Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 62

Θέμα: ΡΟΖ ΧΑΡΤΑΚΙ ΑΠΟ ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ

Αρχικά δημιουργήθηκε από menos
    Βασικα φιλε μου, οι γερμανοι ειναι οδηγαρες!!!!

Εχουν βεβαια και φοβερους δρομους!

Οταν οδηγησεις γερμανικους δρομους, προσεξε να μην μενεις στην μεσαια λωριδα με 150 διοτι θα σε προσπερασουν χαλαρα με 200+ απο δεξια και αριστερα Ειμαι παθων! Και η ειρωνεια ειναι πως το κανουν και σε παγωμενους δρομους,

Τωρα, ο μονος λογος που σερνονται στην Ελλαδα, ειναι επειδη ακολουθουν τους κανονες των πινακιδων

Και επειδη βεβαια δεν εχουν μαθει να οδηγουν σε ελληνικους δρομους (σε μονοπατια απο πισσα για αυτους)
    Μόνο οδηγάρες δεν είναι οι Γερμανοί φίλε Menos, αν με το οδηγάρες εννοείς τις οδηγητικές τους ικανότητες και όχι την οδηγητική τους παιδεία. Αν εννοείς το δεύτερο συμφωνώ απόλυτα. Έχοντας ζήσει στη Γερμανία και οδηγήσει πολλές χιλιάδες χιλιόμετρα σε όλη την Ευρώπη παρατήρησα το σεβασμό που τρέφουν στους γύρω τους και τους δίνω ένα τεράστιο :a19:

Όσο για τις ικανότητες τους να αντιδρούν σε συνθήκες που ξεφεύγουν απ' το σύνηθες απλά δεν είναι μαθημένοι. Έτσι πιστεύω ότι εξηγούνται και κάτι δυστυχήματα στην Autobahn, σπάνια μεν, αλλά όταν γίνονται είναι ανατριχιαστικά θεαματικά.

Έχω οδηγήσει από Σάλτσμπουργκ Μόναχο με 240 με βροχή, μεσαία λωρίδα φυσικά και με έχουν προσπεράσει, αλλά όταν σε σημεία το όριο ήταν 110 πήγαινα με τόσα, όχι από φόβο όμως από σεβασμό!

Πολλοί από μας αναγκαστήκαμε να γίνουμε "οδηγάρες" και να έχουμε να διηγηθούμε ιστορίες που έχουμε γλυτώσει τη ζωή μας πολλές φορές. Μακάρι να μην χρειαζόταν λέω εγώ και ας είχαμε λίγο περισσότερο σεβασμό ο ένας για τον άλλο.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από REDRS
    Παντως κυκλοφορουν αυτοκινητα της αστυνομιας με πολιτικη περιβολη,με ενσωματωμενες καμερες πισω απο την μπροστινη πινακιδα,που σε "χτυπανε" εν κινησει και καταγραφουν στοιχεια που επιβεβαιωνουν την παραβαση..
    Γιαυτο η δεν τρεχουμε,η δεν εχουμε πινακιδα
    Να προσθεσω οτι ειναι συνηθως τυπου λευκα μαυρα με φιμε τζαμια xsara-octavia. Διακριτικο του ειναι οι επιπλεον προβολεις στον προφυακτυρα και η σπυροειδης τους κεραια.

Παλαιό μέλος Το avatar του/της alfa156
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Gandalf dr685sm
    Αν ο κάτοχος ήταν εκτός Ελλάδος ζητείται να δώσει διεύθυνση και όνομα του τότε οδηγού. Συνήθως αυτό που κάνουν κάποιοι είναι να λένε πως ήταν κάτοικος εξωτερικού αυτός που είχε την μηχανή του και δίνουν μια ανύπαρκτη διεύθυνση και στοιχεία του οδηγού (αλλοδαπής υπηκοότητος), οπότε χαιρετίσματα....

Τώρα για το πρόστιμο...

πάνω απο 15% απο το όριο ταχύτητας στην περιοχή , είναι δικάσιμος (περίπου δηλαδή 142 χλμ αν το όριο είναι 120). Υπάρχει αφαίρεση τόσο αδείας οδήγησης , όσο και πινακίδων κυκλοφορίας, καθώς και ενα πολύ επίπονο πρόστιμο που όπως πάντα πάει στα μισά αν πληρωθεί μέσα σε δέκα μέρες (τα δικαστικά έξοδα είναι άλλο φέσι).

