Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 68

Θέμα: Μειωμένη αποζημίωση λόγω παλαιότητας

Δηλαδή εγώ με το ZZR που έκανε το κουτάκι αναστροφή…
    κ δεν πρόλαβα να σταματήσω με αποτέλεσμα σχεδόν 450 κιλά με 40 χιλιόμετρα να χτυπήσουν την πίσω ρόδα του αυτοκινήτου του…
    κ αυτός δεν έπαθε τίποτα σχεδόν…
    η δική μου μηχανή στράβωσε όλο το πλαίσιο…ράγισε από την μια πλευρά…κ όλοι η μούρη μπήκε μέσα…μπουκαλες ψυγείο στράβωσαν… κ το fering εξαφανίστηκε…

θα μου πει η ασφάλεια του ότι είναι 93 μοντέλο κ θα μου δώσει π.χ. 1000 Ε ? ??
    ευτυχώς έχω μάγκα ασφαλιστή !!!

αν κ μου πρότειναν τα στρουμφακια να κάνω διακανονισμό…
    κ επειδή έχασα την δουλειά μου…θα τον κάνω μήνυση

• έχει κ ένα μηνά που έγινε κ ακόμα περιμένω να έρθουν να μου πάρουν κατάθεση…
    έλεος Δηλαδή…!!!!

Την μηχανή την έφερα σπίτι από το διπλανό χωριό..
    Έχω μάρτυρες ότι φταίει αυτός… θα έρθει εμπειρογνώμονας σπίτι
    Η πως θα γίνει ? είναι κ λίγο περίεργη αυτοί!!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Grizoulhs

Ο εμπειρογνώμονας έρχεται στον συνεργείο , οταν την πας για να την φτιάξεις δλδ, δεν ξέρω αν αυτό είνια νόμος για όλες τις ασφαλιστικές και καταστάσεις αλλά σ εμένα και σε άλλους 2 φίλους που πάθανε κάτι αντίστοιχο έτσι έγινε.. Έρχεται πραγματογνώμονας στην ουσία, οταν είναι σίγουροι οτι θα το φτιάξεις !!!

Όσο για τον φίλο που λεει οτι δικαίως οι ασφαλιστικές πληρώνουν λιγότερα , τότε θα έπρεπε αυτόματα οταν εχεις βάλει στο συμβόλαιο σου ασφάλεια κλοπής κάθε 6άμηνο να μειώνεται η αξία του αυτοκινήτου σου άρα και τα ασφάλιστρα σου !! Αλλά καμία ασφαλιστική δεν το κάνει , αν όμως σου το κλέψουνε δεν θα σου δώσει εκείνο το ποσό αλλά θα κοιτάξει καταλόγους αγοράς απο το κ#λ# περιοδικό AutoTriti

Πάρτε το χαμπάρι μάγκες , όλοι μας κλέβουν , κανένας δεν νοιάζεται για σένα προσωπικά , μόνο τον εαυτό τους κοιτάνε και πώς θα αποκτήσουν περισσότερα χρήματα , οπότε που να βρείς το δίκιο σου ?

Ο μεγαλύτερος κλέφτης είναι ο ίδιος ο νομοθέτης , πλήρωνε τώρα ακόμα και για την ανάσα σου φόρο, και διόδια και και και...

Σύγχρονοι δούλοι είμαστε ρεεεεεεε !!!

Αρχικά δημιουργήθηκε από Grizoulhs
    Δηλαδή εγώ με το ZZR που έκανε το κουτάκι αναστροφή…
    κ δεν πρόλαβα να σταματήσω με αποτέλεσμα σχεδόν 450 κιλά με 40 χιλιόμετρα να χτυπήσουν την πίσω ρόδα του αυτοκινήτου του…
    κ αυτός δεν έπαθε τίποτα σχεδόν…
    η δική μου μηχανή στράβωσε όλο το πλαίσιο…ράγισε από την μια πλευρά…κ όλοι η μούρη μπήκε μέσα…μπουκαλες ψυγείο στράβωσαν… κ το fering εξαφανίστηκε…

θα μου πει η ασφάλεια του ότι είναι 93 μοντέλο κ θα μου δώσει π.χ. 1000 Ε ? ??
    ευτυχώς έχω μάγκα ασφαλιστή !!!

