεν θες να ξερεις ποσο κοστησε ........
Μετα απο δυο χρονια με ΟΧΙ τοσο μεγαλη επιτηχια και χωρις να αντεχουν το κοστος αυτο αναγκαστηκαν να την παραχωρισουν στον παππου για καμποσα χρονια ετσι για να μην πληγωθει ο εγωησμος τους....
Αν ρωτησεις π.χ. Στο Καραχησαρ που ειναι η πιστα Φορμουλα 1που εχετε μην περημενεις απαντηση...Εδω καλα καλα δεν ξερουν στην ΠΟΛΗ που ειναι ......
Αστα φιλε ΟΛΑ ειναι ΜΙΖΕΣ....
ΑΣ κοιταξουν οι ΠΟΛΗΤΙΚΑΝΤΕΣ ΟΛΟΙ πωσ να μας δωσουν μια ανασα απο τα φορολογικα μετρα και μετα τα λεμε ....ΕΔΩ σε λιγο καιρο θα μας φορολογησουν και τις αγαπες μας .........και θα πληρωνουμε μια περιουσια για να της συντηρισουμε και να της περναμε απο τι ΚΤΕΟ.....
javra............r6.
Το να ζητάς συγγνώμη δεν είναι χάρισμα αλλα αρετή που λίγοι την έχουν.
…………