Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 77

Θέμα: Υποβρύχιες Kαταστροφές….

Ποσαδιστής Το avatar του/της el_hymador
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Tpap

Και επαναλαμβάνω: οι κατ/στές ΑΠΑΓΟΡΕΥΟΥΝ ΤΟ ΒΡΕΞΙΜΟ ΤΗΣ ΜΟΤΟ ΌΤΑΝ ΕΙΝΑΙ ΖΕΣΤΗ.
    Οι κατασκευαστες επισης συνιστουν service ανα διαστηματα που πολυ πιθανον να μην χρειαζεται τιποτα το μηχανακι...

συνιστου οχι καρφωτες, οχι σουζες, οχι endo, οχι, οχι, οχι...

Αν ηταν στο χερι τους, θα απαγορευαν να θεσουμε σε λειτουργια τις μοτοσικλετες μετα την αγορα τους, προτρεπωντας μας να της εχουμε κλεισμενες σε ενα γκαραζ, μην τυχον και παθουν τιποτα

με λιγα λογια, ο κατασκευαστης κραταει πολλες "πισινες" στην περιπτωση "που"...αυτο δεν σημαινει απαραιτητως οτι "θα"...

Απο το ΜΗΝ ΒΑΖΕΤΕ ΤΑ ΜΗΧΑΝΑΚΙΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ μεχρι το "δεν ειναι και οτι καλυτερο" ειναι ΠΟΛΥ μεγαλη η διαφορα...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Δλδ εμενα το Αφρικα μου επρεπε να με αφηνει σε ΚΑΘΕ βολτα ε?
    Ποσες φορες περασε μεσα απο νερα, λασπες κτλ? Ποσες εμεσε ολοκληρο μεσα σε τετοια?

Δε ξερω ρε παιδια, λογικο ακουγεται και η μια περιπτωση αλλα και η άλλη! Το ποσα ειχε περασει το μηχανακι και δεν ειχε ποτε τιποτα το ξερουν καποιοι που πηγαιναμε παρεα!
    Το BMW από την άλλη, γυρισε χωρις να κλεισω καθολου σχεδον το γκαζι από Κυλλήνη με ακατάπαυστη βροχή, μεχρι το σπίτι στην Αθήνα...

Οσο για την αποψη του Λαρισαιου συμφωνω κι εγω αν και αν καποιος μου εριχνε ξυλο να μη το ξανακανω ισως και να μην το ξανακανα...ελα που δε μου ριχνει κανεις ομως! Οποτε επιλεγω να το χαιρομαι!
    Το ΚΤΜ μου (και ολα οσα ξερω απο τις βολτες) τα ιδια! Μια που περνανε μεσα απο τα νερα μεχρι τα μπουνια και μια που συνεχιζουν...

Τεσπα... καλο ειναι οπου μπορουμε να το αποφευγουμε! Εγω στο πλυσιμο π.χ περιμενω λιγη ωρα... αλλα δε θα κατσω και με το ρολοι και το θερμομετρο στο χερι!
    Αλλωστε, μη το ενα, μη το άλλο... ας τα κλεισουμε και στο γκαραζ που και παλι...κατι θα παθει με τα χρονια, δε μπορει!

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	cimg0056.jpg 
Προβολές:	180 
Μέγεθος:	96,5 KB 
ID:	144530

Αρχικά δημιουργήθηκε από DimChios
    Τεσπα... καλο ειναι οπου μπορουμε να το αποφευγουμε!
    Χμμμ...ναι...

Κάντε click στην εικόνα για μεγαλύτερο μέγεθος. 

Όνομα:	102_2149.jpg 
Προβολές:	181 
Μέγεθος:	85,4 KB 
ID:	144532

Solomostrongos Το avatar του/της byron
    Αρχικά δημιουργήθηκε από makis206
    Χμμμ...ναι...
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:
    SRX6 & Tuono Rulezzz
    Επί αμφιβολίας άνοιξε τέρμα το γκάζι. Μπορεί να μη δώσει λύση στο πρόβλημα αλλά θα δώσει τέλος στην αγωνία..

Παλαιό μέλος Το avatar του/της DimChios
    Αρχικά δημιουργήθηκε από byr0n
    :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:

ε αφου με ξερετε τωρα! :o

καλωσ κακος

έχουμε φτάσει σε μια περίπτωση που το μηχανάκι η το έχεις στο γκαράζ η το έχεις στησ λάσπες θα το πουλήσεις με μικρή διαφορά.....αν είσαι και λιγο μάγκας θα πουλήσεις αυτο που το βάζεις στην λασπη και καλύτερα......πιο ειναι το νόημα? το να εχω ενα μηχανάκι και να κάθεται στο γκαράζ?