αν κ μου πρότειναν τα στρουμφακια να κάνω διακανονισμό…
    κ επειδή έχασα την δουλειά μου…θα τον κάνω μήνυση

• έχει κ ένα μηνά που έγινε κ ακόμα περιμένω να έρθουν να μου πάρουν κατάθεση…
    έλεος Δηλαδή…!!!!

Μπορει και να ερθουν σπιτι σου να την δουν,αν και η συνηθης πρακτικη ειναι να πηγαινουν στο συνεργειο.Αν βγει ολικη το μηχανακι θα παρεις οσο αξιζει....Λοιπες αξιωσεις σου,τυχον τραυματισμος,απολυση λογω του τροχαιου κλπ πανε δικαστηριο εκτος σπανιοτατων περιπτωσεων.Αλλο το ενα και αλλο το αλλο.

ΥΓ Ποιον περιμενεις να ερθει να σου παρει καταθεση?????

Αρχικά δημιουργήθηκε από petrogazz
    Σήμερα μίλησα με τον πραγματογνώμονα που όρισε η ασφαλιστική (αυτού που με τράκαρε) και τον ενημέρωσα για το κόστος, τιμολόγια κλπ.

Ευτυχώς έπεσα σε καλό άνθρωπο (όχι σαν τον μαλάκα της δικής μου ασφαλιστικής), ο οποίος μου είπε πως θα εισηγηθεί στην ασφαλιστική να καλυφθεί όλο το κόστος της επισκευής (κρατάω μικρό καλάθι βέβαια γιατί ποτέ δεν ξέρεις).

Περιμένω λοιπόν να κάνει την έκθεση και μετά να τα πούμε με την ασφαλιστική.
    Αν η ζημια ειναι λιγο πανω απο την αξια μπορει και να στα πληρωσουν.Δεν σημαινει οτι αν ειναι 100 η αξια και 101 το κοστος ζημιας θα σου πουν παρε 100...Μπορει χαριστικα,δεν τους υποχρεωνει κανενας να δωσουν το 1 παραπανω,να στα δωσουν ολα...Εξαρταται που θα πεσεις.

Κάτι θα σκεφθώ Το avatar του/της sergiosm
    Αρχικά δημιουργήθηκε από mats8282
    Νόμος 2496/1997 «Ασφαλιστική σύμβαση, τροποποιήσεις της νομοθεσίας για την
    ιδιωτική ασφάλιση και άλλες διατάξεις » (ΦΕΚ Α 87/16.5.1997)
    http://www.victoria.gr/index/CMS2f0d...571fd002835de/$FILE/ATT3GNQ5/%CE%9D%202496%201997.pdf
    Τμημα 2ο κεφαλαιο Α Γενικες Διαταξεις.Αρθρο 16 και 17
    καλά όλα αυτά.
    Μην ξεχνάς όμως και το άρθρο 11 του νόμου αυτού στο ίδιο τμήμα:
    "ΓΕΝΙΚΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ
    1. Στην ασφάλιση κατά ζημιών, το ασφάλισμα συνιστάται στην αποκατάσταση της ζημίας της περιουσίας που συμφωνήθηκε ότι θα καλύπτεται, όταν επέλθει η ασφαλιστική περίπτωση (ασφαλιστική ζημία).
    2. Η ζημιά της ασφαλισμένης περιουσίας μπορεί να συνίσταται στη βλάβη ή στην απώλειες αγαθών, απαιτήσεων και κερδών, καθώς και στις δαπάνες απόκρουσης και ικανοποίησης απαιτήσεων τρίτων."

