Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 62

Θέμα: Πρόταση για Sport touring μηχανή...

ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ON - OFF ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ !!!

όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο, δεν έχει ταξιδέψει με sport touring, ή GT, ή όπως θέλετε πείτε το...

το μυστικό του ξεκούραστου ταξιδιού δεν είναι μόνο η προστασία απο τον αέρα και οι μαλακές ( ή μαλακίες, το ίδιο κάνει) αναρτήσεις ....

...είναι και ο κινητήρας που στροφάρει χαλαρά 2000 στροφες πιο κάτω απο τα περισσότερα on-off, είναι οι σχεδόν ανύπαρκτοι κραδασμοί, είναι η σιγουριά που έχεις όταν ξέρεις ότι ταξιδεύοντας με 160-180 χλμ/ωρα, έχεις άλλα 80 χλμ διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή, είναι η ακαριαία αλλαγή κατεύθυνσης, όταν τη χρειαστείς, είναι η ασύγκριτη πρόσφυση, η ησυχία και η πληροφόρηση που σου προσφέρουν τα ''στρητάδικα'' λάστιχα κλπ κλπ κλπ
    στιγμές ...

Τα βόδια τα δένουν απ' τα κέρατα, τον άνθρωπο απ' το λόγο του ...

Ωραια ολα αυτα για καλοκαιρι στην Βορεια Ευρωπη.
    Κανε ενα ταξιδι πρωτα στην Ελλαδα με vstrom και μετα με ενα απο αυτα που προανεφερες και μετα πες μου για ξεκουραστο ταξιδι.
    Εκτος αν ον οφ εννοεις τιποτα χτ και τρανς αλπ.

ανέ Μελος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από vestromas
    Κανε ενα ταξιδι πρωτα στην Ελλαδα με vstrom και μετα με ενα απο αυτα που προανεφερες και μετα πες μου για ξεκουραστο ταξιδι.
    Επειδή εγώ έχω κάνει με κουτί 52 γεμάτο πίσω 2κάβαλο και 3πλο tank-bag μπροστα έχω να σου πω οτι καλο....αλλά αυτά που αναφέρει ο φίλος από πάνω δεν συγκρίνονται....

Όταν έκανα ταξίδι με το fazer και απόλαυσα την ποιότητα των παραπάνω χαρακτηριστικών είπα....όλα τελεια αν είχα λίγο καλύτερα θέση (στο σύνολο), λίγο καλύτερο γκάζι για 2 άτομα (ροπή όχι τελική φυσικά) λίγη καλύτερη αυτονομία θα είχα το ονειρικό μηχανάκι....
    Στο Vstrom αν και έχω κάνει κυνηγητό σε βόρεια εύβοια με άλλο fazer, έχω κάνει ταξίδι σε εθνική και κίνηση σε πόλη αυτό που ΠΑΝΤΑ με χάλαγε ήταν η αίσθηση του πίσω τροχού και το ζύγισμα του βάρους στα 2 άτομα....νιώθω οτι απλά το μηχανάκι έχει όρια ενώ στο fazer πάντα είχε να μου δώσει παραπάνω (γκάζι, φρένα κλπ) όταν τα ήθελα....

Για αυτό τώρα προσπαθω να παντρέψω αυτά τα δύο....
    Ποιότητα οδήγησης fazer και άνεση (κάθισμα + φόρτωμα) vstrom

Εσύ λέγοντας ον-οφφ εννοάΕΙς το Βε-Στρομ ;