Gandalf
    ξαναδιαβασε τον νεο kok...
    οποιος φοβαται πεφτει και κοιμαται

υπαρχει υπουργικη αποφαση η οποια λεει οτι για να ειναι νομιμη η διαδικασια βεβαιωση της παραβασης που διαπιστωθηκε απο τεχνικα μεσα πρεπει να υπαρχει προειδοποιητικη πινακιδα με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα [αυτη η ανοιχτη γκρι με το σχημα της φωτογραφικης μηχανης και το κειμενο ..... οι παραβατες του κοκ ελεγχονται με τεχνικα μεσα] και μαλιστα στην αποφαση υπαρχει και σχεδιο-υποδειγμα της πινακιδας
    Αν δεν υπαρχει πινακιδα η αν η πινακιδα ειναι εκτος προδιαγραφων η διαδικασια θεωρειται παρανομη και δικαιωνεσαι

αρα πινακιδες μπλε με κιτρινα γραμματα η ροζε με φουξια ειναι παρατυπες

Παλαιό μέλος
    αυτο ισχυει και με τον καινουργιο κοκ? γιατι δεν αναγραφεται κατι τετοιο μεσα. στον παλιο αναγραφοταν ρητως.

Απρογραμμάτι Το avatar του/της Lykos_Crete
    Αρχικά δημιουργήθηκε από katana750
    υπαρχει υπουργικη αποφαση η οποια λεει οτι για να ειναι νομιμη η διαδικασια βεβαιωση της παραβασης που διαπιστωθηκε απο τεχνικα μεσα πρεπει να υπαρχει προειδοποιητικη πινακιδα με συγκεκριμενα χαρακτηριστικα [αυτη η ανοιχτη γκρι με το σχημα της φωτογραφικης μηχανης και το κειμενο ..... οι παραβατες του κοκ ελεγχονται με τεχνικα μεσα] και μαλιστα στην αποφαση υπαρχει και σχεδιο-υποδειγμα της πινακιδας
    Αν δεν υπαρχει πινακιδα η αν η πινακιδα ειναι εκτος προδιαγραφων η διαδικασια θεωρειται παρανομη και δικαιωνεσαι

αρα πινακιδες μπλε με κιτρινα γραμματα η ροζε με φουξια ειναι παρατυπες
    Δηλαδή αν εγώ βγάλω την πινακίδα κ βάλω μια "πιό μαζεμένη" (που ναί μεν είναι παράνομο, αλλά τη γλιτώνεις πιο εύκολα σε έλεγχο παρα να μην έχεις καθόλου) και με βγάλουν φωτογραφία τη γλιτώνω;

δεν καταλαβες
    δεν εννοω για πινακιδα κυκλοφοριας του οχηματος
    εννοω την προειδοποιητικη ταμπελα να ειναι συγκεκριμενων προδιαγραφων

βλεπε το προεδρικο διαταγμα 287 του 2001
    http://www.pragmatognomones.gr/nomoi...tinomefsis.doc

σε συνδιασμο με την παραγραφο 4 του αρθρου 104 του ΚΟΚ
    http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf

αν δεν υπαρχει η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ προειδοποιητικη σημανση ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να χρησιμοποιηθουν τα τεχνικα μεσα για διαπιστωση παραβασεων

Χιλιομετροφάγος Το avatar του/της MG
    Εγω παντως πιστευω οτι μια ειναι η λυση εαν θελεις να ανοιγεις το μοτορι σου καμια φορα χωρις αγχος.

RADAR DETECTORS

Εγω αγορασα αυτο στο link απο Αμερικη $63. και ειμαι ησυχος.

Σε διαδρομη που κανω συχνα Αθηνα - Ηγουμενιτσα εχει πολλες καμερες ταχυτητας.

Το 1/3 ειναι πραγματικες. οι αλλες ειναι μουφα για εκφοβισμο και δεν εκπεμπουν σημα καθολου.

Προσοχη ομως στη χρηση του. δεν το θελω να τρεχω μεσα απο χωρια με 100 χωρις να με πιασουν . Απλα επειδη δεν ειμαστε Γερμανια οπως διαβασα παραπανω, θελω κι εγω να ανοιγω καμια φορα σε κλειστο αυτοκινητοδρομο χωρις αγχος οτι μπορει να με γραψουν.

Ξερω καποιοι "νομοταγεις" και καλα μπορει να αρχισουν το μπουρου-μπουρου απο κατω αλλα
    ετσι ειναι. εμενα παντως δε μου καιγεται καρφι για το τι θα πουν...

If you think adventure is dangerous, try routine, it's lethal....

δεν καταλαβες
    δεν εννοω για πινακιδα κυκλοφοριας του οχηματος
    εννοω την προειδοποιητικη ταμπελα να ειναι συγκεκριμενων προδιαγραφων

βλεπε το προεδρικο διαταγμα 287 του 2001
    http://www.pragmatognomones.gr/nomoi...tinomefsis.doc

σε συνδιασμο με την παραγραφο 4 του αρθρου 104 του ΚΟΚ
    http://www.yme.gr/imagebank/categories/KOK_pdf.pdf

αν δεν υπαρχει η ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΤΥΠΟΥ προειδοποιητικη σημανση ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ να χρησιμοποιηθουν τα τεχνικα μεσα για διαπιστωση παραβασεων
    ΟΚ, λάθος μού... Δεν είχε ανοίξει το μάτι ακόμα

Κατι ακόμα που παρατήρησα πρίν λίγο...
    To Hornetάκι μου έχει undertail, και η πινακίδα έχει μια κλίση προς τα πάνω (μη με ρωτήσετε μοίρες τώρα...). Από το ύψος ενός ανθρώπου φαίνεται μιά χαρά (τη βλέπεις σχεδόν κάθετα) αλλά απο το ύψος πινακίδας αυτοκινήτου δε νομίζω οτι μπορούν να τη βγάλουν φωτογραφία...

