Σελίδα 4 από 10 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 136

Θέμα: Ποιό On - Off να πάρω;;;

Αρχικά δημιουργήθηκε από Road67
    Συμφωνω οτι ειναι ελαφρυ, ευκολοδηγητο, μεσα στην πολη νομιζεις οτι εισαι σε πολυ μικροτερο μηχανακι ΑΛΛΑ σε ταξιδι δεν παει ευκολα πανω απο 140.
    Αν είναι να πιάνω 140 πάλι, παίρνω ξανά Αφρικα... Στις 6.500 στροφές έπιανε 160 αλλά κουραζόταν,
    Ζητάω για 160+ πορεία ΑΝΕΤΑ χωρίς τρελή κατανάλωση και κούραση στον κινητήρα...

το GS 650 ειδικά το μοντέλο μετα το 2004 με τα διπλά μπουζί ειναι πολύ καλη επιλογή για άπειρο οδηγό
    Τώρα όσο αφορά το χώμα σε πατημένο χωματόδρομο πάς με οτι έχεις αν θέλεις όμως εντουράδα τότε χρειάζεσαι ελαφρυά μηχανή οχι απαραιτητα με μεγάλη ιπποδύναμη αλλα ψηλη και ελαφρυά ωποσ΄δήποτε αν θέλεις λίγα παραπάνω στο χώμα και ταξιδάκια τοτε υπάρχουν οι εξης μηχανές GS800-KTM 690 -HUSQVARNA TE610-TENERE-XT660R-APRILIA 650-GS650 -το παλιό η και το καινούριο ισως αλλα με άλλα λάστιχα και μπουκάλες-ΤΑ700
    στα βάζω με την σειρα που τα βλεπω εγω χωρις να σημαινει τιποτα
    Αν θέλεις πατημένο χωμα και ασφαλτο VERSYS-XTX660-APRILIA STRADA-VSTROM
    αυτά τα ολίγα ανάλογα με το ποιο σου αρέσει και αφού το έχεις οδηγήσει πρώτα πάς και το παίρνεις
    Ειδάλως ο καθένας εδω θα σου πέι τα προσωπικά γουστα του η και τις αντιπάθειες του

Κουλό μέλος
    F800GS

​The journey is the reward!

ΜΗ ΤΟ ΚΟΥΡΑΖΕΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ...........

Όποιος δέν έχει κόμπλεξ μήν έχουνε καί άλλοι χίλιοι τό ίδιο.........

ΠΑΕΙ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΕΙ ΕΝΑ V-STROM.........!!!!!

Βαρεθήκαμε νά λέμε τά ίδια καί τά ίδια.....

Άμα βγεί καλύτερο του.............τό συζητάμε.....

ΥΓ. Τά on-off........ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ .......
    ΑΠΟ ΤΙΣ ΑΝΤΙΠΥΡΙΚΕΣ ΖΩΝΕΣ.......
    ΑΛΛΑ ΑΝ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ , ΝΑ ΠΕΡΝΑΝΕ ΑΠΟ ΕΝΑ ΧΩΜΑΤΟΔΡΟΜΟ....!!!
    ΤΟ 95% ΤΗΣ ΖΩΗΣ ΤΟΥΣ........ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΤΟΣ....!!!!

ΤΟ VERSYS.........ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΝ-ΟFF.......ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ TIGER
    TO V-STROM ΑΝ ΕΙΧΕ 20 ΚΙΛΑ ΛΙΓΩΤΕΡΟ....
    ΘΑ ΗΤΑΝ ΤΟ ΤΕΛΕΙΟ ΜΗΧΑΝΑΚΙ , ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ 5 ΧΡΟΝΙΑ...!!!!

ΥΓ2. Κάποτε τά λέγαμε έντούρο, όλα τά μονοκύλινδρα ,τώρα τά λέμε on-off
    Δέν άλλαξαν καί πολλά πράγματα άν δούμε τό νέο Γιαμάχα τού 2008...!!
    'Απλά χάριν τής άνεσης καί τής ποιότητας κύλισης μπήκε ό δεύτερος κύλινδρος
    μέ τά καλά του καί τά κακά του......
    ΣΑΦΩΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΥΛΙΝΔΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΈΝΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ
    ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΧΡΗΣΕΙΣ.......
    ΚΑΙ ΘΑΝΑΙ ...........ΠΑΝΤΑ ΤΑ ΚΑΛΥΤΕΡΑ........ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΛΛΑΔΙΚΟ ΧΩΡΟ.....!!!!!
    ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΤΕΙ............ΚΑΤΙ ΝΕΟ

Αύτά σάς τά λέει κάποιος πού .........δέν έχει άφήσει SS.......θεριά, καί ότι άλλο
    φανταστείτε........πού νά μή τόχει καβαλλήσει.......!!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από ermiss
    Για να μην ανοίξω νέο ποστ και αφού ήδη οι επιλογές είναι περιορισμένες, λέω να συνεχίσω εδώ...

Πρόσφατα μου έφαγαν την Africa και ψάχνω αντικαταστάτη σιγά σιγά.

Τι θέλω?

Ταξιδιάρικο, 160-170 χιλιόμετρα πορεία δικάβαλο χαλαρά άνετα και οικονομικά(μην βαράω 6κ+ στροφές, το v-strom 650 μπορεί?)

Χαλαρές βόλτες στην πόλη, κυρίως για καφέ μιας και έχω παπί για καθημερινή χρήση.

Άνετο ανέβασμα σε πεζοδρόμια κλπ(με κακόμαθε το Africa)

Σίγουρα όχι κάτι βαρύτερο απο 200 κιλά, αν και το Αφρικα το είχα χαλαρά, δεν παύει να είμαι 60 κιλά μόνο....

Όχι κάτι ψηλότερο μιας και είμαι μόνο 1.72

Να παίρνει μπαγκαζιέρα για τα κράνη, του χώνω και 2 σαμάρια και πάω εκδρομή.

Κάγκελα... είπαμε είμαι αδύνατος, μια μαλακία αρκεί για να πληρώνω πλαστικά...

Άνετη θέση οδήγησης και σίγουρα ζελατίνα

Χώμα δεν πολυπατάω αλλά ο επαρχιακός δρόμος είναι φτιαγμένος για On-Off λυπάμαι...

ΣΚέφτηκα να αλλάξω κατηγορία κια να πάω σε TDM or FAZER... αλλά φεύγει πολύ έξω απο τις απαιτήσεις μου για δικάβαλο άνετο ταξίδι σε ξεκούραστη θέση με προστασία απο αέρα...

ΑΑΑ και το οικονομικό... μέχρι 4.000, εννοείτε μεταχειρισμένο και 2000+

καμιά ιδέα που να προσανατολιστώ???

ευχαριστώ...

(βασικά θέλω μια γρήγορη Αφρικα )
    To V-strom 1000 έχει αυτές τις επιδόσεις καθώς και την άνεση που ψάχνεις: 6η/5.600σαλ/170km αλλά δε στοιχίζει τόσο όσο θες και δε καίει τόσο όσο θα ήθελες. Βέβαια συγκριτικά με μια africa δε νομίζω να καίει παραπάνω σε καμία περίπτωση.
    Πάρε ένα 650cc του '04 και θα είσαι άρχοντας!
    More Techno..More Dijital!!
    This way please...www.di.fm

TA700

Για να πώ και γώ.

VSTROM είχα. Το έδωσα πέρυσι το Νοέμβρη μετά από 2,5 καλά χρόνια.
    Έκανα δύο μεγάλα ταξίδια και καμία 10άδα μικρά εντός.
    Τα μεγάλα ήταν:
    ένα Ουγγαρία- Αυστρία-Γερμανία το 2006 σε 23 μέρες
    και ένα το 2007 Ιταλία (Τοσκάνη, Cinque Terre) σε 22 μέρες.

Το V-STROM ήταν λοιπόν καλό ON αλλά όχι σε καμία περίπτωση ON-OFF.
    Σε καμία περίπτωση που το θέλησα έστω και λίγο OFF δεν ήταν άξιο λόγου. (π.χ.Ανάβαση Χελμού, Πάρνηθα μεγάλος γύρος προς Αυλώνα, Βασιλικά)

Το άλλο του μεγάλο μείον ήταν η πόλη, όπου απλά ήταν αρκετά κουραστικό.
    Ταξίδια, πάλι όπως φαίνεται έβγαζε, αλλά και πάλι όχι πολύ καλά. Και για να μην παρεξηγηθώ. Καλά τα έβγαζε, αλλά όχι έτσι όπως ήθελα εγώ δηλαδή ξεκούραστα 300-400km ελάχιστα ανά μέρα 3βάλιτσο + 2κάβαλο με μέση περίπου 160km/h.

Ή μηχανή ήταν κατά τη γνώμη μου αξιόπιστη και ένα μάλλον τυχαίο πρόβλημα που μου προέκυψε, με τον ψεκασμό, λύθηκε και εκτός εγγύησης απο την αντιπροσωπεία και τον μηχανικό μου. Mπράβο τους (100++)

Αυτοί ήταν οι λόγοι που το πούλησα και πήρα ένα CBF-1000, όπου πράγματι 6το ευχαριστήθηκα. Αυτό μάλιστα βγάζει ταξίδια. Δοκίμασα ένα σύντομο Αθήνα - Ξάνθη - Αθήνα, αυθημερόν και έμεινα μ....ς. Βράχος, ροπή, απουσία κραδασμών, απουσία κούρασης. Βέβαια ΔΕΝ είναι OFF αλλά όπως καταλάβατε, διεθνής άσφαλτος με ενδιέφερε, αυτό μου έκανε.