Eγω εχω το 650 και στην Ελλαδα δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα με το ταξιδι μου που ειναι μονιμως δικαβαλο και υπερφορτωμενο. Τριβαλιτσο, φουλαρισμενο μεγαλο μπαξτερ και φουλαρισμενη σχαρα πισω μπαγκαζιερας με σκηνες και ρολα υπνου.
    Ταξιδευω με 160 ξεκουραστος και με φοβερη οικονομια βενζινης.
    Εαν επελεγα το 1000 , με μονο μειονεκτημα την καταναλωση, η ροπη και η μεση ωριαια θα ανεβαιναν σημαντικα και μπορει να κοτσαριζα και τροχοσπιτο απο πισω.
    Τωρα, αν σε ολα αυτα, καποια στιγμη εβαζα και ενα σετ καλυτερες αναρτησεις οταν αυτες τις τελειωσω, παλι μαγκας ειμαι μια και αν τα βαλεις κατω με χαρτι και μολιβι, γλυτωνεις ενα καρο λευτα απο καποια αλλη επιλογη μηχανης που εχει ισως απ την μανα της καποια καλυτερα τετοια χαρακτηριστικα, που τα πληρωνεις ομως με τη μια αδρα.
    Δεχομε 100 τα 100 τις επιλογες και τα θελω του καθενος, καθως και το υποκειμενικο του γουστο. Αλλα μην λεμε οτι ενα απο τα δυο vstrom δεν μπορει να ικανοποιησει απολυτα στο ταξιδι εντος και γιατι οχι και εκτος Ελλαδας.
    Αν ζουσα στην Γερμανια Ιταλια η καποια αλλη Ευρωπαικη χωρα με τεραστιο και αρτιο οδικο δικτυο μπορει ουτε να γυρναγα να το κοιταξω.
    Αλλα για Ελλαδα τα μεγαλα ον οφ, ειναι τα απολυτα ταξιδιωτικα εργαλεια, ασχετα με το εαν θα τα επιλεξει κανεις.

Μακη εννοω τα vstrom τα βαραντερο και τα bmw gs , γιατι ειναι τα μονα που μπορουν να ανταγωνιστουν στα ισα εντος Ελλαδας τα σπορτ τουρινγκ, λογω ανεσης.
    Τα τρανσαλπ καιτα χτ, δεν χωρανε στην συζητηση γιατι ειναι λιγα για ταξιδι αξιωσεων και τα κτμ πιο απολυτα και προσανατολισμενα στο χωμα.

Αρχικά δημιουργήθηκε από gixxerpap
    ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΞΕΚΟΥΡΑΣΤΟ ON - OFF ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ !!!

όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο, δεν έχει ταξιδέψει με sport touring, ή GT, ή όπως θέλετε πείτε το...

το μυστικό του ξεκούραστου ταξιδιού δεν είναι μόνο η προστασία απο τον αέρα και οι μαλακές ( ή μαλακίες, το ίδιο κάνει) αναρτήσεις ....

...είναι και ο κινητήρας που στροφάρει χαλαρά 2000 στροφες πιο κάτω απο τα περισσότερα on-off, είναι οι σχεδόν ανύπαρκτοι κραδασμοί, είναι η σιγουριά που έχεις όταν ξέρεις ότι ταξιδεύοντας με 160-180 χλμ/ωρα, έχεις άλλα 80 χλμ διαθέσιμα ανά πάσα στιγμή, είναι η ακαριαία αλλαγή κατεύθυνσης, όταν τη χρειαστείς, είναι η ασύγκριτη πρόσφυση, η ησυχία και η πληροφόρηση που σου προσφέρουν τα ''στρητάδικα'' λάστιχα κλπ κλπ κλπ

Πολυ σωστος...εχω μεγαλο ον οφφ (GS1100) και μηχανη GT (K1200GT)
    και η ποιοτητα κυλισης και η ασφαλεια με πολλα χλμ...απλα δεν συγκρινονται....
    Ασε που η ροπη των τερατων ισσοπεδωνει ανηφορες αερηδες και βαρος αποσκευων....(και τελευταια εξαφανιζει και κατι κουτακιδες με 2λιτρα τουρμπο που νομιζουν οτι πανε γληγορα στην εθνικη)

οσο παει σολο παει και 2 καβαλο 3βαλιτσο.....μεγαλη χλιδη, και οποιος το εχει κανει θα το καταλαβει.