Και κυρίως μην ξεχνάς το άρθρο 6 του π.δ. 237/1986 που ρυθμίζει ΕΙΔΙΚΑ την ασφαλιστική κάλυψη των οχημάτων, και το οποίο ορίζει (μεταξύ άλλων) ότι:

"1. Η ασφάλιση πρέπει να καλύπτει την αστική ευθύνη του κυρίου, του κατόχου και κάθε οδηγού ή προστιθέντος για την οδήγηση ή υπευθύνου του ασφαλισμένου αυτοκινήτου. Εξαιρείται η αστική ευθύνη των προσώπων που επελήφθησαν του αυτοκινήτου με κλοπή ή βία και αυτών που προκάλεσαν το ατύχημα εκ προθέσεως.
    2."Η ασφαλιστική κάλυψη πρέπει να περιλαμβάνει την έναντι τρίτων αστική ευθύνη εξαιτίας θανάτωσης ή σωματικής βλάβης ή ζημιών σε πράγματα, στην οποία περιλαμβάνεται και η χρηματική ικανοποίηση για ψυχική οδύνη ή ηθική βλάβη, καθώς και την αστική ευθύνη λόγω θανάτωσης ή σωματικών βλαβών έναντι των μελών της οικογένειας του ασφαλισμένου, οδηγού ή κάθε άλλου προσώπου του οποίου η αστική ευθύνη καλύπτεται σύμφωνα με την πρώτη παράγραφο, ανεξάρτητα από δεσμό συγγενείας. Η ασφαλιστική κάλυψη επίσης περιλαμβάνει και την αστική ευθύνη του κυρίου ή κατόχου έναντι τρίτων σε περίπτωση αυτοκινήτων που έχουν, είτε κλαπεί, είτε αποκτηθεί με χρήση βίας. Τα πράγματα που μεταφέρονται με το ίδιο αυτοκίνητο εξαιρούνται της υποχρεωτικής ασφάλισης" (84/5/ΕΟΚ Αρ. 3, Αρ. 2 παραγρ. 2).
    Εξαιρείται της κάλυψης η αστική ευθύνη έναντι προσώπων τα οποία συγκατατέθηκαν να μεταφερθούν με αυτοκίνητο, εφ` όσον ο ασφαλιστής αποδείξει ότι γνώριζαν ότι το αυτοκίνητο αφαιρέθηκε από το νόμιμο κάτοχό του με αθέμιτα μέσα ή χρησιμοποιείται προς εκτέλεση εγκληματικής πράξης. (84/5/ΕΟΚ Αρ. 2, παράγρ. 1, εδαφ. 2)".

Τι θελει να πει ο ποιητης

Μαλλον δεν καταλαβες τι παραθετεις παραπανω ή το μπερδεψες το ολο θεμα

Τι θελει να πει ο ποιητης

Μαλλον δεν καταλαβες τι παραθετεις παραπανω ή το μπερδεψες το ολο θεμα
    Ξέρω πολύ καλά τί παραθέτω και δεν έχω μπερδέψει τίποτα.

Αυτό που θέλει να πει ο ποιητής είναι αυτό που λέει από την αρχή.

Ότι πολύ απλά η υποχρέωση της ασφαλιστικής να καλύπτει την "αστική ευθύνη" του κυρίου του αυτοκινήτου ή της μηχανής, σημαίνει υποχρέωση της ασφαλιστικής να αποζημιώσει πλήρως τον ζημιωθέντα (το θύμα του τροχαίου).
    και όταν λέμε αποζημίωση εννοούμε να πληρώσει τα πάντα, δηλαδή:
    α. να πληρώσει για την αποκατάσταση της ζημιάς
    β. να πληρώσει όλα τα έξοδα που έχουν σχέση με το ατύχημα (π.χ. τον εξοπλισμό που χάλασε, το ταξί που χρησιμοποιήθηκε, το παντελόνι που έκοψαν στο νοσοκομείο λόγω του τροχαίου κλπ κλπ)
    γ. να πληρώσει για τη μείωση της αγοραίας αξίας της μηχανής ή του αυτοκινήτου
    δ. να πληρώσει για όλα τα διαφυγόντα κέρδη του θύματος (π.χ. τα λεφτά που θα έβγαζε αν δούλευε, αλλά δεν δούλεψε λόγω του τροχαίου κλπ)
    ε. ενδεχομένως να πληρώνει κάθε μήνα κάποιο ποσό λόγω αναπηρίας ή μόνιμης απώλειας σίγουρου εισοδήματος λόγω του τροχαίου
    στ. να πληρώσει για ό,τι άλλο αποδειχθεί ότι ζημιώθηκε

