Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 52 από 52

Θέμα: Bmw 1150 Gs ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ

αμουσο μελος Το avatar του/της DrBig
    Αρχικά δημιουργήθηκε από npat

Αν δεν λυπάστε εμάς, λυπηθείτε τουλάχιστον το Νεύτωνα, γαμώτι μου! Έλεος!

Ειπες και συ κατι, μπραβο. Τωρα σκεψου το και τα ξαναλεμε.

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig
    Ειπες και συ κατι, μπραβο. Τωρα σκεψου το και τα ξαναλεμε.
    Ναι είπα!

Το μέτρο της αδράνειας ενός σώματος είναι μάζα του. Τελεία και παύλα. Το είπε ο κακομοίρης ο Ισαάκ, το διατήρησε μια χαρά κι ο Αλβέρτος, το μαθαίνουν όλα τα παιδάκια στο σχολείο (αν δεν κάνουν κοπάνες, δηλαδή). Τώρα αν εσύ με το το "αδράνεια" εννοείς κάτι άλλο... ε, τότε πες μας τι εννοείς. Αν και πιστεύω ότι απλά τα έχεις μπλεγμένα (αλλά πολύ μπλεγμένα) στο μυαλό σου.

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    ευστροφια του μοτερ προφανως θελει να πει ρε νπατ

Αρχικά δημιουργήθηκε από npat
    Ναι είπα!

Το μέτρο της αδράνειας ενός σώματος είναι μάζα του. Τελεία και παύλα. Το είπε ο κακομοίρης ο Ισαάκ, το διατήρησε μια χαρά κι ο Αλβέρτος, το μαθαίνουν όλα τα παιδάκια στο σχολείο (αν δεν κάνουν κοπάνες, δηλαδή). Τώρα αν εσύ με το το "αδράνεια" εννοείς κάτι άλλο... ε, τότε πες μας τι εννοείς. Αν και πιστεύω ότι απλά τα έχεις μπλεγμένα (αλλά πολύ μπλεγμένα) στο μυαλό σου.

Η εννοια της αδρανειας ειναι γενικοτερη αυτης της μαζας. Για παραδειγμα, μπορουμε να πουμε οτι 'σημερα ειμαι αδρανης' εννοωντας οι 'βαριεμαι', χωρις αυτο να σημαινει οτι τα ψες εφαγα πολυ και αυξηθηκε η μαζα μου. Ομοιως, η αγορα μπορει να αδρανει, λογω οικονομικων δυσκολιων, κοκ.

Βεβαια, αν θελεις να πιστευεις οτι τα εχω μπλεγμενα, χαλαλι σου, να μη σου χαλασω το χατηρι.

Αυτο που δεν σταματαει να με εκπλησει παντως σε αυτο το φορουμ ειναι το πως καρντασηδες σα και του λογου σου την βρισκουν να παραθετουν αποψεις εν θερμω με στοχο να βγουν απο πανω σε μια συζητηση. Χαλαρωσε φιλε μου, εξεθεσε πολιτισμενα την αποψη σου και ασε αυτους που τα εχουν μπλεγμενα να το καταλαβουν μονοι τους. Δε σε διορισε κανεις ως την σπουδαγμενη ευφυια του φορουμ.

δρόμο να 'χουμε... Το avatar του/της npat
    Moderator
    Αρχικά δημιουργήθηκε από DrBig

Αυτο που δεν σταματαει να με εκπλησει παντως σε αυτο το φορουμ ειναι το πως καρντασηδες σα και του λογου σου την βρισκουν να παραθετουν αποψεις εν θερμω με στοχο να βγουν απο πανω σε μια συζητηση. Χαλαρωσε φιλε μου, εξεθεσε πολιτισμενα την αποψη σου και ασε αυτους που τα εχουν μπλεγμενα να το καταλαβουν μονοι τους. Δε σε διορισε κανεις ως την σπουδαγμενη ευφυια του φορουμ.
    Κατ' αρχήν δεν εκθέτω εν' θερμώ τις απόψεις μου.

Δεύτερον, δεν είναι απόψεις μου, αλλά η φυσική πραγματικότητα.

Τρίτον, καλό είναι να προσέχουμε τι λέμε, για να καταλαβαινόμαστε κιόλας (και το λέω χωρίς ίχνος ειρωνείας): Στην μηχανική, "αδράνεια" είναι ένα πολύ συγκεκριμένο πράμα, "ροπή" ένα άλλο πολύ συγκεκριμένο πράμα, "ισχύς" ένα τρίτο, "επιτάχυνση" ένα τέταρτο, κ.ο.κ. Αυτά δεν επιδέχονται καμιά παρερμηνεία και καμία γενικότητα. Αν εσύ θέλεις να χρησιμοποιήσεις τον όρο "αδράνεια" μεταφορικά, για να περιγράψεις του φούσκωμα στο στομάχι μετά τα φασόλια... δικαίωμά σου, μην περιμένεις όμως από τους άλλους να καταλάβουν.

Το ξαναλέω, δεν έχω κανέναν λόγο να τσακωθώ μαζί σου, ούτε να βγω από πάνω. Κανένας όμως δεν μπορεί να πετάει μια φράση όπως "η αδράνεια δεν εξαρτάται μόνο απ' την μάζα" χωρίς, τουλάχιστον, να είναι προετοιμασμένος να δώσει κάποιες σοβαρές εξηγήσεις (αρχίζοντας με το τι ακριβώς εννοεί λέγοντας "αδράνεια").

Φιλικά

Αδρανεια ειναι μορφη κινητικης καταστασης και ιδιοτητα της μαζας.....

Πιο συγκεκριμενα:
    Με τον όρο Αδράνεια, στη Φυσική, ονομάζεται η χαρακτηριστική ιδιότητα των σωμάτων ν΄ αντιστέκονται στην οποιαδήποτε μεταβολή της κινητικής τους κατάστασης. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί ή να ηρεμούν ή να συνεχίζουν να εκτελούν ευθύγραμμη ομαλή κίνηση, όταν η συνισταμένη των δυνάμεων που ασκούνται σε αυτά είναι ίση με μηδέν.

Αριθμητικά μέτρα της αδράνειας ενός σώματος αποτελούν η φυσική ποσότητα που ονομάζεται μάζα του σώματος η αδρανειακή μάζα, καθώς και η ροπή αδράνειας.

Σε ένα ακίνητο σώμα όταν δεν ασκείται καμία δύναμη, ή όταν η συνισταμένη όλων των δυνάμεων που ασκούνται σε αυτό είναι μηδέν, τότε αυτό συνεχίζει να παραμένει ακίνητο. Αν ένα σώμα κινείται και δεν ασκείται σε αυτό καμία δύναμη, ή η συνισταμένη των δυνάμεων που ασκούνται σε αυτό είναι ίση με μηδέν, τότε συνεχίζει να κινείται ευθύγραμμα και με την ίδια ταχύτητα. Τα παραπάνω διατυπώθηκαν και από τον Νεύτωνα, στον πρώτο από τους τρεις νόμους που διατύπωσε και φέρουν το όνομά του.....χρονια πολλα πισω...

Sas eyxaristw poly kai tous duo. Twra gnwrizw ti einai i maza (kai i adraneia).

Σελίδα 4 από 4 ΠρώτοΠρώτο 1234

Παρόμοια θέματα

1. Bmw 1150 Gs ΣΕ ΧΩΜΑ
    από karavostamo στο forum Ανέκδοτα & χιούμορ
    Απαντήσεις: 37
    Τελευταίο μήνυμα: 14/11/2008, 20:44

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •