Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο
Προβολή αποτελεσμάτων 46 έως 60 από 75

Θέμα: Πανεπιστημια μηχανολογιας στην Ευρωπη

Ετσι απο απλη περιεργεια στον Corvo.....Γιατι θελεις να σπουδασεις μηχανολογια?Μιας και εγω το ιδιο σπουδαζω..

Τσίκι; Το avatar του/της MikeG
    Σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες τα προγράμματα προσφέρονται στην αγγλική γλώσσα.
    Αυτή τη παράμετρο νομίζω τη θεωρούμε δεδομένη.

Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos

πχ για να πας Αγγλια πρεπει τουλαχιστον να εχεις proficiency
    toefl , και θα στο ζητησουν
    PROzacRIDER

Destination is the trip Το avatar του/της Corvo
    Αρχικά δημιουργήθηκε από simitis
    Ετσι απο απλη περιεργεια στον Corvo.....Γιατι θελεις να σπουδασεις μηχανολογια?Μιας και εγω το ιδιο σπουδαζω..
    πιστευω οτι ειναι κατι το οποιο μου αρεσει για αυτο
    εσυ για πιο λογο το σπουδαζεις?

το toefl τι επιπεδο ειναι?ειναι μεγαλυτερο απο το proficiency?
    You start with a bag full of luck and an empty bag of experience. The trick is to fill the bag of experience before you empty the bag of luck.

Αρχικά δημιουργήθηκε από Corvo
    πιστευω οτι ειναι κατι το οποιο μου αρεσει για αυτο
    εσυ για πιο λογο το σπουδαζεις?

το toefl τι επιπεδο ειναι?ειναι μεγαλυτερο απο το proficiency?
    δεν χρειαζεσαι proficiency νγια να δωσεις , αλλα και για να περσεις toefl ...ουτε ειναι απαριτητο το οτι αν εχεις proficiency θα περασεις το toefl ...

ισως να μπορουσα να το χαρακτηρισω σαν μια πιο προσγειωμενη ,σε σεχση με το proficiency , αλλα ισως και πιο ουσιαστικη εξεταση των αγγλικων σου γνωσεων ...

παντως τωρα τελευταια εχουν μπερδευτει λιγο τα πραγματα και με την ελευση του advance , ισως πλεον αν εχεις proficiency να μην δινεις toefl ...

epishw oxi den einai anvtero apo to proficiency
    PROzacRIDER

balls of steel Το avatar του/της p@nos
    Αρχικά δημιουργήθηκε από MikeG
    Σε όλες τις σκανδιναβικές χώρες τα προγράμματα προσφέρονται στην αγγλική γλώσσα.
    Αυτή τη παράμετρο νομίζω τη θεωρούμε δεδομένη.

Εισαι σιγουρος για αυτο?
    Δεν εχω ακουσει κατι τετοιο...

Απο την Μηχανολογια μπορεις να γινεις απο απλος τορναδορος μεχρι και σχεδιαστης (autocad,solidworks).Εμενα με ενδιαφερει πιο πολυ η φαση με εναλλακτικες μορφες ενεργειας και συγκεκριμενα Φυσικο αεριο.....Εγω (με το καλο )θα παω erasmus στο αντιστοιχο Πανεπιστημιο της Πορτο οπου εχω ακουσει καλα λογια,ειδικα πανω στο θεμα πτυχιακων.

Παλαιό μέλος
    Αρχικά δημιουργήθηκε από nikos force
    δεν χρειαζεσαι proficiency νγια να δωσεις , αλλα και για να περσεις toefl ...ουτε ειναι απαριτητο το οτι αν εχεις proficiency θα περασεις το toefl ...

ισως να μπορουσα να το χαρακτηρισω σαν μια πιο προσγειωμενη ,σε σεχση με το proficiency , αλλα ισως και πιο ουσιαστικη εξεταση των αγγλικων σου γνωσεων ...

παντως τωρα τελευταια εχουν μπερδευτει λιγο τα πραγματα και με την ελευση του advance , ισως πλεον αν εχεις proficiency να μην δινεις toefl ...

epishw oxi den einai anvtero apo to proficiency

Δεν έχει σημασία αν έχεις proficiency ή όχι. Όλοι ζητάνε TOEFL ή IELTS και πρόσφατο μάλιστα (τα συγκεκριμένα "πτυχία" έχουν διάρκεια μόνο δυο χρόνια). Αναλόγως το πανεπιστήμιο ζητάνε και βαθμό στα παραπάνω "πτυχία".

Πολλα πανεπιστήμια της Ευρώπης προσφέρουν προπτυχιακά και μεταπτυχιακά στα Αγγλικά...

Αρχικά δημιουργήθηκε από simitis
    Απο την Μηχανολογια μπορεις να γινεις απο απλος τορναδορος μεχρι και σχεδιαστης (autocad,solidworks).Εμενα με ενδιαφερει πιο πολυ η φαση με εναλλακτικες μορφες ενεργειας και συγκεκριμενα Φυσικο αεριο.....Εγω (με το καλο )θα παω erasmus στο αντιστοιχο Πανεπιστημιο της Πορτο οπου εχω ακουσει καλα λογια,ειδικα πανω στο θεμα πτυχιακων.
    τοτε δεν ειναι αναγκη να πας εξω ... ΤΕΙ ΑΘΗΝΩΝ τμημα ενεργειακης τεχνολογιας ...απο τις καλυτερες σχολες , με πολυ καλα μεταπτυχιακα προγραμματα ... αλλα πολυ παλουκι σχολη
    PROzacRIDER

παιδια γραφοντας οτι ''χρειαζεται proficiency'' δεν εννοουσα οτι χρειαζεται το πτυχιο αυτο καθ'αυτο.Το επιπεδο των Αγγλικλων που εχει καποιος οταν εχει proficiency χρειαζεται, προκειμενου να μπορει να παρακολουθει τα μαθηματα, και να διαβαζει τα βιβλια, χωρις να εχει προβλημα με τα μαθηματα και τα βιβλια που θα ειναι στα αγγλικα.Ειναι που ειναι δυσκολα, φανταζεστε για καθε προταση να εχεις και το λεξικο απο διπλα?

