Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
1
ΑΟΥΤΣ!!!!!!
![]()
![]()
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
1
ΑΟΥΤΣ!!!!!!
![]()
![]()
![]()
2
Να σημειωθεί οτι η μοτο εκανε κολοτούμπες μετα την διάλυση του πίσω τροχού.
Ο αναβάτης τσακίστηκε αλλά επανήλθε αργότερα...
Aκόμα και σήμερα δεν εχουν carbon τροχούς στους αγώνες απ οτι ξέρω, και πιστευω οτι υπαρχει λόγος γι αυτό.
Δεν είμαι ο ειδικός αλλά το εχω ψαξει το πραγμα σχετικά, και απο θέματα αντοχής υλικών και destructive/non destuctive testing κάτι σκαμπάζω.
Για μένα καλύτερα καλές αλουμινένιες και τελος.
Και το μαγνήσιο εχει προβλήματα, αν ερχεται σε επαφή με την ατμόσφαιρα.
Σημερα υπάρχουν carbon ροδες ομολογκαρισμένες για τον δρόμο και σίγουρα ειναι φτιαγμενες γι αυτό.
Ομως για όσον καιρό? Και ποιός θα ελεγξει αν ειναι ΟΚ μετα απο 3 χρόνια.
Και που θα αλλάξεις λάστιχα σε αυτες τις ρόδες? Γιατί αυτό ειναι απο τα μεγαλύτερα προβλήματα.
Τεσπα, παλιότερα ειχα καναγραψει τα ιδια σε ενα ποστ ενος παιδιου που πήρε τετοιες ρόδες και δεν θελω να ξαναμπλέξω...
![]()
sapila racing team
bimota SB6 1995
Hornet 900 2005
Yamaha SR500 1981
BMW R75/6 1975
BMW R26 1957
Δεν μπορώ να την βρώ τώρα. Σε ότι αφορά τους αγώνες έχεις δίκιο. Δεν ξέρω γιατί δεν τις χρησιμοποιούν τουλάχιστον στα MotoGp που το κόστος δεν έχει σημασία.
Σε ότι αφορά τους αγώνες του παγκοσμίου SM, η χρήση ζαντών με μπράτσα (γενικά) απαγορεύεται λόγω πιθανού τραυματισμού αν μπλεχτεί κάποιο άκρο ανάμεσα στα μεγάλα κενα που δημιουργούν τα μπράτσα. Η Marchesini έχει παρουσιάσει ένα τύπο ζάντας μαγνησίου και μάλιστα είχε κερδίσει και κάποιους αγώνες X-Games ο Jeff Ward με αυτές.
Το θέμα είναι ότι όταν πρωτοπαρουσιάστηκαν έσπασαν αμέσως. Η marchesini τις ξανασχεδίασε αλλά τις έκανε τόσο βαριές που δεν είχαν και κάποιο πλεονέκτημα πλέον.
Η παρακατω φωτό είναι από διαλυμένη BST αλλά αγωνιστικού τύπου (7 κάθετα μπράτσα, αντί των 5 υπό γωνία που έχουν οι πολιτικές) της ομάδας Smets BMW...
![]()
Εχει δίκιο ο Άρης για την χρήση του κάρβουνου σε τροχούς.
Όσο για το εργαλείο δείχνει τουλάχιστον εντυπωσιακό...
(υπάρχει ατομάκι που ΑΓΟΡΑΣΕ καρβουνένιες ζάντες για μεσα εδώ...???![]()
)
Oxi από παντού....Αρχικά δημιουργήθηκε από sapila racing
Το 996 που καταστράφηκε ολοσχερώς λόγω της πίσω BST carbon που διαλύθηκε σε εξοδο στροφής σε πίστα το εχεις δεί?
Και δεν ειχε πατήσει ποτε σε δρόμο....
Η BST τα κανόνισε και όλα τα ποστ, φωτό κλπ εξαφανίστηκαν απο προσώπου γης απο όλα τα forum.
![]()
Αρχικά δημιουργήθηκε από arxaios
γ) Να μην ρωτήσω πόσο κάνει εεεε;;;
![]()
![]()
![]()
κατι ακουγεται για 40....στας Ευρωπας παντα εεεεεεεε....
![]()
τύλιξε μου δυοΑρχικά δημιουργήθηκε από blackbusa
κατι ακουγεται για 40....στας Ευρωπας παντα εεεεεεεε....
![]()
![]()
2012: 150 ημέρες στη νότια Αμερική
2010: Βόρειο Ακρωτήρι, 2009: Πυρηναία, Χώρα Βάσκων, Άλπεις, 2008: Άλπεις
40 θα κανει το απλο,γιατι θα βγει και μια αλλη εκδοση λιγο πιο ακριβη με καποια κομματια απο ανθρακονημα...:rotflmao: :rotflmao: :rotflmao: :rotflmao:![]()
"Διαφωνώ με όσα λες αλλά θα υπερασπίσω με την ζωή μου το δικαίωμά σου να τα λες και με την ζωή σου το δικαίωμα μου να μην σε ακούω"
"Δημοκρατια ειναι 4 λυκοι και 1 προβατο να ψηφιζουν για φαγητο"
Αρη γνωστο το θεμα με τις καρμπον ζαντες...αλλα μιλαμε για ενα μηχανακι που θα "στριψει" μονο σε βιτρινες...οποτε μικρο το κακο στην χρηση καρμπον και στις ζαντες...
επιφυλαξεις υπαρχουν και στο θεμα σκελετου καρμπον ειδικα σε θεματα στρεβλωσεων στα σημεια ενωσης με το αλουμινιο οπως στο συγκεκριμενο μηχανακι...
frankly my dear, i dont give a damn...
Σόρυ για το οφ και για την πιθανή μαλακία που ίσως ρωτάω αλλά μια απορία:για μηχανάκια μαζικής παραγωγής μήπως είναι λιγότερο ασφαλές το ποντάρισμα των τμημάτων του πλαισίου όπως γίνεται(δηλ με υπολογισμένες μέχρι αηδίας τις πόντες);Αρχικά δημιουργήθηκε από reinmeister
Αρη γνωστο το θεμα με τις καρμπον ζαντες...αλλα μιλαμε για ενα μηχανακι που θα "στριψει" μονο σε βιτρινες...οποτε μικρο το κακο στην χρηση καρμπον και στις ζαντες...
επιφυλαξεις υπαρχουν και στο θεμα σκελετου καρμπον ειδικα σε θεματα στρεβλωσεων στα σημεια ενωσης με το αλουμινιο οπως στο συγκεκριμενο μηχανακι...