Και ερχόμαστε στο τώρα, που το πούλάω και αυτό διότι, η καλή τύχη τα έφερε έτσι και μένει έγκυος η κυρά και έτσι το φετινό ταξίδι ακυρώθηκε το ίδιο και το επόμενο. Κατά πως φαίνεται το επόμενο μάλλον σε 2-3 χρόνια θα γίνει. Οπότε τί θα πάρω?

Και ναί, αν αποφασίσω για ON-OFF που μάλλον αυτό θα κάνω, θα πάρω το Transalp 700 και εξηγούμαι ευθύς:

- Απο τα ΟΝ-OFF που υπάρχουν σήμερα και έχω οδηγήσει, κατά τη γνώμη μου είναι το πιο ON-OFF σε ισσόροπη κατανομή. Και λέω ΟΝ-OFF. Μην μου αρχίσετε αυτό, εκείνο το άλλο. ON-OFF λέμε.

Και ανακεφαλαιώνοντας:
    V-STROM 650: Καλό για μέσες αποσάσεις, προτιμότερο σε επαρχιακό δίκτυο, στο OFF χωλαίνει.
    V-STROM 1000: Αν το 650 δεν είναι OFF πόσο μάλλον αυτό δεν είναι καθόλου.
    BMW 650, 800: κλπ. Το 800 οπωσδήποτε είναι το πιο OFF από όλα και ελάχιστα ON, Το 650 (που 800 είναι) πάλι μόνο ΟΝ. Αλλά ρε παιδί μου πάρα πολλά λεφτά. Δεν τα δίνω.
    TIGER: To θέλω, αλλά πολύ ακριβό και δεσμευτικό. Αν η Triumph βγάλει 675 θα γίνει χαμός πιστεύω.
    VERSYS: Αυτό είναι ΟΝ μόνο.
    new TENERE: Κούκλα, μου αρέσει, αλλά μονοκύλινδρο, όπερ κραδασμοί άρα κακό ταξίδι, και απο μεταπώληση 7.400 το παίρνεις ούτε 3.000 δεν το δίνεις, αν το δώσεις.
    Άλλες μάρκες: Μην αρχίσουμε τώρα...

Έτσι τι μας έμεινε το Transalp. Το οδήγησα. Καλό. Δεν πέθανα, αλλά καλό, τόσο σε μέσο ταξίδι, πόλη (πανεύκολο) όσο και ελαφρύ προς αρκετό χώμα και μάλιστα γρήγορα. Η ζελατίνα θέλει άμεση αλλαγή. Να μην βρώ να το πουλήσω σε 2 χρόνια αποκλείεται. Φυσικά εντελώς ακατάληλο για μεγάλα ταξίδια (με άνεση) αλλά όπως είπα τέτοια θα ξανακάνω σε 2-3 χρόνια, οπότε δεν με νοιάζει. Θυμηθείτε για ΟΝ-OFF μιλάμε.

Έτσι ... Transalp. Απλά.
    2€ η αμόλυβδη. Μάλιστα...

NAI MEN....... ΑΛΛΑ............

Τό cdf είναι χίλια κυβικά.............

ΑΝ ΛΟΙΠΟΝ..........τό συγκρίνεις μέ τά χιλιάρια.........έστω .......ON......μόνο,
    στό μόνο πού είναι καλύτερο είναι οί κραδασμοί.....!!!!
    Καί τό varadero καί πόσο μάλλον τό v-strom-1000 ταξιδεύουν γιά πλάκα
    ΚΑΡΑ.....φορτωμένα μέ 200+ καπνίζοντας τσιγάρο....!!!!
    Σέ καμμία περίπτωση δέν μπορεί νά φτάσει τό cbf ,μιά μηχανή πού
    κατασκευάστηκε.........ΑΠΟ ΟΤΙ ΠΕΡΙΣΣΕΨΕ ΑΠΟ ΤΗ ΧΟΝΤΑ.........
    όλοι τό ξέρουν αύτό,
    ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΚΥΛΙΣΗΣ........ΤΩΝ ΧΙΛΙΑΡΙΩΝ ON-OFF....

Άν γιά κάτι είναι κορυφαίο είδικά τό varadero........είναι ή ποιότητα κύλισης....!!!

Όσο γιά τό transalp..........περί όρέξεως........κολοκυθόπιττα....!!!
    Κάνεις όμως λάθος........
    ΠΑΕΙ ΤΟ OFF............τής transalp πού ήξερες
    ΕΙΝΑΙ ΠΙΟ ΒΑΡΙΑ..............ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ V-STROM 1000.......!!!!!

Eίναι ένα μηχανάκι μέ τρομερή ίστορία.........πού ή πολιτική καί ή
    τακτική κάποιων στίς μικρές καί άσήμαντες άγορές πού τό πλάσσαραν....
    ΑΠΕΤΥΧΑΝ ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ....!!!!