Απλα το ον οφφ σε παει και σε Β δρομους και σε παραλιες και με μια θεση οδηγησης καλη και αρκετα ξεκουραστη.

δε θα μιλούσα αν δεν είχα δοκιμάσει .... τις τελευταίες 20 μέρες έκανα 4.000 χλμ με ένα BMW 1200 GS Adventure ...

έχω την τύχη να έχω ταξιδέψει με πολλές διαφορετικές μηχανές σε εθνικό και επαρχιακό δίκτυο, μονοκάβαλος η με παρέα, με αποσκευές ή όχι, με χαλαρούς ρυθμούς ή λυσσώντας....

δεν υπάρχει θέμα σύγκρισης φίλε μου, μην κοροϊδευόμαστε ...

μια sport touring μηχανή είναι απείρως καλύτερη στους περισσότερους τομείς, τελεία και παύλα!
    στιγμές ...

Τα βόδια τα δένουν απ' τα κέρατα, τον άνθρωπο απ' το λόγο του ...

-Πάω με το λεωφορείο- Το avatar του/της Road67
    Η 1300R ειναι χαλαρα μια απ' τις πιο ξεκουραστες μηχανες που εχω καβαλησει με εξαιρεση τη 1200 sport
    Η μηχανη ειναι τροπος ζωης. Το αποδεικνυει ο αερας που αναπνεω, η ανεξαρτησια μου, η αισθηση πως μ' ''ακουει''...

Honda Tact 50 1988, Honda C72 6V 1988, Honda MTX50R 1989, Suzuki GZ Marauder 125 2000, Kymco Hipster 125 2001, Yamaha XV250S Virago 1998, Honda CB400SF NC36, Yamaha FZ6 FI Fazer 2006, Yamaha Xmax250/YPR 2006, Honda VFR 800 Vtec, και τώρα...............................
    ----------------------> τίποτα!!
    σαν το λαλάκα πάω με το λεωφορείο

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Eγω εχω το 650 και στην Ελλαδα δεν εχω αντιμετωπισει προβλημα με το ταξιδι μου που ειναι μονιμως δικαβαλο και υπερφορτωμενο. Τριβαλιτσο, φουλαρισμενο μεγαλο μπαξτερ και φουλαρισμενη σχαρα πισω μπαγκαζιερας με σκηνες και ρολα υπνου.
    Ταξιδευω με 160 ξεκουραστος και με φοβερη οικονομια βενζινης.
    Τι έγινε ΡΠΜ;
    Δικάβαλλο, τριβάλλιτσο, με bugster, φουλαρισμένη σχάρα και όλα τα τζετζερέδια που λες και κάνεις ΤΑΞΙΔΙ με 160 ???

Μήν πάρεις 1000 ρε σύ. Κορόϊδο θα σε πιάσουνε.
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Αρχικά δημιουργήθηκε από gispy
    Έχω ένα ξάδερφο που έχει την breva την 700 (αν θυμάμε καλα τα κυβικα) και είναι ικανοποιημένος αλλά αυτο που με χαλάει στην συγκεκριμένη είναι
    1ον: εμφάνιση (τα πάντα είναι υποκειμενικά τελικά στην ζωή )
    2ον: σύνολο βάρους, κατανάλωση ποιότητα οδηγηκή ....(σε σύγκριση με την r1200st πάντα)
    Η Norge που σου είπα να κάνεις test ride είναι σε εμφάνιση και ροπή σαν BMW R1200 RT. Καμμία σχέση με την Breva 750...