δλδ για να παω σε ενα ξενο φροντηστηριο θα μου ζητησουν πτυχιοτης γλωσσας?
    Ας πουμε αν ειναι να παω Γερμανια θα θελω πτυχιο στα γερμανικα ή αν ειναι να πω αγγλια θα θελω στα αγγλικα?
    Και σε υψηλο επιπεδο να φανταστω?
    You start with a bag full of luck and an empty bag of experience. The trick is to fill the bag of experience before you empty the bag of luck.

Αραχτό Μέλος Το avatar του/της red_monster
    Αρχικά δημιουργήθηκε από Corvo
    δλδ για να παω σε ενα ξενο φροντηστηριο θα μου ζητησουν πτυχιοτης γλωσσας?
    Ας πουμε αν ειναι να παω Γερμανια θα θελω πτυχιο στα γερμανικα ή αν ειναι να πω αγγλια θα θελω στα αγγλικα?
    Και σε υψηλο επιπεδο να φανταστω?

Για να πας γερμανία χρειάζεσαι test duff ή kleines
    Αν τα έχεις σε παίρνουν , αλλιώς μπορείς να δώσεις επί τόπου εξατάσεις για την επάρκεια της γλώσσας.
    Και κάτι άλλο , στην γερμανία σου κάνουν και μια συνέντευξη και αν δουν οτι αξίζεις δν σε παίρνουν άπλός , σε βουτάνε...
    V - 2 p o W e r

γαζώνουν λέμε...

Αρχικά δημιουργήθηκε από red_monster
    ...ή kleines

που να παμε με ενα zD δλδ...

Αρχικά δημιουργήθηκε από p@nos

που να παμε με ενα zD δλδ...

τσοπα τσοπα (που θα ελεγε ενας)

Παλαιό μέλος Το avatar του/της @ngelos
    To θέμα με τα ελληνικα πανεπιστήμια είναι ότι για να πάρεις κάτι από αυτά και όχι να βγείς με ένα πτυχίο και να το παίζεις μηχανολόγος είναι πως πρέπει να το ψάξεις μόνος σου.Κανείς δεν είναι δίπλα στον φοιτητή σαν επηροή και έμπνευση όπως κατα την γνώμη μου θα έπρεπε,αλλά σαν κάποιος που απλώς προσπαθεί να γεμίσει το δίωρο διδασκαλίας που του αντιστοιχεί.Δεν λέω ότι υπάρχουν μόνο τέτοιοι καθηγητές,μακάρι να γνωρίσω κάποιον που θα με βοηθήσει να πάω ένα βήμα παραπέρα.Το τμήμα μηχανολόγων της Πάτρας,στο οποίο είμαι και εγώ,είναι πολύ δυνατή σχολή αλλά από μονη της θα σου δώσει μόνο τις βασικές γνώσεις.Βασικά όπου και να πάς θα πρέπει να δουλέψεις πολύ μόνος σου,απλά στο εξωτερικό έχουν καλύτερη οργάνωση και περισσότερα λεφτά.
    Η γνώμη μου είναι να προσπαθήσεις να μπεις πρώτα σε ένα ελληνικό πανεπιστήμιο και μετά βλέπεις.Απογοητέυεσαι ναι,γιατί λείπουν λεφτά για έργα από τα ελλληνικά τμήματα,αλλά ποτέ δεν λείπουν οι πρωτοβουλίες,ελπίζω η όρεξη για δουλειά(γιατί αλλιώς δεν κάνεις τίποτα) και φυσικά oi ευκαιρίες να φύγεις να δείς και άλλα πανεπιστήμια μέσω erasmus π.χ.,ώστε να εκμεταλευτείς πλήρως τα 5 χρόνια των σπουδών σου.
    Ότι και να αποφασίσεις καλή επιτυχία και καλή σταδιοδρομία και θυμήσου πως τα ελληνικά πανεπιστήμια δεν ειναι σε καμία περίπτωση λίγα.Εσένα ίσως σε κάνουν να αισθάνεσαι λίγος απέναντι σε φοιτητές άλλων ιδρυμάτων του κόσμου από την άποψη ότι βγαίνεις καλύτερος μηχανικός(το εύρος των μαθημάτων είναι πολύ μεγάλο)αλλά κάτι τέτοιο δεν αναγνωρίζεται,αλλά μπορείς να δείς πολλά πράγματα αν φροντίσεις να δικτυωθείς...

P.S.Πάρε μια γεύση από την δουλειά μας στην Πάτρα μήπως και θελήσεις να το ψάξεις τελικά για εσωτερικό...
    Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών & Αεροναυπηγών
    http://www.mead.upatras.gr/
    Formula Student team Uop Racing
    http://lms.mech.upatras.gr/Formula/S...mainfinal.html

Σελίδα 4 από 5 ΠρώτοΠρώτο 12345 ΤελευταίοΤελευταίο

Κανόνες δημοσιεύσεων

• Δεν μπορείτε να ανοίξετε νέο θέμα
  • Δεν μπορείτε να απαντήσετε
  • Δεν μπορείτε να επισυνάψετε αρχεία
  • Δεν μπορείτε να επεξεργαστείτε τα μηνύματά σας
  •  
  • Ο κώδικας ΒΒ είναι ΟΝ