Μέ τή γνωστή πάλι φιλοσοφία πήραν ένα δοκιμασμένο καί άθραυστο
    μοτέρ άπό τό Nteauville..........καί έφτιαξαν ένα μηχανάκι πού μετά άπό
    ένα τρίμηνο κυκλοφορίας.......έριξε τήν τιμή 600 εύρώ........
    ΓΙΑΤΙ ΑΠΛΑ Η ΣΥΝΤΑΓΗ ΤΟΥ........ΗΤΑΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΗ.....!!!!!!

Άν λοιπόν δέν σέ ίκανοποίησε τό 650 στά μεγάλα ταξίδια ............
    καί πάρεις τό trnsalp καί περιμένεις είδικά σέ αύτό..........ΠΟΙΟΤΗΤΑ
    ΤΑΞΙΔΙΟΥ............
    ΕΧΑΣΕΣ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.....!!!!

Ένα μηχανάκι πού είναι βαρύτερο άπό τό 650........έχει καί καμμιά
    15αριά άλογα λιγώτερο,άνύπαρκτη προστασία άπό τόν άέρα
    σέλλα πού δέ συγκρίνεται μέ τού v-strom...........
    ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΕ ΠΑΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΑ.....?????

Άμα είσαι κολλημένος μέ τή Χόντα δώσε 2 χιλιάρικα άκόμα καί πάρε
    VARADERO...........ΤΟΝ ΒΑΣΙΛΙΑ ΤΩΝ ΤΑΞΙΔΙΩΝ......!!!!!!
    κι άς μήν είναι καί τόσο off.....!!!!!!!!!

ΥΓ. Τό v-strom 1000 έχει τά ίδια κιλά μέ τό transalp.....καί δέν ύπολείπεται
    σέ τίποτα άπό off......όσο περίεργο καί νά σού φαίνεται...!!

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Με σιγουρια σου λεω οτι δε μπορεις να τα εχεις ολα. Η ταξιδιαρα ον οφ ειναι μονο κατ' ονομα οφ, η χωματερη ον οφ αντιστοιχα ειναι μονο κατ' ευφημισμο ον και η μηχανη πολης ειναι μονο στα χαρτια ον οφ. Γιατι; Ειναι τεραστιες και τους δινουν συγκεκριμενες ιδιοτητες δε μπορουν να τα εχουν ολα. Η Varadero θα σε παει ξεγνοιαστα κι αβιαστα απο εδω μεχρι την Αυστρια, το ΤΑ τακιμιαζοντας με το ΧΤ θα σε κινησει ανετοτατα στα ορια της πολης. Το KLR θα σε συναρπασει στο χωμα. Ομως η Varadero θα σε δυσκολεψει στην πολη, θα κινηθει στο χωμα χωρις ανεση ομως και στα απειρα χερια μπορει να εχει ολεθρια αποτελεσματα, το ΤΑ στο χωμα θα κινηθει με αξιοπρεπεια χωρις να απαιτει ελιγμους που θα κουρασουν, η θα προβληματισουν ιδιαιτερα, στο ταξιδι ομως θα ζοριστει ιδιαιτερα λογω των στροβιλισμων που τους δεχεται αρκετα εντονα λογω κατατομης. Το KLR ανετο κι ευχρηστο μεσα στην πολη, εξεχουσα προσωπικοτητα στο χωμα, αλλα για ταξιδι συμφωνα με τα σημερινα δεδομενα αχρηστο. Οι μηχανες που ανεφερα ειναι απλως παραδειγματα του οτι δε θα βρεις κατι που να συνδυαζει αρμονικα, χωμα - πολη - ταξιδια, αλλα ενα απ' ολα αριστα κι ισως το δευτερο λιγοτερο η περισσοτερο ευκολα. Διευκρινησε τι θελεις περισσοτερο απο τη μηχανη σου στον εαυτο σου.
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Δεν περιμένουμε μια μηχανή που θα μας ταξιδεύει άνετα με 160 km/h να μας βάλει άνετα σε χώμα, ούτε καν το περιμένουμε...

Απλά η κατηγορία των 650+ ον-οφφ είναι αυτή που μας ταιριάζει για ταξίδια. λόγο θέσης οδήγησης, λόγο άνεσης, λόγο προστασίας κλπ κλπ κλπ.

Στην ουσία είναι δύσκολο να πάμε σε ένα TDM or FAZER or CBF λόγο των μικρών αυτών λεπτομερειών...

(θέση, κάγκελα, αέρας, τριπλέτα κλπ κλπ κλπ)

xmmm,,,,

ΕΡΜΗΣ--> Αυτο το προβλημα ειναι το κοινο με ολουσ τουσ αφρικανουσ και εχει γηνει πιο δυσκολο τελευταια που εχει γεμησει καινουρια ψευτο οn off η αγορα! δεν λεω ολα πανε παντου αλλα πρεπει να σκεφτουμε και πολλα αλλα οταν θελουμε να παρουμε η να ξεκηνισουμε με ενα on off,,,,, πιο βασικο επειδη μου αρεσει να μπαινω πολυ σε χωμα , εχω μπει και σε αντυπιρικη ζωνη και εκανα και 4 ωρεσ να βγω μια φωρα!!!