και εκει ζημιά θα βγάλει όπως λεει και ο dim,,,,,, και η αξία θα πεσει και θα σκουριάσει......!

η αξία που παίρνεις εσυ σαν ανθρωπος ,η ευχαρίστηση που νιω8εις, η παρέα με άλλους, αλλά και η αδρεναλίνη οτι μπορει να κολλήσεις μπορεί να μην βγεις η ομαδική προσπάθεια και το καλύτερο........................................................

....................

.................................................τα παϊδάκια που θα φας μετα ειναι το καλύτερο..!

ας χαρώ την μηχανή μου για ολα αυτα και ασ την δώσω και ενα 1000 πιο κάτω!

καλημέρα σε όλους!!!!

:rotflmao:
    :a36: :a36: http://www.lariseos.webs.com :a36:
    www.husaberg450fe.blogspot.com
    www.fightcolesterol.blogspot.com

D-11 Earth Mover Το avatar του/της Tpap
    Αρχικά δημιουργήθηκε από dirtbird
    Και έχω ξεχάσει να σου πω ότι σε ορισμένες περιπτώσεις (όπως της ΤΜ) τα κάρτερ είναι -ακόμα- sand casts.....
    Σωστό και αυτό. Και καλά κάνουν..

Αλλα δεν έχει σχεδόν καθόλου σημασία το μονδέλο του χυτού/τρόπος χύτευσης. Σε άμμο, με χαμένο κερί, πρεσσαριστό, φυσητό κλπ.
    Το όλο θέμα περιστρέφεται γύρω από τις μετέπειτα θερμικές κατεργασίες ανάλογα πού θα χρησημοποιηθεί το υλικό.
    Αν είναι φέρον τμήμα της κατ/υής ή αν είναι μια απλή ελαιολεκάνη που βιδώνει στο κάτω μερος του μοτέρ...κοκ

Αρχικά δημιουργήθηκε από el_hymador
    οποτε εχεις ενα συνεχως βρεγμενο μοτερ που εκτιθεται σε 0 βαθμους κελσιου....σκ@τ@ - αλλα δεν σπα
    έτσι.

It seems to me that Το avatar του/της OldMan
    Moderator

Καλεεεεε ...

Θα σοβαρευτείτε ή θα αρχίσουμε τα ουρλιαχτά απόγνωσης ???

Ποιος είπε ότι όταν ένας κινητήρας (σε θερμοκρασία λειτουργίας) βυθιστεί μέσα σε κρύο νερό (ενώ εξακολουθεί να δουλεύει) υφίσταται "θερμοκρασιακό σοκ" τέτοιο ώστε να "πετσικάρει" ???
    Όμορφα παιδιά, η περιπέτεια πέθανε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan

Καλεεεεε ...
    Θα σοβαρευτείτε ή θα αρχίσουμε τα ουρλιαχτά απόγνωσης ???
    Ποιος είπε ότι όταν ένας κινητήρας (σε θερμοκρασία λειτουργίας) βυθιστεί μέσα σε κρύο νερό (ενώ εξακολουθεί να δουλεύει) υφίσταται "θερμοκρασιακό σοκ" τέτοιο ώστε να "πετσικάρει" ???
    Γκετ α γκριπ για ένα δευτερο και ουρλιάζεις πιο μετα.

Πρώτα-πρώτα δεν ανέφερα πουθενα για πετσικαρίσμα και λοιπές τινές στρεβλώσεις.

Δεν είναι διόλου απίθανο ωστόσο, όχι μόνο να ''πάρει'', όχι μόνο να ''καρφώσει'' αλλά και να δημιουργηθεί ρήγμα έιτε σε κορμό είτε σε κεφαλή...(ίδίως σε αερόψυκτα).
    Πολύ δε περισσότερο, όταν ρηγματώνουν κεφαλές κατά συρροήν σε μοντέλα παραγωγής γνωστού εργοστασίου, ΧΩΡΙΣ ΚΑΝ ΝΑ ΤΑ ΒΟΥΤΗΞΕΙΣ πουθενά.

Από την άλλη αν μπορούσες να διερευνήσεις τι συμβαίνει στην κρυσταλλική δομή ενός κράμματος όταν το αποψύχεις σε νερό 10 β κελσίου από 450 ή 600 β, είναι σίγουρο ότι δεν θα το ξαναέκανες. Ακόμη και αν το μοτεράκι συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργεία του.

Στο υλικό η κόπωσις επέρχεται με ρυθμούς καλπασμού και οι συχνές αποψύξεις/σοκαρίσματα λειτουργούν προσθετικά, απομακρύνοντας γρήγορα και εύκολα την βασική ιδιότητα της πλαστικότητας.