πολυ απλο
    ξηλωνεται πινακιδα και την βαση της και εχετε την πινακιδα κατω απο την σελα [μεσα]
    ετσι δεν σε πιανει η καμερα
    η δικαιολογια για τους ελεγχους ?
    καποιος μακακας με φορτοταξι μου στραβωσε-εσπασε την βαση στο ξεπαρκαρισμα και την πηγα στον οξυγονοκολλητη για φτιαξιμο
    κυρ αστυνομε χθες το επαθα και ειναι το μοναδικο μεσο μεταφορας που εχω .... να μεινω χωρις μεσο για 3 μερες που θελει ο μακακας ο συγκολητης να μου την εχει ετοιμη ?
    βαλτε και λιγα γραμμαρια ευγενειας
    εμενα ΠΑΝΤΑ πιανει

[αμα ειναι απο πλαστικο .... την απαραγγειλατε και θα ειναι αυριο-μεθαυριο εδω με courrier ]

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator
    πολυ απλο
    ξηλωνεται πινακιδα και την βαση της και εχετε την πινακιδα κατω απο την σελα [μεσα]
    ετσι δεν σε πιανει η καμερα
    η δικαιολογια για τους ελεγχους ?
    καποιος μακακας με φορτοταξι μου στραβωσε-εσπασε την βαση στο ξεπαρκαρισμα και την πηγα στον οξυγονοκολλητη για φτιαξιμο
    κυρ αστυνομε χθες το επαθα και ειναι το μοναδικο μεσο μεταφορας που εχω .... να μεινω χωρις μεσο για 3 μερες που θελει ο μακακας ο συγκολητης να μου την εχει ετοιμη ?
    βαλτε και λιγα γραμμαρια ευγενειας
    εμενα ΠΑΝΤΑ πιανει

[αμα ειναι απο πλαστικο .... την απαραγγειλατε και θα ειναι αυριο-μεθαυριο εδω με courrier ]
    Τπ πρόστιμο είναι μόνο 300 Ευρω για το κόλπο σου.
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

πιο προστιμο ..... δεν νομιζω να σου την αναψει κανεις αμα εισαι πειστικος

εμενα τουλαχιστον παντα μου επιανε

αμα τους αντιμετωπιζετε τους τροχονομους με ευγενεια και πολιτισμο και αποδειξετε οτι δεν ειστε καυλ%^&*() καγκουρες επαναστατες μηχανοβιοι της ''κακιας'' σχολης δεν σας πειραζει κανενας

Παλαιό μέλος Το avatar του/της TOLISTOLAROS

αμα τους αντιμετωπιζετε τους τροχονομους με ευγενεια και πολιτισμο και αποδειξετε οτι δεν ειστε καυλ%^&*() καγκουρες επαναστατες μηχανοβιοι της ''κακιας'' σχολης δεν σας πειραζει κανενας
    Μια χαρά θα στην ανάψουν.Στην τελική το ρισκάρεις;Η 300άρα τσούζει...

Στρογγυλοφάναρος Το avatar του/της sapila racing
    Moderator

Eμένα αποκλείεται να μου την ανάψει γιατί εχω την πινακίδα στη θέση της.
    Αν με πιάσει να τρεχω τότε θα πληρώσω γιατί θα εχω κάει παράβαση.

Τα υπόλοιπα ειναι αλλα λόγια ν αγαπιόμαστε.

Απλά ειπα οτι το πρόστιμο για το κόλπο σου είναι 300 Ευρω και το ρίχνουν αβέρτα.
    Και κάτω απο την ουρά να την εχεις όπως πολλοί, πάλι 300 Ευρω είναι και πάλι το ριχνουν αβέρτα.
    Και καλά κάνουν κατα τη γνώμη μου. Αν είσαι χωρίς πινακίδα η με πινακίδα που να μην φαίνεται είσαι το λιγότερο ύποπτος.
    Ειαι και δύσκολοι καιροί να παίζεις με την αστυνομία...
    sapila racing team

bimota SB6 1995

Hornet 900 2005
    Yamaha SR500 1981
    BMW R75/6 1975
    BMW R26 1957

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Παρόμοια θέματα

1. Απαντήσεις: 49
    Τελευταίο μήνυμα: 11/03/2008, 06:45
  2. ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΑΤΤΙΚΗ ΟΔΟ 01:00-05:00
    από Konti στο forum Νέα