λοιπον οσο για τον φιλο που ψαχνει on off εχω να προτινει και καποιεσ ακομα ιδεεσ απο αυτεσ ποθ τοθ δωσατε που ειναι ολεσ σεβαστεσ αλλα μου φενεται πωσ ολοι ειναι " αμα δεν παινεψεισ το σπιτι σου....... κτλ"

λοιπον ακου την γνωμη μου
    AFRICA TWIN - αμα 8ελεισ κατι φτηνω καλο και δεν θα κανεισ μεγαλα ταξιδια , δεν 8α βρεισ μηχανη που 8α σου πεσει σε χωμα και θα σκεφτεισ ωχχχχ ποσα??? λιγο βαρυ αλλα πολυ καλα ζυγησμενο moter!!!!
    V STROM - μονο αν 8ελεισ on off kata 2-3% το υπολοιπο μονο δρομο! βεβαια εχω δει και κατι vstomades που μπαινουν κανονικα ........χμμμ εναν εχω δει!
    TRANSALP- δεν ξερω ειναι κατι απο africa και v strom μαζι αλλα χωρησ να πλειρει τπτ απο αυτα καλα.....βεβαια ομωσ 8α μπορεισ να πασ οπου θελεισ χαλαρα οδηγιμα οχι enduro δλδ!
    TENERE - η για μενα μια ωραια κατσαριδα που το χαλαει ο μονοκυλινδροσ και θα το επερνα αν εμενα σε καπιο χωριο οπου δεν θα εκανα μακρινα ταξιδια και επισησ εχω δει πωσ εχει πολυ καλα πλαστικα για προστασια σε πτωσεισ!!!!! πολυ καλο!
    BMW 800 GS- ισωσ το καλυτερο on off που υπαρχει αυτην την στιγμη αλλα απο προστασια ειναι μην πεσεισ και μετρασ ζιμια! οταν ειδα το καγελο προστασιασ εκει φρικαρα!!!!

αμα εχεισ ομωσ τα φραγκα παρε ενα ktm 950 απο γνωστο σου η 990 καινουριο,,,,,,

δλδ απο καινουριο αμα δεν εχεισ θεμα τα χρηματα θα ψηφιζα κτμ και bmw.

ΒΕΒΑΙΑ ΣΑΝ ΚΑΙΝΟΥΡΙΟΣ ΘΑ ΣΟΥ ΕΛΕΓΑ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΛΙΓΟ,,,,,

το tenere μπορει και να σε βοηθησει καλυτερα να μαθεισ πιο γρηγορα,,,,,,, και πιο με πιο πολυ ΑΣΦΑΛΕΙΑ! αμα σου αρεσει! εχεχεχεχεεχχ

:a36: :a36: http://www.lariseos.webs.com :a36:
    www.husaberg450fe.blogspot.com
    www.fightcolesterol.blogspot.com

Παλαιό μέλος Το avatar του/της mixalakis
    Όπως έχουν πει και άλλοι, είναι αδύνατον να βρεθεί μηχανάκι που να κάνει τα πάντα καλά ή αρκετά καλά! Το μόνο που πλησιάζει την χρυσή τομή είναι το ΚΤΜ 990 και από κοντά το 800 GS.
    Όμως και τα δύο είναι υπερβολικά ακριβά (κατά τη γνώμη μου) και ο λόγος για τον οποίο θεωρούνται πλήρη είναι οι πολύ καλές επιδόσεις τους στο χώμα, με τις μικρότερες δυνατές θυσίες σε άλλους τομείς.

Το θέμα είναι αν πραγματικά χρειάζεσαι αυτές τις παραπάνω δυνατότητες.

Η συντριπτική πλειοψηφία των αγοραστών το μόνο χώμα που χρειάζεται είναι ο χωματόδρομος για μια παραλία σε ένα νησί το καλοκαίρι, τα πεζοδρόμια και οι λακούβες της πόλης, άντε και καμιά βόλτα σε κανέναν δασικό δρόμο στο βουνό.
    Όσοι έχουν παραπάνω απαιτήσεις για εκτός δρόμου δυνατότητες έχουν ήδη κάποιο εντούρο ή το ΚΤΜ!!

Τα δήθεν on-off έχουν τεράστια εμπορική επιτυχία, απλά γιατί ικανοποιούν τις απαιτήσεις των περισσότερων αναβατών.

Εγώ διάλεξα το tiger γιατί είναι ένα απίστευτο μηχανάκι!
    Για να πω την αλήθεια, θα ήθελα να έχει λίγο πιο off χαρακτήρα, αλλά και έτσι όπως είναι δεν με έχει προβληματίσει σε όσους χωματόδρομους το έχω χρησιμοποιήσει. Τονίζω ότι απλά έχω διαβεί χωματόδρομους και όχι ότι έχω ευχαριστηθεί εκτός δρόμου διαδρομή!