Αυτό δεν σημαίνει ότι αν η μηχανή ή το αμάξι είναι παλιό η ασφαλιστική είναι υποχρεωμένη να πληρώσει για καινούργιο. Κανονικά οφείλει να πληρώσει ώστε το αμάξι ή η μηχανή να γίνει όπως ήταν. Αυτό όμως δεν γίνεται, γιατί απλά είναι αδύνατο να βρεις ανταλλακτικό με τα ίδια ακριβώς χαρακτηριστικά.
    Το πρόβλημα όμως, όπως είπα και παραπάνω, δεν είναι η μείωση αυτή που θέλει να κάνει η ασφαλιστική.

Το πρόβλημα είναι ότι η ασφαλιστική θέλει και να μειώσει την αποζημίωση με το (κατ' αρχήν σωστό) αυτό επιχείρημα και να μην πληρώσει τίποτε άλλο.
    Δηλαδή μονά ζυγά δικά μας.

Αυτή την τακτική σχολίασα - κατέκρινα και συνεχίζω να έχω την ίδια άποψη.

Αλλο γραφω εγω,αλλο αναλυεις εσυ

Αν και παλι κανεις λαθος καθως η ευθυνη που αναλαμβανει η ασφαλιστικη δεν ειναι απεριοριστη...Το ολα που γραφεις και τονιζεις δεν ισχυει,ισχυει μεχρι του ανωτατου συμφωνημενου ποσου(500,000ΣΒ/100,000 ΥΖ προς το παρων,εκτος αν εχει ζητηθει παραπανω).

Αυτο που σου εγραψα,και παρεθεσα και τον σχετικο νομο,εχει να κανει με την περιπτωση του φιλου και το τι ειναι υπερασφαλιση και υπασφαλιση,πραγμα εντελως ασχετο με τα υπολοιπα,σε γενικες γραμμες σωστα,που γραφεις παραπανω.Δηλαδη δεν εχει να κανει με οσα ειπα εγω,ουτε ανατρεπεις κατι απο αυτα που ειπα ωστε να λες οτι ξεχασα να αναφερω κατι.

Ενω εξηγουσα για το τι ειναι η υπασφαλιση και η υπερασφαλιση,που δεν εχουν να κανουν με επιδικασμενα/απαιτουμενα ποσα για τραυματισμους κλπ ουτε με τον εξοπλισμο ασφαλειας/ρουχισμο κλπ εσυ παρεθεσες γενικες αρχες της ασφαλισης χωρις να λαμβανεις υπ'οψιν σου αυτα που εγραψα και τεκμηριωσα παραπανω,ειδικες διαταξεις που συμπληρωνουν ή/και αποσαφηνιζουν τον νομο κτλ κτλ..

Αλλο γραφω εγω,αλλο αναλυεις εσυ
    Για να πω την αλήθεια, αυτό:
    Οποτε μιλαμε οτι πας για ολικη
    δεν το είχα προσέξει

Τώρα απο κει και πέρα:
    Αυτό:
    η ευθυνη που αναλαμβανει η ασφαλιστικη δεν ειναι απεριοριστη...Το ολα που γραφεις και τονιζεις δεν ισχυει,ισχυει μεχρι του ανωτατου συμφωνημενου ποσου(500,000ΣΒ/100,000 ΥΖ προς το παρων,εκτος αν εχει ζητηθει παραπανω)
    είναι αυτονόητο.