Βυρωνα δεν κανω πλακα ρε φιλε, ουτε υπερβαλω.
    Σε εθνικη φωρτομενο σωστα, τα 160 τα εχει για πλακα το 650.
    Μπορω να πω επισης οτι με το φορτωμα δεν επηρεαζετε καθολου σχεδον σε αυτους τους κολοαεριδες εκει κοντα στην κακια σκαλα και απ την αλλη κοντα στην Μαλακασα οταν φευγω και το πιανει. Και 180 πιανει. Το εχω δοκιασει απειρες φορες για λιγο, αλλα φοβαμαι για αρκετη ωρα, γιατι τσιμπαη λαδακι αμα το παρακανω.
    Εαν δεν ειχα δε, τον χαβαλε με τα ρολα και τις σκηνες στο σχαρακι της μπαγκαζιερας δεμενα με διχτυ που χαλαη καπως το σκηνικο δεν μασαη τιποτα.
    Μιλαω ομως για πολυ μελετημενο φορτωμα. Τα βαρια χαμηλα μπροστα πισω και οσο ανεβαινουμε σε υψος τα ψιλολογια.
    Τωρα για τον φιλο gixxerpap δεν θα επιμεινω. Σαφως τα σπορ τουρινγκ θα ειναι πιο αμασητα και ξεκουραστα στην Εθνικη, αλλα στη χωρα μας που οι διαδρομες ειναι πιο σφιχτες στους επαρχιακους, δεν πολυπιστευω στην γενικη ανεση.
    Σιγουρα στον ανοιχτο δρομο υπερτερουν σε ανεση, αλλα σε ποικιλια ταξιδιου με αρκετο επαρχιακο δεν το νομιζω, χωρις ομως να ειμαι και απολυτος μια και δεν το εχω κανει. Απλως το φανταζομε.

Να συμπληρωσω το γνωστο μειονεκτημα, του 650 σε σχεση με τα 160 και το φορτωμα Βυρωνα, ζητωντας συγνωμη παραληλα για το παρατεταμενο σπαμαρισμα.
    Απο τα 160 και μετα δεν εχεις και πολλα πραγματα να εκμεταλευτεις στην ενεργητικη ασφαλεια και εκει ερχετε το 1000 και βαζει τα πραγματα στην θεση τους.
    Εαν ηξερα οτι θα με τραβηξη τοσο το μηχανακι για ταξιδια και οτι θα βρω γυναικα τοσο μηχανοβια και ταξιδιαρα πριν το παρω, θα επαιρνα το 1000.
    Ομως οταν το πηρα, δεν ειχα γνωρισει ουτε την γυναικα μου και ουτε φανταζομουνα οτι τα μηχανακια ταξιδευουν τοσο ωραια και ξεκουραστα οπως το vstrom.
    Ειδικα εγω, να σου πω την αμαρτια μου, τους λυπομουνα αυτους που ταξιδευουνε με τα μηχανακια, γιατι οτι μηχανη ειχα και πηγενα καπου μεχρι τον Ορωπο ας πουμε η μεχρι την Χαλκιδα, μετα βαριομουνα να γυρισω πισω.
    Με το vstrom εχω γυρισει την μιση Ελλαδα και για μπανιο παω αυθημερον Χιλιαδου, Ροβιες Λουτρακι απο Αθηνα και Σαββατα και Κυριακες.
    Γι αυτο εχω λυσαξει και εχω καταντησει γραφικος να το προτινω και να το διαφημιζω.

To Bandit 1250 τι λεει σε ταξίδι και φόρτωμα ρε μάγκες;

Και γαμω τα ταξιδιωτικα εργαλεια, στην καλυτερη τιμη.

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Στολή διαιρούμενη για χρήση Sport Touring.
    από Vice στο forum Εξοπλισμός και αξεσουάρ αναβάτη
    Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 20/07/2014, 09:06
  2. Αναζήτηση και προβληματισμός για αγορά sport-touring μοτοσικλέτας
    από zzr2005 στο forum Γενικά περί μοτοσικλέτας
    Απαντήσεις: 88
    Τελευταίο μήνυμα: 17/03/2012, 22:15
  3. Sport touring για ψηλούς
    από telihawk στο forum Όλα τα μοντέλα χωρίς δική τους κατηγορία...
    Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 10/07/2008, 07:45
  4. Απαντήσεις: 25
    Τελευταίο μήνυμα: 24/03/2004, 19:31

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ
  • Τα smilies είναι ΟΝ