Με την φιλοσοφία αυτή νομίζω ότι το versys είναι η καλύτερη επιλογή για μικρό on-off, με το v-strom να προηγείται για όσους θέλουν πιο ταξιδιάρικο χαρακτήρα.
    Δυστυχώς το transalp έχει μείνει πίσω σε εξέλιξη, με πολύ μικρές διαφορές σε σχέση με τα προηγούμενα μοντέλα και τσιμπιμένη τιμή για αυτά που προσφέρει.
    Το tenere είναι ένα εντούρο μηχανάκι με αδύναμο κινητήρα και φέρινγκ και δεν καταλαβαίνω γιατί να το αγοράσει κάνείς.
    Καλή λύση είναι σίγουρα το 650 GS, αλλά έχω τη γνώμη ότι και αυτό θα μπορούσε να κοστίζει λιγότερο.
    Το aprilia τέλος θα έλεγα ότι είναι μια τίμια επιλογή με πολλή χαμηλή τιμή, αλλά δύσκολα θα ταξιδέψεις με μονοκύλινδρο.

black tiger

συμφωνω με οσα λεσ.....εγω οταν ψαχτηκα για πιο δθνατο μοτερ σκεφτηκα αν πραγματικα το χρειαζομαι τοσο δυνατο..... αλλα δεν ειναι μονο αυτο....

ενα καινουριο ειναι πιο ευελικτο πιο ανετο οδηγιμα το abs και το καλυτερο και ασφαλεστερο κρατημα....... ολα αυτα με βαζουν σε σκεψει να παρω το ktm γιατι μπαινω πολυ χωμα και αθτο που θελω να πω ειναι τι χωμα διαλεγει ο καθενασ , ασ πουμε εγω παω διαδρομη χωμα 2-3-4 ωρεσ και μετα παιδακια,,,,,! η πι8ανοτιτα να σου πεσει μια στησ 20 φωρεσ μεσα σε ενα χωραφι η σε χωμα ειναι μεγαλεσ!

οσο και να κηταξα τα καινουρια ειδα πωσ ολα ειναι η ψευτο on off h μηχανακια που 8α χρειαζεσαι ανταλακτικα....

μπορω να εχω ενα AFRICA με abs 15 αλογα παραπανο και στα 190 κιλα! και με ολεσ τησ πρωστατευτηκεσ μπαρεσ??? και ασ μην αλαξουν τπτ αλλο! και θα δουμε μετα που θα πανε τα on off τα σημερινα!

Υ,Γ στον φιλο που ψαχνεται ,,,,,ξεκαθαρισε ποσο off και ποσα φραγκα διαθετεισ οχι να αγωρασεισ αλλα και να το συντηρεισ γιατι το off εχει και την extra δουλεια και κοστοσ!
    :a36: :a36: http://www.lariseos.webs.com :a36:
    www.husaberg450fe.blogspot.com
    www.fightcolesterol.blogspot.com

Αρχικά δημιουργήθηκε από THEOD
    Αν δεν ήταν έτσι δεν θα πουλιόντουσαν τριμπούρδελα Ιταλικά :rotflmao: :rotflmao:

Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
    Πενταμπουρδελα θα ελεγα.
    Παππου κατσε φρονιμα γιατι θα σπινιαρω στην καραφλα σου λεμε!!! :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

@Ermis: Το ολο ερωτημα ειναι πολυ ενδιαφερον... Και ειλικρινα δεν εχω καμια απολυτως απαντηση! :rotflmao: Παρε αυτο που σου αρεσει οπτικα καλυτερα απο ολα!
    Νίκος
    Open Horizons

Re: TA700

Αρχικά δημιουργήθηκε από tzarot
    Για να πώ και γώ.

VSTROM είχα. Το έδωσα πέρυσι το Νοέμβρη μετά από 2,5 καλά χρόνια.
    Έκανα δύο μεγάλα ταξίδια και καμία 10άδα μικρά εντός.
    Τα μεγάλα ήταν:
    ένα Ουγγαρία- Αυστρία-Γερμανία το 2006 σε 23 μέρες
    και ένα το 2007 Ιταλία (Τοσκάνη, Cinque Terre) σε 22 μέρες.

Το V-STROM ήταν λοιπόν καλό ON αλλά όχι σε καμία περίπτωση ON-OFF.
    Σε καμία περίπτωση που το θέλησα έστω και λίγο OFF δεν ήταν άξιο λόγου. (π.χ.Ανάβαση Χελμού, Πάρνηθα μεγάλος γύρος προς Αυλώνα, Βασιλικά)

Το άλλο του μεγάλο μείον ήταν η πόλη, όπου απλά ήταν αρκετά κουραστικό.
    Ταξίδια, πάλι όπως φαίνεται έβγαζε, αλλά και πάλι όχι πολύ καλά. Και για να μην παρεξηγηθώ. Καλά τα έβγαζε, αλλά όχι έτσι όπως ήθελα εγώ δηλαδή ξεκούραστα 300-400km ελάχιστα ανά μέρα 3βάλιτσο + 2κάβαλο με μέση περίπου 160km/h.