Όσο για αυτά:
    Αυτο που σου εγραψα,και παρεθεσα και τον σχετικο νομο,εχει να κανει με την περιπτωση του φιλου και το τι ειναι υπερασφαλιση και υπασφαλιση,πραγμα εντελως ασχετο με τα υπολοιπα,σε γενικες γραμμες σωστα,που γραφεις παραπανω.Δηλαδη δεν εχει να κανει με οσα ειπα εγω,ουτε ανατρεπεις κατι απο αυτα που ειπα ωστε να λες οτι ξεχασα να αναφερω κατι.
    Ενω εξηγουσα για το τι ειναι η υπασφαλιση και η υπερασφαλιση,που δεν εχουν να κανουν με επιδικασμενα/απαιτουμενα ποσα για τραυματισμους κλπ ουτε με τον εξοπλισμο ασφαλειας/ρουχισμο κλπ εσυ παρεθεσες γενικες αρχες της ασφαλισης χωρις να λαμβανεις υπ'οψιν σου αυτα που εγραψα και τεκμηριωσα παραπανω,ειδικες διαταξεις που συμπληρωνουν ή/και αποσαφηνιζουν τον νομο κτλ κτλ..
    ένα έχω να πω

Επί του θέματος, ο ασφαλιστής μου είπε ότι μπορούν να μου δώσουν 1000 ευρώ (240 λιγότερα από το συνολικό ποσό επισκευής με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά).

Αύριο (αν προλάβω) θα πάω από εκεί...

Επί του θέματος, ο ασφαλιστής μου είπε ότι μπορούν να μου δώσουν 1000 ευρώ (240 λιγότερα από το συνολικό ποσό επισκευής με μεταχειρισμένα ανταλλακτικά).

Αύριο (αν προλάβω) θα πάω από εκεί...
    Καλο κουραγιο,ευχομαι να βγαλεις ακρη..

Και αλλη μια στον sergiosm

Και αλλη μια στον sergiosm

HUSKY TE450 Το avatar του/της SeNNinhA
    Στις διαπραγματεύσεις σου και όταν σου πούνε την θεωρητική σημερινή αξία του, πές τους να προσθέσουν και τα έξοδα μεταβίβασης, τα έξοδα του πρώτου service που θα κάνεις αναγκαστικά καθώς και τα έξοδα για να βρεις το ίδιο στην τιμή που σου λένε καθώς και το κόστος σου χωρίς μεταφορικό μέσο απο την ημέρα του ατυχήματος έως ότου βρεθεί άλλο. Μπορείς να τους προκαλέσεις να σου βρούνε ΕΚΕΙΝΟΙ το αυτοκίνητο που σου λένε στην τιμή που σου λένε (στην ίδια κατάσταση με την δική σου). Διότι εαν δεν μπορούν να βρουν τότε δεν ισχύει και ότι σου λένε σχετικά.

Είναι ανένδοτοι και επικαλούνται ιστοσελίδες για την μειωμένη εμπορική αξία του αυτοκινήτου.

Ο πραγματογνώμονάς που έβαλαν αυτοί έβγαλε 1200 ευρώ την αξία του, αλλά αυτοί μου δίνουν 1000.

Τα άφησα ως έχει μέχρι να συμβουλευτώ την δικηγόρο μου για να δω πως θα κινηθώ.

Ετσι σου ειπε εσενα ο ιδιος ή/και ετσι εγραψε στην εκθεση του προς την εταιρεια?Την ειδες την εκθεση του?Γιατι συνηθως κανουν οτι πουν οι πραγ/νες,ειδικα σε τετοια μικρη ζημια...Δεν θα σκασουν για 200 ευρω αν τους το εχει γραψει/εγκρινει και ο πραγ/νας...

Αν και εμενα που μιλησα σημερα με μια ασφαλιστικη για μια ζημια κοψανε στον πελατη μου 9 ευρω,σε συνολο 1899Ε του βγαλανε 1890Ε,για στρογγυλοποιηση

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 5
    Τελευταίο μήνυμα: 01/03/2013, 04:25
  2. Πωλείται μοτο λόγω εγκυμοσύνης
    από flavor στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 1
    Τελευταίο μήνυμα: 18/09/2004, 08:54
  3. Λογω Εργασιασ...
    από nimbus στο forum Στραβά κι ανάποδα
    Απαντήσεις: 29
    Τελευταίο μήνυμα: 11/04/2004, 00:21