Και ο κινητήρας είναι ένα κομμάτι της μοτό. Και δεν έχουμε κάνει καμία νήξη για λοιπά παρελκόμενα (ρουλεμάν, άξονες, τάπες αναθυμιάσεων, καλωδιώσεις, κλπ)

Moderator
    Πρώτα-πρώτα δεν ανέφερα πουθενα για πετσικαρίσμα και λοιπές τινές στρεβλώσεις.
    Ναι, αλλά εγώ σ'αυτά αναφέρομαι ...!!!

(αν πρόσεξες, οι απορίες των παραπάνω περιορίζονται στην ΟΡΑΤΗ ζημιά ...)

αν μπορούσες να διερευνήσεις τι συμβαίνει στην κρυσταλλική δομή ενός κράμματος όταν το αποψύχεις σε νερό 10 β κελσίου από 450 ή 600 β, είναι σίγουρο ότι δεν θα το ξαναέκανες.
    Τόσο φρικιαστικό είναι, εεε..???

μεταξύ μας, άλλο πράγμα είναι η θερμοκρασιακή μεταβολή - και ο ρυθμός της - σε ένα πρώτυπο δείγμα στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Αντοχής Υλικών και άλλο σε ένα μοτέρ που περνάει από νερά ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ - κοινώς, συνεχίζει να "ανθίσταται" στην αλλαγή της θερμοκρασίας του καθώς συνεχίζει να θερμαίνεται...)

Στο υλικό η κόπωσις επέρχεται με ρυθμούς καλπασμού και οι συχνές αποψύξεις/σοκαρίσματα λειτουργούν προσθετικά, απομακρύνοντας γρήγορα και εύκολα την βασική ιδιότητα της πλαστικότητας.
    Ορθότατον !!!

(γι'αυτό και τα "χωμάτινα" μοτέρ ΔΕΝ βγάζουν 200.000 km !!)

Αρχικά δημιουργήθηκε από OldMan
    μεταξύ μας, άλλο πράγμα είναι η θερμοκρασιακή μεταβολή - και ο ρυθμός της - σε ένα πρώτυπο δείγμα στο Εργαστήριο Εφαρμοσμένης Αντοχής Υλικών και άλλο σε ένα μοτέρ που περνάει από νερά ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΕΙ - κοινώς, συνεχίζει να "ανθίσταται" στην αλλαγή της θερμοκρασίας του καθώς συνεχίζει να θερμαίνεται...)
    δεν έχεις άδικο, μετην διαφορά ότι από το εργαστηριακό δοκίμιο δεν έχεις τις απαιτήσεις (και τον συνδυασμό ταυτόχρονων καταπονήσεων) που έχεις από το μοτεράκι της μηχανής σου.

Αν κάποιοι από δώ, περιμένουν να δούν θρίλλερ (ορατές καταπονήσεις) γιατί αλλιώς δεν κατανοούν, όλο κάτι πρέπει να παίζει στα βίλατζ.

(ΠρΩτυπο είπες? είδα καλά?)

εδιτ: για το αν ''ανθίσταται'' και ''συνεχίζει και θερμαίνεται'' δεν γράφω...

Moderator
    ΠρΩτυπο είπες? είδα καλά?
    Για ΠρωΤΟτυπο πήγσινε, αλλά...

Παλαιό μέλος Το avatar του/της stefanos
    Σε αυτοκίνητα έχω ακούσει οτι συμβαίνει και γι αυτό συνηθίζεται στάση για να κρυώσει πρίν το ποτάμι.
    Για μηχανάκια δεν έχω ακούσει ποτέ να έσπασε κανένα.
    Αλλά έχω ακούσει "εκέι που πήγαιμε γλύστρισε το μπροστινό και φουντάρισε όλο μέσα και δεν πρόλαβε να το σβήσει"
    Επακριβώς δεν γνωρίζω τι εννοούνε αλλά το λέγαν τρομαγμένοι.

Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από stefanos
    Αλλά έχω ακούσει "εκέι που πήγαιμε γλύστρισε το μπροστινό και φουντάρισε όλο μέσα και δεν πρόλαβε να το σβήσει"
    Επακριβώς δεν γνωρίζω τι εννοούνε αλλά το λέγαν τρομαγμένοι.

Σωτήρρρρρρρρρ....

Εσένανε κολλάει αυτός ???

Σελίδα 4 από 6 ΠρώτοΠρώτο 123456 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Περί ατυχημάτων… με τα δικά μου μάτια
    από ΓΙΑΓΙΑ ΑΡΚΟΥΔΑ στο forum Ιστορίες του δρόμου
    Απαντήσεις: 8
    Τελευταίο μήνυμα: 14/06/2011, 11:11
  2. Καύσιμα από …fast food!
    από Κανένας στο forum Off topic
    Απαντήσεις: 17