Ή μηχανή ήταν κατά τη γνώμη μου αξιόπιστη και ένα μάλλον τυχαίο πρόβλημα που μου προέκυψε, με τον ψεκασμό, λύθηκε και εκτός εγγύησης απο την αντιπροσωπεία και τον μηχανικό μου. Mπράβο τους (100++)

Αυτοί ήταν οι λόγοι που το πούλησα και πήρα ένα CBF-1000, όπου πράγματι 6το ευχαριστήθηκα. Αυτό μάλιστα βγάζει ταξίδια. Δοκίμασα ένα σύντομο Αθήνα - Ξάνθη - Αθήνα, αυθημερόν και έμεινα μ....ς. Βράχος, ροπή, απουσία κραδασμών, απουσία κούρασης. Βέβαια ΔΕΝ είναι OFF αλλά όπως καταλάβατε, διεθνής άσφαλτος με ενδιέφερε, αυτό μου έκανε.

Και ερχόμαστε στο τώρα, που το πούλάω και αυτό διότι, η καλή τύχη τα έφερε έτσι και μένει έγκυος η κυρά και έτσι το φετινό ταξίδι ακυρώθηκε το ίδιο και το επόμενο. Κατά πως φαίνεται το επόμενο μάλλον σε 2-3 χρόνια θα γίνει. Οπότε τί θα πάρω?

Και ναί, αν αποφασίσω για ON-OFF που μάλλον αυτό θα κάνω, θα πάρω το Transalp 700 και εξηγούμαι ευθύς:

- Απο τα ΟΝ-OFF που υπάρχουν σήμερα και έχω οδηγήσει, κατά τη γνώμη μου είναι το πιο ON-OFF σε ισσόροπη κατανομή. Και λέω ΟΝ-OFF. Μην μου αρχίσετε αυτό, εκείνο το άλλο. ON-OFF λέμε.

Και ανακεφαλαιώνοντας:
    V-STROM 650: Καλό για μέσες αποσάσεις, προτιμότερο σε επαρχιακό δίκτυο, στο OFF χωλαίνει.
    V-STROM 1000: Αν το 650 δεν είναι OFF πόσο μάλλον αυτό δεν είναι καθόλου.
    BMW 650, 800: κλπ. Το 800 οπωσδήποτε είναι το πιο OFF από όλα και ελάχιστα ON, Το 650 (που 800 είναι) πάλι μόνο ΟΝ. Αλλά ρε παιδί μου πάρα πολλά λεφτά. Δεν τα δίνω.
    TIGER: To θέλω, αλλά πολύ ακριβό και δεσμευτικό. Αν η Triumph βγάλει 675 θα γίνει χαμός πιστεύω.
    VERSYS: Αυτό είναι ΟΝ μόνο.
    new TENERE: Κούκλα, μου αρέσει, αλλά μονοκύλινδρο, όπερ κραδασμοί άρα κακό ταξίδι, και απο μεταπώληση 7.400 το παίρνεις ούτε 3.000 δεν το δίνεις, αν το δώσεις.
    Άλλες μάρκες: Μην αρχίσουμε τώρα...

Έτσι τι μας έμεινε το Transalp. Το οδήγησα. Καλό. Δεν πέθανα, αλλά καλό, τόσο σε μέσο ταξίδι, πόλη (πανεύκολο) όσο και ελαφρύ προς αρκετό χώμα και μάλιστα γρήγορα. Η ζελατίνα θέλει άμεση αλλαγή. Να μην βρώ να το πουλήσω σε 2 χρόνια αποκλείεται. Φυσικά εντελώς ακατάληλο για μεγάλα ταξίδια (με άνεση) αλλά όπως είπα τέτοια θα ξανακάνω σε 2-3 χρόνια, οπότε δεν με νοιάζει. Θυμηθείτε για ΟΝ-OFF μιλάμε.

