@ΚΑΠΛΑΝΙΑρχικά δημιουργήθηκε από ΚΑΠΛΑΝΙ
ρχικά δημιουργήθηκε από Viking
Είδα το zeitgeist 3-4 φορές και διάβασα τις απόψεις του θρεντακίου.
...δεν χρειάζεται κανένα zeitgeist να μας το πει...
Συμφωνω με το πως "ειδες" το ντοκυματερ αλλα δεν καταλαβαινω τα συμπερασματα σου..
Τι ειναι αυτο το κατι παραπανω που καταλαβαινουμε και μας αποτρεπει απο το να ξεσηκωθουμε εναντια καθε εξουσιας;
Γιατι να ειναι κατι το οποιο απλως μας θυμιζει το τι γινεται "πονηρο";
Δεν νομιζω οτι πλασαρεται σαν καποια αληθεια η οποια θελει να παρη την θεση μια αλλης αληθειας
αλλα απλα ειναι παραθεση γεγονοτων για προβληματισμο τον οποιο επρεπε να ειχαμε οπως επισης και ενα ειδος αντιδρασης σε ολα αυτα..
Τι ειναι αυτο το κατι παραπανω που καταλαβαινουμε και μας αποτρεπει απο το να ξεσηκωθουμε εναντια καθε εξουσιας;
Βολευόμαστε στη "μικροαστική" μας πραγματικότητα και αποδεχόμαστε παθητικά τα
γεγονότα.Ποιός θα τολμούσε να υψώσει ανάστημα ενάντια σε εκατομμύρια δολλάρια και
τεράστιες υπερδυνάμεις?Άλλωστε αν υποθέσουμε ότι ξεσηκωνόμαστε ΟΛΟΙ,σύμφωνα με το
zeitgeist,οι πολεμικές βιομηχανίες και οι δισεκατομμυριούχοι θα κάνουν πάρτυ για τις πωλήσεις
που θα κάνουν στις δυνάμεις καταστολής.Νομίζω ότι τέτοια φιλμάκια είναι χρήσιμα για
εγκυκλοπαιδικές γνώσεις και όχι για κάτι παραπάνω.Το πότε θα γίνει αυτό το "κάτι παραπάνω"
σίγουρα δεν θα είναι αποτέλεσμα τέτοιων ντοκιμαντέρ.
Γιατι να ειναι κατι το οποιο απλως μας θυμιζει το τι γινεται "πονηρο";
Αυτή την ερώτηση δε τη καταλαβαίνω.Αν μπορούσες να μου το πεις και λίγο διαφορετικά..
"Δεν νομιζω οτι πλασαρεται σαν καποια αληθεια η οποια θελει να παρη την θεση μια αλλης αληθειας
αλλα απλα ειναι παραθεση γεγονοτων για προβληματισμο τον οποιο επρεπε να ειχαμε οπως επισης και ενα ειδος αντιδρασης σε ολα αυτα.."
Ναι αυτό είναι.Αλλά είναι επιλεκτική παράθεση με στόχο την αποδοκιμασία των "ισχυρών" και των
"εξουσιάζοντων".Πιο πολύ θα ενδιαφερόμουν για ένα φιλμάκι που αποδοκιμάζει τον ΔΙΚΟ ΜΟΥ και
τον ΔΙΚΟ ΣΟΥ τρόπο ζωής και σκέψης και δράσης.Το zeitgeist δε με πείθει ούτε με ενθαρρύνει να
αλλάξω κάτι.Αντίθετα,μου δείχνει το μέγεθος της δύναμης αυτών που την έχουν και τον
αδίστακτο τρόπο που μπορούν να μου την επιβάλλουν.Και το ένστικτο της αυτοσυντήρησής μου,
μου προστάζει να βγάλω το σκασμό και να συνεχίσω με ένα ακόμα μηνιάτικο και ένα
γ@μοστεγαστικό για το υπόλοιπο της ζωής μου.
![]()