Έτσι ... Transalp. Απλά.
    φιλε μου πολυ απλα θα πσυ απαντησω κατι.
    αν δεν εχεις κυβισμο κατω απο τα ποδια σου μην περιμενεις και τα τοσο ανετα πια ταξιδια.
    transalp δεν θα επαιρνα και ειδικα το καινουριο,γουστα ειναι βεβαια αυτα,με λιγα λεφτα παραπανω παιρνω το πολυ καλυτερο αλλα λιγο ευσωμο varadero,εχει ομως και τον κυβισμο και την ανεση.
    εχω ενα gs 08 μονιμο και παντα ομως ειχα και μια δευτερη μηχανη,αλλαξα πολλα εργαλεια,πριν καιρο πηγα να παω ξανα vstrom για δευτερο μηχανακι ομως,μικρο ρε γαμωτο,μικρο,για μια μεση αποσταση καλο,με διχως ιδιαιτερες συγκινησεις και γκαζακια.
    ετσι πηρα ενα καινουριο ktm adv 990,εδω ημαστε ειπα.δεν ξερω για ποσο αλλα με καλυπτει.
    το honda το οδηγησα,ηρεμο και φιλικο αλλα τιποτα το τρελα αξιολογο,απροσωπο και μηχανακι καθαρα on με ζαντες ακτινωτες,ε ελεος ρε honda,που να το πας το μηχανακι αυτο χωμα με πλαστικες ποδιες απο κατω του,δεν παει ανετα.
    για ανεση δεν ξερω τι να πω μιας και δεν το πηγα και μακρια,εφαγα αερα παντως απο την ανυπαρκτη ζελατινα του.και να βαλεις αλλη,πως θα φαινεται ετσι στενη που ειναι η φορμα της?
    και 8.600?πολυ παει το μαλλι.με +2500 παιρνω το gs800 που και ανωτερο εινα ποιοτηκα,δεν το συζητω σε αυτο τον τομεα,και φρεναρες εχει και παει και καλα απο θεμα επιδοσεων.
    εγω πιστευω οτι η honda κατι θα χει στα σκαρια στα ενδιαμεσα κυβικα 800 ας πουμε η γιατι οχι και μια ριζικη ανανεωση στο παλιο πλεον varadero.

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG

Re: Re: TA700

Αρχικά δημιουργήθηκε από taksidiotis25
    φιλε μου πολυ απλα θα πσυ απαντησω κατι.
    αν δεν εχεις κυβισμο κατω απο τα ποδια σου μην περιμενεις και τα τοσο ανετα πια ταξιδια.
    transalp δεν θα επαιρνα και ειδικα το καινουριο,γουστα ειναι βεβαια αυτα,με λιγα λεφτα παραπανω παιρνω το πολυ καλυτερο αλλα λιγο ευσωμο varadero,εχει ομως και τον κυβισμο και την ανεση.
    εχω ενα gs 08 μονιμο και παντα ομως ειχα και μια δευτερη μηχανη,αλλαξα πολλα εργαλεια,πριν καιρο πηγα να παω ξανα vstrom για δευτερο μηχανακι ομως,μικρο ρε γαμωτο,μικρο,για μια μεση αποσταση καλο,με διχως ιδιαιτερες συγκινησεις και γκαζακια.
    ετσι πηρα ενα καινουριο ktm adv 990,εδω ημαστε ειπα.δεν ξερω για ποσο αλλα με καλυπτει.
    το honda το οδηγησα,ηρεμο και φιλικο αλλα τιποτα το τρελα αξιολογο,απροσωπο και μηχανακι καθαρα on με ζαντες ακτινωτες,ε ελεος ρε honda,που να το πας το μηχανακι αυτο χωμα με πλαστικες ποδιες απο κατω του,δεν παει ανετα.
    για ανεση δεν ξερω τι να πω μιας και δεν το πηγα και μακρια,εφαγα αερα παντως απο την ανυπαρκτη ζελατινα του.και να βαλεις αλλη,πως θα φαινεται ετσι στενη που ειναι η φορμα της?
    και 8.600?πολυ παει το μαλλι.με +2500 παιρνω το gs800 που και ανωτερο εινα ποιοτηκα,δεν το συζητω σε αυτο τον τομεα,και φρεναρες εχει και παει και καλα απο θεμα επιδοσεων.
    εγω πιστευω οτι η honda κατι θα χει στα σκαρια στα ενδιαμεσα κυβικα 800 ας πουμε η γιατι οχι και μια ριζικη ανανεωση στο παλιο πλεον varadero.

Συγνώμη έχεις GS & θες 2ο μηχανάκι KTM adv? Πάμε καλά?
    Θες πολλά κυβικά μέσα σε πόλη & που στο Ηράκλειο? Πάμε καλά? Νιώθεις ότι σου χρειάζονται 1200 ή 990 κυβικά στη Κρήτη?
    Άμα είναι έτσι Αθήνα - Θεσσαλονίκη πήγαινε με αεροπλάνο μη κουραστείς.
    Ρε δε πάμε καλά...........

Σελίδα 4 από 10 ΠρώτοΠρώτο 123456789 ... ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Ζητείται μεγάλο on-off για να με πάρει δικάβαλο
    από Λεωνίδας στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 21
    Τελευταίο μήνυμα: 12/12/2006, 17:34
  2. Ποιο να παρω?
    από medieval στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 2
    Τελευταίο μήνυμα: 03/07/2006, 23:20
  3. ποιο κρανος να παρω;;;;;
    από efialtis στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 22
    Τελευταίο μήνυμα: 30/10/2005, 22:11
  4. ποιο να παρω?!125!
    από piasonas στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 6
    Τελευταίο μήνυμα: 22/08/2005, 19:54
  5. Ποιο να πάρω?
    από LEON_BOLOS στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 13
    Τελευταίο μήνυμα: 08/03/2005, 21:25

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •